karma

karmaNet zoals Indigo’s ervaren Kristalmensen karma via hun meest uitdagende zielengroeprelaties, maar ze doen het op een verschillende manier. Terwijl Indigo’s gaan uitzoeken wat verkeerd is, proberen Kristalmensen het beste in iedereen naar boven te brengen door hen het resultaat van hun handelingen te tonen. Daartoe handelen veel Kristalmensen als martelaren, en gebruiken ze hun eigen lijden als een werktuig tot transformatie. Ze doen dit door hun empathie, emoties, en vermogen om onvoorwaardelijk lief te hebben. Kristalmensen geven liefde aan iedereen, ondanks alles, en ze kiezen vaak mensen uit die moeilijk lief te hebben zijn.

Indigo’s doen alles via actie en Kristalmensen via emotie, en dat is waarom Kristalmensen zo empatisch zijn en het het moeilijkst lijken te hebben met karma. Ze werken rechtstreeks met de emotionele energieën van de karmische cycli en verwerken die voor hun zielengroep, ze transformerend in wat volgens hen hun hoogste expressie is. En ze bieden die energieën aan aan hen die er misschien niet klaar voor zijn of ze niet willen ontvangen.

Dit is waarom Kristalmensen zich vaak niet geapprecieerd voelen, ondergewaardeerd, dat ze voelen dat er van hen geprofiteerd wordt en dat ze misbegrepen worden, en dat ze zich in bepaalde periodes zelfs onzichtbaar voelen, omdat ze energetische geschenken aanbieden aan hen die niet die vibratie bezitten zodat ze die geschenken niet kunnen aannemen, en zelfs niet in staat zijn de geschenken te zién. Ze bieden simpelweg een geschenk aan aan iemand die dat niet aan kan nemen. Wat kunnen ze doen?

Omdat Kristalmensen liefde vanuit een uitgebreid perspectief kunnen tonen en leven, kunnen ze niet de liefde zijn waarvan ze denken dat iemand anders die nodig heeft en dan verwachten dat die persoon erkent wat ze proberen te doen. Kristalmensen kunnen liefde tonen en weten dat wie dan ook zich op die vibratie kan aansluiten, dat ook gaat doen, en dat ook anderen dat zullen doen als ze er klaar voor zijn. Veel te vaak trekken Kristalmensen hun energie terug en trekken ze zich terug in zichzelf wanneer ze zich afgewezen voelen, en daar verliest iedereen bij. De wereld heeft de hoop en liefde nodig die Kristalmensen brengen en de nieuwe paradigma’s die ze aanbieden. Zolang de Kristalmensen zich herinneren dat iedereen verbonden is en op zijn eigen niveau van vibratie ontvangt dan kunnen ze verder de wereld leren om openlijk lief te hebben en weten dat als ze hun geschenken delen zonder verwachtingen of oordelen ze hun eigen belofte aan de wereld op de best mogelijke manier in vervulling brengen.

Copyright 2012 Jennifer Hoffman
vertaling: Fran Tielemans

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

andere artikelen Jennifer Hoffman op deze site/website Jennifer Hoffman

Jennifer Hoffman is een Amerikaanse,  zeer intuïtieve, begaafde vrouw die na een bezoek van Aartsengel Uriel  in 2003 de website Urielheals.com opstartte om zijn boodschappen te channelen.  Zij schrijft wereldwijd voor een aantal grote spirituele websites en is mede bekend door haar inzichten in de energieën van de Indigo en de Kristalkinderen.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

29 REACTIES

 1. • De wet van aantrekking zegt gelijken trekken gelijken aan, dus wanneer je
  een gedachte(n) denkt, trek je ook gelijke gedachten naar je toe.
  • Gedachten zijn magnetisch, en gedachten hebben een frequentie. Als je
  gedachten denkt, worden ze het Universum ingezonden, en ze trekken
  magnetisch alle gelijke dingen aan die op de zelfde frequentie zijn. Alles
  wat uitgezonden word komen terug naar de bron-jij.
  • Je bent als een menselijke transmissie toren, een frequentie uitzendend met
  je gedachten. Als je iets in je leven wilt veranderen, verander de frequentie
  door je gedachten te veranderen.
  • Je huidige gedachten creëren je toekomstige leven. Wat en waar je het
  meeste aan denkt of focust op zal in je leven verschijnen.
  • Je gedachten worden dingen, wat je denkt dat ben je en trek je aan.
  • Het enige wat je hoeft te doen is vanaf NU goed, blij en liefdevol te voelen
  met positieve emoties.
  • Mediteer om controle over je gedachten te krijgen en om rust en balans te
  creëren. Krijg controle en begrip over je gedachten en gevoelens dan
  creëer je je eigen realiteit en vrijheid.
  • Verander je denkwijze en schreeuw tegen het Universum “Het leven is zo
  makkelijk.” – “Het leven is zo goed.” – “Alle goede dingen komen naar
  mij”.

