DELEN
kosmisch-weerbericht

What you are, the world is.
And without your transformation,
there can be no transformation of the world.
J. Krisnamurti

Hallo lieve allemaal,

We leven in ongelofelijke tijden met gigantische uitdagingen. Er is enorme kosmische Wake Up Call. We kunnen in onze comfortzone verblijven en de snooze knop op onze wekker in blijven drukken om nog even lekker te dromen. We kunnen onze ogen sluiten om de realiteit niet onder ogen te zien. Het is echt tijd om de ogen te openen en de illusies waarmee we ons slapende hielden te gaan doorzien. Hoe lastig ook, maar alle situaties, opkomst van rechts, Trump, Wilders en alle andere grote gebeurtenissen hebben hierin een heel grote rol, alles moet precies zo zijn zoals het is. Trump, Wilders en alle anderen spelen ook maar een rol in deze Goddelijke Komedie, net als jij! 2017 is het jaar van de grote veranderingen waar we al jaren op wachten, en die komen wellicht niet op de manier waarop we gehoopt hadden.

Grote uitzuivering

Al vanaf eind 2016 zitten we in een periode van grote uitzuivering. Alles wat nog niet gezien was en nog gezien wil worden komt naar boven naar het licht waardoor het getransformeerd kan worden. Niet alleen op emotioneel niveau maar nu vooral ook op fysiek niveau. Er kunnen diverse fysieke klachten zijn zoals griepverschijnselen, kou, koorts enz. Ik hoorde laatst van iemand die zei dat volgens een Afrikaans spreekwoord, verkoudheid en griep de kou van de ziel loslaten is. Geweldig mooi. Daarnaast kun je het gevoel hebben, geen zin meer, of geen motivatie, geen doel, leegte, het even helemaal niet meer weten. Helemaal goed; dat is precies wat nodig is! Ga niets forceren. Het is nu de tijd om de grote leegte in te gaan, je eigen heilige ruimte, in stilte. Nu ben jij aan de beurt. We hebben heel veel gedaan en gedragen voor anderen. We hebben veel werk verricht op emotioneel, rationeel, spiritueel niveau en nu mogen nog een stapje verder. Alleen inzicht is niet voldoende. Nu is als laatste het fysieke niveau aan de beurt om alle ervaringen en systemische verstrikkingen op celniveau los te laten.

Cel geheugen

Je lieve lijf is een bibliotheek van alle opgedane ervaringen. Elke cel en elk orgaan heeft een geheugen en al je ervaringen zijn ook daarin opgeslagen, niet alleen in je aura en chakra’s. En niet alleen ervaringen en overtuigingen vanuit jou zelf, maar ook vanuit je ouders en de voorouderlijnen. Alles zit opgeslagen in het DNA. Het is nu tijd om om die ervaringen ook op fysiek niveau los te gaan laten. Ik heb een speciale techniek geleerd om systemisch werk op het lichaam te doen, om op cel/dna niveau te kunnen helen. Systemisch gezien hebben we veel voor onze ouders en voorouders gedragen wat zij niet op konden lossen. Zij hadden het ook vaak alleen maar overgenomen. Nu is er bewustzijn op en zijn er methodes om het onzichtbare wat er gedragen wordt zichtbaar te maken en los te laten. Als het goed is en je hebt je innerlijk werk gedaan heb je een hoop los kunnen laten zodat je nu eindelijk echt bij jou uitkomt. En dat is een heel bijzondere ervaring. Een grote leegte, en nu??

Shadows on the wall

Dit celgeheugen wordt op dit moment enorm geactiveerd door de situatie in de wereld op persoonlijk en collectief niveau. Dat komt onder andere door een van de belangrijkste aspecten van dit jaar, de Pluto opposiet Pluto. Pluto werd ontdekt op 18 februari 1930. Deze planeet van macht, onmacht, uitzuivering van die macht en transformatie, stond toen op 17 graden Kreeft en staat nu op 17 graden Steenbok. Al vanaf 1913 liep Pluto in Kreeft tot 1938. In deze periode was er een hoop gedoe in Europa. De Eerste Wereldoorlog brak uit en miljoenen jonge mannen moesten het leger in en verloren het leven. In Rusland was in 1917 de februari-revolutie en ruim een jaar later werd de Tsarenfamilie geëxecuteerd. Het was de opkomst van macht van het Volk (Kreeft). Eind jaren twintig was er in Duitsland de opkomst van het nazisme: eigen volk eerst en het buitensluiten van de ander, het zoeken naar een zondebok. Zoals het altijd is met cycli worden dingen herhaald om weer vanuit een andere laag naar te kijken, met een nieuw bewust Zijn. Hoe gaan we daar nu mee om, wat wil er nog gezien worden? Dit gebeurt op persoonlijk en op collectief niveau. Dit aspect wordt geactiveerd dit jaar, waardoor de tegenstellingen die we in de wereld zien enorm uitvergroot kunnen worden. Al die oude stukken komen naar boven en willen gezien worden zodat we er nu met wijsheid mee om kunnen gaan. Uitzuivering op alle niveaus.

Er ist wieder da …

Dat we niet dezelfde “fout” maken als toen. Denk maar aan de film Er ist wieder da! Een huiveringwekkende film over de wederkomst van Hitler, waarin hij zegt: “Ik zal nooit sterven want ik leef in de mens, ik leef in iedereen!” Het vraagt ons om ook naar onze eigen schaduwkanten te kijken en die te omarmen. Wat we buitensluiten, en niet willen zien in onszelf projecteren we in de buitenwereld. Het conflict zit in onszelf, de oorlog zit in de mens. We vechten voor vrede, tegen kanker, tegen haat, voor liefde… We zijn altijd aan het vechten, voor of tegen, goed of slecht. Wanneer wij zelf stoppen met vechten, met goed en slecht, voor en tegen en in het lege midden kunnen gaan staan, zonder oordeel, dan kunnen we het heilige midden betreden. En keuzes maken vanuit wijsheid. Wijsheid is uitstijgen boven de dualiteit en keuzes maken met het denkende hart. In plaats van keuzes te maken vanuit angstige onderbuikgevoelens die gebaseerd zijn op irreële angsten vanuit het onbewuste.

