Goede kans dat je al eens van de term lichtwerker of lichtkrijger hebt gehoord. En er is ook een goede kans dat, toen je erover hoorde, je met je ogen rolde. Misschien identificeer je jezelf met deze term of misschien ken je mensen die dat doen, maar wat betekent het eigenlijk als je een lichtwerker of lichtkrijger bent? Laten we dat eens bekijken.

In feite zegt men dat lichtwerkers of -krijgers geïncarneerd zijn op Aarde op specifiek dit moment, om onze planeet te helpen te verschuiven van ons verstand naar ons hart. Dat klinkt nogal zweverig, maar het valt te onderbouwen.

Heb je een overweldigende drang om anderen te helpen? Heb je een grote mate van compassie, empathie en begrip van wat anderen misschien doormaken? Zie je vaak het ‘grotere plaatje’? Ben je een voorstander van de waarheid, de echte waarheid? Ben je gemotiveerd om alles te doen wat je kunt om die verandering te zijn die je wilt zien in de wereld? Als je op ook maar één van deze vragen ‘ja’ zei, dan zou je een lichtwerker of lichtkrijger kunnen zijn.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Lichtwerker en lichtkrijger, wat is het verschil?

Voor zover ik kan zien, is een lichtwerker iemand die anderen helpt met simpelweg hun staat van zijn. Hun vibraties alleen kunnen anderen al helpen, zonder bewuste moeite, te proberen of te doen. Ze inspireren anderen, spreken en leven hun waarheid, zijn authentiek, kwetsbaar, meelevend, empathisch en delen hun licht vaak door middel van verschillende kunstvormen.

Hoewel de term lichtwerker aan beide geslachten kan worden toegewezen en niets te maken heeft met het ene of andere geslacht, is het een meer feminiene energie, een energie die intuïtief, geduldig en empathisch is. De lichtkrijger is de doener, die een meer masculiene energie vertegenwoordigd, die de leiding neemt en de weg wijst. Lichtkrijgers zijn vaak voorvechters, leiders, sprekers, demonstranten, en mensen met een assertievere aanpak. Zij zijn degenen met vuur in hun hart en een passie om de waarheid te verspreiden onder de massa.

Nogmaals, elk geslacht komt in aanmerking voor beide termen. Ik voel zelf meer verwantschap met het label van lichtkrijger, hoewel mijn fysieke anatomie vrouwelijk is en ik me ook als vrouw identificeer. Dat geeft al aan dat masculiene en feminiene energie niets te maken heeft met ons geslacht.

Zowel lichtwerkers als lichtkrijgers gebruiken dezelfde middelen en ‘wapens’: liefde, vrede, empathie, aandacht, vergiffenis, wijsheid en begrip. Ze hebben nooit hun vertrouwen in de mensheid en de wereld verloren en zullen dat ook nooit doen, omdat de waarheid zit verankerd in hun wezen. Hoewel ze zich er zelf misschien niet altijd van bewust zijn, weten ze dat de waarheid en het licht zal zegevieren in deze verschuiving van het verstand naar het hart.

Ben jij dit? Wat nu?

Ten eerste lijkt het me belangrijk om duidelijk te stellen dat ieder van ons die geïncarneerd is om deze rol te spelen, niet beter is dan een ander. We hebben allemaal onze eigen rol in deze ‘strijd’ van het duister en het licht. Wees voorzichtig met je ego; misschien ben je extra gevoelig, intuïtief, voel je dat je dingen ziet die anderen nog niet kunnen zien, maar dat wil niet zeggen dat ze het nooit zullen zien. Blijf bescheiden en heb compassie voor hen die nog niet zijn ontwaakt tot hun innerlijke waarheid. Er is een goede kans dat ook jij niet altijd afgestemd was op jouw gaven, dus onthoud dat.

