DELEN
nieuwe_aarde

Jeshua:

“Jij bent de Leraar van de Maatschappij “

Gechanneld via Pamela Kribbe in Februari 2013
nieuwe_aarde
Lieve Vrienden,
Ik ben hier met zoveel Vreugde. Voel mijn Vreugde. Ik houd ervan om te zien dat jullie hier verenigd zijn als Broeders en Zusters. Dit is wat de Nieuwe Aarde inhoudt. Als mensen elkaar met een Open Hart ontmoeten, als ze samenkomen in een Cirkel als Deze, gebeurt er iets nieuws, iets groters dan de totale som van de enkelingen. Voel dus deze Energie die jullie de laatste paar dagen samen gecreëerd hebben. Het is Jullie Energie.
Wees trots op jullie Zelf, jullie zijn de Dragers vandaag, van de Christus Energie. En ik wil de toorts aan jullie overdragen. Verbeeld je dat je een toorts in je rechterhand hebt en voor je uit houdt, wees niet geïntimideerd. Kijk nu om je heen. Wat is het eerste dat je ziet? Er zijn mensen om je heen die willen genieten van je licht, en het willen ontvangen, omdat jouw Licht zoals geen enkel ander licht brand; jij bent Uniek.
Soms doet het me verdriet om te zien hoe jij je Licht verbergt, je eigen Licht, dat nu zo nodig is op Aarde. Ik doe vandaag een beroep op je om op te staan en je Licht aan de wereld te laten Zien. Het zal je diepe Vervulling geven door het zo te doen, het is je Missie, je Ware Pad.

gaiaAls ik nu zeg om je Licht in de Wereld te brengen, weet ik dat je ervan schrikt, omdat je betrekkingen met de Wereld niet altijd gladjes verliepen; ze zijn moeilijk geweest en pijnlijk, bij tijden. Je voelt dat je hier niet hoort; je voelt je niet thuis.

Je voelt dat je alleen jezelf kunt zijn als je deze maatschappij achter je laat, maar de maatschappij wacht op jou. Je moet het duister intrekken om het van binnen uit te veranderen, en je doet dit binnenin jezelf. Ik heb jullie al vaker gevraagd om over de negativiteit heen te kijken, achter het vernielende gedrag en het angstige kind in jezelf te zien. Ik vraag jullie nu om hetzelfde met de maatschappij te doen. Ga de strijd niet aan met deze energieën. Ga binnen met een gevoel van Vrede. Als je met de maatschappij strijdt, ben je nog steeds in de dualiteit.

Je voelt dat er agressieve krachten in de maatschappij zijn en dat je of de slaaf of de tegenstander bent, maar deze beide rollen bestaan in de dualiteit. Je wilt geen slaaf van de maatschappij zijn, en gedurende een aantal levens ben je wat aangetrokken geweest tot de rol van strijder, tot die van de rebel die vocht tegen maatschappelijke normen. Maar je echte rol vandaag de dag is geen van beiden. Je bent niet de slaaf van de maatschappij. Je bent niet de tegenstander. Je bent de Leraar van de maatschappij, en je onderwijst uit het Hart. Dit betekent dat je buiten uiterlijke verschijnselen kijkt en direct naar het Hart van de dingen gaat, van situatie, van mensen. Als een leraar weet je dat jouw energie niet altijd ontvangen en gewaardeerd zal worden, en dat accepteer je, en zodoende voel jij je niet door de maatschappij afgewezen. Je bent je erg bewust van jezelf en handelt vanuit Liefde en compassie en, meest belangrijk, je weet wanneer te handelen en wanneer niet. Je hoeft de wereld niet te veranderen. De nood om dingen te veranderen komt uit een plaats van ontevredenheid of zelfs oordeel. Jullie zijn Waarlijk hier om Leraren van Liefde te zijn. Ik geef de toorts aan jullie door en vraag jullie om in de wereld te zijn, en niet van de wereld. Om altijd je Waarheid binnenin te vinden, maar ook altijd beschikbaar en klaar om het met anderen te Delen.

Ik vraag je nu om de maatschappij als een Kind te zien, en het het gezicht van een kind te geven. Er gebeurt heel veel op dit moment; de collectieve Energie van de Mensheid is in een staat van Verwarring. Geef het nu het gezicht van een kind. Denk aan de oude structuur die nog steeds actief is, de hiërarchieën, de misplaatste autoriteit. En zelfs als je denkt dat het allemaal erg lelijk is, kijk of je het gezicht van een kind kunt vinden. Als je diep kijkt, kun je een verloren kind zien die gekluisterd zit binnenin de agressieve mannelijke structuur van de traditionele maatschappij. Het is in feite, een mannelijk kind dat vervreemd geworden is, en afgesneden van zijn eigen Hart. Voel een ogenblik het verdriet van het kind. Hij is de weg lang geleden verloren. Hij snakt naar zijn Moeder, de Moeders Energie, en op hetzelfde moment gaat hij er tegen in. Hij wil in controle zijn, wil de wereld beheersen met zijn verstand, met zijn ego. Maar het is een verschrikkelijke toestand om in te zijn, en hij is helemaal niet gelukkig.

