Nieuwetijdskind.com-Koffie-Engelen

Vandaag las ik een hilarische maar diepgaande Facebookpost van Cameron Steele, medeoprichter van Contact Talk Radio. Cameron schreef:

“Ik moet wat boodschappen doen en als ik de Starbucks in onze buurt passeer zie ik een enorme rij auto’s. Omdat ik niet in de rij wil staan, besluit ik door te rijden. Ik stop bij de 7-Eleven (een Amerikaanse supermarkt-red) om geld te pinnen… Als ik de 7-Eleven binnenloop (onhandig zou ik wel kunnen zeggen) ben ik niet de enige die de deur door wil. Ik wend mij tot de andere man en zeg: ‘Ga je gang…’ Het blijkt dat we allebei naar de geldautomaat willen en hij biedt aan mij te laten voorgaan. Ik zeg nogmaals: ‘Geen probleem, ga je gang’. Vanaf hier:

Hij: ik trakteer je op een koffie

Ik: nee, ik drink geen koffie van 7-Eleven , maar toch bedankt

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Hij: nou, een Starbucks dan

Ik (ik bedenk dat ik de auto dan moet instappen, terugrijden en wachten in de rij. Ik wil niet, dus ik zeg): nee, ik hoef echt niet

Hij: laat me een koffie voor je halen

Ik (weer denkend aan die rij): nee, echt bedankt

Hij: laat me een fucking koffie voor je kopen

Ik: oké vooruit, we gaan samen koffie halen

Hij: nee, wacht maar in de auto, dan haal ik het

Ik: oké, heel erg bedankt

Hij (komt terug met een beker koffie in de hand): Alsjeblieft, mijn goede daad voor vandaag is gedaan. Een geweldige dag verder!

Ik: u ook en enorm bedankt”

Het lezen van dit verhaal deed me denken aan hoe vaak onze contacten boven (het universum/de bron/ons hogere zelf/hoe je ook noemt) proberen om ons te helpen. Ondertussen reageren we met: ‘Nee dank je, ik heb het al moeilijk genoeg!’ Hoe vaak sturen ze ons signalen die zeggen kijk hier, kijk hier, maar onze ogen zijn te gericht op onze problemen om het op te merken? Hoe vaak ontvangen we niet via onze intuïtie een hint die zegt doe dit, ga deze kant op, maar blokkeren we onszelf hiernaar te handelen vanwege alle hindernissen die we op onze weg zien? We maken regelmatig to do lists die lijken op: Zoek een betere baan, verdien meer geld zodat je eindelijk die reis kan maken, koop dat huis of heb meer vrijheid. Ondertussen roepen onze mensen hierboven: ‘Vraag ons nu gewoon om die reis/het huis/de vrijheid! Het is er al!’

Cameron wilde koffie, maar hield niet van de gedachte te moeten wachten in de rij. Een koffie-engel verscheen, die aanbood de koffie te halen – maar zelfs toen belemmerde de gedachte aan de rij hiertegen ja te zeggen. Inmiddels had de koffie-engel een andere manier in gedachten, een veel simpeler en snellere manier. Eindelijk, na beslist aandringen en doorzettingsvermogen van zijn kant, slaagde de koffie-engel en slaagde Cameron – door ja te zeggen en de makkelijke weg naar koffie toe te staan!

Mijn gevoel zegt dat deze koffie-engel verscheen om ons eraan te herinneren dat energieën continu aan het werk zijn om ons te helpen, te ondersteunen en het leven makkelijker te maken – maar al te vaak staan we onszelf in de weg. Botweg: zo velen van ons zijn slecht in ontvangen! Ik heb het niet alleen over materiële dingen. Het omvat zaken als complimenten ontvangen, plezier halen uit simpele dingen, liefde en waardering voor jezelf. Als deze ons ondertussen problemen geven, kunnen we er zeker van zijn dat het heelal constant dingen/ervaringen/mensen op ons pad zet om ons hiermee te helpen.

Waar zijn de koffie-engelen in je leven? Ze verschijnen in de vorm van synchroniciteit, intuïtie, gevoelens, dromen en verlangens die niet weggaan, mensen die iets zeggen en je een Eureka!-moment geven of je aanbieden iets voor je te doen om te helpen. En als het universum er echt voor wil zorgen dat je het krijgt, zou het ook gewoon kunnen in de vorm van iemand die zegt: laat me een fucking koffie voor je kopen!

door Dana Mrkich, 

website 

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

  1. mooi artikel en idd “ze” zijn er op de momenten dat je ervoor openstaat.
    maar 1 dingetje….verkopen ze “fucking-koffie” bij Starbucks

    Warme Groet,

    Carolina

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in