Kristalkinderen en de nieuwe realiteit

Alle kristalkinderen zijn deel van de nieuwe realiteit, het nieuwe paradigma van de aarde en zij houden deze energie in zichzelf vast, tot ook wij hier klaar voor zijn. Daarvoor moeten wij onze overtuigingen over kinderen, families en ouderschap veranderen. Kristalkinderen hebben een prachtige energie, die lief, bedachtzaam, vriendelijk en gul kan zijn. Maar net als bij de Indigo’s zit er een ander aspect aan hun wezen, waardoor ze moeilijk om kunnen gaan met de traditionele aspecten van het kind zijn en het ouderschap.

Veel kristalkinderen zijn zo sterk verbonden met de spirituele wereld, dat zij problemen hebben zich staande te houden in deze wereld en ten opzichte van de meeste andere mensen.
Bij sommigen uit zich dit als emotionele problemen, bij anderen als fysieke problemen, zoals allergieën, wat een fysieke manifestatie kan zijn van een energetische disbalans. De nieuwe energie die kristalkinderen in zich dragen, kan te hoog voor hen zijn om op een makkelijke wijze contact te kunnen maken met de meeste andere mensen.

Net als de Indigo’s kunnen zij zich vervreemd en anders voelen. In plaats van anderen te forceren om te veranderen, trekken zij zich in zichzelf terug, daar voelen zij zich prettig. Of zij hechten zich aan bepaalde mensen bij wie ze zich op hun gemak voelen. Zij verbinden zich met mensen die ongeveer op het zelfde energie niveau functioneren, zoals een grootouder. Veel kristalkinderen worden opgevoed door grootouders, met wie hun energieveld beter resoneert dan met die van hun ouders.

Wat wij kunnen doen is ze een energetisch veilige plek geven. Dit kan de thuissituatie zijn of door het contact met mensen die zijzelf kiezen. Wij kunnen dit doen door de mensen die zij hiervoor uitkiezen goed te keuren en deze mensen toestaan deel uit te maken van hun leven. Ik hoor van bezorgde grootouders, dat hun kleinkinderen van ze weggehouden worden door de ouders, die het belang van het contact niet begrijpen.
Kristalkinderen hebben over het algemeen één persoon waar ze zich mee verbonden voelen en dat is niet altijd hun ouder. Deze verbondenheid is heel belangrijk voor ze en zij hebben dit contact nodig om hun energie in balans te houden.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Kristalkinderen onderwijzen ons over de nieuwe realiteit en hoe je daaraan aan te passen.
Onderdeel daarvan is uitbreiding van wie de bron is voor een kinds emotionele en fysieke behoefte. We kunnen labels plakken op dit proces en proberen het oude familie paradigma in tact te houden, maar door dit te doen gaan we tegen de stroom in.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

11 REACTIES

 1. Hallo,

  Dit klinkt allemaal heel interessant. Hoe kan je weten dat je echt een nieuwetijdskind bent? Ik denk namelijk dat ik dit ben. En hoe kan je erachterkomen wat dan jou doel is?

  Groetjes

 2. Ik ervaar dat het heel vermoeiend is om alles maar te moeten uitleggen patronen levens kennis waarom ik tijd voor mezelf nodig heb waarom ik zoveel van iemand hou en op wat voor manier wordt ook nooit echt goed begrepen want dan zoeken ze er gelijk heel wat achter heel jammer is dat. De informatie van de bron geeft ons logica het is voor ons heel normaal alles kristalhelder te zien waar andere mensen jaren mee worstelen, zodoende gaan veel mensen aan je hangen en klagen tegen je heel de dag door als je er niks van zegt of ik een probleem oplosser ben als het ware, wat energie zuigt het is heel fijn om bij mensen te zijn die rust en wijsheid hebben..zoals opa’s of Oma’s gewoon mensen die van je houden je begrijpen zonder woorden en onvoorwaardelijk van je terughouden en je laten zijn xx heel mooi geschreven dit blog 😉

 3. Bedankt voor te reageren. Ik sluit mij volledig aan bij de mening dat grootouders al minder bezig zijn met belangen van hun ego. Daarom kunnen wij mekander veel beter begrijpen.. Daarom idealiseer ik mijn oma zo. Ik stond altijd versteld van hoe ze zichzelf eigenlijk opzij kon zetten als het ging om belangen van iedereen. Ze is ook daarom als een magneet voor mensen. En zij is gelukkig van binnen, ze straalt het gewoon uit. Dus eigen ego kunnen temmen heeft wel voordelen voor de ziel zelf.
  Mis mijn oma =(

 4. Hoi, ben zelf een nieuwtijdskind, en ik vraag mij af waarom er eigenlijke gemakkelijk resonance ontstaat tussen kristallen kinderen en hun grootouders dan met de ouders zelf. Bij mij is het ook zo. Ik heb een zeer diepe en sterke bend met mijn oma, en voel mij totaal niet gechecht aan mijn ouders.. Waarom is dat zo? Waarom is de frequentie van de grootouders beter met christallen kindere resoneer? Soms denk ik wel dat ik eigenlijk het gezien heb uitgekozen om erin geboren en opgevoed te worden enkel omwille van mijn grootouders..

