eekhoorn krachtdier
Leestijd: 7 minuten

Krachtdieren zijn beschermgeesten in de vorm van dieren. Ze zijn hoogstwaarschijnlijk de hoofdkracht verbinding van alle sjamanen. Iedereen van ons heeft meerdere dieren als helper, beschermer en begeleiders in onze dromen en visioenen. In vele opzichten is ons eigen krachtdier de drager van onze persoonlijke kracht, die het ook voor ons bewaard.

Bepaalde dieren blijven een leven lang bij een persoon, terwijl andere komen en gaan als het de situatie ten goede komt. Deze dieren komen alleen om ons bij de oplossing van een bepaald probleem of een bepaalde situatie te helpen, of om een nieuw potentieel in ons op te wekken. Ook zijn krachtdieren machtige bondgenoten, die bij bezoeken in de onderwereld bescherming en hulp bieden. Daarom raad ik aan om als eerste een krachtdier te vinden, voordat je je zoektocht voortzet. Zo heb je een gids die je veilig door de onderwereld geleidt.

Elk dier kan een krachtdier zijn. Misschien voel je je al lang tot één bepaald dier aangetrokken. Natuurlijk wensen de meesten zich een groot, krachtig dier als krachtdier, zoals bijvoorbeeld een wolf, een beer of een adelaar. Maar het zijn meestal de kleinere dieren die als grote krachtdieren naar voren komen. Wees dus niet bang voor het idee, dat je eigen krachtdier een muis of een mier kan zijn. Als je dit niet wil inzien, onthoud je je misschien van een grote kracht en leg je jezelf grenzen op.

Toen zich een mier als een van mijn krachtdieren ontpopte, was ik eerst teleurgesteld. Mieren waren voor mij kleine onruststokertjes die mijn keuken onveilig maakten en ook nog eens beten. Toen besloot ik om de mieren nader te onderzoeken en ontdekte dat de mieren symbool staan voor werk en industrialisatie, Zij leren ons te bouwen en de architect te zijn van ons eigen leven. De mier is in staat om vele malen zijn eigen gewicht en grootte te dragen. Dit geldt ook voor de persoon die in de mier zijn krachtdier heeft gevonden. Deze persoon is sterk genoeg om alle problemen en lasten, die het leven je toegooit, makkelijk te dragen.Daarom, onderschat nooit de kracht van een klein dier.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Je krachtdier herkennenVoor mij heeft ieder mens tenminste 9 krachtdieren op een tijd. Ik deel deze dieren op in de dieren van de ‘ binnen cirkel’ en de dieren van de ‘buiten cirkel’. De dieren van de ‘binnen cirkel’ zijn de dieren die vanaf je geboorte bij je zijn en die je laten zien welke krachten je in deze leven ter beschikking staan. De binnen cirkel bestaat uit het krachtdier van de rechterkant, de linkerkant, beneden, boven en binnenin.

NOORDEN:

Het krachtdier van het noorden geeft wijze raad en herinnert je eraan wanneer je moet spreken en wanneer je moet luisteren. Het herinnert je er ook aan om elke dag dankbaar te zijn voor elke zegening.

Sleutelwoorden:

 • Leraar
 • Adviseur
 • Wijsheid

OOSTEN:

Het krachtdier van het oosten leidt je naar je grootste spirituele uitdagingen en bewaakt je pad naar verlichting.

ZUIDEN:

Het krachtdier van het zuiden beschermt het kind in je en herinnert je eraan wanneer je nederig moet zijn en wanneer je moet vertrouwen, zodat onschuld in evenwicht zal zijn in je persoonlijkheid WESTEN: Het krachtdier van het westen leidt je naar je persoonlijke waarheid en innerlijke antwoorden. Het toont je ook de weg naar je doelen.

WESTEN:

Het krachtdier van het westen leidt je naar je persoonlijke waarheid en innerlijke antwoorden. Het toont je ook de weg naar je doelen.

Er zijn diverse goede boeken over krachtdieren verkrijgbaar, die preciezer over het thema krachtdier en zijn bedoeling handelen. Ik wil jullie mijn lievelingsboek voorstellen: ‘De boodschap van de krachtdieren’ van Ted Andrews, en de medicijnkaarten van Jamie Sims. De beste manier om je eigen krachtdier te leren kennen is het eigenhandig onderzoeken van de kenmerken. Waar leeft het? Wat eet het? Welke dieren zijn zijn prooi? (Deze dieren zijn het ook waard om te bestuderen). Wat zijn zijn karakteristieke kenmerken? Al deze vragen geven antwoord daarop, wat het dier voor jou betekent en wat het je wilt zeggen.