Wees behoedzaam voor valse profeten – veel van hen zijn niet wie ze zeggen te zijn. Hoe meer je afgestemd bent op je innerlijke richting, hoe beter je zielen kunt herkennen en kunt zien waar ze zijn op hun reis, enkel en alleen met als doel ze te onderscheiden.

Onthoud ook dat, als lichtwerkers, we ook onze eigen taken hebben. Deze gevoeligheden en dergelijke zullen vaak nog steeds triggers zijn waar we aandacht aan moeten besteden. We kunnen niet gewoon zeggen ‘Ik ben gevoelig’ als excuus om te ontzien wat onze zielen ons voorschuiven.

Veel mensen geloven dat we allemaal geboren zijn als lichtwerker of krijgers, maar dat we dat vergeten tijdens het opgroeien. Dat betekent dat iedereen de potentie heeft om zich te herinneren wie ze zijn en in het licht en hun eigen potentie te stappen. Dat klopt. We maken allemaal een reis waarin we ons bewustzijn verschuiven en elke verandering die we maken heeft invloed op de planeet als geheel.

Als je met mensen praat, houd dan je geest open en probeer geen advies te geven tenzij je erom gevraagd wordt. Deel vanuit je eigen ervaring, plant zaden waar je kunt. Het is belangrijk om je te beseffen dat je iemand niet kunt veranderen, maar dat je wel het goede voorbeeld kunt geven. Vertrouw erop dat ook zij het pad bewandelen dat ze hebben gekozen en dat perfect is voor de bestemming van hun zielen.

De belangrijkste taak van een lichtwerker en lichtkrijger is om letterlijk de verandering te zijn die ze willen zien in de wereld. Dat heeft meer invloed dan wat je verder ook maar kunt doen. Als mensen zien dat je gelukkig bent in je leven, dat je authentiek bent en dat je schittert, dan komen ze ongetwijfeld naar je toe als ze er klaar voor zijn. Wees geduldig, vertrouw op de magie van het universum, en weet vanbinnen dat dingen precies verlopen zoals ze horen te verlopen.

We zijn allemaal lichtwerkers en lichtkrijgers, sommigen van ons hebben zich dat alleen eerder herinnerd.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

24 REACTIES

 1. Heel mooi geschreven. Velen zijn Lichtwerkers omdat zij door de Sterrenoorlog op aarde kwamen om te bemiddelen en of hun Licht op zaken te werpen. Inmiddels betekent ascentie dat er steeds meer Lichtwerkers contracten worden ontbonden, omdat onze voorouders ook waar zij zijn begonnen zijn aan een proces van losmaking. Als het masculine of de zonnekracht in jouw leven komt, en je een Lichtkrijger wordt, dan dans je in het ritme van In Creatie Zijn. Dan wijs je anderen niet meer de weg door zaken te belichten of te ondersteunen, maar door jouw energie veld verander je de matrix in het doen.

  Ik vergelijk het wel eens met een Bijen Koningin. Bee-Ing or Do-Ing. De Queen Bee lijkt werkers om zich heen te hebben die voor haar zorgen zodat haar DO-Ing niet aanwezig lijkt. Terwijl zij geboorte geeft aan haar stam, beinvloedt zij de matrix van het bijenvolk. Maar ondertussen is zij wel degelijk druk door haar barenswerk. Het is voor velen van ons tijd om de Bee-Ing met een ander soort Do-Ing te verenigen, waardoor wij niet meer afhankelijk zijn van onze taak door die als co creator met anderen te vermengen. Maar beiden te zijn, zowel Lichtwerker als Lichtkrijger. Masculine en Feminine. Het is juist het telkens eenzijdig maken van een benaming, wat maakt dat we ons met een rol identificeren en het andere uitsluiten.