 2. Hoi Joke,

  Ik ben even gaan kijken en ik vind wel wat antwoorden onder “de gouden sleutel”.

  Ik vraag me af, is het een kwestie van oefening baart kunst? Of moet ik de rest van mijn leven tegen mijn ego zeggen dat ik goed voor ‘m zorg? Het is namelijk momenteel echt een zware opgave, eentje die het waard is hoor… 🙂

  • @Joke,
   Hai Joke,

   Ja, dat begrijp ik. Ik ben in Nederland geboren maar tot op heden resoneer ik wat beter met de oosterse filosofie, omdat dat abstracter en eenvoudiger is, iets wat ik hier mis. Ik ben overigens een die-hard India ganger, een land dat ik mijn Moederland noem. Het is overigens ook de filosofie waar Eckhart Tolle zich mee resoneert.

   Kun je me dan kort uitleggen hoe het westen met ego-vraagstukken omgaat?
   Ik woon tenslotte hier 🙂 En misschien dat ik me dan wat aan kan passen.

   Dank je.

   • @Joke,

    Ja wel…Weet je, het zou ook niet op mijn weg passen om gewoon tegen een antwoord aan te lopen. Het lijkt wel van tests en harde confrontaties aan elkaar te hangen. Dus ik kan me daar wel bij neer leggen.
    Alleen zijn er momenten dat ik me heel moedeloos en wanhopig voel. Dat vraag ik me af of er ooit een einde komt aan die eindeloze innerlijke processen in de diepste diepten van mijn geest. Het lijkt soms een bodemloze put en het is lastig accepteren dat het misschien ook wel echt een bodemloze put is.. al schrijvende -as we speak- moet ik concluderen dat ‘m daar misschien wel de crux…

    Dank je Joke.. Ik ga er mee aan de slag.
    Synchroniciteiten is het mooiste geschenk van de bron 😉

    Gr Irene

 3. Ah okee. Ik begrijp je opmerking over hsp nu.
  Nee, in mijn geval is het anders. Het heeft eerder te maken met het (boeddhistische onder andere) onthechten van alles, incluis ego.

  Ik ben inderdaad bezig met aarden en begrijp nu inmiddels goed dat het minstens net zo belangrijk is als spirituele ontwikkelen “aan de bovenkant” (ik bedoel, bovenste chakra’s).

  Het probleem is niet dat ik geen ego wil, want onze psyche heeft niet voor niets een stukje ego. Maar het is wel heel belangrijk om daar niet mee te identificeren. Ik wil wel graag onvoorwaardelijk geven, maar ontvangen is moeilijk omdat er deels nog niet genoeg zelfliefde is (wordt aan gewerkt) en deels omdat het in strijd is met de onthechting van mijn ego. Op het moment dat ik namelijk naar voren treed als mens/ persoon/ lichtwezen met een menselijke ervaring wil ik niet dat mijn ego zich identificeert met deze hoedanigheid en aan de haal gaat met mijn goedbedoelde acties (stemmetje in je hoofd dat zegt “goh, kijk mij eens lekker spiritueel zijn!” of iets dergelijks). Dus dan ben ik, mijn diepe zelf, heel erg op mijn hoede en op die manier kan ik er voor zorgen dat ik niet identificeer, maar zuiver mij- ZELF blijf.
  Maar, door continue op mijn hoede te zijn, omdat het nu eenmaal nog niet vanzelf gaat, kan ik ook niet voluit, spontaan en zonder moeite geven en ontvangen.

  Het heeft dus minder te maken met mezelf niet waard vinden of niet goed genoeg vinden.

  Misschien maakt dit mijn vraag duidelijk.

  Ik heb de site al behoorlijk uitgeplozen, maar eigenlijk nog geen antwoord hierop gehad. Dank je wel in ieder geval!