Persoonlijk heb ik meerdere krachtdieren met die ik de eer heb om samen te mogen werken. Het meest interessantste daaraan is, dat deze dieren tegelijk veranderen met de traditie waarin ik werk. Als ik met de traditie van de Andes werk, is de jaguar mijn constante begeleider. Zo gauw als ik echter met de Noord-Amerikaanse traditie begin, wisselt hij zich af met de wolf en de beer. In de Indonesische traditie ontmoet ik een wildzwijn, dat mij helpt met mijn problemen.krachtdier jaguar

Heb je eenmaal je krachtdier gevonden, eer het door afbeeldingen ervan op te hangen, dingen die je met het dier in verbinding zet te verzamelen en het dier te observeren en te bestuderen. Een van mijn vaste begeleiders is de kraai. Om hem te eren heb ik uit gevonden veders een vederwaaier gemaakt waarmee ik mijn huis van negatieve energie reinig. Ook voer ik de kraaien zo vaak als mogelijk en praat met hun. Zo ben ik altijd lichamelijk alsook spiritueel met hun verbonden.

Hoe vind je je eigen krachtdier?

Er zijn verschillende manieren om je eigen krachtdier te vinden. Je kunt zelf een spirituele reis maken om een krachtdier te vinden. Iemand met ervaring in sjamanisme kan een krachtdier voor je uit de onderwereld halen. Ook in dromen en meditaties kun je een krachtdier tegenkomen.

Hier zijn twee oefeningen, die je helpen om je eigen krachtdier te vinden:

Krachtdier Oefening1:

Als je s`avonds naar bed gaat, ontspan je en laat je gedachten om dieren heen cirkelen. Probeer afstand te bewaren. Concentreer je niet op één bepaald dier. Laat dit alles als in een droom gebeuren en laat de beelden vanzelf aan de oppervlakte komen. Als bepaalde dieren naar je toe komen, laat dan los, zonder je op hen te concentreren. Je zult bemerken dat het ene beeld naar het andere voert, en dat je fantasie deze tot verschillende scènes zal gaan bijeenvoegen. Dat is goed. De bedoeling is dat je met beelden van dieren in slaap valt. Sommigen zullen direct al in de eerste nacht sterke dromen hebben en contact maken met allerlei wezens en creaturen. Voor anderen zal dit proces wat langer duren. Als je moeilijkheden hebt om je dromen te kunnen herinneren kan het lijken alsof niets gebeurt. Maak je hierover geen zorgen. Het duurt misschien wat langer, maar ook voor jou zal het functioneren. Mocht je over veel verschillende dieren dromen, ook dat zal zich veranderen. Je zult een punt bereiken dat je elke nacht over hetzelfde dier droomt. Je zult ook ervaren dat je overdag een bevestiging zult krijgen. Als het dier waarvan je droomt bijvoorbeeld een eekhoorntje, kan het zijn dat je de volgende dag een documentaire over eekhoorntjes ziet. Of je ziet afbeeldingen van eekhoorntjes. Of er is een daadwerkelijke ontmoeting met een eekhoorntje, dat zich anders gedraagt dan dat je het normaal zou verwachten. Je kunt er nu vanuitgaan dat het een van je krachtdieren is en het dan nader bestuderen.

Krachtdier Oefening 2:

Een reis in de onderwereld om een krachtdier te vinden.

mierVoordat je deze reis maakt: Een ‘sjamanencirkel’ is aanbevolen.

Sluit je ogen en adem diep en regelmatig.

Ontspan je volkomen. Vind je ingang naar de onderwereld en begin je reis naar je krachtdier.
Je dringt dieper en dieper binnen in moeder aarde. Ook nu geldt, kom je een hindernis tegen, vind er een weg omheen of een kleine spleet waar je doorheen kunt. Zou dit niet lukken, of een spin of een ander insect met vangklauwen blokkeert je weg, keer dan om en maak de reis op een ander tijdstip. Is je weg echter vrij, ga dan nog dieper in de aarde. Dieper en dieper, tot je in een grot aankomt. Aan het einde van deze grot zie je een licht schemeren. Volg dit licht, het wordt steeds helderder, tot je aan de uitgang van de grot bent beland. Ga naar buiten, voel een warme zon op je huid. Je bevind je op een wonderschoon stuk grasland. Het gras voelt zacht aan onder je voeten, de bloemen betoveren je met hun schoonheid en geur. Je hoort vogels zingen, je voelt je vrij en gelukkig, zoals nog nooit tevoren. Geniet dit gevoel een tijdje.
Je draait je nu om, je ziet een rivier met aan de oever een enorme eik. Je loopt vrolijk hiernaartoe en je verbaast je over de enorme afmetingen van deze boom. Naast de boom ontdek je een grote steen, iets in de vorm van deze steen nodigt je uit om er op te gaan zitten. Je neemt plaats op deze steenstoel en tot je grote verwondering past deze zich volkomen aan de vormen van je lichaam aan, alsof hij voor je gemaakt was.