  Want hoewel ascentie meer masculine lijkt door je leven te leven met zonnekracht en inspiratie, ligt het op de loer dat je teveel jouw eigen zonnetje speelt zonder rekening te houden met anderen. Dan ben jij de stralende held. Zonnestralen en Sterrestralen (Lichtwerker) zijn voor mij een combinatie. En dan kan het passieve Lichtwerkers deel jou eraan herinneren dat hoewel je de anderen niet meer hoeft te ondersteunen, hen toch naast je kunt laten zijn zoals ze zijn en hen niet te overschaduwen. Want zoals met onze fysieke zon. Als anderen te overdreven een Lichtkrijger worden (deels nog gestuurd door ego delen van niet goed genoeg zijn) dan zoeken mensen in hun ‘Licht’ de schaduw op en voelen zich gedoofd.

  • Ellen, gezien vanuit de materie waar alles dualistisch is klopt deze stelling. Het is mogelijk en uiteindelijke het doel om boven het dualisme uit te stijgen naar het ultieme heilige licht waar geen tegenstellingen zijn. De heilige plek van zuiver liefde, waarheid en schoonheid, waarvan de kern in ieder mens verborgen ligt. Daarin zijn wij één❤️.

   • Ja daar ben ik het helemaal mee eens. Waar totaal evenwicht is daar kan dualiteit niet zijn. Men kan daar alleen komen als men zelf totaal in evenwicht is. Ik ken een uitzondering: iemand die totaal uit evenwicht is en de cirkel ingetrokken kon worden door wie of wat dan ook die is op slag genezen, in minder dan een seconde.

 2. Hoe ga je met een kind van 5 jaar, die en autistisch is en ik denk , doordat ik dit art. lees,ook een lichtwerker is, als ik naar zijn gedragingen kijk om en ook niet begrepen wordt op de Montessorischool???

  • Fantastisch dat je dit van dichtbij mag meemaken dit zijn de echte lichtwerkers die door te zijn de anderen wijzen op hun oneerlijkheid onechtheid natuurlijk geeft dit botsingen want door te zijn alleen al komt de andere in opstand omdat de gewone mens nog niet met op elke letter hij uitspreekt vb. Let eens op deze kinderen zijn houden van iedereen maken geen onderscheid de echte autisten zijn wij die hun labelen die hun in hokjes plaatsen. Mensen met autisme voelen ipv spreken aankijken enz zij voelen de mens en dat komt niet overeen met wat ze zeggen daarom zijn ze in de war doet dit hun zo pijn want eerlijkheid zuiver zijn das wat ze ons komen leren

 3. Ik ben voor een groot deel akkoord met de reactie van Yvonn.
  Alleen denk ik dat we wel mogen helpen, een luisterend oor zijn, aandacht besteden aan, … maar niet aan iedereen.
  En dat is het moeilijke: aan wie besteed ik aandacht en wie niet? Ik ben daar ook al in bedrogen.
  Aan iemand aandacht besteden waarvan je dankt ja, dat is iemand die (ook) op zoek is … en achteraf blijkt het toch een “profiteur” te zijn die jou/mij gebruikt heeft om de duisternis te voeden en nog meer kracht te geven.
  Dat kan één van de lessen zijn die wij (want ik denk wel dat ik ook een lichtwerker/krijger ben) moeten leren: onderscheid maken tussen, en op die manier aan onszelf ook werken.
  Maar misschien ben ik verkeerd met deze stelling?

 4. Licht werker of licht krijger? Waarom kunnen we niet gewoon ‘zijn’? Waarom toch altijd weer ergens een labeltje op proberen te plakken? Je komt hier niet om te strijden en je komt hier niet om te “werken”. Je komt hier al helemaal niet om anderen te helpen vanuit het aangeleerde idee dat er slachtoffers bestaan, die bestaan namelijk niet. Wij zijn geen licht werkers en wij zijn geen licht krijgers, wij ‘zijn’, niks meer en niks minder, wij zijn licht en wij zijn onze eigen schaduw, maar boven alles een super intelligente elektromagnetische geluidsfrequentie die we hier op aarde kunnen waarnemen als materie.

