Kosmisch weerbericht: Roep van de Ziel

Kosmisch weerbericht: Roep van de Ziel

Nog even op de valreep lieve mensen.

De tijd lijkt steeds meer te versnellen en ik merk dat ik alleen nog maar behoefte heb om te vertragen. Nieuws en alles laat ik langs me heen gaan, ben steeds meer aanwezig in het Nu en ervaar dat ik steeds beter kan luisteren naar mijn eigen behoeftes en daar ook vorm aan kan geven. Wat ik in mijn vorige kosmisch weerbericht: “ieder afscheid is een nieuw begin” schreef, dat het net lijkt of we symbolisch in een soort verhuisperiode zitten. Het nieuwe is er nog niet, de verhuisdozen staan ondertussen goed gevuld en de dingen die we niet meer mee willen nemen hebben we nog een keer door onze handen laten gaan en losgelaten. Nu is het wachten tot de “verhuizing”.

Vertragen

Geweldig, 3 eclipsen in het vooruitzicht en 6 planeten retrograde deze zomer. Dat betekent dat we de blik naar binnen mogen richten. Het voelt of er langzaam op de rem wordt getrapt en alsof we stil komen te liggen. Alle kosmische energieën nodigen ons uit om te vertragen, onze rust te nemen, tijd en ruimte in te delen voor introspectie, uitrusten, wandelen, in verbinding met de natuur en om Gewoon te Zijn. Die vertraging hebben we nodig om ons nog dieper te verbinden met ons eigen innerlijke bron en om onszelf verder te onderzoeken, waar er nog haken en ogen zijn die je ervan weerhouden te doen, waarvoor je gekomen bent. Geweldig dat dit samenvalt met de vakantieperiode. Holiday, komt van Holy days… heilige dagen, om tijd te nemen voor contemplatie en rust. Dus om te vertragen, letterlijk en figuurlijk afstand nemen van de dagelijkse dingen en even tot jezelf komen.

Voorbereiding

We willen zo graag! Maar het kan echt nog niet! Mars retrograde drijft je energie naar je binnenwereld om eerst in die binnenwereld de transformatie op gang te brengen. Eclipsen zijn portalen naar nieuw bewustzijn, en tegelijkertijd zijn het ook cycli. In 1998 vielen deze eclipsen op precies dezelfde graden, dus wat is er gebeurd in die tijd? Wat deed je toen? Wat doe je nu? Zou je wellicht andere keuzes maken nu? Om andere keuzes te maken, kijken we meestal eerst even terug, om de situatie goed te overdenken, en dan kunnen we het echt anders gaan doen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

De eclips van 13 juli en deze zomer is een opstap naar de grote omwenteling van 2020. De Eclips valt op 20 graden Kreeft tegenover Pluto die op 20 graden Steenbok staat. op 12 januari 2020 staat Pluto hier conjunct met Saturnus en Jupiter. De grote conjunctie. Dus we zijn aan het voorbereiden.

Roep van de Ziel

We zoeken soms bijna wanhopig naar verlichting, maar we vergeten dat de Ziel wil alleen maar ervaren hier op aarde, maakt niet uit wat. De weg die we gaan met alle ups en downs, alle ingewikkelde relaties, frustraties en verwarring over doelen in ons leven en de vele lessen die we voorgeschoteld krijgen. We willen vaak weg van de ervaring, van nare gevoelens enz. We zoeken dan het liefst snelle nieuwe methodes, therapieën, workshops, quick fixes die de pijn wegnemen. Maar de Ziel wil ervaren, voelen, beleven, indalen in dit aardse goed om te Zijn met dat wat er is. We zijn geen mensen die een spirituele ervaring hebben, we zijn spirituele wezens die een aardse ervaring hebben. Geweldig te zien in de film Michael met John Travolta die als aartsengel Michael op aarde is gekomen en de pers er achter aan gaat. Ze treffen Michael in een klein huisje ergens in the middle of nowhere aan. Boerend, whiskey drinkend, rokend en vooral bakken met suiker eten, terwijl iedereen een heilige verwacht te zien. Zijn boodschap was, deze aarde is zo geweldig, voor ons is dit de hemel. En jullie? Jullie genieten niet van dit aardse paradijs! De Ziel roept, kom leef, geniet, voel, ervaar, beleef.. Wees niet bang om hier te zijn, wees niet bang voor pijn… Wees niet bang voor het duister buiten je en binnen in je…wees niet bang voor je schaduw… we hoeven niet perfect te zijn, we zijn perfect zoals we zijn! Met alles erop en eraan!

Genieten

En natuurlijk hoeven we nu niet weer allemaal aan de drank en roken enz. Maar hij heeft wel een punt, we zijn ondertussen bijna roomser dan de paus en vergeten dat alles erbij hoort.

Alle emoties, alle gevoelens, alle gebeurtenissen horen erbij. We proberen nog steeds zoveel buiten te sluiten! Als iemand je kwetst of over je grenzen gaat mag je boos worden, anders blijf je boos en sluit je deze emotie en de ander buiten. Dan projecteer je die energie naar buiten, dan besteed je die gevoelens uit en gaan anderen ze voor jou dragen.  Wanneer wij allemaal zelf verantwoording nemen voor onze echte, ware gevoelens, dan is dat niet meer nodig en zal er veel eerder vrede op aarde zijn, als jij vrede hebt met dat wat er is.