Je ademt diep door, kijkt om je hen en geniet van de rust en schoonheid van deze omgeving. Het is een plaats, gemaakt voor dieren, een plaats waar dieren in vrede en ongestoord leven kunnen. Met elke ademhaling voel je je steeds meer versmelten met deze omgeving. Je wordt nu meer en meer een deel van deze plaats en deze plaats wordt steeds meer een deel van jezelf.
Vanuit je ooghoek zie je plots op de andere oever een beweging. Je houdt je adem in en zit helemaal stil. Weer zie je een beweging. Het is een dier dat voorzichtig op je afkomt. Je zit stil en observeert vol verwondering hoe het dier voor je ogen verschijnt. Terwijl je het dier bekijkt neme de ogen van het krachtdier contact met je op, het kijkt je direct aan en tot diep in je ziel. Nog nooit heb je zo iets meegemaakt, nog nooit heb je je zo gevoeld. Dit kan alleen een droom zijn.

Maar dan beweegt het dier zich in de richting van de grot, het draait zich om en wacht. Alsof het zeggen wil dat het weer tijd is om te gaan. Je staat op en volgt het dier. Als je de grot nadert, stopt het dier en wacht. Het is zo dichtbij dat je het kunt aanraken. Voorzichtig strek je je hand, maar net voordat je het kunt aanraken springt het weg en gaat terug naar de bosrand. Jullie ogen maken nog één keer contact voordat het in het donker van het woud verdwijnt.


Wees niet teleurgesteld, er is tijd voor nodig om het vertrouwen van het dier te krijgen, je weet dat je geduld moet hebben. Glimlachend ga je terug in de grot, op het moment dat je de ingang betreed, draai je je nog een keer om. Diep in het bos kun je heel vaag het dier herkennen, het lijkt of het afscheid wil nemen en of het zegt ‘tot volgende keer’.
Je haalt diep adem, je voelt een vreugde die je nog nooit hebt gevoeld. Je dank het krachtdier hiervoor, en dat het zich aan jou heeft getoond. Op dit moment verdwijnt het definitief in het donker. Je gaat terug de grot in en begint aan je terugreis, je beweegt je nu weer hoger en hoger door moeder Aarde, tot je weer aan het punt bent waar je je reis hebt begonnen.

Kom nu weer langzaam terug naar het hier en nu. Voel het materiaal waarop je zit of ligt, luister naar de geluiden om je heen. Strek je ledematen en beweeg je hele lichaam langzaam. Tel langzaam tot drie. Je bent weer terug in het hier en nu. Blijf nog even liggen en laat alles wat je ervaren hebt nog eens in je geest voorbijkomen.
Neem nu even tijd om je ervaringen op te schrijven.

Nu kun je je voornemen om je pas ontdekte krachtdier te gaan eren, bestudeer het en laat het een deel worden van je dagelijkse leven.
Ik wens je nog veel succes en plezier op deze ontdekkingsreis.

Sabine Roesberry

Anderen lazen ook:

Sjamanisme-Het geheim van de sjamaan

Bewaar voor later op Pinterest:

Je krachtdier herkennen

beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie

44 REACTIES

 1. Mooi om te lezen allemaal, ik heb allang het boek en kaarten van Jamy Sam’s alsook de Medicijnkaarten. Ik heb wolf en uil als totum dieren, en sinds maanden nu weet ik dat de Kat mijn krachtdier is en Heler. Ze verschijnen niet in dromen of visioenen maar ze bezoeken mij in de nacht en meer dan één. Ik voel ze, ik hoor ze en hoe het mogelijk is weet ik niet, maar ze wegen zwaar als ze op mijn slecht been gaan liggen en ik voel de energie. Het is echt pijnlijk aan het worden en ik zou willen dat ze zich een poosje zouden terugtrekken, maar ze gaan niet weg. Ik ken heel goed mijn krachten dus zijn ze er om te helen wat niet helemaal zal lukken helaas vanwege pinnen en platen in het been. Ik zou graag weten of er een manier is om mij te verlichten en weer een goede nachtrust te verkrijgen want dat is nu niet mogelijk, al maanden niet. Ze gaan niet weg wat ik ook doe en de pijn is echt ondragelijk aan het worden.

