aardegrid

door Yvonne Weeber

Lieve mensen,

Zo in wat enorme krachtige en prachtige tijden leven we toch. Het gaat allemaal zo snel en er gebeurd zoveel dat ik bijna iedere dag een weerbericht kan schrijven. Helaas heb ik daar de tijd niet voor. Als mijn nieuwe website klaar is heb ik ruimte om een blog bij te houden. Waar ik om de paar dagen updates zal verwerken. Maar okay, hoe zitten we erbij? Hé he´. Eindelijk kunnen we weer een beetje adem gaan halen. We hebben een pittige aantal weken achter de rug met zon in Schorpioen, Retrograde Mercurius conjunct Saturnus, Venus conjunct Pluto de eclipsen reeks enz. Pluto en de zon in Schorpioen namen ons mee naar de onderwereld. We hebben onze schaduwkanten onder ogen gezien en we hebben een pittige tijd gehad wat betreft keuzes maken en loslaten wat niet meer nodig was. Met het grote driehoek in de watertekens waren het pittige emotionele tijden. Tijden van diepe inzichten, diepzinnige gesprekken, keuzes maken. Afscheid nemen van mensen, relaties, werk, oude gewoontes enz..Maar de zon loopt nu in het optimistische teken Boogschutter waardoor we weer plannen kunnen gaan maken.

Tussenwereld

En ja we zitten nog steeds in een soort tussenwereld. Het leek alsof we vast zaten. Voor velen een lastige tijd en soms zelfs met nare depressieve gevoelens. Alles was zo serieus en soms ook zwaar. Terwijl we ook het gevoel hebben dat klaar te zijn. En dat klopt ook. We zijn er klaar voor. Jarenlang hebben we heel hard gewerkt, en natuurlijk we komen nu ook nog wel dingen tegen, maar dat zijn de puntjes op de I. Pluto heeft ons meegenomen naar de onderwereld om daar nog eens goed te kijken naar schaduwstukken en eventuele delen die nog niet erkend waren. Voor we overstappen, moet onze basis schoon zijn en helder. Daarnaast hebben velen van ons ook heel hard voor het collectief werk gedaan om de energie hoog te houden. Nu is dat niet meer nodig. Iedereen mag voor zijn-haar eigen energie zorgen. Daardoor kregen we ook ruimte om die stukken nog op te ruimen waar we geen ruimte en tijd voor hebben gehad. Daardoor kunnen we het gevoel krijgen dat Nu alles anders moet. We kunnen zien dat we geen goeroes meer nodig hebben. Geen autoriteiten buiten onszelf die zeggen wat we moeten doen. We worden door Pluto begeleid om alle antwoorden binnen in onszelf te vinden. Want daar ligt ten slotte de schat verborgen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Heilige graal

Het beeld wat ik kreeg in deze situatie was een beeld van één van de films van Indiana Jones, The last Crusade. Indy, zijn vader is op zoek naar de Heilige Graal en is zoek. Indy gaat hem zoeken. Hij vindt het dagboek van zijn vader waar hij aanwijzingen vind die naar de heilige graal leiden. Deze wordt natuurlijk gestolen. Ze reizen af naar de Canyon of the Crescent Moon, waar de tempel van de heilige graal zich bevindt. Na allerlei achtervolgingen komt Indy uit bij een opening in een rots. Hij kan niet verder. Hij staat boven een duizelingwekkende kloof en hij weet dat hij naar de overkant moet. Hij herinnert zich een aanwijzing uit het dagboek dat hij moet vertrouwen en dat vertrouwen het enige is waardoor hij naar de Heilige graal kan vinden. Met ogen dicht zet hij een stap in het niets. Tot zijn verwondering zet hij zijn voet op een onzichtbare brug. Zo loopt hij naar de overkant. Hij komt aan in een grot waar een  eeuwenoude kruisridder de heilege graal bewaakt. Maar er staan honderden bekers, de een nog mooier dan de ander. Indy pakt de meest simpele van hout. Die blijkt het natuurlijk ook te zijn. Dit beeld staat symbool voor de periode waar we Nu in zitten. Het enige wat we nog hoeven te doen is vertrouwen en de volgende stap zetten in het niets om bij de heilige graal te komen.

