spijt
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Krijtbord in New York City vraagt mensen waar zij het meest spijt van hebben –Het is hartverscheurend wat ze allemaal gemeen hebben

Waar heb je het meest spijt van? Is er iets wat je wenst dat je gedaan had, of iets wat je wenst dat je anders had gedaan? Koesterde je wrok, verloor je vrienden uit het oog, of vergat je om sorry te zeggen? Koos je liever voor de makkelijke manier in plaats van je enthousiasme en passie te volgen? Je zult er misschien verbaast van staan hoe gelijk onze redenen van spijt eigenlijk zijn. Bekijk de onderstaande video waarin je ziet wat de mensen uit NYC te zeggen hadden.

Het is een echte ‘eye-opener’ om te zien wat de meerderheid van ons zoveel gemeen heeft met elkaar. We hebben veel meer spijt van de dingen die we niet gedaan hebben, dan van de dingen die we wel gedaan hebben; de gemiste kansen wegen veel zwaarder dan de fouten die we maakten. Zoals in de video gezegd wordt:

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

“Het ging om kansen die niet benut werden. Het ging om woorden die niet uitgesproken werden. Het ging om dromen die niet nagejaagd werden.”

Video :

Na deze oefening, kreeg elke deelnemer een wisser. Hiermee konden ze zowel fysiek als psychisch hun ‘spijt’ uitwissen en beginnen met een schone lei. Dit gaf de krachtige boodschap dat we dezelfde fout geen tweede keer hoeven te maken of dat we voor altijd met onze spijt moeten leven. Het is echt nooit te laat om onze dromen na te jagen, maar we moeten eerst onze spijt loslaten.

“Elke nieuwe dag is een kans om alles anders te doen.”

Dit is een krachtige aansporing voor ons allemaal om meer kansen te benutten en om verandering in ons leven te omarmen; om niet ons leven door angst te laten leiden; om onze trots aan de kant te zetten en sorry te zeggen; om onze dierbaren te zeggen dat we van ze houden.

Elke dag is een schone lei. Doe die dingen waarvan je spijt krijgt als je ze niet doet.

Waar heb jij het meest spijt van?

1 REACTIE

 1. Waar heb jij het meest spijt van?

  Dat ik die bovenkamer heb gerenoveerd.

  Dat een ieder mij even lief is.

  Dat ik van niets meer houden kan.

  Dat ik wel iedere milliseconde een schone lei heb maar dat verdomde krijtje heb weggegooid.

  Dat ik mezelf en mijn Hoger Zelf en Hart bij de vuilnis heb gezet.

  Dat ik het NU heb toegelaten en zodoende geen verleden en pijn en ellende meer ervaren kan.

  Dat als ik het allemaal geweten had, het universum niet geschapen had.

  Dat ik schrijven en lezen geleerd heb.

  Dat ik geen kaartje voor 3 april te Utrecht heb gekocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in