 2. Interessant artikel! Leuk om te lezen!
  Een andere manier van je krachtdier vinden, is door middel van een encaustic art tekening, dat is een tekening die je met een strijkijzertje en gekleurde wasblokjes intuitief laat ontstaan. Ik mijn wastekeningen, zoals ze ook wel genoemd worden, komen altijd veel vogels te zien, maar ook andere dieren.
  hartegroet,
  Ineke

 3. @gordon als ik van die vind jouw totemdier testen doe dan komt er elke keer iets verschillends uit…
  Weet jij misschien een goeie en betrouwbare test.

 4. Als is naar dieren kijk Voel ik een soort van bron Maar kan het zijn dat als je wakker bent dat je ineens je krachtdier Ziet en trouwens waarom koos de tijger mij?

 5. Beste Gordon,
  Ik heb laatst een droom gehad waarin ik in bed lag, midden in de jungle. Er waren ook anderen aanwezig maar die sliepen al. Plots kwam er een zwarte panter aangelopen. Hij keek in het rond, alsof ie iets zocht. Ik was bang, maar deed geen poging om me te verstoppen. Ik hield me stil. Het dier kwam langzaam dichterbij.. Opeens draaide hij zn hoofd om en keek me aan. Recht in mn ogen. Hij liep op me af en rook aan mn hand. Na deze gekke 'ontmoeting' verdween hij weer. Ik ben niet aangevallen. Zou dit een betekenis kunnen hebben? (er liep trouwens ook nog een olifant ergens rond maar daar gebeurde niks bijzonders mee)
  Groeten Helena

 6. Beste gordon
  Is er een mogelijkheid dat iemand anders mijn en mijn dochters krachtdier kan ontmoeten?
  Doe veel mediteren en visualiseren maar dit zal me denk ik niet lukken
  Alvast bedankt

  Lieve groet Sabrina

 7. Ik denk dat mijn krachtdier een wolf is.
  Ik weet niet juist hoe lang geleden het was, maar ik werd helemaal geobedeert door wolven. Ik wou alles weten!
  Ondertussen heb ik ook al veel kettingen en posters van wolven in mijn kamer. Ik voel mij heel close met die dieren.
  Ik hoop dat ik ooit eens contact kan leggen met mijn krachtdier.

 8. Vorig jaar voelde ik ineens een sterke verbinding met de schildpad. In de bibliotheek zocht ik een heel ander boek maar zag 'De 7 geheimen van de schilpad' en voelde een sterke aantrekkingskracht. Kort daarop gaf een onbekende mij een schildpad cadeau. Mijn leven verloopt uiterst traag maar bedachtzaam. Het is elke dag keuzes maken tussen zichtbaar zijn, langzaam bewegen en terugtrekken in rust. Na het lezen van het boek voel ik geen schuldgevoel en zelfverwijt meer als ik mijn eigen weg kies. Mijn situatie is wat er nu het beste voor mij is. Niet iedereen krijgt mij te zien. Ik leer leven met beperkingen. Soms kruip ik onder mijn schild vandaan en toon ik, alleen door te zijn, mijn kracht.

 9. Mijn krachtdier is de reiger. Als kind heb ik lange tijd een terugkerende nachtmerrie gehad met de reiger in de hoofdrol. Ik zie ze ook altijd staan in het weiland, bij het water of aan de weg. Vorig jaar reed ik op m'n fiets langs het water en daar zaten 5 of 6 reigers tegelijkertijd aan het water met telkens evenveel ruimte tussen hen in. Daar moest ik toen een foto van maken! Voor mij houdt het ook verband met eenzaamheid wat ik als kind(en soms nog) duidelijk heb ervaren.

  • Beste Cathy

   De oefening begint bij de volgende zinnen.
   Ontspan je volkomen,vind je ingang naar de onderwereld.
   En begin de reis.

