Krijg je niet wat je wenst? Misschien wacht er iets beters op je.

Misschien overkomt het jou ook weleens: dat je iets heel graag wilt, waarvan je het gevoel hebt dat het ook echt de bedoeling is; dat het voor jou bestemd is. Maar dat het toch niet doorgaat.

Zelf heb ik dat vaker meegemaakt, bijvoorbeeld in verband met het kopen van een huis, lang geleden.

Het huis dat op ons wachtte

Samen met mijn nieuwe liefde zouden we een huis kopen. Het moest in elk geval ergens buiten zijn en ruimte bieden voor een atelier aan huis voor hem. Zelf was ik op dat moment nog lang niet zover dat ik ook voor mezelf een atelier wilde. Na meer dan een half jaar zoeken vonden we een huis dat ons ideaal leek, al was het wel wat verder van de grote stad dan we in gedachten hadden. Het was niet eens zo duur en we waren ervan overtuigd dat dit huis voor ons bedoeld was en dat we het zouden krijgen. Helaas wilde de bank niet meewerken, zodat we geen hypotheek kregen. Ze zagen het als een moeilijk verkoopbaar pand, vanwege het recht op overpad van de buren, iets waar wij niet zo zwaar aan tilden.

We waren diep teleurgesteld, vooral omdat we al lang aan het zoeken waren en geen ander geschikt huis hadden gezien. We besloten het zoeken maar te staken en verkenden de mogelijkheid om ons huis in Nijmegen te verbouwen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Beter dan we konden dromen

Eigenlijk hadden we heel graag in de Ooijpolder willen wonen, maar de makelaar zei dat iedereen dat wel wilde, dat er bijna nooit wat vrij kwam en dat het dan waarschijnlijk voor ons te duur zou zijn. Omdat we niet meer zochten, hadden we geen plaatselijke krant meer voor de huizenadvertenties. Maar op een dag zag ik die krant ergens liggen en stiekem keek ik toch weer eens naar de huizen die te koop stonden. Ik zag een piepkleine advertentie van twee regels: een huis aan de dijk in de Ooijpolder te koop! Voor een bedrag dat zeker binnen ons budget paste.

Om kort te gaan: wij kochten het huis met grote lap grond grenzend aan het water in een natuurgebied, op vijf kilometer van het centrum van Nijmegen. Van de buren kochten we extra grond met een grote schuur erop om een atelier te kunnen realiseren en jaren later bouwden we achter in de tuin aan het water een atelier voor mij. Een fijne ruimte die nog weer later prima dienst deed als plek om mijn workshops te geven.

Wat waren we blij dat de bank onze eerdere plannen gedwarsboomd had! Later, toen ik contact kreeg met mijn gidsen begreep ik natuurlijk dat het zo moest lopen en dat het veel beter was dan wat we ons ooit voor hadden kunnen stellen. We wonen hier nu al 42 jaar met veel plezier.

Steeds weer tweede bij sollicitaties

Een goede kennis was al langere tijd aan het solliciteren op banen waar ze gekwalificeerd voor was en waar ze een uitstekende indruk maakte, maar steeds tweede werd. Ze werd er wanhopig van. In een gesprek zei ik haar (ingefluisterd door mijn gids) dat het best zou kunnen dat er iets veel beters op haar wachtte en dat ze geduld moest hebben. En ja, een paar maanden later kon ze solliciteren op de baan als directeur van een museum dat nieuw opgericht zou worden: een droombaan. Logisch dat het eerder steeds niet lukte: déze baan was voor haar! En hij was eerder niet beschikbaar, net als dat huis van ons.

Een uitgever voor mijn manuscript

Toen ik het manuscript klaar had van het boek dat ik op verzoek van mijn gidsen geschreven had (Vederlicht – leven en werken met spirituele gidsen), verwachtte ik dat ze me zouden helpen bij het vinden van een uitgever. Maar er gebeurde niets. Na een paar afwijzingen stopte ik het in een diepe la en liet het verder zo, teleurgesteld in het vertrouwen dat ik stelde in mijn gidsen. Ze hielden vol dat het boek uitgegeven zou worden, maar vertelden er niet bij hoe en wanneer. Pas een jaar later kwam er schot in de zaak, toen een vriendin van mij suggereerde dat ik het manuscript zou kunnen vermenigvuldigen en het de wereld in sturen door het gericht aan mensen uit te delen en ze te vragen het door te geven na het lezen. Een paar maanden later diende zich een uitgever aan die uiteindelijk alle vier mijn boeken uit zou geven. Het was duidelijk dat dit de bedoeling was, maar ook dat het eerder niet had gekund, omdat deze man tot dan toe reisgidsen uit had gegeven. Door een paar bijzondere spirituele ervaringen besloot hij zich toe te gaan leggen op een geheel ander soort boeken. Mijn boek over gidsen was het tweede spirituele boek dat op zijn pad kwam en waarvan hij direct voelde dat hij het uit moest geven.

Aan deze voorbeelden kun je zien hoe belangrijk het is om te vertrouwen op de sturing van je gidsen/ziel/hoger zelf. Zij weten wat de bedoeling is in jouw leven en wat jou het beste zal dienen. Soms moet je misschien een ervaring doormaken waarvan je iets moet leren en wat uiteindelijk blijkt een tussenstap te zijn op weg naar je definitieve bestemming. Maar ook dan kun je het beste erop vertrouwen dat die ervaring belangrijk is voor jouw ontwikkeling.

Het juiste moment voor iets is ook voor onze gidsen lastig te bepalen omdat iedereen die bij een dergelijk plan betrokken is een vrije wil heeft en een persoonlijk proces doormaakt dat meer of minder tijd in beslag kan nemen. Zie ook mijn artikel: Het belang van het juiste moment. Toch kun je er over het algemeen op vertrouwen dat als iets niet gebeurt zoals jij het zo diep wenste, het niet voor niets is.

Heb jij weleens meegemaakt dat je eerste wens niet uitkwam, om plaats te maken voor iets veel mooiers?

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

 1. Tja. Klinkt mooi. Ik heb er zo’n negen sollicitaties op zitten. 5 jaar verder. Door het lange proces een burn-out. Vanaf 2013 eigenlijk al werk doe wat niet past. Het kan lang aan. Zie maar eens hoop te houden

  • Hallo Rob,
   Dat is echt heel vervelend voor je. Ik snap dat je zo op mijn artikel reageert. Het is inderdaad zo dat je ook niet altijd krijgt wat je wenst als het niet de bedoeling is en niet in je zielsplan past. Kan het zijn dat je in de verkeerde richting zoekt? Als het zo lang duurt en je er een burn-out van krijgt lijkt me dat toch wel een aanwijzing dat je nog eens heel goed moet kijken naar jouw wensen. Misschien moet je wel iets heel anders gaan doen dan je nu denkt.

   Groetjes, Ellen

 2. Mooie wijsheid lieve vriendin!
  Die verder gaat dan ‘geduld is een schone zaak’. Want het willen hebben van iets of willen meemaken kan heel krachtig zijn, maar is niet altijd in lijn met het kosmisch plan. Het kan ingegeven zijn door angst of oude patronen, het ego dat uitgaat van gebrek of tekort. Te realiseren dat er een plan is, precies voor jou en precies op het goede moment zich manifesteert, heeft mij bescheiden gemaakt, maar geeft tegelijkertijd meer levensvreugde en vertrouwen. Vertrouwen dat groeit door wijze goede vriendinnen en gidsen die ons hun liefdevolle boodschap influisteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in