Dus wat zou je met dit kind doen? Op dit moment is hij wanhopig en klaar om te veranderen. Reik uit om te zien wat dit kind het meeste nodig heeft; in feite ben Jij dat. De Energie die jij in je draagt zal hem Genezen. Dus praat tegen dit kind en sluit je bij elkaar aan. Hij is een deel van jou en een deel van de mensheid, en jij bent ook een deel van de mensheid.

meer-energieJullie hebben allemaal verschillende rollen gespeeld gedurende vele levens op aarde. Jullie hebben allemaal levens gehad dat je slachtoffer was van de mannelijke energie. Maar er zijn ook levens geweest toen je aan de andere kant stond, en mannelijke energie toepaste. Het is een deel van je reis op Aarde, dus je bent zowel slachtoffer als dader geweest.

Wij zijn hier nu om de mannelijke energie te herdefiniëren. Dat is wat benodigd is voor de mensheid en voor jullie zelf. Je hebt je mannelijke energie nodig om jezelf in de wereld tot uitdrukking te brengen, hoewel zowel mannen als vrouwen hun bedenkingen hebben over mannelijke energie. De mannelijke energie heeft door het verleden, het plakkaat gekregen van ego en agressie. Maar dat is niet diens ware natuur en we zijn een nieuwe definitie nodig, een nieuw Gevoel over de mannelijke energie, omdat het een noodzakelijk onderdeel van de Schepping is. Mannelijk en Vrouwelijk zijn aanvullende Energieën.

Dus ik vraag je nu naar de mannelijke energie te kijken binnenin jezelf. Bekijk of je het figuur van een man in jezelf kunt observeren. Sta de mannelijke energie in je lichaam toe om tot uiting te komen, of je nu mannelijk of vrouwelijk bent. Voel de natuurlijke kracht, diens helderheid, diens uithoudingsvermogen, diens Kracht om uit te drukken en te Manifesteren. Je hebt deze Energie nodig om je Licht in de wereld te brengen. Sluit er Vrede mee.

Ik heb je net verteld dat je in het verleden levens hebt gehad waarin je zelf de mannelijke energie misbruikte, levens waarin je experimenteerde met Macht en Dominantie. Op je reis als Ziel, kwam je tot een diepgaande berouw over deze Levens. Je wilde niet langer meer iets te doen te hebben met die Energie, dus je ging een cyclus van levens binnen een slachtoffer zijnde van agressie en dominantie, omdat er weerstand binnen je Hart was over het jezelf verdedigen. Maar je hebt beide Energieën nodig voor een volledig Menselijk Leven.jesus4

Dus vandaag vraag ik je niet langer bang te zijn om je mannelijke energie te gebruiken. Wees Helder, wees Zichtbaar voor anderen. Durf je uit te spreken, durf jezelf te onderscheiden van anderen. Je Spirituele Vrouwelijke energie gaat over het contact maken met anderen, en je mannelijke energie is er om je te beschermen als het nodig is en om te ontkoppelen als dat kan. Gebruik ze beide!

Ik zou nu dit gesprek willen beëindigen met het simpele delen van onze Energieën. Voel de Zachtheid in je hart en ook je Kracht, je vermogen om een Leraar te zijn, en om de Leraar te worden die je Bent. Het is belangrijk om anderen te ontmoeten die op het zelfde pad zijn, zoals de mensen die hier vandaag verenigd zijn. Ik wil jullie aanmoedigen om zelf kringen te vormen, om samen te zijn en van de Vreugdevolle Aanwezigheid te Genieten, je Giften te Delen en je Verhalen te vertellen. Dit helpt je Waarlijk om Nieuwe Energie te creëren. Het zal je ondersteunen.
Dank je wel, allemaal.

© Pamela Kribbe

www.pamela-kribbe.nl

http://pamela.jeshua.net

Vertaling: Sikke Couperus – http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/

 

Over Pamela Kribbe

Pamela Rose Kribbe is aurareader en healer en heeft een eigen praktijk in Tilburg, Nederland. Na haar studie filosofie aan de Universiteit van Leiden, Nijmegen en Harvard, US.  verkreeg zij in 1997 haar doctoraat.

