DELEN

Lieve mensen,

Wat een hectische tijden leven we. Verschrikkelijk wat er in de tussentijd allemaal gebeurd is. Niet alleen in Parijs en Verviers, maar ook in Nigeria en tja overal waar we niet van weten en wat op de achtergrond verdwijnt omdat het niet in de mainstream komt.

Wat ik al schreef in het jaaroverzicht oude conflicten laaien op. Alles wil gezien worden. Niet alleen op persoonlijk niveau maar ook op collectief niveau. Al deze dingen kunnen enorm oude angsten in onszelf oproepen die ervaren en losgelaten willen worden. We staan voor een keus, gaan we mee in de polarisering? Wordt het politieke spel ontmaskerd? Of zien we de situatie vanuit een hoger perspectief en als kans om een nieuwe weg in te slaan. Samen met elkaar.

Uitnodiging om dingen te bezien vanuit een hoger perspectief.

Vandaag is het nieuwe maan in het onafhankelijke teken Waterman. Uranus de planeet van de revolutie en omwentelingen hoort bij het teken Waterman. Uranus werd ontdekt tijdens de Franse revolutie. Vrijheid, gelijkheid en broederschap was de leus die bij de revolutie hoorde.

Daar werd ook de vrijheid van meningsuiting geboren. Een groot goed voor iedereen en de democratie. Nu echter, met alle gebeurtenissen, is het wellicht ook tijd om die vrijheid van meningsuiting weer eens vanuit een hoger perspectief te zien. Op dit moment is er een grote bewustwording aan de gang in de mensheid. Op persoonlijk en collectief niveau. Uranus maant ons aan om wakker te worden. Echt wakker! Wanneer we vanuit een hoger bewustzijn naar de situatie kijken, kunnen we wellicht ook zien dat het tijd is voor reflectie en heroriëntatie ook wat betreft de vrijheid van meningsuiting. VarkensIs het nog wel zo positief om alles te kunnen zeggen waarbij mensen, hele bevolkingsgroepen zich gekwetst voelen? En klopt het nog wel? Mag iedereen echt alles maar roepen wat ie wil? Niet dat we ons mond moeten gaan houden, want door de vrijheid van meningsuiting kan ik ook dit soort berichten schrijven en plaatsen. Maar om wellicht is het ook goed om het weer eens te onderzoeken en er in ieder geval over na te denken.

In den beginnen was het woord.

Dit is de eerste zin in de Bijbel. Alles begint met woorden, een goed gesprek, maar ook ruzie en oorlog. Woorden worden door iedereen anders geïnterpreteerd. De een hoort of leest dit en de ander dat. Dit kan miscommunicatie en misverstanden veroorzaken. Woorden zijn heel belangrijk en hebben een energetische frequentie, een bepaalde trilling. Zeker de manier waarop je dingen schrijft of uitspreekt. We kunnen ons afvragen wat is het ons waard om werkelijk alles te kunnen zeggen? Kunnen we misschien een stapje verder gaan en leren liefdevol te gaan communiceren? En natuurlijk satire mag, het is ook goed om mensen wakker te maken en om te relativeren. Maar tot hoever kunnen we gaan? En we hoeven zeker niet een stap terug, waarbij we ons mond weer moeten houden. Maar nee, een stapje verder, een volgende stap in evolutie en ontwikkeling van de mens. Waarbij we geweldloos leren communiceren, waarbij we de ander respecteren en in zijn of haar waarde laten. Zodat de verschillen naast elkaar kunnen bestaan i.p.v. tegenover elkaar? Volwassen worden en met wijsheid leren handelen.

Nieuwe maan, nieuwe kansen

Deze nieuwe maan bied ons nieuwe kansen om dingen in een ander hoger perspectief te gaan zien en te gaan handelen op een nieuwe manier. Waterman is onconventioneel, is uitdagend, provocerend, maar tegelijkertijd gericht op samen werking en waarheid. Dus er ligt een grote kans om nieuwe wegen in te slaan vanuit een ruimere visie. Belangrijk daarin is om onze waarden te onderzoeken. Eeuwenlang hebben we geleefd vanuit het Patriarchaat en zijn mannelijke waarden heel belangrijk geweest. Nu is het tijd om ook vrouwelijke waarden toe te kennen. Vrouwelijke waarden zijn kracht innerlijke wijsheid, compassie en zorg voor elkaar.

