spirituele levensvisie

Natuurlijk komen er vaker cliënten die het moeilijk vinden om duidelijk uit te komen voor hun spirituele gedachtegoed, maar nu ik er vlak achter elkaar drie krijg voel ik het als een aanwijzing om er een artikel over te schrijven.

Bij de sessie Contact met je gids krijg je van te voren als ‘huiswerk’ het vragen om een droom.  Dromen laten je heel goed zien waar je je (nog) niet bewust van bent en zijn een fantastisch hulpmiddel bij het contact met je gids. Ik wil je laten zien hoe dat werkt.

Duidelijke keuzes

De eerste cliënt hoopt meer duidelijkheid te krijgen over de keuze die ze gemaakt heeft om met haar goedbetaalde baan te stoppen en een eigen praktijk als coach te beginnen. Hoe moet ze die vormgeven? Eigenlijk zou ze graag meer vanuit haar spirituele levensvisie willen werken, maar ze is bang om niet meer serieus te worden genomen als ze daarvoor uitkomt. Dat is niet zo gek, als je kijkt naar de negatieve oordelen die hierover in de maatschappij nog steeds bestaan.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Haar dromen tonen haar dat ze er goed aan doet zich wel duidelijk uit te spreken. In een van haar dromen wordt een weg getoond met vier banen, waarvan de middelste twee stoppen, terwijl de linker en de rechterbaan doorlopen. Zelf zit ze vast in een van de middelste banen. Het beeld laat haar zien dat ze duidelijke keuzes mag maken en vooral niet ‘middle of the road’ moet blijven, uit angst voor het oordeel van de mensen uit haar netwerk.

Een afgebroken tak

De tweede vrouw is een stralend wezen dat zichzelf onnodig klein maakt om maar geen mensen van zich af te stoten door haar afwijkende opvattingen. Maar haar dromen laten zien dat dit haar meer verdriet doet dan ze zich bewust is. Ze droomt van een prachtige grote plant met paarse bloemen waar helaas een tak van afgebroken is. Als ik haar vertel dat het beeld voor haarzelf staat begrijpt ze pas hoe belangrijk het voor haar is om zichzelf wél compleet te laten zien.

levensvisie

Buitengesloten worden

De derde vrouw is van huis uit wetenschapper, maar heeft een coaching praktijk, waarin ze wel uitkomt voor haar spirituele benadering, maar dat doet ze zo voorzichtig dat ze daar net niet duidelijk genoeg over is. Zij droomt van een feestje waar ze zich helemaal niet thuis voelt, maar toch aan meedoet, omdat ze bang is buitengesloten te worden.

Je nek uitsteken is eng, omdat je afwijkt van wat normaal wordt gevonden en omdat je kritiek kunt krijgen of, erger nog, niet meer serieus wordt genomen. Maar als je je niet uitspreekt zul je nooit weten of anderen niet net als jij hun mond houden omdat ze bang zijn het stempel zweverig of wereldvreemd te krijgen. Terwijl je verbaasd zou kunnen staan over de hoeveelheid mensen die wel degelijk openstaan voor jouw opvattingen.

Kristallen op je bureau

Ik kreeg eens een man op consult die directeur was van een groot bedrijf en heel bewust met spiritualiteit bezig was. Hij had een subtiele manier gevonden om mensen die ervoor openstonden te laten weten waar hij voor staat. Hij had een prachtige verzameling kristallen op zijn bureau staan. Bij degenen die reageerden op de kristallen voelde hij een opening om een gesprek te beginnen over zijn levensvisie. Het werkte prima. En ook hij ontdekte hoeveel meer mensen interesse hebben in spiritualiteit dan je zou denken.

Een andere cliënt, ook de eigenaar van een succesvolle onderneming, komt zonder gêne uit voor zijn interesse op dit vlak en geeft al zijn (voornamelijk mannelijke) medewerkers met kerst een spiritueel boek cadeau. Dat ze het waarschijnlijk doorgeven aan hun vrouw vindt hij geen probleem. Ook in zijn werk laat hij zich in alle openheid leiden door zijn spirituele inzichten en principes.