Stenen op het pad opruimen

In mijn praktijk en in de familieopstellingen zie ik dat oude angsten van de Eerste en Tweede Wereldoorlog weer omhoog komen. Merkwaardig toch, want wij hebben deze oorlogen zelf niet meegemaakt. Dat is wat ik bedoel met het geheugen op cel- en DNA-niveau. Al die oude pijnen en angsten van onze ouders/voorouders, kunnen omhoog komen. Je kan dus ineens dromen over de oorlog, of enorme angsten krijgen door de situatie in de wereld. Weet dat het niet jouw angsten hoeven te zijn, maar dat ze in jouw celgeheugen opgeslagen liggen. Zodra je dit kan zien en kan loslaten, kan er ontspanning komen in het hele systeem. En zodra jij het helder hebt, geef je het niet door aan de volgende generaties. Er is een mooi Indiaans spreekwoord dat zegt: “Als jij de stenen die op het pad liggen opruimt, hoeven jou kinderen er niet over te struikelen.”

Een roepende maan, de roepende ziel.

We begonnen het jaar met een roepende maan in het revolutionaire teken Waterman. Een roepende planeet betekent dat die planeet geen aspecten maakt met andere planeten. In de praktijk betekent dit dat het volk (de Maan) er alleen voor staat. Het volk voelt zich niet gehoord, niet gezien. Systemische gezien ontstaat er dan altijd heel veel gedoe. Miljoenen mensen gaan de straat op om te demonstreren. Anderen geven de autoriteit uit handen en geven hun stem aan iemand waarvan zij denken dat hij de problemen op zal lossen. Het is tijd om in onze eigen authentieke kracht te gaan staan. Dit aspect zal het hele jaar werkzaam zijn, dus het wordt een roerig jaar! De maansverduistering zorgt voor emotionele situaties. Situaties waarvan we wellicht het liefst weglopen. Maar dat kan niet meer. We zullen moeten blijven staan en datgene aankijken wat gezien wil worden. De Ziel roept. Vooral in relaties worden we uitgedaagd. Jupiter staat retrograde in het relationele teken Weegschaal. Bewustwording (Jupiter) in hoe we relateren. Relateren is een werkwoord en iedere relatie begint met de relatie met jezelf. Hoe is jouw relatie met jezelf en hoe is die met de ander? Als je fijne relaties wilt, zul je ze wel moeten onderhouden. Willen we liefde en vrede, laten we dan eerst thuis beginnen met liefde en vrede, te beginnen bij jezelf. Iedere (r) evolutie begint bij de mens zelf.

It is up to us now!

Deze tijd vraagt om spiritueel volwassen te worden, It is up to us now! We willen vrijheid, maar vrijheid is alleen maar mogelijk als we ons eigen verantwoordelijkheid (Saturnus en Steenbok) gaan dragen. We geven onze macht niet meer uit handen aan anderen en we gebruiken die macht ten gunste van het hogere doel. Voor het hoogste goed voor iedereen (Waterman). Met deze Pluto opposiet Pluto in Steenbok zal er een einde komen aan alle schijnzekerheden van banken, regeringen en instituten. Zodat er werkelijke vrijheid kan plaatsvinden wanneer Pluto in 2025 het teken Waterman ingaat. Dan kan het Watermanstijdperk echt beginnen.
In het sytemische werk van Hellinger gaat het erom de dat ieder recht heeft om te zijn wie hij/zij is en om op zijn eigen plek te staan. Als je op de juiste plek staat in het systeem, kan de liefde weer gaan stromen. Op dit moment zijn we allemaal een beetje aan het verschuiven. Wat is mijn plek, waar hoor ik thuis, wat is mijn doel? Het is ook niet meer nodig om een doel te hebben. Wanneer je op de juiste plek staat en die plek ook aanneemt, dan kan de energie weer stromen. Vanuit jouw eigen systeem, vanuit jou voorouders word je gesteund om dat te gaan doen waar je voor kwam.

Heb het goed!

lieve groeten

Yvonne

5 REACTIES

  1. Lieve Yvonne, wat een prachtig en duidelijk stuk, dankjewel daarvoor! Het zijn roerige tijden buiten en in mij. Emoties vliegen alle kanten op. Dat vind ik niet erg en laat het in alle vertrouwen gebeuren. Mijn anker is mijn hart en die wijst me de weg. In het begin van h.et jaar was ik ziek en had pijn in mijn rug. Ik was uit balans. Ik merk nu dat mijn ik/ziel/wezen zich aan het verbinden is met andere zielen, ook (vooral) die van dieren…… Ik ervaar het als heel mooi, maar ik moet wennen aan het omvangrijke….het is net alsof er verschillende werkelijkheden in elkaar overlopen hier, op elke plek waar ik me bevind….overal! Ik heb mijn anker hart nodig!!!!!❤ Ik moest dit even kwijt en delen met iemand, die dit mischien begrijpt….Lieve groet van Simone ❤

  2. Prachtig geschreven! Zo mooie verhaallijn met de absolute waarheid & eyeopeners. Alles valt samen in dit stuk. Alle voorbereidingen.. opruimingen van het systeem .. karma banden etc.. alles is kloppend. En vormt een geheel die voelt als het laatste puzzelstukje wat nog zoek was

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in