Een aantal kosmische cycli wordt in deze tijd afgerond. Daardoor komen erfenissen uit het verleden naar boven. Er wordt licht geworpen op schaduwstukken van eenieder persoonlijk en van het collectief van de mensheid. Pluto activeert het celgeheugen en dat kan diepe angsten naar boven brengen. Bovendien zijn we onderweg naar de grote conjunctie van 2020, die een enorme ommekeer kan brengen. Alle kosmische energieën, zonne-uitbarstingen en planeetstanden helpen ons in dat proces. We zijn op zoek naar ‘justice for all’.

Roep van de Ziel

Afgelopen jaren hebben we veel kansen gehad, zeker vanaf 1987, om ons bezig te houden met spirituele ontwikkeling en ons bewustwordingsproces. Heel veel mensen hebben gehoor gegeven aan deze innerlijke roep van de ziel. Nu lijkt het of het merendeel van de mensheid het contact met zijn ziel kwijt is. Ze zijn zoekende, ego-stukken vieren hoogtij: hebzucht, geen eigen verantwoordelijkheid nemen en de schuld buiten jezelf leggen. We maken alles en iedereen verantwoordelijk voor ons lijden en voor ons geluk.

Zons- en maansverduisteringen, volle en nieuwe manen, equinoxen; het zijn cycli die steeds weer terugkomen en elk een eigen betekenis hebben. Meestal zijn ze vooral persoonlijk gericht, omdat de zon en de maan aan de persoon verbonden zijn. Tijdens een zonsverduistering is de bron van licht verduisterd, en worden we even teruggeworpen op onszelf.

Kosmisch weerbericht: Justice for all

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Van god los

We zouden kunnen zeggen dat we dan even van God, de bron, los zijn. Vooral te zien nu in Amerika, waar de zonsverduistering van 21 augustus bijna het hele land besloeg. En dan nu zijn daar al die orkanen, overstromingen, bosbranden en nog eens een dreiging van een nucleaire oorlog, iedereen wordt teruggeworpen  op zichzelf. Het is allemaal vreselijk, maar het geeft ook geweldige kansen.

Verduisteringen zijn poorten naar nieuw bewustzijn. Wanneer er zulke vreselijke dingen gebeuren, word je wel aan het denken gezet. Je gaat opnieuw je eigen waarden onderzoeken. Wat is er werkelijk belangrijk in mijn leven: nog meer geld verdienen, succes, een nog groter huis, of gezondheid, veiligheid, gezin, familie en vrienden?

We horen vaak dat wanneer mensen weten dat ze doodgaan en terugkijken op hun leven, dat geld verdienen en succes niet het belangrijkste geweest in hun leven, maar hun intieme relaties. Het zijn momenten dat je je afvraagt of je voldoende tijd besteed hebt aan je relaties met je partner, je ouders en je kinderen. “Had ik maar”, denken we altijd te laat. Ons geweten knaagt en dat geeft een rotgevoel.

Recht doen

Saturnus loopt samen met de Zwarte Maan en nadert het galactisch centrum op 27 graden Boogschutter. Saturnus gaat over het geweten, verantwoordelijkheid, recht en vertrouwen. De Zwarte Maan gaat over kernkwaliteiten, maar ook over ontkenning.

Ons zonnestelsel draait om het galactisch centrum heen. De Zon staat voor individualiteit en zelfexpressie, zonder bewustzijn voor het Ego. Het galactisch centrum staat voor universeel bewustzijn, het is een groot zwart gat, deels verduisterd door donkere sterrenstof. Dit duistere stof staat voor familie en land en voor religieus, historisch en politiek karma. In het galactisch centrum is er de behoefte het ego te overstijgen. Daar is de verbinding met het grote geheel. Het doel is om ons in deze periode te bevrijden van dit karma, op persoonlijk en ook op collectief niveau.