Onze verhalen los laten

En dat vertrouwen is soms lastig. Eeuwenlang hebben we gestreden, innerlijk en uiterlijk, met onszelf, en met de ander, om nu tot ware liefde te komen, met onszelf en met de ander. Ware liefde is de heilige graal. Niet meer door voor de ander te zorgen, of dat we met ons spirituele ego´s denken het beter te weten dan de ander, want iedereen is zijn haar eigen weg gegaan. Iedereen is wakker aan het worden. We hebben zo lang in onze verhalen geloofd. Verhalen dat we niet de moeite waard waren, dat de ander ons pijn heeft gedaan, trauma´s over van alles en nog wat. Maar zijn we bereid de verhalen los te laten. Zijn we bereid het drama los te laten. Het is lastig voor ons als mensen juist omdat we zo hard gewerkt hebben het streven naar oplossingen en hard werken los te laten. Stel je eens voor dat het inderdaad klaar is. Dan mogen we vanuit vreugde en plezier gaan creëren. Kunnen we eindelijk gaan doen wat we echt leuk vinden! Als het goed is gaan we daarin geholpen worden.


Komeet Ison, de nieuwe Ster van Bethlehem

ison1
Net als alle andere kometen is ISON een klomp van bevroren mengsels van gassen en stof.

Door wetenschappers wordt de komeet Ison de nieuwe Ster van Bethlehem genoemd. Dit omdat Ison op 26 december het dichtste bij de aarde is en wellicht ook het beste te zien is.

Op dit moment lopen er wel 4 kometen door ons zonnestelsel. De belangrijkste Lovejoy die door het teken kreeft loopt en Ison, de komeet van de eeuw. Deze werd in 2012 ontdekt toen hij door het teken tweelingen liep. Daarna liep hij door de sterrenbeelden Kreeft, Leeuw en Maagd en gaat nu rakelings langs Mercurius. Terwijl Ison  pas in 2012 ontdekt is, waren er in 2009 al graancirkels te zien van deze groene komeet welke in de tussentijd vleugels heeft ontwikkeld. Bijzonder dat de graancirkels al een boodschap hadden over deze komende komeet.

Op mijn facebook pagina staan er twee filmpjes over de komeet. Een met het pad wat hij gaat door de ruimte en nog een andere. Heel interessant. Ison is nu vlak voor zonsopgang met het blote oog zichtbaar. Op 28 november, Thanksgiving day, heeft Ison een close encounter met de zon en gaat dan helemaal goed zicht baar worden. Hij blijft in ons zonnestelsel tot ongeveer 14 februari. Wellicht vinden niet alle astrologen zo’n komeet de moeite waar om over te schrijven. Ik zie een komeet, als een brenger van het licht. Natuurlijk heeft zo’n komeet invloed op ons hele Zijn. Een komeet bestaat uit sterrenstof. En als we bedenken dat wij als mensheid ook uit sterrenstof bestaan. Al het water op onze planeet, het water wat wij dagelijks drinken, is miljoenen jaren oud en afkomstig van ingeslagen meteorieten vanuit de ruimte. Zo boven zo beneden, zo binnen, zo buiten.
Het is alsof er een groot insect door je aura vliegt. Je hoeft het niet te zien, maar je systeem voelt het wel degelijk. De energie wordt daardoor veranderd. Dat insect komt je iets brengen, zo ook een komeet door ons zonnestelsel. Zeker als je de Chaostheorie kent.

Chaostheorie

Wetenschappelijke theorie, die ervan uitgaat dat er in de natuur altijd een zekere chaos heerst. Aan de hand van computerberekeningen beschreef Lorenz in 1961, dat in theorie het fladderen van de vleugels van een vlinder die opstijgt van een takje ergens op de evenaar hele kleine luchtbewegingen kunnen veroorzaken, die uit kunnen groeien tot een heuse orkaan elders op de wereld. De grafische weergave van de spreiding van de uitkomsten van de berekeningen heeft de vorm van een vlinder. Vandaar dat deze theorie ook bekend is als ′vlinder van Lorenz′

Als een dergelijke beweging van een vlinder al zulke enorme gevolgen kan hebben, wat voor gevolgen zou een komeet als deze dan wel niet hebben?