  Voor de duidelijkheid: Duisternis bestaat niet. Duisternis is niks ander dan het ontbreken van licht. Net zoals kou eveneens niet bestaat, wat je meet en/of voelt is het wegvallen of ontbreken van warmte. Een thermometer meet geen kou, die meet de afwezigheid van energie/warmte.

  Je bent hier op aarde, in deze dimensie en op deze tijdlijn om te ‘zijn’. Om te genieten van je heerlijke magische ‘zijn’, om in contact te komen met je eigen hogere ‘zelf’ zodat je daar in overvloed van kan genieten. Hou alsjeblieft op met die labeltjes.

  Het voegt niks toe, het is het voeden van een beperking. Je creëert weer een vorm van dualisme binnen een wereld die echt niks heeft aan nog meer voeding op dat gebied.

  Er bestaan geen “valse profeten” er zijn onwetenden die simpelweg niet beter weten, so be it. Ze een (behoorlijk krachtig) label geven geeft voeding aan het idee dat ze bestaan of kunnen bestaan.

  Men spreekt van het “goede” voorbeeld geven…

  Kan iemand mij uitleggen wat dat dan precies is of zou moeten zijn? Is het bijvoorbeeld een goed voorbeeld om vanuit onze natuurlijke kracht naakt over straat te lopen? Zijn kleren zo ‘normaal’ geworden dat naaktheid of naakt’zijn’ abnormaal is in deze onnatuurlijke maatschappij? En is naakt’zijn’ dus “niet goed”? Men maakt uitspraken zonder achtergrond. Er bestaat geen vastgestelde maat staaf voor wat goed is, want wie bepaald wat “goed” is? Jij? De paus? Je buurman? De rechter? De koning? Een zwerver? De politiek? Een cultuur? Een geloof? Een religie? Een sekte? Een “terrorist”? Een vrijheidsstrijder? Een rebel? Iemand die bij Greenpeace werkt?

  Zo kunnen we nog wel even doorgaan…

  • Hoi Max, ontroerend hoe je het beschrijft. Het is een hele uitdaging om te ‘zijn’. Soms voel ik dat ik ‘ben’, en ben dat ook snel weer kwijt. Mijn kinderen zijn daar spiegelend in. Het voortdurend zichzelf met een ander vergelijken, en dat uitspreken. Best confronterend, blijkbaar doen wij dat dus (onbewust) als volwassenen ook? De balans, ergens in het midden, is dat het ‘zijn’?

 5. Tot nog toe gebruikte ik het woord ‘krijger’ enkel voor mensen die alles willen verkrijgen, via geweld of geld.
  Volgens mij is een lichtwerker, iemand die werkt met Licht. Het Licht is er gewoon, het is eeuwig, oneindig en onaantastbaar. Men kan zich hier voor openstellen. En als het in het plan past, dan zal het ons wel verlichten. En kunnen we er meewerken.

  Dank voor deze site en deze Mensen van goede wil!

 6. Ik denk dat ik allebei ben. En dan heb je ook nog de zoekers (onderzoekers) en de doeners. Ook daar ben ik beide. Dat denk ik althans gezien mijn ervaringen tot nu toe. Alles kan! Ik voel me ook niet aangetrokken tot groeperingen. Moest ik ff kwijt groetjes en bedankt voor deze bevestiging.

 7. ik voel mij wel een lichtwerker maar doe helemaal niets met andere mensen.
  ik adem gewoon via mijn hara lijn van boven/door de zon en door/voorbij maan, door de aarde heen en terug. De aarde gaat dan meer uitstralen.

 8. Heel herkenbaar, dit artikel. Ik ben een stille passieve lichtsterker, als kind al. Maar ik sta niet stevig in m’n schoenen om een actieve lichtsterker te worden (ook wat betreft mijn fysieke energie is de tijd nog niet rijp) Dit voelt alsof de druk hoog oploopt van binnen want ik voel steeds duidelijker dat ik er iets mee moet, ik kan het grotere plaatje steeds beter waarnemen. En ook weet ik steeds beter wat de realiteit is. Daardoor word ik mij steeds bewuster van de donkere kant van de mensheid. En daar zou ik graag het licht op willen schijnen zodat andere mensen daar ook bewuster van worden. Waardoor hopelijk steeds meer gedaan kan worden aan het onrecht en kwaad. Daar worstel ik erg mee. Mijn eigenwaarde en gezondheid is jammer genoeg nog niet sterk genoeg om hier iets mee te gaan doen….

