De kracht van Hier - Je ziel als ware thuis

Volgens wijsgerige tradities wereldwijd is er niets zo belangrijk als het beleven van je zielenleven. Het is de bron van je diepste persoonlijke vervulling en van je grootste dienstbaarheid aan anderen. Hier ben je voor geboren. Het is de tempel van je authentieke persoonlijke kracht. Niet kracht als macht over mensen en dingen, maar de kracht van samenwerken met anderen. De kracht om leven voort te brengen en mee te werken aan een evoluerend universum.

Voordat je je ultieme plaats vindt, ben je in zekere zin verdwaald. Je hebt een specifiek doel, maar weet niet wat het is. Het is alsof je verdwaald door een bos loopt. De relatie met je ziel verdiep of begin je op dezelfde manier waarop de poëzie ons aanraadt te communiceren met het bos. Alle niet-menselijke wezens in het bos – in de hele wereld – weten wat ze zijn. Zij zijn niet verdwaald. Ieder wezen is precies op zijn of haar ware plek en ieder wezen kent elke plek in het bos als een unieke plek. Je kan bij ze in de leer gaan. Het bos, de wereld weet waar je bent en wie je bent. Laat het je vinden.De kracht van Hier - Je ziel als ware thuis (3)

Zolang je geen bewuste kennis hebt van je ziel, heb je de kracht van plaatsen nog niet ontdekt. De kracht van Hier. Je krijgt toegang tot deze kracht, het doel van de eerste helft van het Levenswiel, wanneer je diepere kennis hebt van de plek in je leven waar je nu leeft. Deze ‘plek’ bestaat uit je relaties en je rollen in de maatschappij en in de natuur. Het is de plek waarin je bent verdwaald, waar je je bevindt en waar je jezelf, uiteindelijk, zal vinden.

Je ziel is je ware thuis. Zodra je aankomt in deze psychologisch-ecologische realiteit, voel je je volledig beschikbaar en aanwezig voor de wereld. Gevonden. Deze specifieke plek voelt diep en bekend voor je, meer dan welke andere geografische locatie of fysiek huis ooit is geweest of zou kunnen zijn. Je beseft je meteen dat dit de bron is, het merg van je ware thuis. Dit is de identiteit die niemand ooit van je af kan pakken. Leven vanuit deze plek is niet afhankelijk van iemands toestemming, goedkeuring of aanwezigheid. Je hebt geen specifiek inkomen nodig – of überhaupt een inkomen. Je kan het niet huren en je kan er van ontslagen worden. Handelen vanuit deze plek brengt je in lijn met je zekerste persoonlijke krachten (je zielenkrachten), je krachten om te voeden, transformeren en creëren. Je krachten van aanwezigheid en verwondering.De kracht van Hier - Je ziel als ware thuis (3)

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

De eerste keer dat je bewust je ultieme plek bewoont en handelt vanuit je ziel is ook de eerste keer dat je “Hier” kan zeggen en echt weet wat het betekent. Je bent aangekomen, eindelijk, bij je eigen middelpunt. Zolang je Hier blijft, voelt alles als thuis. Waar je ook heen gaat, geografisch of sociaal gezien. Iedere plek wordt Hier.

Dat is de kracht van plaatsen, de kracht van Hier.

Voordat je je ziel vindt, maakt het niet uit waarheen je gaat: je bent daar. Nadat je je ziel vindt, maakt het ook niet uit waarheen je gaat: je bent Hier.

uit Bill Plotkin´s Nature and the Human Soul 

Bill Plotkin is de oprichter van het Animas Valley Institute in Colorado en is auteur van Soulcraft – The Shamanic Journey to Nature and Your Soul’s True Purpose 

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in