Kosmisch weerbericht: Ieder afscheid is een nieuw begin

Afgelopen weken zijn best pittig geweest. Het lijkt een beetje op een verhuizing. We zitten nog in ons oude huis en weten dat we ergens anders naar toe gaan. De verhuisdozen staan klaar. Alles komt weer een keer door je handen heen, ach wat jee, weet je nog… , maar neem ik dit mee, of gaat het naar de kringloopwinkel. Een gevoel van melancholie en afscheid, en tegelijkertijd is er de opwinding van het nieuwe maar nog niet weten wat het gaat brengen. Het nieuwe huis moet ook opgeknapt worden en ingericht, alles moet een plek krijgen. Maar daar zijn we nog niet.

Bittersweet

Bittersweet, je hebt het gevoel dat het eigenlijk allemaal goed is en toch. Zo’n gevoel als je kinderen het huis uit gaan, je weet het is goed, het is klaar, maar oefff het doet ook pijn, je taak zit er op, dit komt nooit meer terug. Of zoals de overgang, een periode van afscheid van de fysiek vruchtbare vrouw, of van het ouder worden, kleine gebreken die eraan komen, van binnen voel je je goed, maar je lichaam en de spiegel vertelt een ander verhaal. Dingen die weggaan en nooit meer terugkomen. Een periode van afscheid, rouw, melancholie en een soort van vreemde ondertoon van verdriet. Soms met goede aanwijsbare redenen zoals hierboven, en soms ook abrupter en schokkender want ik heb de laatste tijd ook letterlijk en figuurlijk afscheid moeten nemen van mensen die me lief waren. Terwijl je ook diep van binnen weet dat het ook goed is zo. Dus ja, bittersweet afscheid van werk, zienswijzen, mensen, patronen, gewoonten die allemaal niet meer passen in de nieuwe tijd die eraan komt. Je weet dat het komt, maar we toch nog niet helemaal wat. En dat klopt, want het is nog niet daar.

Kosmisch weerbericht: Ieder afscheid is een nieuw begin

Het nieuwe omarmen

Ik hoor veel mensen om mij heen met diverse lichamelijke klachten, maar vooral met slijmbeursontstekingen in de schouders. Bij mij begon het na een prachtige situatie dat ik mezelf buitengesloten had. Geen sleutel bij me en niemand thuis. Daarna intense pijn in de linkerschouder. Heftige steken en nauwelijks beweging. Voor mij een geweldige uitdaging omdat ik mijn lichaam beschouw als een bibliotheek van opgeslagen ervaringen en overtuigingen. Pijn zie ik als een signaal van mijn ziel om dieper te gaan kijken. Zo gezegd zo gedaan. De dokter gaf me pijnstillers maar die heb ik na twee dagen niet meer genomen. Werd er doodziek van. Dan maar voelen en de pijn niet stillen. Wat wil er doorvoeld worden? Luisterend naar mijn lijf kreeg ik antwoorden. Onder andere kwamen er heel oude stukken uit de voormoederlijn naar voren. Beter voor jezelf zorgen, angsten om het nieuwe te omarmen, handen en voeten geven aan jouw wensen, wat zijn jouw behoeftes? Luisteren naar de signalen van je ziel en zeker ook afscheid nemen van dat wat niet meer bij je past.
Ondertussen is mijn schouder genezen, kan ik hem weer helemaal gebruiken, maar speelt heel af en toe op wanneer ik letterlijk en figuurlijk een rare beweging maak, dan kijk ik weer naar binnen en stem ik af op de boodschap.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Nieuwe tijden komen eraan!

En ja er komen nieuwe tijden aan, absoluut! Dit is allemaal een grote voorbereiding op dat wat komen gaat. Uranus, de grote veranderaar, de kosmische wekker, is op 15 mei na 8 jaar in het teken Ram, het aardse teken Stier ingestapt. Weten jullie nog toen Uranus het teken Ram in ging in 2011? De grote ramp in Fukushima? De aarde begon te beven bij Japan, met een gigantische tsunami en een vreselijke kernramp. Het was ook de start van het vierkant tussen Uranus en Pluto wat nu eindelijk aan het afnemen is. Kernenergie ontstaat door uranium en plutonium. Uranium hoort bij Uranus en plutonium bij Pluto. We hebben jaren van grote machtsconflicten achter de rug en grote transformaties. Nu Uranus het aardse teken Stier ingaat komt er wellicht een einde aan de koppigheidsfase. Er is ook een tijd geweest van ontkenning en zelfs na de crisis van 2008 zijn er nauwelijks echte veranderingen door gezet. Met Uranus in Stier heb je kans op een nieuwe crisis die wel de benodigde veranderingen gaat brengen.