Verschuivingen

Beetje oppassen geblazen in deze tijd, er kunnen grote projecties en illusies loskomen.

Je kan geconfronteerd worden met stukken die oude gevoelens oproepen. Dat je eigenlijk nu pas merkt dat je het te ver hebt laten komen, over je grenzen hebt laten gaan, te veel aan anderen gedacht en te weinig je eigen behoeften uit gesproken en gedeeld. Illussie in vriendschappen en relaties, vertrouwen en wantrouwen.

Velden zijn aan het verschuiven. Uranus in Stier laat ons inzien wat werkelijk van waarde is. Wat eerst heel belangrijk leek, wordt ineens minder belangrijk. We krijgen deze zomer de tijd om te gaan inzien wat werkelijk waardevol voor ons is. Echt afstemmen op onszelf, wie ben ik zelf eigenlijk, waar heb ik behoefte aan, doe ik dit omdat ik het leuk vindt of doe ik het om te pleasen, belangrijk gevonden wil worden, gezien of gehoord, alleen om geld mee te verdienen enz.

Loyaal zijn naar jou

Vader en moeder thema’s komen voorbij, voorouderlijke thema’s steken de kop op. Vooral over mannen en vrouwen. Hoe te relateren, dat weten we nog eigenlijk helemaal niet. Hoe op respectvolle manier met elkaar om te gaan. Uit slachtoffer/dader denken te stappen. Vrouwen innerlijke kracht, grenzen stellen en mannen hun vrouwelijke emotionele kant toelaten. Wat en wie is werkelijk waardevol voor jou? Wat is het wat jij op waarde schat in relaties, vriendschappen, werk enz. Deze zomer gaat over echt zijn, eerlijk naar jezelf en naar de ander toe, volwassen handelen en duidelijk. Soms zul je mensen ook teleur moeten stellen, omdat je niet meer mee doet, omdat je voor jezelf gaat kiezen, je eigen hart gaat volgen, dus ook beter voor jou gaat zorgen. Vertellen wat jouw behoeftes zijn in relaties, vriendschappen, werk in alles. Niet meer voor de schone schijn of voor uiterlijk vertoon.Voor veel mensen is dat niet makkelijk. Laten over grenzen gaan, anderen bepalen wat te doen. Als je niet goed bij jezelf bent, niet weet waar jij behoefte aan hebt, wat jij wilt, gaan mensen ook over je grenzen, nemen ze je niet serieus enz. dat ligt niet aan hun! Dat ligt aan jezelf, omdat jij niet thuis bent. Zorg als een vader en moeder voor je innerlijke kind. Zorg eerst voor jou, als een volwassen die leert grenzen te stellen, assertief te zijn en zichzelf geeft waar je behoefte aan hebt.Godinnen in elke vrouw

Doe niets, wees stil en luister,

Wees stil, luister innerlijk, naar je Zielsverlangen. Keuzes maken, soms om met dierbare mensen, of werk of activiteiten te stoppen. Je voelt van binnen dat het goed is geweest, maar dat je verder mag, dat er iets anders op je wacht, en vaak weet je nog niet wat. Het kan niet bedacht worden. Als je bereid bent om los te laten komt er ruimte om het nieuwe als vanzelf naar je toe te laten komen.  Via inspiratie, mensen die je ontmoet, dromen. Wees stil en luister!! Doelen waarmee je dromen waar wilt maken helpen niet, Neptunes, zijn illusies,… dromen najagen, dan ben je niet hier, niet Nu, niet tevreden met dat wat er is, geen vertrouwen in de goddelijke leiding,… Pluto zegt, niet mijn wil maar U wil geschiede… Er is een hoger plan voor iedereen, maar omdat hogere plan te ontvangen, moeten we eerst de leegte in. Echt de leegte in het grote niets. En het grote niets niet opvullen met allerlei activiteiten, mensen, dingen, verslavingen enz.. Het is een geweldige tijd om van verslavingen af te komen deze zomer wanneer we afdalen in die grote leegte. Daar is de geboortekamer van het nieuwe.

Thuis komen, Thuis Zijn en Thuis blijven.

Zoals ik al zei, ook ik laat een aantal van mijn geliefde activiteiten los. Mijn hoofd zegt, ja maar dat kan je toch niet doen? En dan? wat dan? En de mensen dan? Inderdaad, maar mijn gevoel zegt het is klaar, het is echt klaar. Ik heb er vrede mee. Wat zoeken we? Geluk of Bevrediging? Invulling of vervulling? Erkenning? We kunnen blijven zoeken rennen van het een naar het ander, antwoorden hopen te vinden. Maar die antwoorden liggen allemaal diep van binnen in onszelf besloten. Ik ervaar steeds meer een neutraal gevoel, vredevol, het is goed zo. Ik hoef niet meer zo nodig. Heb behoefte aan eenvoud, ontspullen, geen informatie meer van boeken, blogs, workshops of wat. Stil Zijn, werkelijke verbinding, met mezelf en daardoor ook met de ander. Verbinden met dat wat er is. Deze eclipsen en de planeetstanden van deze zomer, leren ons ons hart werkelijk te openen, eerst naar onszelf en dan naar de ander. Het zijn prachtige, krachtige tijden.