De Jesua  channelings door Pamela Kribbe zijn een reeks geinspireerde of gechannelde boodschappen over de bewustzijnsverandering in de huidige tijd. De mensheid groeit naar een  hartbewustzijn. naar erkenning van de eenheid voor al wat leeft en het loslaten van de op angstgebaseerde manieren van leven en denken.

Jesua is de Aramese naam voor Jezus. Hij geeft aan deze naam de voorkeur omdat het beter de verwantschap en verbondenheid met ons mensen  weergeeft.  Jesua stelt zich voor als onze broer en vriend.

Jesua’s boodschappen verspreiden licht op de geschiedenis en bestemming van  onze ziel  en raken ook alledaagse onderwerpen aan als: relaties, gezondheid, werk enz.

De Jesua channelings zijn verschenen in boekvorm:  ‘Gesprekken met Jeshua’ van Pamela Kribbe. Voor meer informatie over dit boek of om te bestellen, klik op het plaatje:

 Niveaus van contact met je ziel  Pamela Kribbe

22 REACTIES

 1. Hoi lia,

  Ik weet niet hoe jij de ontwikkeling ervaart maar ik ervaar dat het is ge==begonnen in de kern, de ziel, en het lichaam past zich aan. Jij zegt dat het in etappes gaat maar mijn ervaring is dat het één doorgaande ervaring is. Nadat ik in 2007 het ontwaken heb mee gemaakt is de ontwikkeling begonnen en ervaar ik het als dat de hele ontwikkeling vanuit het bewustzijn zelf gebeurt. Dan is het wel geen bewust ZIJN maar het gebeurt wel vanmuit het bewustzijn. Ik maak dan de hele ontwikkeling IN de essentie mee doo dat ontwaken. Dat ervaar ik als één doorgaande ontwikkeling die door een vortex gaat. Ik kijk dus niet naar het ego. Het was wel een GEVOLG dat het ego op een gegeven moment geen oordelen, overtuigingen etc meer had maar ik ervaar nog wel dat dan de controle nog niet helemaal los is gelaten. Ik heb dan nog wel mee door dat het innerlijk kind nog onder controle wordt gehouden in mijn hoofd. Dan wordt me wel duidelijk wat dan een hergeboorte betekent. Dat is het moment dat alles open gaat. Dan zijn manlijk en vrouwelijk met elkaar verbonden en wordt het innerlijk kind los gelaten, geboren en komt ook in de stroom terecht. Dan is het innerlijk gezin ook weer compleet. Dan kom ik ook onder uit die vortex qua ontwikkeling. De hele ontwikkeling is dan van binnenuit en de veranderingen in het hoof zijn dan een gevolg. Dat is hoe ik het ervaar.

  • Hi Robert,
   Volgens mij kun je die ontwikkeling van twee kanten benaderen, waartussen een wisselwerking bestaat. Enerzijds is er bewustzijn, gebeurt ontwaken d.m.v. bewustzijn. Vanuit dit niveau is er geen begrensdheid, bestaan er geen fasen.
   Anderzijds is er fysieke zijde (ego, dualiteit). Ego leert niet, maar leert af en laat los. D.w.z. de sluiers die zuiver bewust-Zijn verbergen, verdwijnen één voor één tot er alleen zuiver-Zijn overblijft.
   Aangezien het lichaam zich volgens mij niet in één klap kan aanpassen aan de hogere vibraties, ego ook niet in één klap alles kan loslaten, gebeurt e.e.a. in fasen. Zo is het althans bij mij verlopen (en verloopt het nog steeds).
   Ik denk dat ontwikkeling voor ieder mens zich anders kan voordoen, en afhankelijk is van karma en je “persoonlijk” niveau bij geboorte.
   Wat betreft mij eigen ontwikkeling…
   Achteraf gezien ben ik altijd bewust aanwezig geweest, maar dat (vreemd genoeg) lange tijd niet bewust ervaren. Mij hierdoor wel altijd anders gevoeld dan andere mensen, maar begreep niet waar dit aan lag. Ik kan mij nog heel goed het moment herinneren, waarop ik heel duidelijk mijzelf herkende als “ik”. Dit sloeg in als bom. Met “ik” bedoel ik niet zozeer ego, maar vastzittend of geblokkeerd zelf-Zijn. Ben er heel lang mee bezig geweest wat dit nu betekende, maar kwam er niet uit. Door totale uitputting, kon “ik/zelf” uiteindelijk alles loslaten en overgeven aan een groter Geheel-Zijn. Dus weer een fase voorbij, die ik zowel als bevalling, nieuwe geboorte als dood-gaan heb beleefd. En zo kom ik steeds stapje verder. Merk ook dat “ik/zelf” in feite niets heb in te brengen. Bewustzijn dringt eenvoudig spontaan door als bom eureka. Je wordt geleid, bepaalde richting uit gestuurd, en ontwikkeling is een spontaan proces. Doeg, Lia

