spijt

Krijtbord in New York City vraagt mensen waar zij het meest spijt van hebben –Het is hartverscheurend wat ze allemaal gemeen hebben

Waar heb je het meest spijt van? Is er iets wat je wenst dat je gedaan had, of iets wat je wenst dat je anders had gedaan? Koesterde je wrok, verloor je vrienden uit het oog, of vergat je om sorry te zeggen? Koos je liever voor de makkelijke manier in plaats van je enthousiasme en passie te volgen? Je zult er misschien verbaast van staan hoe gelijk onze redenen van spijt eigenlijk zijn. Bekijk de onderstaande video waarin je ziet wat de mensen uit NYC te zeggen hadden.

Het is een echte ‘eye-opener’ om te zien wat de meerderheid van ons zoveel gemeen heeft met elkaar. We hebben veel meer spijt van de dingen die we niet gedaan hebben, dan van de dingen die we wel gedaan hebben; de gemiste kansen wegen veel zwaarder dan de fouten die we maakten. Zoals in de video gezegd wordt:

“Het ging om kansen die niet benut werden. Het ging om woorden die niet uitgesproken werden. Het ging om dromen die niet nagejaagd werden.”

Video :

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Na deze oefening, kreeg elke deelnemer een wisser. Hiermee konden ze zowel fysiek als psychisch hun ‘spijt’ uitwissen en beginnen met een schone lei. Dit gaf de krachtige boodschap dat we dezelfde fout geen tweede keer hoeven te maken of dat we voor altijd met onze spijt moeten leven. Het is echt nooit te laat om onze dromen na te jagen, maar we moeten eerst onze spijt loslaten.

“Elke nieuwe dag is een kans om alles anders te doen.”

Dit is een krachtige aansporing voor ons allemaal om meer kansen te benutten en om verandering in ons leven te omarmen; om niet ons leven door angst te laten leiden; om onze trots aan de kant te zetten en sorry te zeggen; om onze dierbaren te zeggen dat we van ze houden.

Elke dag is een schone lei. Doe die dingen waarvan je spijt krijgt als je ze niet doet.

Waar heb jij het meest spijt van?

beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in