Christus bewustzijn


Naar mijn mening wordt er geen nieuwe Messias geboren met deze Ster van Bethlehem. Ja de Messias in de mens zelf. Volgens mij brengt deze komeet licht in het bewustzijn van de mens. Deze komeet gaat op Thanksgiving day rakelings langs de zon. Wellicht brengt hij het bewustzijn van dankbaarheid, dankbaarheid voor het leven. Wellicht brengt hij het licht in ons hart, nu we ook geconfronteerd worden hoe kwetsbaar we eigenlijk zijn. Op 26 december gaat hij rakelings langs de aarde. Hoe de exacte beweging wordt kunnen de astronomen nog niet eens zeggen. Het kan zijn dat hij zijn baan vervolgd langs de zon. Maar het kan ook zijn dat Ison door de zon verzwolgen wordt. En dan kan ook nog, en dat is de meest besproken theorie, dat hij een korte draai maakt rakelings langs de zon en dan weer terug gaat. Dus een soort looping maakt. Op zijn terug weg komt hij dan weer rakelings langs Mercurius en de Aarde. We worden wakker geschud, om liefde toe te laten, om vanuit compassie te leven en om dankbaar te zijn voor dat wat er is en voor het leven. Het Christus bewustzijn kan geactiveerd worden.

Fijne tijd!

Yvonne Weeber

Ps: Je bent vrij de nieuwsbrief door te sturen. Als je informatie gebruikt dan graag met bronvermelding. Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief op www.joyhappiness.nl

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

15 REACTIES

 1. Ik las net dat nog een kleine kans is dat delen van ISon de hete kring ( corona) rond om de zon misschien hebben overleefd , dat moet de komende dagen blijken .

 2. @ Petra,,sterker nog, hij heeft t niet overleefd…
  (als we t over de zelfde hebben)’;-)
  hoorde vanmorgen dat de komeet in de buurt van de zon is opgelost…..

 3. Ik hoop niet iedereen teleur te stellen, maar ik lees net, raar maar waar.
  Daar staat dat de komeet Ison al aan het uitdoven is!
  Sinds januari is zijn staart niet helderder geworden en vreest men dat de ijsdeeltjes al gesmolten zijn.

 4. ik wilde alleen maar laten weten, dat ik ontzettend blij werd toen ik artikel las… stukjes vielen als het ware op de plaats …. dank je wel..

 5. Ik wou altijd al op wereld reis , ik denk dat ik aanhaak . Alle gekheid op een stokje ik ga echt kijken of de sterrenwacht weer mensen toelaat , meestal kan dat, lijkt mij heel bijzonder .

 6. “Op 26 december gaat hij rakelings langs de aarde.”

  Wikipedia; Op 26 december 2013 zal de komeet de aarde naderen tot 0,429 AU (64.200.000 km).

  Ik ga mijn 7 kilo wasgoed zeker rond die tijd binnen halen, je weet maar nooit.

 7. Wat voor mooi ‘s staat ons nu weer te wachten , ik probeer of wij kunnen kijken bij de sterrenwacht bij ons in de buurt , door een mega grote kijker , trouwens , er gaat weer zo veel te gebeuren , , dat we o à weer liefde moeten toelaten , compassie moeten toelaten , en dank baar voor het leven , dat ben ik gerust dankbaar , maar zo af en toe kan ons menselijk brein niet alles verwerken , er gebeurd zo veel , als we echt doorgaan met zijn allen om meer liefden uit te dragen zou alles goed komen denk , maar daar schort het nog aan , niet iedereen denk in liefde , ik hoop het dat het waar is dat de komeet licht in het bewustzijn van de mens brengt , ooh wat zou dat fijn zijn , ik hoop dat de komeet ISon , werkelijk brengt wat Yvonne zegt . Bedankt Yvonne voor de uitleg liefs jannie

 8. Wauw, wat hebben toch enorm veel kleine dingen grote invloeden op je.
  Ik hoop dat ik die kiert echt kan zien.
  Verleden jaar hebben mijn man en ik met een verrekijker de sterrenhemel bewonderd.
  We hebben geen geld voor een echte sterrenkijker, maar ook met een verrekijker ontplooide de sterrenhemel zich tot een ragfijn wonder van heldere puntjes.
  Ik kan het iedereen aanraden om te doen, maar kleed je goed warm, je krijgt ijskoude voeten en misschien de volgende dag nekpijn, maar dat had ik er wel voor over.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in