   • @Lia,
    Mijn leven gaat dan heel anders. Ik ben totaal onbewust begonnen, als één brok spanning, nauwelijks aarding en totaal geen Zelf expressie. Ik ben geen astroloog maar mijn horoscoop begon wel met een overvoeld aan gevoelsinvloeden. Als er iets gebeurde sloeg het in als een bom en klapte ik alleen maar volledig dicht. Eén woord, één blik en het ik was weg. Ik heb een paar heftige confrontaties ervaren, een scheiding en later iets met een zielsherkenning. Die laatste was de meest diepe confrontatie. Toen zag ik nog maar twee manieren om eruit te komen: dood gaan of veranderen. Dood gaan was geen optie gezien de omstandigheden en het was ook gewoon pure onmacht dat die gedachte er was. Ik was al begonnen met een haptotherapeute om überhaupt te leren voelen, of contact daarmee te maken.. Ik kreeg van iemand een tip over een chakraspecialiste en daar ben ik naartoe gegaan. Daar heb ik, in combinatie met die haprotherapeute, ongeveer vijf jaar mee gewerkt. Met die haptotherapeute afbouwend en die chackraspecialiste was iemand die echt volledig in verbinding is en in de enrgie kan werken. Zij heeft mij de innerlijke weg letterlijk laten zien. Op een manier waardoor het na een aantal sessies helemaal automatisch was geworden. Zij zei in het begin dat ik in dit leven de moeilijkste weg heb gekozen: alles zelf voelen. Ik DOE dus ook niets, ik ervaar, voel, de hele ontwikkeling i mijn lichaam gebeuren. Het begon dan in de ziel en het lichaam past zich aan. I de ziel verandert het in een seconde, het lichaam past zich dan aan en dat gaat bij mij door dwars door alle emoties heen te gaan. Daardoor komt er beweging in wat vast zit. Emotie betekent ook beweging.
    Ik heb dan ook wel een aantal asen mee gemaakt maar de gevoelsbeleving als mens is als één doorgaande ontwikkeling en dat is die vortex. Ik heb verschillende ladingen gevoeld, eerst de lading van mijn eigen leven, toen de een lading die met de ziel te maken had (de indruk was dat het over karma ging) en de derde lading was een eeuwenoud onderdrukkingsgevoel. Als ik zo terug kijk dan lag die laatste lading opgesloten in mijn bekkengebied, de lading van de ziel lag daar als een dksel bovenop, in elkaar geperst door de lading van mijn eigen leven. Toen ik door de laatste lading heen was zag ik in mijn slaap het manlijke en vrouwelijk met elkaar in contact komen. Sindsdien zie en voel ik het in mijn slaap ontwikkelen tot een verbinding of eenheid. van die twee. maar ik maakte nog drie fasen mee. De vierde fase was een gevoel in de kern van het gemis van meZelf te zijn (door alle lading), de vijfde fase dat alles op kosmisch vlak verwerkt moest worden en de zesde fase is het ontspannen van mijn lichaam door de oorzaak. Voordat ik dat eeuwenoude ging voelen werd ik ‘s ochtends een keer wakker en voelde ik mijn ziel zeggen ‘niet zo gek dat het zo heftig is als het al van 1641 afkomstig is’. In die generatie voor mij is iemand om het leven gebracht en sindsdien is daar lading over opgebouwd, spanning. dat gaat dan van generatie op generatie. Die ziel neemt dat over van de generatie waar het geboren wordt. Bij die chakraspecialiste heb ik de oorzaak terug gegeven aan degene die het overkomen is. Nu is mijn lichaam nog aan het werk om weer recht te komen staan. Ik liep door alles niet in een rechte houding. Die chakraspecialiste was een enorm support. In het begin was het in de energie een soort leraar-leerling gebeuren, tot het ontwaken. Daarna kon zij supporten als ik eens de weg kwijt was, vast zat, ergens in bleef steken enz. Dan kon zij de beweging terug brengen zodat ik de weg weer verder ervaarde. Doordat ik dan niets hoef te DOEN heb ik het juist helemaal kunnen voelen. En dat klopt dan met waarom ik geboren ben. Ik ben me op een gegeven moment in van alles gaan herkennen waar mensen zich mee bezig houden: psychologie, religie, filosofie, wetenschap, boedhisme, tantra, satsang, art of living, haptonomie, antroposofie, enz. Uiteindelijk zal alles herkend worden omdat de kern steeds dezelfde is, het bewustzijn.