Nu de Zon en de Maan samen staan, zijn innerlijke mannelijke en vrouwelijke verbonden tot het heilig huwelijk. De innerlijke vrouw staat voor liefde en verbinding, het innerlijke mannelijke voor innerlijke vrijheid en leiding. Het is mooi om vanuit deze energie van eenheid en liefde een mooie intentie te zetten voor de komende tijd.

Oude angsten komen los

Wel moeten we opletten met die intenties. De grootste conflicten zijn uit de beste en meest liefdevolle intenties voort gekomen. Met Neptunus in het religieuze teken Vissen, conjunct Mars, zijn we bereid om te vechten voor ons geloof. En omwentelingen in geloof gaan altijd gepaard met strijd. Niet zo gek dat deze situaties ook allerlei hele oude onbewuste angsten bij ons wakker kunnen maken. Angsten vanuit het collectief en op persoonlijk niveau vanuit vorige levens en vooral ook uit Atlantis. Angsten om onze waarheid te spreken, of om overheerst te gaan worden. Angsten ontstaan uit situaties die nooit echt werkelijk opgelost zijn. Met Cheiron, de pijnplaneet ook in het teken Vissen is het een tijd om oude wonden, zoals vervolging in huidige of vorige levens te helen. Zeker voor mensen met Cheiron in Vissen in hun horoscoop.

 Religie betekend her-verbinden

Saturnus loopt nu net in het teken Boogschutter welke te maken heeft met onafhankelijkheid vrijheid, maar ook met religie en levensbeschouwing. Toen de planeet Pluto vanaf 1994 tot 2008 door het teken liep is de radicalisering van religies enorm gestegen. Nu Saturnus daar loopt komen er oude niet opgeloste conflicten ook vanuit die tijd vrij. Saturnus is de planeet van karma en de leerprocessen die bij Saturnus horen gaan gepaard met pijn. Pijn van de ziel. In combinatie met religie is er nog heel wat oud karma en conflicten op te lossen. Dat is begonnen met de start van het vissen tijdperk 2000 jaar geleden. Wellicht wordt dit karma nu allemaal wel uitgespeeld. En op het moment dat we hier anders naar gaan kijken en het niet in de toekomst plaatsen een kans om het op te gaan lossen. Bij religie is het doel om ons weer te verbinden met God. Maar wellicht is het in het Watermantijdperk, waar we nu in gaan komen, wel het doel dat we ons weer mogen gaan verbinden met het goddelijke in ons zelf.

A men sees in the world what he carries in his heart. Goethe

We zien in de wereld wat we in ons hart dragen. Wat zie jij? We zien onze eigen frequentie weerspiegeld in de samenleving. In onze relaties, in het weer. Als dat niet zo mooi is, hebben we  nog innerlijk werk te doen hebben. Als we naar deze crisis kunnen kijken zonder oordeel en zonder anderen te veroordelen dan zijn we innerlijk vrij om ook de mogelijkheden te zien die deze situatie ons brengt. Met Venus in Waterman tegenover Jupiter in Leeuw, mogen we onze overtuigingen onderzoeken en kijken naar waar we werkelijk waarde aan hechten. We willen ons eigen mens zijn, authentiek. Wonen, leven werken in vrede. Vrijheid, gelijkheid, broederschap. Iedereen wil vrede, ook al ziet het er anders uit. Wanneer er zoveel woede is, betekend het dat er niet voldaan is aan een basis behoefte. Wellicht de basis behoefte aan veiligheid en vrijheid om te mogen Zijn wie je bent. Wat je geloof ook is. De pijn die er is, is al eeuwenoud en gaan wellicht ook voorbij aan de daders die handelen vanuit onbewuste loyaliteit aan het systeem waar ze vandaan komen. Dat zie ik ook iedere keer weer terug in mijn opstellingen werk. Niets gebeurd voor niets, zelfs op deze bizarre manier is het de liefde die weer wil gaan stromen.

