Kosmisch Weerbericht: Ommekeer, de grote conjunctie

Voelen jullie het ook? Something is going on. Ik merk bij mezelf en bij mensen in de praktijk en tijdens opstellingendagen. Veel dromen, best moe, behoefte aan rust en naar binnen keren. Maar ook last van je keel, behoefte aan dingen uit te spreken en op te ruimen. Voor mij voelt het als leren echt open en eerlijk te zijn, naar mezelf en naar anderen. Overgave, aan mijn Zelf en achter mezelf gaan staan. Thuis komen bij mij. Het voelt als een Ommekeer.

Beweging tussen Materie en Geest

We hebben net de zomerzonnewende achter de rug. De Zon, ons zelfbewustzijn,de mens, beweegt altijd tussen de kreeftskeerkring en de steenbokskeerkring, of te wel de tussen archetypen, kreeft en steenbok, tussen materie en geest. De maan heerst over de Kreeft, het onbewuste, emoties,behoeftes. Bij de Steenbok hoort Saturnus, de planeet van bewust zijn, beperkingen en structuur. De Kreeft staat voor de moeder, koestering, voeding, groei, ontwikkeling, geboorte, moeder Aarde. Maar ook voor het nestelen van diepe emoties, veiligheid en vertrouwen. Kreeft geeft vorm aan de ontvangen vrucht in de schoot, koestert deze en geeft er geboorte aan. Kreeft is moeder, materie, thuis, het gezin, de voorouders met rituelen en matronen. In de natuur verblijft de Kreeft diep in de zee, verwisselt zodra ze gegroeid is met volle maan haar pantser en loopt achteruit als het niet veilig is. Heeft grote gevaarlijke scharen, niet alleen om van zich af te bijten, maar ook om een prooi te pakken wat ze vervolgens niet meer loslaat.

Kosmisch Weerbericht: Ommekeer, de grote conjunctie

Goddelijke inspiratie

De Steenbok staat voor de vader, autoriteit, patronen, beperking, de logica, de maatschappij, daar waar je met je ambitie de wereld in gaat. Steenbok geeft vorm aan de geest, ontvangt goddelijke inspiratie, heeft ambitie, stelt hoge doelen en verbindt zich met het goddelijke. In de natuur leeft de Steenbok alleen, hoog in de bergen met duizelingwekkende afgronden. Zij zijn niet bang, hebben vertrouwen in hun kunnen. Om de diepere emotionele inhoud vorm te kunnen geven moeten we afdalen naar de bodem van de oceaan, onze gevoelswereld, om vervolgens weer omhoog te klimmen op de bergen om overzicht te krijgen en uitdagingen aan te gaan. Dit is een natuurlijke beweging van de mens. Zonder emotionele diepgang, je thuis voelen op de aarde, gezin van herkomst, je lijf, ook geen diepe innerlijke rijkdom, wijsheid en overzicht. De wereld, wij, staan nooit stil. Het is de beweging van liefde naar wijsheid, hart en de geest verbinden om een volledig mens te worden.

Ommekeer

Jarenlang zijn we bezig geweest met de weg naar boven, naar de Geest, nu is het tijd om die wijsheid die we daar gevonden hebben vorm te gaan geven op de aarde. Het gaat niet meer over ascenderen, maar over descenderen. Hier thuis komen op de aarde, in je eigen lijf, thuiskomen bij je Zelf, zodat je je eigen licht kunnen laten stralen. Om dat licht te kunnen laten stralen is het belangrijk dat we Authentiek zijn. Authentiek zijn betekent achter je zelf gaan staan, dapper genoeg zijn om eerlijk te zijn naar jezelf toe en naar de ander. Dat eerlijk zijn is best een punt. Hoe vaak zeg je Ja terwijl je Nee bedoelt? Hoe vaak ben je echt eerlijk naar de ander en vertel je wat er op je hart ligt? Hoe vaak houd je relaties in stand omdat het zo hoort? Of blijf je in die vervelende baan omdat er brood op de plank moet komen? Niet dat je nu iedereen moet laten vallen en je baan op moet zeggen, maar het is wel belangrijk om te kijken naar jezelf en eerlijke vragen te stellen. anders blijf je jezelf saboteren en aanpassen en daar help je jezelf en de ander niet mee. Zelfvertrouwen groeit wanneer we eerlijk worden naar onszelf en de verhalen over ons leven, over de ander, het verleden, de familie, onze partner enz. gaan onderzoeken en los kunnen gaan laten. Zolang er nog verhalen zijn over mensen, situaties, is er nog werk te doen. De wereld is een grote Beeldentuin, die jouw eigen innerlijk, je overtuigingen en houding ten aanzien van het leven, weerspiegelt. Verander je innerlijke beelden en je overtuigingen en je zal zien dat de uiterlijke wereld ook verandert. Meer passend wordt bij wie je nu bent. Jupiter in Weegschaal maakt ons bewust van onszelf en wat we doen in relaties. Hoe we relateren, hoe we kunnen verbinden en hoe we vorm geven aan relaties.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Kosmisch Weerbericht: Ommekeer, de grote conjunctie

