Zie jij weleens andere gedaanten in iemand? Een Indiaan, sjamaan, Egyptenaar of andere gedaantes die door iemand heen flitsen? Of zie jij soms lichtflitsen bij iemand?

Dit en nog veel meer fenomenen zijn momenten waar de derde dimensie even transparant wordt en jij toegang krijgt tot een veel grotere werkelijkheid. Die gaat zowel voorbij tijd en plaats en dit noemen we multidimensionaliteit. Je bent op meerdere plaatsen en tijden tegelijkertijd of hebt toegang tot informatie uit verschillende tijdwerkelijkheden.

Multidimensionaliteit omvat veel. In dit artikel wil ik mijn visie geven op multidimensionele delen van onszelf. Er wordt veel geschreven over engelen, spirituele gidsen enzovoort. Hun aanwezigheid wordt vaak beschreven alsof zij aparte beings zijn. Hoe ik er naar kijk is dat jijzelf multidimensioneel bent en jij kunt ook die engel of spirituele helper zijn. Ik zeg niet dat alle gidsen en engelen delen van jouzelf zijn, maar wil je uitnodigen om te realiseren dat wie jij bent veelomvattender is.

Ik zie het zo: jouw energieveld, je aura en de herinneringen, opgeslagen in spieren, bindweefsel, organen en botten, bevatten alle levenservaring van jou op aarde en in andere sterrenstelsels. Ook in andere sterrenstelsels heb je meestal een lichaam dat ‘humanoid’ is, alleen fijnstoffelijker. Je neemt bijvoorbeeld lichtfrequenties en andere energieën als voeding tot je, als je al voeding nodig hebt in die hoedanigheid.

Multidimensionele ervaringen

Multidimensionaliteit houdt in dat je in meerdere parallelle dimensies aanwezig bent. Als je uitgaat van andere zelven, dan resoneren meerdere ‘beings’ in jou. En in de mate waarin je openstaat voor contact met hen, staat de kwaliteit van die energie tot je beschikking.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Op aarde kun je denken aan dolfijnen en walvissen. Hoewel zij fysieke dieren zijn, hebben zij een groot, veelomvattend bewustzijn en voelen veel mensen contact met dit bewustzijn, soms ook als deel van henzelf. De volgende wezens komen alleen in een meer fijnstoffelijke dimensie voor: zeemeerminnen, elfen, kabouters, trollen, nimfen, eenhoorns, draken, amfibieën (denk aan de film the Shape of Water). Je kunt deze wezens als buiten jezelf zien. Maar mijn ervaring is dat ik de drakenenergie in mijzelf ervaar. Ik ben een elf die houdt van ieder aspect van de natuur met een hoeveelheid liefde die ik in mijn menselijke zijn dit niet zo direct tot mijn beschikking heb. Ik voel mij zo blij als ik door een levend bos wandel of in de bergen loop, liefst met mijn vijfvingerschoentjes aan. Die brengen mij het meest met mijn elfenzelf in contact. Ik ben ook een zeemeermin. Ik kan onwijs naar water verlangen en wil daarin zwemmen, hoe schoner het water (bergmeertjes!), hoe blijer het mij maakt.

Vele mensen dragen de herinnering aan hun leven op andere sterrenstelsels. Laat ik het weer bij mijn ervaring houden: ik ben een groot reiziger en heb op vele sterrenstelsels levens gehad of heb daar parallelle levens. Het is maar hoe je tijd wilt zien, als een lineaire tijdlijn of verschillende tijdlijnen tegelijkertijd. Het is niet zo dat ik mij alle details kan herinneren. Ik heb een bepaald gevoel, een innerlijk weten hoe het daar is. Zo heb ik de Healing Arts lichtfrequenties kunnen manifesteren vanuit mijn Arcturiaanse training in lichtgeometrie. Ook ervaar ik een deel van mij als Mantis, een insectoïde volk dat heel veel medische kennis en wijsheid ontwikkeld heeft.

Alle stelsels zijn door periodes van groei en ontwikkeling gegaan. Dus je kunt ook herinneringen hebben aan strijd zoals op Orion, aan overheersing en vernietiging zoals de verloren planeet Maldek, aan het verliezen van je planeet zoals de Greys. En die rassen hebben ook allemaal hun invloed op de ontwikkeling op aarde gehad. Daar is veel over te zeggen en er is veel waardevolle en ook tegenstrijdige informatie, maar dit valt voor mij buiten het kader van dit artikel.