     • Ha Robert,
      Als ik je verslag goed begrijp, zou het dan kunnen dat er in dit leven gewerkt wordt aan je astraal/gevoelslichaam? Het lijkt te worden gezuiverd, geheeld en ontwikkeld. Je wordt je bewust van je astraal lichaam? Ook het rechtop staan/lopen lijkt hiermee in verband te staan.
      Groetjes Lia

    • @Robert,

     Aardig om dit zo allemaal te lezen. Sommige dingen die je zegt passen heel goed in mijn beleving, sommige minder. Zo te horen heb je flink wat begrip gekregen over je levenslessen. Ik denk dat het voelen onmisbaar is om te kunnen groeien (in bewustzijn en liefde). Voor mij zaten en zitten daar ook lessen in.

     Hoe gaat jouw proces nu verder? Ik begrijp althans dat je er nog niet klaar mee bent, immers je kunt momenteel de weg nog kwijtraken, uit balans raken.

     Wat jij lading noemt, noem ik belemmerende creaties, die feitelijk delen van je levensles zijn, die je zelf hebt gecreeerd als ‘ziel’. Die creaties zitten in je diverse energielichamen all the way up. Die creaties veroorzaken een verkrampend effect. Dan kun je inderdaad zeggen dat er geen stroom is. Alle creaties vind je later (in je proces) weer terug in het fysieke lichaam, als celbewustzijn. Je fysieke lichaam ijlt als het ware na.

     Groeten van Robert-73

     • @Robert,
      Ik ben in de eerste tijd de weg een paar keer kwijt geraakt. De eerste keer hielp die chakraspecialiste om dat weer te herstellen. Toen ik de innerlijke weg ging, ging ik op een gegeven moment lucide dromen en uittredingen mee maaken in mijn slaap. Dan ging ik door alle spanning heen naar de ziel om van daaruit dan die lucide dromen en uittredingen te ervaren. Toen ik de tweede keer de weg kwijt raakte, herstelde zich dat zichzelf. De weg kwijt raken ervaarde ik als weer in mijn hoofd blijven hangen. Maar de innerlijke weg ging dwars door alle spanning heen naar de kern. Dat gebeurde ook met lucide dromen en uittredingen. Dus toen realiseerde ik me dat dan ook de innerlijke weg werd hersteld door het mee maken van een lucide droom of uittreding. Ik heb wel eens horen zeggen dat we allemaal wel eens de weg kunnen kwijt raken. Mar de ervaring heeft dan laten zien dat het zichzelf ook weer kan herstellen. Daarna had ik een paar keer dat ik in een lading of gevoel bleef steken en niet verder kwam. Dan had die chakraspecialiste wel een middel om de beweging er weer in te brengen. Nu is alle spanning en de oorzaak in de kern klaar, mijn lichaam is alleen nog bezig om aan te passen. Ik heb ‘s nachts regelmatig dingen in de energie ervaren. Eenmaal door de spanningen heen waren het geen lucide dromen en uittredingen meer maar directe ervaringen in de energie die alleen maar sterker werden. Ik heb incarnatie gevoeld, de ziel die in de stroom terug kwam en een aantal enorm krachtige energetische gebeurtenissen. Dan wordt ik aan het eind niet wakker maar dan voel ik vanuit de energie het bewustzijn veranderen naar lichamelijk en dan lig ik weer in mijn bed. het aanpassen van mijn lichaam is wel pittig. Een heleboel heeft muurvast gezeten, vooral in mijn nek, schouders, keel gebied. In mijn bovenbenen voel ik ook nog een aardige spanning. Ik heb mijn linker schouder al eens krakend naar beneden voelen zakken en ook door gapen voel ik dat er in het hele gebied aan spieren en pezen wordt getrokken. Het is mogelijk dat je aan je lichaam voelt wat ooit de oorzaak is geweest. Als ik mijn lichaam zo voel dan denk ik wel eens ‘het lijkt wel of in 1641 de persoon gevierendeeld is’ aan mijn lichaam te voelen.

      • @Robert,

       Wat ik me nog afvraag…

       Wat is het doel geweest van al die spanningen in je?
       Hoe weet je dat je klaar bent met die spanningen?