Nieuwe waarden

Na 2000 jaar Vissentijdperk, zijn we op weg naar het Watermanstijdperk. Om die overgang te kunnen maken moeten we de eigenschappen van het tegenoverliggende teken van de Waterman, Leeuw toe gaan eigenen. Met de noordknoop nu in Leeuw leren we om eerlijk en authentiek te worden, om innerlijke leiding te nemen en om nieuwe waarden vorm te gaan geven. Als we alleen in de Watermanenergie blijven zitten kan het heel afstandelijk worden, robots, digitale wereld. Het is niet zo dat het Watermanstijdperk alleen maar mooie dingen brengt! Die energie kan heel veel gaan lijken op het boek van Orwell 1984! Nu we ons dit bewust zijn, weten we dat we ons voor kunnen bereiden. We hebben onder andere, het dappere warme Leeuwenhart nodig om te leren relateren, samen te werken, om samen een nieuwe duurzame wereld te creëren om de nieuwe kosmische mens geboren te laten worden.

De grote conjunctie

Op 21 december 2017 gaat Saturnus zijn eigen teken, Steenbok in. Pluto staat sinds 2008 in dit teken en loopt vooruit op Saturnus, om de dingen die verborgen waren naar boven te halen. Het teken Steenbok gaat over zekerheid, instituten, banken, huizen en regeringen.Toen Pluto dit teken in kwam begon de financiële crisis. Pluto gaat over macht, onmacht, manipulatie en haalt de onderste steen boven. Alles wat geheim is of onzuiver haalt Pluto naar boven. Wanneer Saturnus in eigen teken gaat lopen, zal deze nieuwe structuur en verantwoordelijkheden gaan brengen. Steenbok gaat ook over duurzaamheid en laten we hopen dat dit invloed gaat hebben om de economie om te gaan vormen naar een groene, duurzame samenleving. Toppunt van deze Ommekeer zal plaatsvinden op 12 januari 2020. Pluto en Saturnus staan dan op dezelfde plek en vormen een conjunctie. Dat gebeurde ook in 1914 toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Tijdens 9/11 stonden Saturnus en Pluto tegenover elkaar, in oppositie. Ook dat is een krachtig aspect. Wanneer deze twee planeten elkaar ontmoeten vinden er grote veranderingen plaats! Maar er is nog meer. Want Jupiter sluit zich ook aan op 2 december 2019 en dat brengt een gigantische bewustwording teweeg. Sinds 1213 is deze samenstand Jupiter, Saturnus en Pluto niet meer voorgekomen! Dat was tijdens de kruistochten en het prille begin van het humanisme.  Vervolgens stappen op 21 december 2020 Saturnus en Jupiter samen het teken Waterman in waar Pluto zich in 2023 bij aan gaat sluiten. Ik heb het idee, dat dan de grote wisseling van de macht plaatsvindt en het Watermanstijdperk echt zijn intreden doet.

Kosmisch Weerbericht: Ommekeer, de grote conjunctie

Nieuw leiderschap, Generatie 2to9

Om die wisseling van de macht mogelijk te maken, moeten er nieuwe leiders komen, met nieuwe verlichtende ideeën en nieuwe waarden. Ik denk dat de generatie geboren tussen 1992 tot 1999 hier een grote rol in gaat spelen. De kinderen die in deze periode geboren zijn hebben allemaal een conjunctie van Uranus en Neptunes. Twee langzame planeten die zelden samenkomen te staan. Pluto beweegt zich al een tijd op de graden van deze stand wat zichtbaar is in de maatschappij. Vernieuwingen in technologie, duurzaamheid, betrokkenheid bij het milieu en bewustzijn. Uranus is de hogere octaaf van Mercurius, de planeet van communicatie en het rationele. Uranus, is de revolutionair, brengt vernieuwing en geeft de mens een hoger bewustzijn om vanuit het hoger zelf te gaan leven, om vernieuwende denkpatronen en oude beperkende overtuigingen los te laten. Neptunus, staat wanneer we vastzitten in oude denkpatronen en overtuigingen, voor illusie, projectie, idealen, een droomwereld. Als Uranus, het denken bevrijd heeft, transformeren illusie en projecties in onvoorwaardelijke liefde. Deze generatie heeft geen religie meer, houdt niet vast aan beperkende patronen. Het zijn de Nieuwetijdskinderen die ons een spiegel voor houden met hun innerlijke wijsheid. Zij zijn betrokken bij milieu. duurzaamheid, gezondheid, eerlijkheid en rechtvaardigheid. Zij zijn zich nu aan het ontwikkelen zodat zij rond 2023 op de leeftijd zijn om hun plek in te nemen in de maatschappij om deze vanuit die nieuwe energie vorm te geven.