   Succes Jannie . ✨✨✨

 10. mijn krachtdieren zijn de havik en de osselos
  nu kan ik de beschrijving van de osselos nergens vinden
  wie kan me vertellen waar de osselos voor staat
  de havik staat voor :Havik: Boodschapper, concentratie, oplettendheid, waarheid, overzicht, besef, kracht. dat heb ik dus al gevonden maar nergens iets over de osselos

 11. Ik weet niet zeker wat mijn totemdier is… Al heb ik wel op een hele bijzondere manier kennis mogen maken met een lieveheersbeestje…
  De tijger. Heb er altijd iets me egehad, ook met katten van kinds af aan. Vele mensen hopen op een tijger als totem dier… Of dat het mijn totemdier is. Ik weet het niet zeker, maar dat ik het er warm en een heel fijn gevoel bij krijg is duidelijk.

 12. Erg leuk artikel. Heb me nooit bezig gehouden met dit onderwerp maar ben al van jongs af aan idolaat van hagedissen en voelt ook direct als mijn kracht dier. Dus ging even kijken waar het voor staat en dat is het volgende.

  “Hagedis, leer me jouw medicijn.
  Laat me slapen in jouw huid,
  en de droomtijd door jouw hart zien.
  Als Hagedis tot je komt, vertelt hij je dat het tijd is dat je aandacht schenkt aan je dromen. Als je Hagedis accepteert als je krachtdier (totem), zul je zien dat je dromen veel levendiger, helderder en veel betekenisvoller zijn. Hagedis leert ons de diepere betekeins van onze dromen. Wat vertellen jouw dromen je? Hagedis is oplettend en hij ziet de schaduw van onze ziel, onze twijfels, angsten, onzekerheden, frustraties, zorgen. Hij wil dat we deze ook zien en dat we leren ze te overwinnen. Hagedis moedigt ons aan onze angsten onder ogen te zien. Hagedis heeft de buitengewone gave iets te regenereren dat verloren was. Als Hagedis zijn staart verliest, groeit er weer een nieuwe aan. Dit is een les voor ons. Er is niets zo makkelijk verloren, dat we terug kunnen krijgen door reparatie en vernieuwing”

  Het grappige is dat ik hier juist veel mee bezig ben. Mijn dromen herinner ik me altijd vrij goed alleen kan er geen diepere betekenis in vinden. Zal nu vaker bewust de hagedis aanroepen en kijken wat er gebeurt

 13. Mijn krachtdier is de Kolibrie. Ik heb sinds dinsdag een tattoo van een kolibrie op mijn arm, met daarin een klein beetje as van mijn onlangs overleden lieve man. Op de middelbare school was ik 5 jaar lang redactielid van de schoolkrant genaamd De Kolibrie. De boot van mijn man heette (al voor hij mij kende) De Kolibrie. Sinds hij is overleden (19/6/2012) zie ik vaak kolibries op tv, in tijdschriften, op internet, in winkels op t-shirts etc.

  Mensen met kolibriekracht hebben dezelfde geaardheid. Omdat ze steeds op zoek zijn naar evenwicht en vreugde, helpen ze anderen levensvreugde te ontwikkelen en halen het beste uit hen. Net als de kolibrie hebben ze een hekel aan lelijkheid en een slecht humeur en vinden ze altijd plekken waar de schoonheid woont.

  Het bovenstaande is een beschrijving van zowel mijn man als mijzelf 🙂

 14. omdat we het hier toch over dieren hebben wil ik dit vragen.
  wat betekend het als je huisdier alle andere mensen in de famillie negeert af zich af en toe ietwat agressesief gedraagt tenzij jezelf in de buurt bent ? want ik heb namelijk een poes zodra ik aan kom lopen gaat ze liggen (alsof ze buigt) ,maar zodra mn broertje aan komt lopen blaast ze naar hem en zet ze haar klauwen uit.

 15. Totemdier: Olifant,
  Dier waar ik bewondering voor heb: Tijger,

  Dieren die ik aantrek: katten, en laatste tijd ook honden maar die hebben dan veelal een agressieve houding naar mij toe (grommen enzo…

 16. Ken je de heksje wijsneus boekjes?, er is ook een heksje wijsneus boekje over krachtdieren. Met een kettinkje en verschillende dieren bedeltjes te koop mijn kinderen vinden het geweldig!

 17. ik wil het zo graag weten volgens mij de beer met testen kom ik uit op de beer vroeger was ik nooit bang voor beren ik wou ze ooit in een dieretuin aaien maar dat mocht niet maar ik kom het wel te zien in mijn dromen

 18. Vlinders vind ik ook prachtig, maar ik heb altijd al iets gehad met de tijger, zou er het liefst een als huisdier hebben zeg maar 😉
  En dan heerlijk tegen aankruipen om te knuffelen 🙂
  Ze hebben me altijd al aangetrokken, echt schitterende dieren.
  Met vriendelijke groet,
  Dennis.