       Groeten van Robert-73

     • @Robert, Een aanvulling nog. De ziel heeft niet alleen een lading van zichzelf (vorige levens), het neemt kan ook de lading over nemen van de generatie waar het geboren gaat worden. Zoals ik het heb mee gemaakt is er ooit iemand gedood. Dat levert een trauma op in de energie, wat wij als spanning ervaren. Dat moet weer in de stroom terug komen. Degene die gedood werd kon dat niet meer uit werken. De ziel van de volgende generatie neemt het dan over. Als die het niet weet te verwerken dan legt die de lading van zijn eigen leven er bovenop. Dat neemt de volgende generatie weer over . Als die het niet uit erkt, legt die de lading van zijn eigen leven er ook weer bovenop en dat neemt de volgende weer over. De spanning wordt dus van generatie op generatie groter omdat elke generatie de spanning er aan toe voegt als het niet verwerkt wordt. Dat gaat door tot iemand het wel verwerkt. Wat in mijn lichaam is uitgewerkt was 370 jaar oud op die manier, zeg 12 tot 15 generaties opgebouwde spanning. Ik ken iemand die het label Aspergersyndroom heeft gekregen. Die heeft via familie opstellingen duidelijk gekregen dat het bij hem 17 generaties oud is. Zijn kinderen zijn de volgende generatie met zijn spanning erbij en die zijn autistisch. Je kunt dus de conclusie trekken dat dat soort ‘labels’ (het gedrag) de uiting is van 17 en 18 generaties aan opgebouwde spanning.

      • @Robert,

       Kan ik me iets bij voorstellen, al heb ik het zelf nooit zo expliciet helder gekregen. De link die ik hiermee leg is het karma wat ik had uit te werken met mijn ouders. Een band op het nivo van het ziellichaam vanuit het hart. Zodra ik zo ver was dat mijn bewustzijn voldoende was om dit te kunnen waarnemen, was ik in staat om deze band los te laten, te transformeren. Het leverde een bepaald gevoel in mijn hartstreek op, maar werd veroorzaak door die band (met mijn ouders).

       Groeten van Robert-73

 2. Het gaat niet over licht, alles gaat over energie. Verlichting is er wanneer alle energie in de stroom is. Dan heb je een lading, spanning, verwerkt. Spanning is energie die vast zit. Dat moet gewoon weer in de stroon komen. Verlichting is het moment dat alles open gaat en je in de stroom komt.

  Helderheid gaat ook niet alleen over liefde en het manlijke. helderheid gaat over het totaal, alle chakra’s. Helderheid is er, net als verlichting, wanneer je in de stroom bent. Dan zijn lichaam en ziel met elkaar verbonden. Vanuit je Zelf zit je in de verbinding en dan zijn alle chakra’s vanaf de tweede chakra één bewustzijn en de basischakra aard het. De ziel is het ene bewustzijn van alle chakra’s. Alle chakra’s zijn ook weer de verbinding van manlijk en vrouwelijk in eigen lichaam, gedachte en gevoel. In de verbinding valt alles samen, manlijk en vrouwelijk zijn één en alle chakra’s zijn één bewustzijn.

  Als je dan in de stroom bent is er nog steeds dualiteit. Dat is vanuit het hoofd. Ook als je heel bent kun je in je hoofd zitten, er is dan alleen geen controle en macht meer. De essentie van het ego is ook om de dualiteit te begrijpen anders kun je als mens ook niet de eenheid begrijpen. Als je heel bent is alleen de hele weg van hoofd naar Zelf open. Zo ervaar je beide kanten, dualiteit en verbinding. Als mens zit je nooit continue in de verbinding. Dat zijn momenten. Alleen de ziel is altijd in de eenheid in de kosmos.

  • Ha Robert,
   Verlichting is toch verruiming van bewust-Zijn, dat zich in fasen voordoet? En bewustzijn is toch energie? Wanneer iemand zijn aandacht (d.i bewustzijn) op buitenwereld of ego richt, stroomt er energie naartoe. Door die aandacht (bewustzijn) bij je Zelf te houden, gaat er geen energie verloren, en kom je in de stroom. De weg (het kanaal) gaat open door die éénlijnigheid, en in die verbinding valt alles samen. Zelf of Ziel is eigenlijk midden-beginsel tussen stof en geest (geestelijke Zon).