Meestal is de drempel voor mannen in onze samenleving om uit te komen voor hun spirituele kant toch wat hoger dan voor vrouwen, maar tot mijn vreugde merk ik dat er steeds meer mannen bij komen en dat ze soms juist meer bereid zijn hun nek uit te steken dan vrouwen. Het zijn natuurlijk geen doorsnee mannen. Ze zijn vaak al hun hele leven bezig met bewustzijnsontwikkeling en gaan compromisloos hun eigen weg.

Moedige keuzes

Vrouwen zijn vaak meer bezig met wat er van ze verwacht wordt, ze zijn gewend zich aan te passen en verloochenen zichzelf daarmee. Hun authentieke zelf wordt geweld aangedaan. Dat staat haaks op het zielsplan, waarvan het de bedoeling is dat je moedige keuzes maakt, ook als ze op afkeuring van de omgeving kunnen rekenen. Je eigen weg kiezen in het leven is je belangrijkste opdracht. Obstakels die je tegenkomt zijn uitdagingen die je niet uit de weg zou moeten gaan. Integendeel, het biedt je de kans om te groeien door weerstanden te overwinnen. Een risicoloos bestaan zal je niet verder helpen en een belangrijk deel van je potentieel onbenut laten. Je zult dan terugkijken op een leven vol gemiste kansen, als je deze aarde verlaat en samen met je gidsen je afgelopen leven evalueert.

Zelf ken ik de angst om uit te komen voor wie je bent maar al te goed. Inmiddels speelt het niet meer, maar toen ik op verzoek van mijn gidsen mijn eerste boek Vederlicht – leven en werken met spirituele gidsen had geschreven en het uitgegeven zou worden, werd ik ineens toch wel bang. Er waren niet zoveel mensen die wisten van mijn contact met gidsen en ik bereidde me voor op negatieve reacties van mensen die niet veel moesten hebben van dit soort zaken. Mij kenden ze als een redelijk nuchter persoon, dus hoe zouden ze nu tegen me aan gaan kijken? Gelukkig was mijn vrees ongegrond en de reacties waren meestal heel positief, of hooguit neutraal.

Door de gemeenschap buitengesloten

De vrees van veel lichtwerkers is trouwens ook verklaarbaar uit het feit dat de meesten vorige levens hebben gehad waarin ze door de gemeenschap buitengesloten werden, of erger nog: op de brandstapel belandden als ze zich uitspraken of zelfs alleen maar hun beroep als genezer, kruidenvrouw of vroedvrouw uitoefenden.

Die angst zou ons niet langer moeten weerhouden. Spreek je uit en help mee om zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met jouw andere, meer spirituele kijk op het leven, vooral door gewoon je leven te leiden en je werk te doen. Je hoeft niemand te overtuigen en mag de ander in zijn waarde laten als hij er anders over denkt. Het is misschien wel een deel van jouw levensopdracht als je in deze tijd op aarde het spirituele pad bewandelt, om hierin een pioniersrol te vervullen. En het mooie is: als jij echt gelooft in wat je doet en daar open over bent, zul je vanzelf die mensen aantrekken die bij jou passen en bij wie je jezelf kunt zijn.

Misschien wil jij hieronder iets vertellen over jouw schroom om jezelf volledig te laten zien, of juist hoe je die hebt overwonnen?

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

  1. Het zielsplan bestaat niet uit het maken van moedige keuzes. Het zielsplan omvat soms keuze’s die moed vereisen om obstakels te overwinnen. Indien de energie van de obstakels groter is dan de intentie achter de keuze, behoort de keuze mijns inziens niet tot het zielsplan.

    • Daar heb je wel gelijk in Siemen, niet voor iedereen bestaat het zielsplan uit moedige keuzes en soms kun je om verschillende redenen beter een obstakel omzeilen. Ik probeer hier een groep mensen aan te spreken die soms best wat moediger zou kunnen zijn. Velen zijn lichtwerker, maar aarzelen om duidelijke keuzes te maken, uit angst voor afwijzing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in