Harmonie

Het collectieve doel is harmonie met de Noordknoop in Weegschaal. Dat kan als we eerst door de crisis heen gaan en het zien als een kans om dingen echt grondig te veranderen. De ingang tot the garden of eden ligt diep in onszelf. Mercurius gaat weer retrograde wat betekend dat we een periode van inkeer kunnen nemen. Om weer eens te onderzoeken hoe het zit diep binnen in onszelf in ons hart. Komen we daar nog angsten tegen? oordelen of veroordelingen? Er zal nooit vrede kunnen zijn op aarde als we niet eerst vrede hebben gevonden in onszelf, met onszelf en de situatie te accepteren hoe die is. Harmonie betekend niet dat er nooit iets gebeurd maar hoe we reageren op een situatie. Voorlopig zal zeker tot aan maart de spanning en onrust niet opgelost zijn. Maar we hoeven ons niet machteloos te voelen omdat we weten dat we één zijn en alles en iedereen met elkaar verbonden is. Innerlijk leiderschap wordt gevraagd om het slachtoffer/daderschap te overstijgen.

Boodschap

Lovejoy
Lovejoy-23Dec2014 © by-Gerald Rhemann

De komeet LoveJoy die al sinds de kerst in ons sterrenstelsel loopt en op 7 januari het dichts bij de aarde stond heeft wellicht alleen al door de naam, wat ook een frequentie is, een speciale boodschap. Kometen verstoren de energie in de aura van de aarde zoals een bij die door je aura heen vliegt iets aan jou energie doet. Ze komen iets brengen, ze veranderen iets. Wellicht is de boodschap om te kijken naar wat er wel verandert, naar Love & Joy. Zodra we onze gedachten kiezen voor de meest vruchtbare, liefdevolle en positieve gedachten verandert onze frequentie en zullen we een positievere, liefdevollere, vruchtbare wereld gaan zien. Als we maar blijven vertrouwen in de kracht van de liefde van de mens. Van alle mensen.

Hij blijft up to date:

YOU MUST BE THE CHANGE YOU WISH TO SEE IN THE WORLD. GANDHI.

14 REACTIES

 1. Van mij mogen mensen gerust alles zeggen wat ze willen, want wat iemand zegt, zegt alles over de afzender en niets over de ontvanger. Zoals ik als kind al leerde: “Wat je zegt ben je zelf”. Later leerde ik er nog bij dat je beledigd voelen een keuze is. Je kunt er dus ook voor kiezen je helemaal niet beledigd of gekwetst te voelen. Als iemand het dus nodig vindt mij voor van alles en nog wat uit te maken, te bekritiseren, te beschuldigen of te beschimpen, dan ontvangen ze van mij van glimlacht tot hilarische lachbui.

 2. Mooi omschreven Lia,
  Dat vond ik ook zo mooi geschreven aan te artikel. Een aanreiken in het bewustwordingsproces. Mooi hoor.
  Het is de klankkleur. De handeling. En uiteindelijk je complete zijn. Hoe sta je tegenover zaken. Of sta je in je kracht en liefde midden in het leven.
  Vaak zijn wel vanuit de lagere aspecten in onzelfstandige of vanuit dualiteit een positie in te nemen die gelijk staat aan je gelijk halen of bevestiging zoeken. Gebaseerd op angst. Als weer vanuit ons ware zelf in kracht en liefde zijn in het niet nodig deze positie te bevechten. We hoeven enkel te zijn. En in dat stukje zitten mooie ervaringen en sleutels naar een bewustwording. Ieder loopt uiteindelijk zijn eigen unieke pad hierin.

 3. Vrije meningsuiting is het vrij uiten van je mening.
  Het betekent niet automatisch dat je ook vrij bent om emoties en dierlijke gedragingen te uiten.
  Wellicht moeten we daar eens onderscheid tussen maken.
  Als iemand een mening verkondigt, op welke toon gebeurt dit dan? Gebeurt het op een onderstroom van provocatie, haat of andere negatieve emotie?

  Dus helemaal waar wat Yvonne schrijft:

  “Woorden zijn heel belangrijk en hebben een energetische frequentie, een bepaalde trilling. Zeker de manier waarop je dingen schrijft of uitspreekt.”

  • @Lia,
   Hoezo Lia, mag ik jouw vredige beeld niet verstoren? De mensen van tegenwoordig zijn zeer egoïstisch en denken alleen aan zichzelf. Er is nog veel werk te verrichten, ook door jou. Ik doe mijn deel al. Ik bescherm dieren en probeer een beter leven voor ze te creëeren. Wat doe jij?