Eindtijd

We leven inderdaad in een soort eindtijd zoals velen verkondigen, maar dat betekent niet dat de wereld al vergaan. De oude wereld, gebaseerd op macht, onmacht, corruptie, dualiteit, rijk en arm en afgescheidenheid bevindt zich in een afrondende fase. Tot aan 2020 zullen er nog veel schandalen naar boven komen, de oude macht wil graag blijven zitten. David Rockenfeller geboren in 1915 had Pluto/Saturnus conjunctie in zijn geboortehoroscoop. Henry Kissinger zei in de jaren 70 over de strategie van Rockefeller: “Als je de olie in handen hebt, heb je hele landen in handen; als je het voedsel in handen hebt, heb je het volk in handen; als je het geld in handen hebt, heb je de hele wereld in handen.” Dat lijkt werkelijkheid te zijn geworden en de elite willen dat graag houden zo, maar dat zal niet lukken. Mensen waren onwetend toen, maar zijn nu bewust en wakker aan het worden. Nemen hun autoriteit terug. Pluto haalt alles wat niet zuiver is naar boven. Door de grote conjunctie van Pluto, Saturnus en Jupiter zal er een einde komen aan alle macht, corruptie en ellende. Wat nog een extra gegeven is dat Pluto dan een terugkeer heeft in de horoscoop van de Verenigde staten. Het zal geen makkelijke tijd worden, vraagt om inkeer: hoe zijn wij tot nu toe omgegaan met macht? Nou dat weten we allemaal! In Augustus valt de zonsverduistering precies op ascendent van Trump! Ben benieuwd wat daar gaat gebeuren! En wel belangrijk, we hoeven Trump niet te veroordelen, hij heeft deze ondankbare taak op zich genomen, een rol, zoals we allemaal een rol spelen in deze Goddelijke Komedie!

Eigen verantwoording

Maar wij zelf hebben ook een eigen verantwoordelijkheid hierin, we kunnen niet verwachten dat de regering of de politiek of wat alles voor ons op gaat lossen. Wij mogen ons eigen innerlijk werk doen, projecties terugnemen, leren relateren met elkaar, en vooral ook eerlijk worden! Want als we zelf niet eerlijk zijn, zijn we ook corrupt, net als de ander. Zodra wij echt eerlijk worden, kan dat ook in de buitenwereld. Dan kunnen we op onszelf vertrouwen en bouwen. Dan zijn we ook betrouwbaar voor de ander. Dan zal onze Beeldentuin ook veranderen in een betrouwbare veilige gelijkwaardige wereld! Kijk naar de positieve dingen, focus op dat wat goed is. De volle maan van 9 juli stond in Steenbok conjunct Pluto! Daar is ie weer. Wellicht een mooi moment om te kijken naar hoe jij nog behoefte hebt aan macht of waardoor je je onmachtig voelt en het heft uit handen geeft. De Zon staat in Kreeft conjunct Mars, welke je de kracht geeft om voor jezelf en je eigen behoeften op te komen en assertief te zijn. Het werd dan ook een pittige G20-top, met veel verzet van betogers. Mensen willen verandering, een ommekeer, dat is duidelijk!

Heb het goed! lieve groeten,
Yvonne

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

6 REACTIES

 1. Dat heb je helder beschreven, Yvonne!
  Je duiding is bijzónder goed herkenbaar in de huidige gang van zaken. Zelfs wereldwijd.

  Beetje slecht Nederlands (met name komma’s), maar dat zal de waardevolle inhoud niet tekort doen. Want de lezer begrijpt, ondanks dat, natuurlijk best wel wat je bedoelt.

  Wél bedankt, Yvonne!

 2. Vind het zeer interessant om te lezen in welke tijd we leven. Heb alleen moeite met de lappen tekst zonder alinea’s.

 3. ha lieve Siri,

  Ja jullie zijn een speciale generatie. Mooi! Ga maar lekker schrijven! Komt goed!

  lieve groeten,

  Yvonne

 4. Ik lees dit artikel en Mn mond valt ervan open, zo erg herken ik het. Ik ben namelijk 22 jaar en ben idd Aquariuskind maar ook als horescoop waterman. En ik ben oa hierdoor n uitverkorene, precies zoals hierin staat! Mijn doel is volgendjaar schrijfster te worden en zodoende, door de boeken die k nu al schrijf, boegbeeld te worden voor nieuwetijdskinderen. Dus k weet niet wat k allemaal welniet lees. Voel me zo gevleid daardoor. Dus dit artikel ga k vaker lezen net zo lang tot ik ’t uit Mn hoofd weet te vertellen. Dank u wel hiervoor.