Bert Hellinger zei al: “Recht doen aan iedereen is het moeilijkste wat er is.” Met recht doen, erken je je eigen aandeel in datgene wat er gebeurd is. Je erkent jezelf en de ander. Door de ander de schuld te geven, neem je geen verantwoording voor je eigen aandeel en ontstaan er slachtoffers en daders. Blijven ontkennen (Zwarte Maan), of: erkennen, waardoor kernkwaliteiten vrij kunnen komen. Dit geldt in je privé-leven, maar ook collectief, bijvoorbeeld met de situatie rond Amerika, Japan en Noord Korea.

Kosmisch weerbericht: Justice for all

De vergeten oorlog

Na de Tweede Wereldoorlog werd Korea door Amerika, Rusland en China verdeeld in Noord en Zuid. Families werden uit elkaar gerukt. Er ontstond een burgeroorlog tussen Noord en Zuid. Noord-Korea werd platgebombardeerd door de Amerikanen. Er waren miljoenen doden, ze noemen dat de Vergeten Oorlog. Tot op vandaag is er alleen maar wapenstilstand tussen Noord en Zuid, geen vredesverdrag.

Wanneer er geen erkenning is, zijn mensen boos, voelen ze zich niet gezien, niet gehoord, dan keren ze zich af of gaan in de aanval. Er is hen onrecht aangedaan. Kim Jong Un dreigde vorige week met een atoombom op Japan, omdat ze geen excuses hadden aangeboden voor datgene wat er was gebeurd.

Stel wat er zou gebeuren wanneer Japan en Amerika zouden zeggen: “Ja, je hebt gelijk. We hebben jullie onrecht aangedaan, we hadden dat anders moeten doen.”, Dan zou Korea ook kunnen zeggen: “Okay, dank je wel. Wij hadden dat wellicht ook anders kunnen doen.” Dan is al dat machtsvertoon niet nodig. Dan ontstaat er rust. Zo is het ook in ons privé-leven. Dat zien we altijd in het opstellingenwerk. Wanneer er erkenning is, dan rusten slachtoffers en daders in vrede naast elkaar in de dood. Wil je gelijk of geluk?

Iets op je lever

Jupiter loopt tot 10 oktober in het teken Weegschaal. Jupiter is de planeet van rechtvaardigheid, en op lichamelijk niveau hoort hij bij de functies van de lever. Het teken Weegschaal is een balansteken, dat hoort onder andere bij Vrouwe Justitia, maar ook bij de Egyptische Godin Maat. Bij de Egyptenaren werd na je dood je hart gewogen op een weegschaal met op de rechterschaal een struisvogelveer van Maat en aan de linkerkant het hart van de overledene. Als de kant naar het hart doorsloeg, was dat een teken dat het geweten niet zuiver was en mocht je niet door naar het hiernamaals.

Tijdens de verschijning van de Heilige maagd Maria aan de hemel van 23 september schuiven Venus, Mars en Mercurius aan bij de sterren van het teken Leeuw. Ze staan echter in Maagd. Maagd is het teken van onderscheidingsvermogen, zuiveren, uitkristalliseren. We mogen binnen in onszelf onderzoeken of onze ziel zuiver is. Naar welke kant slaat onze persoonlijke weegschaal uit? Een zuiver geweten (Saturnus) geeft zuivere relaties, communicatie, dan kan de liefde stromen en dat geeft ieder recht op zijn eigen plek. Kijk in de komende tijd naar je eigen leven of jij nog iemand recht moet doen. Heb jij iemand onrecht aangedaan of is jou onrecht aangedaan en heb je nog erkenning nodig?

Apocalyps

Op 23 september is er weer een einde van de wereld aangekondigd. Apocalyps betekent : Goddelijke onthulling of openbaring. De astronomische verschijning van de Heilige Maria stond in de Openbaringen 12 van Johannes. Daar was te lezen dat het donderde en bliksemde, dat de hemel openging en er een Vrouw, bekleed met de Zon en de Maan aan haar voeten en een krans van 12 sterren om haar hoofd, verscheen.

Ze was zwanger en in barensnood. Als tweede verscheen er een draak met twaalf koppen. Hij wilde het kind na de geboorte verslinden, Het kind werd geboren en Maria werd gered en verstopte zich in de woestijn. Toen brak er een hemelse oorlog uit. Alsof de Heilige Maria de strijd tussen goed en kwaad aan zou gaan. Dat zal een heilige moeder nooit doen. Er is geen enkele moeder die oorlog wil! Geen enkel mens wil oorlog, iedereen wil vrede en gelukkig zijn.