  • @Alla, ik heb geen idee waarom maar weet wel dat het vaker voorkomt dat grootouders een diepe (re) band met hun klein (nieuwetijds) kinderen hebben.

 5. Zouden jullie please op mijn bovenstaande bericht willen reageren als dat kan, ik heb morgen namelijk over deze gevoelens een gesprek met mijn mentor , en ik weet nog steeds niet of het verstandig is, mijn mentor is wel heel open en ook erg “spiritueel” maar het is toch wel een openbaring ( ik ben niet verliefd, gewoon “houden van” ) dat ik maak, straks houden ze alleen maar meer afstand van mij en dat zal mij enorm pijn doen 🙁

  • @Anna, durf je genoeg te vertrouwen op jezelf? Dat je in staat bent een open gesprek te voeren? Dat je je hart volgt? Laat maar zien wie je bent; je bent namelijk prachtig. Laat de angst los dat leraren afstand van je houden. Veel mensen zijn bang voor liefde (ik ook op mijn manier) , maar dat wil niet zeggen dat je jouw liefde hoeft te ontkennen. Het feit dat je denkt dat het pijn zal doen om afstand te voelen betekent dat je nog kunt groeien in het loslaten van de ander (onthechting van de ander). het is hoe dan ook een mooie oefening/les voor je. Wees positief en volg je hart, mooie Anna!

 6. Ik ben zelf 18 en hecht mij enorm aan mijn leraren, ik doe de opleiding jeugdzorg en de leraren die wij hebben zijn heel open, eerlijk en leven ook veel met hun hart, hun ware zelf.

  Ik voel, mij enorm verbonden met de leraren en de band tussen de leerlingen in mijn klas en hun is ook sterk. Ik heb gisteren voor het eerst tegen een paar leraren gezegt ” ik hou van jullie ” dit wilde ik al zolang zeggen , want het is ook echt zo, het is geen verliefdheid maar ware liefde, echt houden van, het voelt ook alsof we van dezelfde trilling zijn ( energie )

  Helaas heeft dit voor mij ook nadelen. Ik denk soms dat ik niet van ze mag houden want er moet volgens de maatschappij grenzen zijn tussen leerlingen en leraren, helaas voel ik de liefde ook niet van de leraren terug zoals ik van hun hou, de band is wel heel erg sterk maar ik voel die liefde net niet wederzijds, dit doet mij pijn…. Waarom houd ik wel zoveel van hun, waaarom heb ik die behoefte aan kleine aanrakingen van hun, een klein schouderklopje voelt enorm goed, puur. Ik heb het verder nog nooit met hun erover gehad maar het doet wel pijn. Ik vraag mij af, mag je van sommige leraren houden? Mag je dit uiten ? En wat is verstandig?
  Ik voel trouwens ook snel aan wie van dezelfde energie zijn want voor juist hun voel ik juist die liefde,
  Liefs, Anna

 7. Mooi verhaal, ook heerlijk leesbaar. Vraag me af, mn zoon is nu 3 of hij Kristal is of Indigo…. Herkende wel, dat hij nogal naar opa neigt, maar dat kan ook natuurlijk omdat die hem zo nu en dan nog wel eens een kaasstengel toestopt :).

 8. Mooi realistisch stuk, ik hoop dat mensen er de diepte van snappen en elkaar open benaderen, door warmte te bieden aan deze mensen en respectvol hun lessen en energie over te nemen. Ik bied dit aan en motiveer deze groei. Gelukkig hebben deze velden van bestaan een manier om elkaar te vinden en andere minder open vormen buiten te houden. Toch voel en detecteer ik nog veel eenzaamheid in de nieuwetijdsmensen om me heen en daardoor ook in mezelf. Blijft een lastige puzzel waar het beste stukje tekst wellicht constant de open uitnodiging blijft hier een vriendschappelijke open basis, een platvorm, een site en locaties voor de regelen of laten regelen.

  Liefde.

  Greg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in