   • Ha Lia,

    De Robert hierboven is een andere Robert dan die zojuist heeft gereageerd op je berichten in het andere topic 🙂

    Hartelijke groet van Robert

   • @Lia,
    Als mens wordt je eerst onbewust. Als het het doel is dan wordt je weer bewust. We leven in een wereld van tegenstellingen. Je moet hier beide kanten mee maken om dingen te begrijpen. De ontwikkeling om weer bewust te zijn is één doorgaande ontwkkeling van bewust WORDING. dat gebeurt pas echt als je het ontwaken mee maakt. Maar daarvoor moet je eerst weer de innerlijke weg leren kennen en erkennen. Dan werkt alles van binnenuit, van de ziel die we zijn. Energie naar buiten richten kan alleen maar vanuit het hoofd als er controle is. Dan stuur je juist de energie bij jeZelf vandaan. Dan ben je naar buiten gericht. In de stroom kun je vanuit je Zelf verbonden voelen met de wereld waar we in leven. Dan kun je de energie van de wereld om je heen via je eigen lichaam en energie voelen. DAN ben je bewust. Maar om daar te komen moet er ook iets uitgewerkt worden. Dat is spanning, energie die vast zit. Spanning is naar buiten gericht en als je dan daar je focus nog eens op zet dan stuur je je eigen energie weg. Die spanning is de energie die weer in de stroom moet komen om die verbinding te kunnen voelen. Dat gaat niet in fasen, dat is één ontwikkeling. Aan het is het dan ook geen verruiming wanr je was eerst onbewust. Aan het einde ben je bewust. Dan komt de vierde dimensie erbij. Als je dan praat over verruiming va het bewustzijn zou de vijfde dimensie erbij moeten komen. Dan spreek je over veruiming. Dus wil je bewustzijn verruimen dan moet je eerst 3/4 bewustzijn hebben. Vanuit onbewust zijn is het geen verruiming want het bewustzijn is dan niet aanwezig, het slaapt.

    De ziel is wie we zijn maar als mens is het zelf de bron. Willen we de verbinding voelen dan moet het wel geaard zijn. Het Zelf IS de verbinding tussen hemel en Aarde. Dat is als een lemniscaat. Het Zelf is onder de navel. Van daaruit gaat dan een lus naar boven tot 0,5 tot 1 meter boven je hoofd en de onderste lus gaat tot 0,5 tot 1 metr onder de voeten. In de bovenste lus vallen dan alle chakra’s vanaf de tweede samen als het ene bewustzijn en de basischakra, de onderste lus aardt dat. Maar je moet dan IN die verbinding zien te komen. Daarvoor moet je eerst weer MET je Zelf verbonden voelen. DAAR is die hele ontwikkeling dan ook weer voor, om de weg van je hoofd naar je Zelf helemaal vrij te maken. Het mooie is dat die hele ontwikkeling op twee vlakken gebeurt, de ziel en het lichaam. In de ziel, of energie, verandert iets in een seconde. Maar dan moet het lichaam zich aanpassen. En dat is de ontwikkeling die je als mens mee maakt. dat is, in tegendeel tot een spirituele weg, juist een heel menselijke weg. En DAARDOOR wordt je uiteindelijk bewust.

    • Goedemorgen Robert,
     Mooie samenvatting. Helemaal mee eens.
     Met fasen bedoel ik verschillende ervaringen, waarbij het bewust-Zijn zich telkens een stukje verruimd. Vergelijk ervaringen ik Ben, ik Ben dit Zelf, ik Ben dit, ik Ben die ik Ben, etc. Verder kent bewust-Zijn nog stadia in heelheids-bewust-Zijn (tegenstellingen samen overziend), evenwicht tussen paren van tegenstelling, en eenheids-bewust-Zijn (tegenstellingen samensmeltend).
     Ben het er ook mee eens dat lichaam zich moet aanpassen aan nieuwe vibraties/energie. Er moeten nieuwe atomen worden ingebouwd. Groetjes Lia

     • @Lia,
      Zoals het mij duidelijk is geworden neem je als ziel een lading over van de generatie waar je geboren wordt en ga je dat voelen als mens doordat het lichaam het als het ware absorbeert. Die lading moet weer in de stroom komen. Die lading, die wij als spanning voelen, kan heel erg oud zijn, door generaties heen opgebouwd. Dat gaat net zolang door tot een generatie het wel in de stroom brengt. Dan gaat het er tijdens de ontwikkeling heel anders uit zien als vaak gezegt wordt. Vaak worden dingen vanuit het hoofd verwoord terwijl het vanuit de ziel gezien moet worden om het duidelijk te krijgen. dan zijn er altijd maar twee mogelijkheden als mens en vallen een heleboel uitspraken weg. dat gaat het alleen nog maar om onbewust ZIJN (spanning) en bewust ZIJN (stroom). Meer is er dan niet. Als je dan in de stroom bent, BEN je ook je Zelf. je zit er als mens alleen niet continue in want je kunt evengoed nog steeds in je hoofd zitten. Maar dan is wel de werkelijke functie van het ego terug en dat is het begrijpen van de dualiteit. DAAR is het ego voor. Als je dan IN je Zelf gaat wordt de eenheid ervaren, de verbinding. Dan zijn denken en voelen ook één en wordt energie ervaren als de vierde dimensie. dan zie je vanuit het hoofd de wereld als derde dimensie (energie in vormen) en vanuit het Zelf kan die energie via eigen lichaam en energie gevoeld worden. Dan valt tijd en afstand weg dus ervaar je de vierde dimensie.