Transformatie

Het teken stier was in de oudheid een teken van vruchtbaarheid. In de periode mei, barst de lente los in de natuur, en worden er jonge dieren geboren. Het zaad draagt vruchten die mogen rijpen. Als we naar een stier kijken in de natuur, zien we een redelijk rustig dier, die de hele dag door eet en zijn eten herkauwt. Daarin kunnen we zien dat de Stier moeite heeft met loslaten en het verwerken van situaties. Koppig als ze zijn, zullen ze niet snel vergeten wat er ooit is gebeurd. De Stier wordt wakker als de aandacht getriggerd wordt, door tochtige koeien, en hij niet meer te houden is en als een dolle Stier zich laat leiden door zijn lagere wezen met behoefte aan lust, materie, geld, macht enz. Stier heeft de energie van het tegenoverliggende teken Schorpioen nodig om in te zien dat alleen geld, materie en lust niet totaal bevredigend is en er meer is op aarde. De mens wordt uitgedaagd met Uranus in Stier om te transformeren. Van het lager zelf, naar het hoger zelf.

Vormgeven aan

Het is allemaal een voorbereiding op de grote omwenteling in 2020.
We weten het allemaal, we moeten anders gaan leven, we moeten anders gaan doen. De tijd van grote materiële “welvaart” en het continue moeten groeien is voorbij. Ik schrijf “welvaart” tussen aanhalingstekens want wie vaarden er wel bij? Vooral de grote bedrijven die veel winst maken door onze aarde te vervuilen en uit te putten, corrupte regeringen en de rijken die steeds rijker worden. Alles is op groei gericht maar op een gegeven moment is het op. Uranus in Stier en Saturnus in Steenbok zullen ons daarbij gaan helpen.
Er zal een nieuwe duurzame en groene economie ontstaan. We zullen aangesproken worden op ons eigen gedrag en we zullen hierin verantwoordelijkheid moeten gaan nemen. We zullen anders moeten gaan stoken, anders gaan eten, minder vlees en meer veganistisch bijvoorbeeld. We zullen andere vervoersmiddelen moeten gaan kiezen en ook dichterbij huis op vakantie. Dit is wat wij zelf allemaal kunnen doen en daar zullen wij ook zelf mee moeten beginnen. De tijd van afwachten op een nieuwe regering en nieuwe leiders kan niet meer. Uranus is de planeet van revolutie, en er is een revolutie nodig om het oude denken, oude structuren, oude overtuigingen om te gooien. Er zijn nieuwe waarden nodig, om te zien wat echt belangrijk is. Integriteit is er nodig.

Kosmisch weerbericht: Ieder afscheid is een nieuw begin

Nieuwe waarden in communicatie

Zo ook in privacy en communicatie. Toen Uranus in 1850 ook in het teken Stier liep werden er nieuwe manieren van communicatie uitgevonden, zoals de telegraaf, de radio en de Telex. Er werden telegraaf kabels aangelegd tussen grote steden en er door de aanleg van onderzeese kabels werden Amerika en Europa met elkaar verbonden. Er kwamen persbureaus en kranten konden het nieuws van over de oceaan overbrengen. In de volgende cyclus van Uranus in stier, in 1935, werden deze nieuwe communicatiemiddelen vooral gebruikt als propaganda middelen, vooral door Hitler en zijn nationaal-socialisme. Als we naar afgelopen jaren kijken toen Uranus in het teken Ram liep, zien we een enorme groei van Facebook, Google, Instagram enzovoort. Zoals we afgelopen periode hebben kunnen zien zijn er grote problemen ontstaan bij Facebook en Google over de regels van privacy. Met Uranus nu in Stier zullen er nieuwe waarden ontstaan ten aanzien van de behoefte aan privacy en met Saturnus in Steenbok ook nieuwe wetten en regelgeving op dat terrein. Dat is ook nodig. Uranus is de heerser van Waterman, anders wordt het boek 1984 van George Orwell bewaarheid!

We staan voor grote veranderingen, en langzamerhand worden we ons echt bewust van de noodzaak om afscheid te nemen van een oude manier van leven. Een leven waarvan we dachten dat de bergen tot aan de hemel reikten, en er alleen maar groei zou zijn. We mogen vertragen, goed nadenken voor we beslissingen nemen die grote consequenties hebben. Realistisch, met eerbied voor de ander en voor de aarde. Uranus in stier daagt ons daartoe uit.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

19 REACTIES

 1. Een heel mooi stuk waar ik wel wat mee kan. Ik zit zelf al bijna 9 weken met een chronische ontsteking in mijn rechter been bij de incisie, ontstaan na een spatader/laser operatie. En ik kom er zelf niet uit. Ik heb wel al conflicten die ik met mezelf had opgelost. Ik heb er alles aan gedaan maar heb er zelf geen invloed op. Mocht iemand hier nog tips voor hebben dan zou ik er erg blij mee zijn.
  Vriendelijke groet aan iedereen, Anita

  • het zou kunnen helpen om de wifi in huis uit te zetten, zeker ‘s nachts. Dan herstel je een stuk sneller. En niet te veel achter de computer of telefoon. Deze apparaten trekken je helemaal leeg. Let op met elektronica en elektriciteit. Niet in je slaapkamer gebruiken.
   Herstellen doe je vooral tijdens je slaap, die apparaten verstoren dat proces.

