je gidsen

Als je eenmaal een wat bewuster contact hebt met je gidsen, kun je je makkelijker overgeven aan hun leiding. Zij weten als geen ander wat jij nodig hebt en wat goed voor je is, al is dat niet altijd wat jouw ego verlangt. Vertrouw er maar op dat ze veel voor elkaar kunnen krijgen als jij ze toestaat dingen voor je te regelen.

Misschien herken je het als je met cliënten werkt in een eigen praktijk: de mensen die jij kunt helpen worden naar jou toegestuurd. Op soms onnavolgbare wijze komen ze in contact met jouw praktijk en voelen ze zich aangetrokken tot wat jij te bieden hebt. Dat werkt vooral als je duidelijk bent en vanuit je hart, zonder angst, laat weten wie je bent en wat je doet. Maar als je onzeker bent of gespannen omdat je bang bent dat je te weinig mensen krijgt, of als je niet duidelijk genoeg bent in de manier waarop je jezelf presenteert, kan het zijn dat je juist de verkeerde mensen aantrekt.

Mijn wens werd vervuld, maar het werkte niet!

Mij gebeurde dat eens in de tijd dat ik nog regelmatig workshops gaf. Het was soms moeilijk om voldoende mensen te krijgen om een workshop door te laten gaan. Daar kon ik me druk om maken en me onzeker door voelen. Ik vermoedde dat mijn gidsen me wel konden helpen en ik vroeg dan ook een keer of ze alsjeblieft nog twee mensen konden sturen, zodat de workshop door kon gaan. Binnen een week kwamen er inderdaad toch nog twee aanmeldingen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Ik was blij en dankbaar dat ze mijn wens hadden vervuld. Maar, wat bleek: het werkte niet! Deze twee mensen pasten totaal niet in de groep. Ik was juist gewend dat het altijd zo mooi klopte; de mensen die kwamen vormden een harmonisch geheel. Meestal was er zelfs sprake van een gedeelde thematiek, zonder dat dit van te voren was afgesproken. Ditmaal was dat totaal niet het geval. Ik begreep heel goed dat mijn gidsen hiermee duidelijk wilde maken dat ik me maar beter niet kon bemoeien met hoe zij hun werk doen om mij de juiste mensen op mijn pad te sturen, en dat ik moest accepteren dat een workshop soms niet door kon gaan. Sindsdien probeer ik (bijna) nooit meer om iets te forceren wat niet vanzelf gaat.

Als we ’s nachts aan het werk zijn terwijl we slapen

Ook ’s nachts als we in onze diepe slaap ons fysieke lichaam verlaten worden we begeleid door onze gidsen, maar we kunnen ons onttrekken aan die leiding, net als overdag. Wat nogal eens voorkomt bij lichtwerkers, is dat ze veel te veel willen doen in die nachtelijke uren. Ze werken zo hard dat ze er overdag last van kunnen krijgen. Hun gidsen proberen hen af te remmen, maar ze luisteren er niet altijd naar.

overlaten

Daar kwam ik achter toen ik een keer een oudere man op een workshop kreeg die een bloeiende praktijk als healer had, maar die van zijn gidsen te horen kreeg dat hij het rustiger aan moest doen ’s nachts. Hij raakte uitgeput omdat hij overdag ook al zo druk was en helemaal geen sterk lichaam had. Het verbaasde hem dit te horen, maar hij realiseerde zich dat het waarschijnlijk wel klopte. Het probleem is natuurlijk dat je in je dagbewustzijn meestal geen weet hebt van je nachtelijke avonturen.

Hier moest ik aan denken toen mijn gidsen me onlangs op een tamelijk indringende manier iets lieten ervaren dat hiermee te maken had.

Evenwichtsstoornis              

Al vele maanden viel ik weliswaar ‘s avonds als een blok in slaap, maar werd ik al na een paar uur wakker en sliep dan niet meer goed door; ik kwam niet meer in mijn diepe slaap. Op een ochtend werd ik wakker en was mijn evenwichtsorgaan totaal van slag: alles draaide om me heen en ik werd doodmisselijk. Ik kon alleen maar stil met mijn ogen dicht blijven liggen in de hoop dat het over zou gaan, wat gelukkig binnen een dag het geval was. Ik vroeg uiteraard aan mijn gidsen wat er gebeurd was en waarom. Het duurde wel even voor ik alle informatie hierover gekregen had. En dit was wat ze erover te vertellen hadden:

“Je bent ‘s nachts té gedreven bezig met je werk dat bestaat uit het begeleiden van mensen die, net als jij, ’s nachts hun lichaam verlaten om mee te werken aan het verhogen van de energie van de aarde. Grote groepen lichtwerkers werken gezamenlijk aan het doel waar we nu zo hard mee bezig zijn: de bewustwording van velen en het brengen van Licht naar de aarde. Jullie zijn doorgeefluiken voor de kosmische energie en echt heel gemotiveerd en waanzinnig hard aan het werk. Jij geeft leiding aan zo’n groep lichtwerkers, maar daarin ga je over je grenzen heen van wat jouw fysieke lichaam aankan. Dat lichaam van jou is heel gevoelig voor verstoring van het evenwicht. Daarom hebben we de rem erop gezet, door ervoor te zorgen dat je alleen de eerste uren van je diepe slaap kon gebruiken. Daarna sliep je alleen nog licht, waardoor je je lichaam niet meer kon verlaten. Je vond het heel vervelend dat je zo slecht sliep, maar het deel van jou dat ’s nachts bewust is vond het nog vervelender om te worden tegengehouden door ons. Daarom hebben we beiden laten ervaren wat er eigenlijk met je gebeurt, door je een evenwichtsstoornis te bezorgen. Dat deden we ook nog eens op het moment dat je een belangrijke afspraak had die je daardoor af moest zeggen, waardoor het nog meer impact had.

Nu je flink geschrokken bent van deze onzachte ingreep, heb je je voorgenomen om het rustiger aan te doen met je werk ’s nachts en sindsdien slaap je ook meestal gewoon weer door. Jouw zelf dat ’s nachts aan het werk is vindt dit echt heel erg moeilijk en jammer, maar snapt dat het niet anders kan. Natuurlijk zit je nu niet stil gedurende de uren dat je je lichaam verlaat, maar je neemt minder zware taken op je. Zo is er meer evenwicht en hoeven we je niet nog eens een evenwichtsstoornis te bezorgen!”

Ik kan me voorstellen dat meer lichtwerkers dit intuïtief herkennen en misschien is het een goed idee om, net als ik nu doe, regelmatig de intentie uit te spreken dat je de leiding aan je gidsen overlaat, niet alleen overdag, maar ook ’s nachts.

Informatie over het werken met gidsen vind je in mijn boek Vederlicht – leven en werken met spirituele gidsen.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

  1. Dank je wel voor dit bericht. Ik heb het zelf onlangs voor de tweede maal meegemaakt en krijg op deze manier een antwoord. Nu ben ik gerustgesteld en laat ik inderdaad de leiding (bewust) meer over aan mijn Gidsen. Ik heb al vaker de boodschap doorgekregen dat ik het wat rustiger aan mag doen, maar wilde niet altijd luisteren. Toch wonderbaarlijk hoe alles werkt. Ontzettend DANKBAAR voor mijn Gidsen en het Universum!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in