Lichttaal

Alle sterrenstelsels hebben hun eigen taal en ook een sterrenstelsel bestaat uit vele planeten met weer hele eigen talen of expressies. Het meest gangbaar natuurlijk is dat de meeste ‘beings’ telepathisch zijn en in energie communiceren. Toch kan ik, als ik mij afstem op een bepaalde persoon, de klanken van de lichttaal van die planeet waar zij onder andere van vandaan komen teruggeven aan de persoon. Vaak brengt dit mensen tot tranen omdat ze het frequentieveld herkennen en zij dit met hun hart kunnen horen en voelen. Dat geeft hen een diep gevoel van thuiskomen in henzelf. Bij veel mensen activeert dit de herinnering aan hoe het is waar zij vandaan komen.

Als voorbeeld wil ik de situatie van een bevalling noemen. Ik was als doula bij een bevalling en voordat ik aanwezig was, stagneerde de ontsluiting. Toen ik binnenkwam en even de tijd had om mij op de situatie af te stemmen, begon Anna die aan het bevallen was, haar sterrentaal te spreken. Ik sprak terug en het lichaam van Anna herinnerde zich hoe een bevalling werkt (zo vertelde ze mij later) en de bevalling verliep snel en relaxed. En het fijne was dat de vroedvrouw kon ervaren dat het goed was. Dat ze niet dacht dat Anna aan het ijlen was, maar dat de lichttaal haar concentratie en innerlijk weten gaf en ook haar kindje geruststelde in het gevoelsveld dat zo beschikbaar kwam.

Wat kan ik ermee?

Als je heimwee hebt naar waar je vandaan komt, dan is je eerste neiging om niet hier op aarde te willen zijn. Je verlangt naar de schoonheid, harmonie en liefde waarvan jij weet dat die op ‘jouw’ planeet vanzelfsprekend is. En de meeste planeten of sterren hebben een hoger frequentieveld dan de aarde, dus er is meer onvoorwaardelijke liefde, minder oordeel en meer eenheid.
De sleutel lijkt dan te zijn dat je je niet met je eigen multidimensionaliteit moet bezighouden omdat je dan minder zin in dit aardse leven hebt.
Door alle multidimensionele workshops die ik heb gegeven, heb ik keer op keer ervaren dat mensen, wanneer zij hun andere zelven leren kennen en hun andere fijnstoffelijke connecties, delen van zichzelf terugvinden waar zij onbewust altijd naar verlangden. Die ervaringen maken jezelf tot een completer mens. Het geeft zin aan waarom jij naar de aarde gekomen bent. Het geeft een gevoel van thuiskomen in jezelf.

Kinderen en fantasie

Jonge kinderen kunnen scherpe herinneringen hebben aan waar ze vandaan komen. Soms tekenen ze lichtschepen, beings die met hen praten met helmen op zodat je als ouders denkt: waar halen ze de fantasie vandaan? Veel science fiction heeft voor mij grote parallellen met mudltidimensionele werkelijkheden. Hoeveel kinderen en pubers zijn helemaal weg van ‘Lord of the Rings’, ‘Starwars’ of ‘Harry Potter’, om maar een paar films te noemen?

Multidimensionaliteit herschrijft alles van wie je dacht te zijn

Zijn wij eraan toe om onze werkelijkheid op te rekken en meer te vertrouwen op ons innerlijk gevoel van waarheid? Bruce Lipton is een wetenschapper die groot werk verricht om ons waarnemend vermogen te vergroten. Een van zijn quotes is:

‘’Het moment dat je je perceptie verandert, is het moment dat je de chemie van je lichaam herschrijft’.’.

Op het moment dat je jouw waarneming verandert, verandert de chemie van jouw lichaam. In relatie tot multidimensionaliteit betekent het: wanneer jij jezelf toestaat meer fijnstoffelijk waar te nemen, dan verandert de fysiologie van je lichaam en gaat je lichaam op die nieuwe werkelijkheid resoneren. Het wordt gevoeliger en reageert subtieler. Jij wordt uitgenodigd beter naar je lichaam te luisteren. Dat kan soms ook best lastig zijn.