  Gr Irene

 4. Mijn zus las het boek godenkind (als ik me niet vergis) en zei dat dat boek over mij ging. Ik had nog niet van indigo/ nieuwetijd/ kristal gehoord, maar toch ontroerde het me omdat ik eindelijk een klein stukje herkenning kreeg van mijn zus, die psychologe is.

  Ik dacht na mezelf verdiept te hebben dat ik een indigo volwassenen was. En tegelijkertijd wilde ik dat label direct loslaten omdat ik niet van labelen houdt.
  het enige dat me eigenlijk tegenstond in de omschrijving was dat enorme rebelse van de indigo. Nu ben ik wel rebels, en thuis had ik een grote mond etcetera, maar op school was ik niet iemand met dagelijks huiswerk en nablijven. Ik voelde altijd een soort van kameleon.

  Nu deed ik een aura test (what’s in the name, ik weet niet eens of zoiets wel op echtheid is gebaseerd) en scoorde veruit het hoogst op indigo en chrystal.
  Ik ben me nu toch iets meer aan het verdiepen in krystal en dat rustige, teruggetrokken zijn, dat past eigenlijk veel meer bij me. Vooral het feit dat mijn eigen lijden een catalysator is van transformatie. Dat is heel erg herkenbaar. Ik ben nu bezig om mijn oude rommel op te ruimen, zowel emotioneel, fysiek en energetisch.
  Er wordt vanuit verschillende healers gezegd dat ik meer voor mezelf moet gaan staan en aanwezig moet durven zijn. Ze zeggen dat ik mezelf niet mag wegcijferen.
  Maar dit is ontzettend lastig omdat ik niet snap hoe dit samen kan gaan met het onder controle houden van mijn ego.
  Ik begrijp dit niet. Het voelt als inherent aan elkaar dat als ik meer op de voorgrond treed (zelf door een berichtje te typen als dit! ) dat mijn ego ook op speelt, en dat wil ik kosten wat het kost vermijden om zuiver te blijven niet vertroebeld te raken.

  Ik hoop dat iemand me hierover iets kan uitleggen.

  dank je wel en het gaat jullie allemaal goed 🙂

  • @Joke,
   Hoi Joke,

   Dank je voor je antwoord. Dat is niet mijn vraag overigens. Ik weet wat HSP in houdt.

   Mijn vraag staat onderaan.
   Het gaat om de strijd tussen jezelf laten zien als geaard mens en het ego.

   Gr Irene

 5. zeker aanmoedigend.
  Ik ben wel iemand die erg moe is van het leven en moe is van het geven , wat nooit gezien is en wordt. De terugtrek fase is weer begonnen vanwege kwetsingen. en toch kom ik er niet onder uit dit stukje weer eens aan te pakken waar ik zo moe van word. Zo is het cirkeltje rond.
  In ieder geval is het fijn om deze artiekelen te lezen, herkenning te vinden en door de reacties te ervaren dat ik “gelukkig” niet de enige ben die hiermee zit.
  Liefs

 6. @wie het horen wil 🙂
  Ik denk dat eigenschappen naar boven komen op het moment dat je ze nodig hebt. Iedereen heeft alles in zich maar hooggevoelige mensen staan gewoon meer open/ zijn wakkerder.
  Daardoor zijn ze van alles meer bewust.
  Bijv. als de omgeving meer ‘vraagt’ om verandering zal de ‘indigo’ in je op de voorgrond staan, om mensen te spiegelen hoe hard verandering nodig is,
  zo ook met de empatische liefde van een ‘kristal’.
  Ik vind labels opplakken ouderwets worden..

 7. @ Gordon heb net nog even de kenmerken van indigo gelezen en ik heb er een paar van behalve dat agressieve. ik kan heel boos worden maar ben nooit zomaar agressief. Verstorend gedrag heb ik ook niet.
  Wat er staat over depressief raken en heel veel liefde willen dat ken ik wel. Misschien ben ik dan toch een mix.

 8. Er zijn al heel lang kristalmensen, maar niet heel veel. Volgens mij was Jezus ook een kristalmens.
  Gevoelsmatig ben ik een kristalvrouw, ook al ben ik in 1962 geboren.
  En zoals Gordon zegt, het gaat om wat jij zelf voelt.