  • de MIRmethode, is een simpele manier om jouw lichaam te helpen herprogrammeren – info beschikbaar via internet.
   lieve groet,
   Margot

 2. Mooi Yvonne, bedankt! Ik heb ook een moeilijke periode achter de rug, ik ben zéér depressief geweest.. Ik heb inderdaad het gevoel dat we een nieuwe fase ingaan, al mag ik dat van Peter natuurlijk niet zeggen, ghahahha…ik heb weer ‘zin’ in dingen. Namasté.

 3. Ongelooflijk. Heb net mijn baan opgezegd. Redelijk ‘out of the blue’ volgens anderen. Rond 8 mei besloten. Liep steeds met hoofdpijn, nek- en schouderklachten. Nu krijg ik ineens dit ‘kosmisch weerbericht’. Bizar.

 4. Zo heb ik al een hele poos pijn in mijn rechterheup, geen massage osteopaat etc helpen en natuurlijk ook nog een tennis, haak arm. Oojk aan de rechterkant. Ik heb heg gevoel ook dat het ontstekingen zijn. Voor mij is didelijk dat het ook oude pijn is er komt ook wel het een en ander op.
  Maar watbik graag wil weten rechts heeft toch te maken met linker hersenhelft en dat zijn toch je enmoties en gevoelenx…ikmtwijfel nu omdat je bijniemand anders zegt dat links juist met gevoelens te maken heeft.
  En hoe doe ik dat omarmen ik ptobeer er echt wel in te gaan maar het schiet geen meter op

  • Linker hersenhelft heeft te maken met denken en emoties. Rechter hersenhelft heeft te maken met gevoel, intuïtie. Gevoel en emoties zijn namelijk niet hetzelfde. Bij klachten kunnen soms ook tekorten aan bepaalde voedingsstoffen spelen. Pijn in de heupen kan soms duiden op een tekort aan vitamine B12.

  • Rechterheup zijn ervaringen vanuit vaderlijn die opgeslagen zitten op dna niveau. Overtuigingen, patronen, angsten enz. Erfenissen uit mannenlijn dus. Kan o.a. opgelost worden systemisch lichaamswerk en familieopstellingen. Lees artikel op mijn site.

 5. Vanmiddag reed ik naar huis. Jankend in de auto vanwege de pijn in de linker schouder. Hier loop ik al weer 2 weken mee en loopje suf naar binnen te kijken wat er aan de hand is. Er resoneert niets. Zat integendeel in een periode van rust na storm. Ik smeekte om I zicht en nu thuis lees ik dit. Blijkbaar geeft de linker schouder ergens mee te maken. Als iemand me hiermee verder kan helpen qua inzicht heel graag. Ik schiet geen centimeter op. Ik heb geen moeite met dat afscheid en verwelkom een omwenteling. Doe er actief aan mee. Dus wat linkerschouder, wat fucking pijn waardoor ik alleen nog maar wil slapen want dat is de enige manier om wat verlichting te ervaren.
  Dus aan de ene kant dank je wel voor de nadere toelichting. Aan de andere kant, ga eens door op die linkerkant. Want dat staat ergens voor waar ik op dit moment in vast loop!
  Dank, Nettie

  • Idem. Ook volledig pijn aan linkerkant.schouder en rug. Nu rust na heftige beslissing genomen te hebben. Links pijn is loslaten oude pijn? Graag meer info over links

  • Hallo Nettie en Lou,

   Door de hoge energieën kunnen er oude stukken omhoog komen die om aandacht vragen, En nu zeker ook op fysiek niveau.
   De linkerkant hebben te maken met het vrouwelijke, emoties, en sytemisch gezien met de moeder en de vrouwen/moederlijn. Wanneer je last van je schouders hebt, kan het zijn dat je iets draagt uit de moederlijn, de vrouwelijke kant van de familie. Links is ook het verleden, dus inderdaad oude pijn Lou. Zeker als je heftige beslissing genomen hebt, kan er oude pijn loskomen. Loslaten kan alleen wanneer we de pijn omarmen, toelaten en toestaan Lou, dan komt er ruimte voor nieuw. Sterkte beiden!