      Er is dus alleen maar dualiteit (begrijpend door het ego) en eenheid (ervaring vanuit het Zelf). Het vergelijken van ervaringen is iets dat het ego doet, vanuit controle. Alles wat gaat over oordelen, overtuigingen, verwachtingen, voorwaarden, vergelijkingen, verplichtingen, herinneringen etc is aangeleerd door de buitenwereld en zit in het ego. Daardoor is er controle door het ego. Zo zit ALLES uit de buitenwereld in het ego als overtuigingen etc. daardoor heeft het ego controle. Die controle valt pas echt helemaal weg op het moment dat je volledig open gaat en in de stroom terecht komt.

      Bewust-ZIJN kent geen stadia. Als je bewust BENT, BEN je heel en in de stroom. Zolang de ontwikkeling bezig is is het ook geen bewust ZIJN. Het gaat om het ZIJN, de ziel. Dat is bewust of onbewust. Heel zijn kan alleen maar bewust zijn, niet onbewust. Je bent heel of je bent niet heel, je bent bewust of je bent onbewust. Je bestempelt het als verschillende stadia maar het is allemaal hetzelfde. Je verwoord het alleen verschillend. Maar het is allemaal hetzelfde en het is allemaal één geheel. Je splitst het alleen op in verschillende stadia die er niet zijn. Dat doet alleen het ego vanuit overtuigingen.

      • ja , tuurlijk Robert. Ik ben het weer helemaal met je eens. Ik heb blijkbaar niet goed omschreven wat ik bedoel. In principe is er alleen bewust-Zijn en dit is Heel en Een. De mens moet zich hiervan bewust worden, zijn bewust-Zijn stukje voor stukje verruimen, en deze ontwikkeling gebeurt in etappes doordat het ego (overtuigingen) stukje voor stukje verdwijnt. heb ik het zo beter opgeschreven?
       Fijne zondag, Lia

 3. Wauw!!!!! een uur geleden had ik een gesprek met mijn man hierover. Wat mijn missie is en welk gevoel ik heb naar de maatschappij! Het sluit “heel toevallig ;-)”helemaal aan bij wat ik voel en waar mijn toekomst ligt! Ik ben dankbaar voor deze bevestigende boodschap <3

 4. Licht, symbool voor helderheid en bewustzijn, is naast Liefde belangrijk aspect voor onze ontwikkeling. Helder bewust-Zijn schept licht in duistere onwetendheid. Het wordt voorgesteld door mannelijk kracht (yang, vuur, etc.).
  Er bestaat veel onwetendheid en onbewustheid m.b.t. de dualistisch ingestelde wereld en maatschappij, waar strijd (tussen een of ander, dit of dat, slaaf of tegenstander, etc.) de boventoon voert. Dualiteit is echter begoocheling. Het dualistische vormleven een toneelspel, waarin men hooguit een rol kan vervullen. Het ego ziet het dualistische leven aan voor de realiteit, identificeert zich ermee en vervalt hierdoor in strijd en angst. De onveranderlijke Werkelijkheid is Zijn, bewust-Zijn (Aanwezigheid of aanwezig-Zijn).

 5. Heel mooi uitgelegd! dank jullie wel allemaal! 🙂 xxx

  Het is af en toe best moeilijk om alles wat ik voel goed in woorden uit te leggen.

  Daarom ben ik ook zo blij ben deze uitleg en van al die anderen van de Engelen, noem ik het. anders ben ik nog wel even bezig om ieder op te noemen! hihi 😉 xxx

  Toen ik dit las dacht ik: inderdaad! zo voel ik dat ook! maar ik kan het dan niet zo goed in woorden uitleggen…
  daar heb ik dan even tijd voor nodig… dus dank jullie dit vergemakkelijkt mij om te communiceren met mijn eigen vriendenkring en de wereld in me als om me heen…
  nog betere herkenning! puntjes op de i, zal ik het noemen.

  nogmaals mijn dank! ik wens allen een hele fijne dag toe 🙂

  liefs, Henriëtte xxx 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in