 9. Ik vraag me nou af of ik een kristal kind ben of een indigo. Ben geboren op 12 januari 1986.

  Ik heb ergens gelezen dat kinderen uit de jaren tachtig kristal kinderen zijn maar ergens anders las ik dat kinderen vanaf de jaren 90 kristal kinderen zijn en daarvoor indigo????

  Wie kan mij helpen???

  • @renate, qua tijdstip van geboorte zou ik zeggen Indigo. De kristalkinderen kwamen later. Je kan ook beide energieen in je dragen. De enige die het echt kan zeggen ben jij. Je kan meer lezen over de verschillende energieen en voelen wat bij je past. Wat voel jij zelf?

   • @Gordon, als ik lees over indigo en kristal kinderen voel ik mij eerder een kristal. Ik vind indigo’s hard overkomen, ik ben een zachtaardig persoon. In het stuk hierboven kan ik mij dan ook heel goed vinden. Dan zal ik wel kristal zijn.

    • @renate, Of je bent gewoon jezelf, een ziel die hier komt leren en helpen. Daar hoeft volgens mij geen labeltje bij. Volgens mij is iedereen uniek in zijn eigen persoon en val je niet te plaatsen onder noemers als kristal, regenboog, indigo, straal dit en straal dat. Het gaat meer om je taak en wat je te bieden hebt vind ik. Vroeger was ik ook op zoek maar daar ben ik ondertussen volledig van afgestapt.

 10. Wat een herkenning in dit mooie stukje over kristalmensen.
  Al zolang ik hier in dit leven ben, weet ik dat ik een enorme pure liefdeskracht uitzendt en die helaas keer op keer verkeerd begrepen werd.Nu op mijn 42e en in de enorme transformatietrilling van 2012 besef ik met heel mijn hart waarom ik me keer op keer terugtrok en de enorme eenzaamheid voelde en heimwee had naar mijn echte thuis………..
  Na een jaar alleen,nadat mijn vriend voor de tweede keer de relatie verbrak en ik wederom alles op mezelf betrok,besef ik dat ik degene was die hem het mooie geschenk gaf.Nu pas besef ik dat hij niet zover is dit volledig te He(erkennen).Iemand die niet zover is kan mijn volledige overgave,gevoeligheid,puurheid als bedreiging gaan zien en daarmee gaan projecteren.Toen ik de laatste keer hem mijn tranen van verdriet liet zien,zonder dit weg te stoppen,daarmee in echtheid en puurheid was, werd ik bestempeld als “slachtoffer”…..en gooide hij de deur achter zich dicht.Een aantal mnd heb ik me teruggetrokken en voelde me niet begrepen.Totdat er weer liefde in mijn leven kwam al waren er maar een paar ontmoetingen met deze persoon,ook daar bracht ik weer een geschenk,maar nu begreep ik de werkelijke bedoeling en kon ik onvoorwaardelijk zijn….Mijn liefde zal altijd voor hem blijven bestaan.

  Wat voel ik nu een kracht in mezelf en wat kan ik stralen en werkelijk bij mezelf zijn.De missie gaat niet altijd even makkelijk en er vloeien vele tranen,maar diep in mij is het besef dat wij kristalmensen een zaadje planten om de wereld mooier te maken.In echtheid,puurheid en LIEFDE…..
  Een vriendin van mij,zei het net nog;De brenger van de boodschap wordt altijd vermoord…Een prachtig gegeven rondom Pasen 2012.Uiteindelijk na de opstanding zal ieder uiteindelijk zijn geschenken ontvangen als de tijd daar rijp voor is!

  Liefs,
  Nicole

 11. Ik vind het heel apart want ik heb gister al op deze tekst gereageerd en heb mijn reactie zien staan, maar nu is deze ineens verdwenen.

  In ieder geval ik vind het een erg herkenbare tekst!

  Ik kan me er zelf goed in vinden en probeer ook altijd in een ieder het goede naar boven te halen dit doe ik ook met de fotoreadings die ik geef.
  Het is mooi om te zien watvoor effect dat op iemand heeft.

  Ik herken het in mijn prive leven het goede in mensen naar boven te halen maar dat vele hier nog niet klaar voor zijn.
  Ieder heeft zijn eigen weg te gaan en doet het op zijn tempo dat is ook goed ook.

  Daarbij merk ik zelf de laatste tijd erg dat ik stukken van vorige levens herinner en dat deze naar boven komen om te helen en om bij mij te voegen.
  Dit vind ik een mooi proces.
  Het is een dieper helingproces op een ander niveau.