 9. Dank, lieve redactie voor dit artikel voor mij precies weer op het juiste moment. Wat geniet ik toch van jullie werk en dit platform! Zóó belangrijk en zóó welkom!
  Voor mij precies op het juiste moment omdat ik midden in de (h)erkenning zit van mijn vrouwelijk en mannelijk deel in mij, mijn yin en yang fasen in mijn leven, mijn fysiek geslacht (vrouw) en de onzijdigheid van mijn ziel.
  En jullie doen het hier ook en voor mij kan het niet vaak genoeg benoemt worden:
  Daar zit geen oordeel of waarde aan! Een lichtwerk(st)er/ krijg(st)er is niet licht en daarom beter dan het donker. Het dualistisch denken van licht/donker, goed/kwaad, yin/yang… is nooit bedoeld in termen van oordeel en waardering. Het licht is net zo licht als dat het donker is. En beiden roepen elkaar op omdat beiden in elkaar aanwezig zijn. Het is dus niet óf-óf. Het is én-én.
  Ik voel mij als lichtkrijgster dus ook verantwoordelijk om mijn eigen donker (noem het woede, angst, twijfel, ontkenning, schaduw…) even diep en helemaal te verkennen als mijn licht (noem het vreugde, liefde, wijsheid, compassie…).
  Dank dat jullie deze twee termen hebben bekrachtigd, voor mij waren ze nieuw maar het helpt mij om nog meer de krijgster in mij te eren. Net als de godin. En ja, mijn wapens zijn het zwaard en de liefde, de zachte kracht, het licht inmidden van het donker. Zonder het één is er geen ander…

 10. Als ik lees ‘ de lichtwerkers hebben nooit het vertrouwen in de mensheid verloren’, wil ik hier wel een kanttekening bij plaatsen.
  We moeten erg waakzaam zijn in deze tijden en beseffen dat we de duisternis de kans geven om via ons licht krachtig te blijven, door hun te blijven voeden met licht dmv hulp, luisterend oor, aandacht enz enz.
  En hoe meer hulp wij geven, hoe krachtiger de duisternis zal worden, het is onze taak om als lichtwerkers aan ons zelf te blijven werken, zodat wij steeds sterker worden en hierdoor ook ons licht.
  Een ieder maar dan ook een ieder kan alleen het licht laten schijnen door de weg naar binnen te gaan en niet dmv hulp en tanken bij een ander mens.
  Wij hebben allen onze eigen verantwoordelijkheid hierin en laten we niet in de valkuil vallen van, zogenaamde helper, hulpverlener, een ieder zal het zelf moeten doen
  Gods tijd is nu

  • Jajajajajjajjaaajajjaaaaa dat is wat ik voelde bij jouw reactie Yvonn en ik klapte daarbij zelfs in mijn handen :)) Wat een rake woorden. En dan met name vanaf ‘het is onze taak om als lichtwerkers aan onszelf te blijven werken….’ DANK DANK DANK

 11. Klopt het dat elke Lichtwerkers een eigen taak of gave heeft? Ik hoor regelmatig dat mensen die bij mij thuis komen volkomen tot rust komen omdat “ik zo rustig zou zijn”. Maar soms sta ik zelf stijf van de stress, wat die mensen dan niet zien of voelen… En daar verbaas ik me heel erg over, want van die “rust” ben ik mijzelf niet bewust. Ik heb mijzelf trouwens nooit als Lichtwerker gezien. Ik kan mij wel voorstellen dat andere Lichtwerkers een andere taak of gave dat die “rust” hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in