Voor mij is multidimensionaliteit het nieuwe normaal en een grote sleutel tot grotere creativiteit en ‘out of the box’ denken en handelen, openstaan voor het grote wonder dat alle natuurlijke elementen om ons heen leven en een zekere tot grote mate van gevoel en bewustzijn hebben. Het gevoel van verbinding met Alles dat Is.

Ik nodig je graag uit om met mij, met je kinderen of je kleinkinderen, met anderen, deze werkelijkheden te onderzoeken door bijvoorbeeld vragen te stellen als: Heb jij je weleens een ander wezen gevoeld? Wat gebeurt er in jouw dromen? Heb jij het gevoel dat je ’s nachts bezoek hebt? Als jij een mythisch wezen zou zijn, welk wezen zou dat zijn? Naar welke sterrenconstellatie kijk jij het liefst?

Bewaar voor later op Pinterest:

Kom jij ook van de sterren

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

 1. Maar zo hoog zijn en bedoel niet zweverig wat van de andere kant een redelijk is om te zeggen maar wat ik bedoel te zeggen is dat je als gevolg van deze afstemming meer door hebt dat mensen liegen en dat mensen voorgelogen willen worden op bepaalde vlakken dit Is voor mij echt erg want liegen gaat voor mijn gevoel ver over de grens maar als jij van dit verhaal je richt op de natuur Zou je het dan niet bijvoorbeeld erg vinden om in een huis te wonen dat zoveel kost voor de natuur het stijgen in etherische nivo is voor mij hoe hoger ik groei des te minder pas ik in deze maatschappij

 2. Ik lig dikwijls nr de sterren te kijken, en dan overvalt me altijd een overweldigend gevoel… een soort heinwee, ik zie dikwijls foto’s van licht voor mijn ogen flitsen… ik zie dikwijls engelen… ook in een bep. soort mensen en voel me hier enorm dr aangetrokken… ltst droomde ik van een engel die bezit nam van mijn lichaam en terwijl ik er naar keek voelde ik me heel eenzaam tot het in mij kwam en ik voelde me zo zelfvoldaan, gelukkig zelf. Wat betekent dit???

 3. Hallo Joanne,

  Dankjewel voor je artikel. Het stuk dat je vertelt over de drakenenergie en het zwemmen in water herken ik. Wanneer ik het lees kan ik het me helemaal voorstellen. Tijdens een visualisatie zag ik ook een draak die mij beschermde en ook drakenenergie die ik in me had. Voor mij is het nog 1 groot vraagteken waar ik vandaan kom, maar ik weet wel hoe harmonie en rust kan voelen. Of dit van deze planeet komt of niet, ik weet in ieder geval hoe het voelt.

  Liefs, Jonique

 4. Een vraag…. dit heeft gedeeltelijk met bovenstaand thema te maken
  Mensen die zo ontzettend vast zitten in de materie, bv. Bezit willen, alles willen verklaren, macht willen enz, geen enkele verbinding hebben of willen met de kosmische of aardse energie, onder welke categorie kan men deze plaatsen, welke energie vloeit er door hen heen.
  Ik ben er ook van overtuigd, dat wij voertuig zijn voor de energie, zowel aards of kosmisch, dit dmv, hoe we ons voeden, in denken en eten, enz. dit bepaald welke energie we aantrekken .
  En alles staat met elkaar in verbinding, daarom is het ook zo belangrijk dat we ons zuiveren, in denken en met eten en niet altijd maar aardig gevonden willen worden, maar zeggen wat men vindt of zwijgen
  Ik ben ook zo blij dat ik kan zien dat er een verschuiving plaats vind en de mens steeds meer zich hiervan bewuster wordt
  Desondanks, kom ik nog veel mensen tegen die, zich hier tegen verzetten en vast blijven houden aan bezit, macht, vorm en naam, lang leve de lol enz.
  Tevens ben ik er ook van overtuigd, dat diegenen die wel in verbinding staan, hier een taak ligt dmv vastberadener en krachtiger hun plek innemen, niet meer mee gaan met de grote massa, omdat men iemand, zogenaamd niet af wil vallen of teleurstellen, ook al betreft dit familie, het maakt niet uit, kleur bekennen
  Gods tijd is nu!!!
  Graag jouw/ jullie mening hierover.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in