  Liefs Anne

 12. Dank je wel voor het delen van dit prachtige verhelderende artikel. Ik heb het 3 keer gelezen en val bijna van mijn stoel van verwondering :)) Dit gaat gewoon over mij en mijn leven, wow!

  Ik heb veel doorleefd en ben met heel mijn hart dankbaar voor alle prachtige liefdevolle en liefdeloze ervaringen in mijn leven, en ook voor alle tranenrivieren van intens verdriet, pijn en leegte die mij hier hebben gebracht, en mij ruimte, kracht en wijsheid hebben geschonken.

  Eindelijk begrijp en zie ik mezelf, mijn ware ik, mijn liefde, mijn intense gevoelsleven en mijn liefdesmissie waar ik heel mijn leven met veel overgave aan gewerkt heb. Op de een of andere manier altijd wel enigszins bewust van wat ik te delen had en wat mijn rol was.

  En nu voelt het alsof het échte werk pas echt gaat beginnen! Ik mag nu gaan stralen in vol ornaat en zijn wie ik ben! En dat doe ik dan ook met veel liefde, vreugde en toewijding. Met een diep vertrouwen en geloof in gods steun.

  Ja, ik ben heeeeel erg dankbaar om hier te mogen zijn, in deze bijzondere tijd, met een dansend hart om te delen met iedereen 🙂

 13. ik vind deze uitleg ook heel fijn. toevallig…en toeval bestaat niet, had ik gisteren net met een indigo erover dat ik zo mijn best doe als kristal, om mijn diensten, cadeautjes dus, aan te bieden en begrijpen ze je dan niet, maar na een poosje erover door te praten, kwamen we tot de conclusie, dat wij beiden gelijk hadden, ieder op onze eiegen manier. dat is dan toch weer prettig. duurt alleen even iets langer voordat het duidelijk is. maar hé, we zijn allen liefde! en dat geeft de doorslag. het mooie is dan weer, ik laat dan mijn tranen zien, door die gevoeligheid en dan is het ook weer over. ik trek me dus niet meer terug.heb het wel vaak gedaan. dus bedankt voor deze mooie bevestiging! liefs, aan allen voor het verellen, vertalen, en jullie delen

 14. Leuk zo een aanmoediging en bevestiging! En ja het is soms niet gemakkelijk maar eenmaal je verwachtingen kan loslaten, maar vooral jezelf zo graag ziet dat je niet over je heen laat lopen, je geen nood hebt aan bevestiging of erkenning en dus sterk je grenzen kan aangeven kan je op een comfortabele manier als kristal, maar ook gewoon als hoogsensiieve volgens mij in je kracht (liefde) gaan staan. 🙂 En dan is het zo leuk als het toch beantwoord wordt. 😀 Als dat gebeurt en dat gebeurt het vaakst door kleine kindjes, dan wordt ik zo vrolijk en blij, dat mijn dag met een glimlach verder gaat 😉

 15. Hahaha dit had ik nog niet ergens anders zo gelezen. Bedankt voor de uitleg!! Ik snap mijzelf en het gevoel niet erkend te worden in een klap! Best emotioneel!! Laatst had ik een meditatie en kwam er naar voren dat ik een kristal ben.. Nu valt het kwartje! Bedankt Jennifer en Fran voor het vertalen! Met liefde en Licht
  Ester

  • @Gwen van Hulst, dat valt wel mee,aangezien ze aan het zelfde doel werken: “een nieuwe aarde”. Er is onder de kristalwezens veel dankbaarheid voor de Indigo die het pad hebben vrijgemaakt, en er is vanuit de Indigo veel liefde voor de kristalwezens die na hun kwamen.

 16. pfff, zo herkenbaar en confronterend voor mij! Ben nu in een ‘terugtrekfase’ en weer moed en kracht aan t verzamelen om weer door te gaan…..Veel mensen begrijpen mijn intenties niet of maken er misbruik van en ik laat me nog te veel uit t veld slaan. Toch geloof ik nog steeds in waar t om gaat: puurheid, echtheid en openheid om liefde samen te verbinden. Ach soms weet ik t ook niet goed onder woorden te brengen maar lees ik iets zoals dit artikel en denk ik: Ja, dit is het!
  Groetjes van Hannah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in