De strijd tussen goed en kwaad speelt zich af binnenin onszelf. Mensen zijn getraumatiseerd en vanuit hun pijn, overlevingsmechanismen en pijnlichamen handelen ze, zeggen ze dingen die kwetsen. Dus hoe bewuster wij ons van onszelf worden, hoe meer wij kunnen oplossen, niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze kinderen en het collectief. Zoals in dit mooie verhaal:

Kosmisch weerbericht: Justice for all

Twee wolven wonen in mijn hart

Op een avond vertelde een oude Cherokee aan zijn kleinzoon over de strijd die zich binnenin mensen afspeelt. Hij zei: “Mijn zoon, de strijd gaat tussen twee ‘wolven’ binnen ieder van ons. De ene heet Kwaad. Het is woede, afgunst, jaloersheid, verdriet, hebzucht, arrogantie, zelfmedelijden, schuld, wrok, minderwaardigheid, leugen, valse trots, superioriteit en ego.

De andere heet Goed. Het is vreugde, vrede, liefde, hoop, sereniteit, nederigheid, vriendelijkheid, trouw, medeleven, grootmoedigheid, waarheid, compassie en geloof. ”De kleinzoon dacht er even over na en vroeg dan aan zijn grootvader: “Welke wolf wint?” De oude Cherokee antwoordde eenvoudig: “Diegene die jij voedt.”

La Vita é bella!

Het vertrouwen lijkt te zijn verdwenen, in alles, de mens zelf, de politiek, Moeder Natuur, we worden teruggeworpen op onszelf. Maar tegelijkertijd is dat ook een uitdaging om weer te leren vertrouwen. Dat we de kracht hebben om te leven, het vertrouwen terugvinden in onszelf en in de ander, dat is een bewuste keus die we kunnen maken. We can’t go on together with suspicious minds!

Wellicht is dat ook de reden van deze eindtijden. Deze zijn er altijd al geweest en zullen altijd blijven bestaan. En het klinkt wellicht gek, maar dit denken hebben we ook nodig om ons iedere keer weer te realiseren dat ons leven eindig is en om er het beste van te maken.

Het leven is prachtig! Het leven is er om te leven, met alles erop en eraan: pijn, verlies, boosheid, verdriet, maar ook vreugde en plezier! Alles mag er zijn! Er is geen goed of kwaad! Stel dat we iedere dag zouden leven met een zuiver geweten, en in de wetenschap dat de dood daar is, dus echt in het Nu leven, Carpe diem, pluk de dag. Dan zouden we wellicht veel zorgvuldiger omgaan met onze geliefden en veel meer genieten van datgene wat er Nu is.

Dan zouden we ons wellicht gezegend voelen met de rijkdom die ons leven, onze aarde en en onze geliefden ons bieden. Wanneer we iedereen recht doen, doen we het leven recht. La vita é Bella!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

  1. Het goede en het kwade in deze wereld, de duivel beheerst de wereld,dat is geen gedachte,dat is pure werkelijkheid,Satan tegen God, de satan is een levende kracht,al die verkrachtingen en moorden
    drugs komen van de satan af,het kwaad dus.de kerk die zich met verkrachtingen bezig houdt,is niet van God,die Liefde is, die aanbidden het kwaad, wij hebben te maken met duivelse overheden die de mens trachten te bezitten. daarom moet je bidden tegen dat kwaad tot de Heere Jezus Christus,alleen dan kan je nog veilig het leven door gaan.de duisternis overvalt velen,omdat ze niet Bidden.Bidden is een Kracht.

  2. Geen goed en kwaad? Wat te denken van kerk en staat die kleine kinderen, soms nog baby martelen, verkrachten en vermoorden? Als je het overleeft, veel geluk om daar mee om te gaan. Er bestaat naar mijn idee wel degelijk duistere duivelse machten, energie die er op uit is de macht naar zich toe te trekken. Het gaat om de juiste balans tussen goed en kwaad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in