   • ???
    Ik begrijp dit niet Margreet.
    Zie mijn bericht aan jou hierboven.
    Ik ben trouwens al jaren vegetarier en bescherm ook dieren. Dus wat dit betreft??

   • @Margreet, Nou, margreet, dit is niet de toon die ik prettig vind op deze site. die boosheid hoeft niet naar anderen gericht hier. Ik ervaar je reactie bovendien totaal niet relevant t.a.v. het artikel en de inhoud daarvan.

 4. “We zien in de wereld wat we in ons hart dragen. Wat zie jij?”

  Ik zie een paradijselijke wereld.

  En de mens die doet enkel dat wat bij zijn/haar bewustzijnstrilling past.

  Van mij hoeft er niets te veranderen in de wereld.

  Zelfs het weer vind ik helemaal toppie.

 5. Zeker wil ik in de kracht van de liefde vertrouwen van de mens, alle mensen.
  Als er geen liefde bestaat is het leven leeg.

  Maar helaas draait niet alles daarom.
  (Kans om een nieuwe weg in te slaan staat er. )
  Ja kansen genoeg maar worden die benut. ? ?
  Gisteren een film gezien over het regenwoud in Brazilië
  Er zijn ontzettend veel bijzondere medicinale planten die
  Ziekten zoals kanker kunnen bestrijden.
  Jammer genoeg wordt het niet opgepikt in onze wereld.
  De indianen gebruiken al zoveel jaren met succes deze planten.
  Wel vreselijk als je ziet hoe de arme boeren het land platbranden
  Om aan landbouwgrond te kunnen komen. Sja ze moeten ook eten die mensen.
  Weg al die mooie planten die echt perfect zijn voor medicijnen.
  De overheid in die landen doet niks om de longen van de aarde te redden.
  Onze fharmaseutische industrie gebruikt liever synthetische middelen
  Daar gaan miljarden in om. al die rotzooi. al moet ik toegeven dat er gerust goede
  Middelen zijn.
  En dan hebben wij het over liefdevolle en vruchtbare wereld. ! !
  Laten we proberen om in ieder geval zelf dingen her te gebruiken zodat er minder
  Bomen gekapt hoeven te worden.
  Meubels geef ze een tweede kans en ook kleding.
  Ik doe het al jaren, en probeer zo weinig als mogelijk te verspillen.
  Ik hoop dat meer mensen een nieuwe weg inslaan.

 6. Vooraleer het woord bestond was er bewust

  …zijn /De Schepper schiep jou OOOM daarvan bewust te zijn…/TRY this rij auto of whatever..stap eruit…leef je nog?Zelfde ervaring als je uit lichaam stapt!

 7. mensen hebben deze tijden over zichzelf uitgeroepen. Er gebeuren gruwelijke dingen en vooral met dieren. Wat geeft de mens het recht zo met dieren om te gaan.?
  Er moet inderdaad veel veranderen en dat gaat ook gebeuren. Helaas slapen er nog heel veel mensen waardoor de veranderingen langzaam gebeuren.
  De jeugd van nu is anders, gevoeliger en eten steeds vaker vegetarisch.
  Het menselijk ras is voor mij het wreedste ras. Welk dier vermoord en verminkt zijn eigen diersoort puur uit kwaadaardigheid?

  • Margreet,
   Mensen zijn in zeker opzicht nog “dierlijk” aangelegd.
   Zij kunnen dierlijk gedrag vertonen, waarbij het dierlijke symbool staat voor het “verscheurende” (= in beginsel dualiteit).

   Volgens mij is het nu juist de bedoeling dat de mensheid van dierlijk, emotioneel ik-gedrag evolueert naar Mens-Zijn. 🙂

  • @Margreet, mee eens, dieren zijn een goddelijk wezen van licht. De mens heeft een bewustzijn en gaan afschuwelijk om met dieren, en elkaar. Dat is niet de wereld in mij maar om mij heen. In vrede en liefde bjd ik. Ik bid en hoop dat de mensen wakker worden en alle dieren als eerste hier profijt van hebben. Het goddelijke wezen kunnen zijn wat zij Zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in