Onze werkelijke heilige doel is om thuis te komen bij onszelf en vooral ook om thuis te blijven…. Ik blijf, hier heel dicht bij mij. En niet weer opnieuw gaan zoeken, dan blijf je een zoeker….Vind! Luister naar de roep van je Ziel.

Alles is er al en is er altijd al geweest…

Geniet van de zomer!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

34 REACTIES

 1. Hey Lyd,

  niet te veel mediteren, gewoon lekker wandelen, naar het bos strand, kleine klusjes in huis of tuin, beetje schilderen, gewoon met kleine dingen bezig zijn. Het zijn de kleine dingen die het doen…. liefs

 2. Bedankt. Het maakt een hoop duidelijk.
  Ik wil graag door, maar dat kan nog niet.
  Vind het wel moeilijk om echt stilte te hebben.
  Is veel mediteren dan ook goed of nog andere dingen die ik het beste wel of juist niet zou moeten laten?

 3. Hi Yvonne,

  Nelleke, mijn lief, en ik zitten hier midden in. Ik ben over haar grenzen gegaan, te lang en teveel. Ze is opgestaan, pikt het niet meer en heeft afstand genomen uit onze relatie. Ik ben nu teruggeworpen op mezelf en ben in een rauw proces terecht gekomen en word stukje bij beetje wakker. Ik ben zo blij dat ze in haarzelf thuis gekomen is en m’n hart is nu pas echt opengegaan voor haar. M’n gedrag naar haar en mijzelf is aan het veranderen en ik zie nu steeds scherper wat ik verkeerd heb gedaan en wat zij heeft laten gebeuren. Dankbaar ben ik dat de oude manieren oplossen want we maakten elkaar ongelukkig. Ik hoop bij god dat ik haar niet kwijtraak als m’n partner want ik wil verder met haar en haar elke dag mijn liefde tonen. Ik heb er moeite mee om stil te zijn en het proces de tijd te geven dat het nodig is, bang om haar te verliezen. M’n hart weet dat ik haar nooit kwijt zal raken ook zouden we geen liefdesrelatie met seksualiteit delen. Toch merk ik dat ik alles met haar wil delen, we zullen zien..

  Jouw stuk raakt me en ik dank je voor het schrijven en delen ervan.

  Liefs, Ben

 4. Dank jullie wel allemaal voor jullie lieve mooie reacties. Fijn dat jullie je herkennen in het artikel. Inderdaad al een tijdje bezig deze energie en duurt ook nog wel even. Neem rustig je tijd. Niets hoeft, wees stil en luister naar de fluisteringen van je Ziel.

  Liefs Yvonne

 5. “When it’s killing me
  when will I really see
  all that I need to look inside”
  (Snow; Red Hot Chili Peppers)

 6. Prachtig geschreven, zo herkenbaar. Voor mij is het niets al weken gaande. Volledig bij mijzelf komen. Nu begrijp ik de stilte beter. Na vier jaar studeren is er ineens niets meer. Wachten op de verhuizing is op meerdere vlakken zo herkenbaar, maar kan nog niet. Dank je wel nu kan ik zijn.

 7. Heerlijk zit ik dit alleen te lezen, samen met de kids een top zomer dag gehad. Alleen, ik ben alleen, ik voel me alleen, alleen ik, met mijn ouders en broer boven mij. Mijn kids in bed, voel ik me rijk. En ik groei!

 8. Wat ontzettend mooi en krachtig geschreven en alsof er een licht aangaat.,prachtig, helder en eerlijk.dank je wel hiervoor.

 9. Dat had ik weer nodig. Als het moeilijk is vergeet je gewoon wat het belangrijkst is voor jou.
  Dank je wel!

 10. Wat een bijzonder artikel. 20 jaar geleden kreeg ik mijn zoon kado: ik wist pas 2,5 maand voor zijn geboorte dat ik zwanger was. Deze zomer start ik binnen mijn bedrijf mijn zielsmissie: een tweede geboorte dus …. of zou er nog iets anders aankomen? Cool ook dat Frankrijk precies 20 jaar geleden ook het WK won …. ✨.

 11. Kippenvel kreeg ik bij het lezen; wat herkenbaar! Ik zat vanuit mijn hoofd nog volop in het ‘moeten’ en tegelijkertijd wil ik alleen maar rust. Vrede met wat is.

 12. Wat een mooie blog om het weekend mee te beginnen! En zo herkenbaar en waar! Bij mezelf en om me heen…..Dat het een mooie zomer van ´rijkdom in eenvoud´ mag worden voor iedereen!

 13. Wat een geweldig artikel! En wat ontzettend herkenbaar! Dankjewel! Mooi zo op de vroege ochtend!