  • Hallo Nettie en Lou, (en allen met nekpijn en heuppijn)

   Hier volgt een goed natuurlijk MIDDEL dat werkt!!!
   Al sinds maanden heb/had ik ook zo’n vervelende spannings-pijn in mijn linkerschouder, een ‘stijve nek’ van jewelste. Loslaten en in jezelf werken is nodig, maar de pijn mag van mij direct weg, ik heb het wel direct begrepen als de pijn opspeelt.
   In het begin wreef ik er eerst alleen Traumeel-zalf op en dat hielp wel, het was veel draaglijker.
   Het verergerde telkens weer als er veel ‘stroom’ kwam uit de zon. (De ‘stroom’ komt binnen achteraan de schedel .)
   Vroeger had ik veel ischias-heup-pijn, en dat verbeterde snel als ik een magnetiet op mijn sacrum (links) plakte…
   Daarom heb ik ook een MAGNETIET op mijn linkerschouder geplakt….en… na 5 uur was het voor 80% beter!!!!! 🙂
   Ik kan weer mijn hoofd draaien en zelfs zonder merkbare pijn kuisen. De magnetiet werkt sterk aardend, en ‘trekt’ de zieke spanning/energie in zich.
   Reinig hem dan nadat de pijn weg is, of toch zeker na een week. Zo is hij klaar als ‘t weer pijn doet.
   Voor de leek een beetje uitleg zodat je jezelf niet verongelukt:
   Reinigen: In de volle grond voor twee dagen, en dan in de zon voor een dag om hem te reinigen en weer op t laden.
   (Ik leg hem in een seleniet kaarsenhouder, deze reinigt èn laadt alle stenen weer op.)
   Tip: Let wel op als je de magnetiet koopt, er bestaat ook zwarte gelijkaardige uitziende hematiet, en er is ook magneSiet:
   Test: de steen moet magnetisch zijn en papiersnippers kunnen opnemen nadat je op wol wreef.
   OPLETTEN a.u.b.?:
   —> NIET dragen bij een pace-maker of dicht bij ander metaal in het lichaam!
   Dames, let ook op voor je spiraaltje als je hem op de heup plakt!
   HOE:
   Draag hem de eerste keer 2 uur, en dan elke dag een uur meer, tot max 6 uur/dag.
   Als je te moe wordt doe hem dan uit en begin ‘s anderendaags opnieuw.
   Zeker uitdoen voor ‘t slapengaan, want hij houdt je bij de Aarde!

   Ik smeer ook nog Traumeel, en ik plak de magnetiet er telkens opnieuw op als er stroom komt, want dan voel ik mijn nek weer opspannen. (Er is iets mis met mijn nekwervel door van de trap te vallen vroeger = zwakke plaats).

   Hopelijk werkt het voor jullie ook, ik ben benieuwd.
   Veel succes!
   Groetjes 🙂

 6. O wat haat ik de woorden “het nieuwe”. Echt een mode woord. Het nieuwe rijden, het nieuwe bouwen, het nieuwe denken, het nieuwe vrijen, het nieuwe knuffelen, het nieuwe omarmen en ga zomaar door. Een aantal jaren geleden hete alles nog 2.0 ook zo’n vervloek mode woord. Wees eens creatief Nederland, of kunnen we dat niet meer omdat we de hele dag als zombies op dat vervloekte schermpje van onze telefoon lopen te loeren? (nee ik heb geen smartphone, ik heb die onzin niet nodig) Maar even to the point, door het gebruik van dat soort mode woorden is bij mij de wil en de concentratie dus weg om überhaupt dit stuk “of welk stuk dan ook” nog te lezen. Door het gebruik van mode woorden gaat de hele boodschap wat mij betreft helemaal verloren. Heel jammer Yvonne.

 7. Tussen de regels door lees k zoveel 3D , tijd bestaat ook niet in het universum , k ga van mijn gevoel en intuïtie uit , en niet van data , of leeftijd enzovoort , dat stadium ben k inmiddels al voorbij , verder is het deels goed geschreven , veel wat k al wist , fijne dag nog , en succes met de blogs !

 8. Bedankt voor dit kosmisch weerbericht! Het is heel geruststellend en nog een duwtje in de rug. Heel het begin van je bericht kan ik heel goed volgen en voelen. Inderdaad, een goed gevoel gevuld met loslaten en zien waar ik uitkom. De nieuwsgierigheid houdt het heel haalbaar al is het releasen niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig heb ik ondertussen de juiste tools om er mij door te navigeren. Nogmaals vre wel bedankt Yvonne. Namasté. ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in