 19. ik heb altijd wat met vlinders gehad. Ik heb vroeger onbewust tatoeages laten zetten van vlinders in de kleuren van mijn aura

 20. bij mij kwam de kat naar voren, dat had ik al een beetje verwacht omdat ik mijn hele leven al omringt ben met katten 😛

 21. haha bij mij kwam het dier ezel ineens tevoorschijn..;)Meteen even gegoogled!

  Met de ezel begint een tijd van transformatie. Je staat op het punt om je innerlijke potenties te zien ontplooien. Met het verschijnen van de ezel komt de belofte voor nieuwe kansen en ontwakende wijsheid. Nu is niet de tijd om je aan dingen vast te klampen die alleen nog ballast zijn. Wees niet koppig en laat hun gaan, ook al is het pijnlijk voor jou. Het is toch nodig om je potenties te bereiken en je nieuwe kansen zich te laten manifesteren.

  Boodschap van de ezel: “Ik breng je de kracht van wijsheid en nederigheid om je te helpen je wensen en doelen te realiseren.”

  • Interessant toch? Om dit te weten…
   Al kunnen ze veranderen al naar gelang je ontwikkeling.

   Een krachtdier helpt je bij je spirituele ontwikkeling en bij genezingsrituelen

   . (Ik had deze week een metershoge slang bij me en een zwarte panter, tijdens een healing…)

   • @Gordon, de tweede keer vandaag dat ik
    ‘zwarte panter ‘tegenkom…bij de derde keer zie ik dit soort symboliek als een boodschap.(natuurlijk telt het niet als ik nu op wiklipedia zwarte panter opzoek,de derde keer komt vanuit totaal andere bron)
    Mieke

 22. Kan het ook zijn dat je bepaalde eigenschappen van je krachtdier hebt? Daar ben ik namelijk best wel nieuwsgierig naar.

 23. mijn totemdier is de SPIN
  dit weet ik sinds mijn 14 jaar
  ik heb er een sterke band mee want als ik ze levend zie verteld zij mij in welke staat ik me bevind de manier waarop zij zich op dat moment toont.

  miss positive

 24. Ahwww….

  Weetje wat mijn droom is.. nouja, een van de velen. Is om in de jungle te wonen en tijgers te hebben rond mij heen.

  I love it Gordon!!! Ik heb nog geen witte tijgers gezien zonder stripes. Hij is mooi!!!

  • @Lou-Ann, leuk om te denken dat ie net zo lief is als ie er uit ziet. Er komt een tijd dat de dieren en de mensen weer met elkaar leven zonder wederzijdse angst en daaruit volgende agressie.

   • @Gordon,

    Ja dat weet ik! En de tijd dat ik in een jungle woont komt ook! ik kan niet wachten!! want in deze maatschappij is het bijna niet vol te houden.

    Ik trek nu ook spontaan dieren naar mij toe. Honden en poezen komen spontaan naar mij toe. Vogels komen heeel dichtbij terwijl ze wel bang worden van anderen. Best grappig!!

  • @Gordon, Waow, wat een prachtige foto van deze twee tijgers. Ik krijg er een kriebelend gevoel van in mijn buik. Energie stroomt… Dank voor het delen.

 25. Hey Gordon!!

  Heel mooi beschreven. Ik ben benieuwd welk dier mijn krachtdier is. Ik denk de tijger. Ik ben helemaal verliefd op tijgers. Nou ik ben benieuwd…

  groetjes,

  L.A.

  • @Lou-Ann, ik heb wel eens een heel bijzondere droom gehad met een tijger. Sindsdien heb ik een grote foto van een tijger in mijn altaar staan.

   • @Gordon,

    Mooi!!!

    Ik ben op zoek naar 1 poster van een tijger, een syberische witte tijger. Ik kan em nergens vinden! Ik ben der helemaal verliefd op…

    I want it so bad!!

 26. weet jij jouw krachtdier al? Ik heb het gewoon gevraagd aan mijn gidsen en toen kwam de wezel als antwoord. Klinkt niet zo sexy,he? Maar de beschrijving past wel bij me.

  Update 3-8:Ik had vandaag een zwarte panter bij mij , bij een healing. was ook voor het eerst dat ik daar attent op werd gemaakt..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in