Aarden

Aarde dag: Landen in je Lichaam

Ervaar wat voor invloed aarden heeft op jouw geestelijke rust, lichamelijke gezondheid en energetische lichaam. Word je bewust van jouw blijvende invloed op meer rust in je hoofd, een energieker lichaam en een sterke weerbaarheid tegen prikkels van buitenaf.

Grondig aarden én direct stabiliteit voelen

Rust in je hoofd
Voelbaar in je lichaam blijven
Weerbaar zijn tegen prikkels van buitenaf
Een ontspannen en energiek lichaam hebben

Zelfstandig aarden én goed geaard blijven!

HSP Aardedag: Landen in je lichaam, gaat over aarden. Het gaat over hoe jij zelfstandig aardt en dan ook goed geaard blijft. Het gaat over aanwezig zijn in je lichaam. Het gaat over het voelen van emotionele en lichamelijke stabiliteit. Het gaat over de goede verwerking van dagelijkse prikkels. De workshop is gebaseerd op kennis uit de moderne wetenschap en energetische klanktherapie.

Reacties vorige deelnemers Aardedag:

“Voor mij was het een bewustwording om mijzelf te kunnen aarden”

“Goede afwisseling tussen theorie en praktische oefeningen.”

“Complimenten voor deze dag. Veel geleerd en tips gekregen om mee verder te kunnen!”

Veel gevoelige mensen zijn niet goed geaard…

Veel gevoelige mensen zijn niet goed geaard. Zij ervaren een druk hoofd met veel gedachten, voelen zich niet prettig in hun lichaam en hebben een onbehaaglijk gevoel. Zij ervaren dat zij continu nadenken en voelen zich daardoor futloos en moe. Zij voelen zich zweverig doordat zij vaak dagdromen of een afwezigheidsgevoel ervaren. Omdat zij onbedoeld openstaan voelen zij zich kwetsbaar en kunnen niet goed tegen spanningen. Hierdoor ervaren zij een nerveus, opgejaagd of naar gevoel waardoor zij gestrest raken. Is dit herkenbaar? Wil jij grondig aarden?

Wat gaan we deze dag doen?

In de workshop gaan we aan de slag met het biologische stress-systeem, met de resonantie van de chakra’s en met de 3 methodes voor het lichaam. De workshop leert jou goed te aarden en door praktische oefeningen dit ook te blijven voelen in je dagelijkse leven, zodat je stabieler bent en meer energie voelt.

De biologie van jouw stress-systeem

Leer door heldere uitleg over de werking van jouw stress-systeem, hoe je emotionele en lichamelijke stress bij jezelf herkent en hoe je geaard blijft. Door het oefenen van simpele en effectieve technieken zal je voelbaar in je lichaam komen en daardoor ontspannen.

Het ritme van jouw chakra’s

Elke plek in je lichaam heeft een resonantie, een trilling, een ritme. Centrale punten in je energielichaam zijn de chakra’s. Dit zijn energetische punten waar veel energie bij elkaar komt. Begrijp hoe de chakra’s werken en staan voor de verschillende aspecten van jou. Je leert opnieuw te herkennen wat jij nodig hebt en kan jezelf opnieuw balanceren. Je voelt je rustig, in balans en herstelt je eigen ritme.

3 manieren voor jouw lichaam

Je opent je bewustzijn voor ontspanning door aan de slag te gaan met de 3 methodes voor het lichaam. Met de juiste aandacht voel je de invloed van gerichte ademhaling, je begrijpt het luisteren naar je eigen hartritme en creëert opnieuw de verbinding met je eigen lichamelijke grenzen. Je ervaart een gevoel van zelfcompassie en een liefdevollere relatie met jouw lichaam.

Alle oefeningen zijn makkelijk toepasbaar, effectief en diepgaand. Zodat jij met praktische tools voortaan jezelf direct kan aarden!

Grondig geaard voelen door begrijpen en voelen over:

✅ de biologie van jouw stress-systeem
✅ het ritme van jouw chakra’s
✅ 3 manieren voor jouw lichaam
✅ toepasbare, effectieve en diepgaande oefeningen

Zij gingen ook naar HSP Aardedag:

“Heldere uitleg, to the point en interessant!”

“De theorie en oefeningen zijn in balans met genoeg mogelijkheden om je terug te trekken of je rust te pakken.”

“Dank je wel Kees, hoe je de grote lijnen rustig weet te bespreken in de wirwar die ‘HSP’ heet.”

Na de workshop zal je:

  • ✓ rustig in je hoofd zijn
  • ✓ begrijpen wat aarden is en hoe dit werkt
  • ✓ inzicht hebben over de werking van jouw stresssysteem
  • ✓ kennis hebben over de resonantie en invloed van de verschillende chakra’s
  • ✓ in verbinding staan met je gevoelsleven zodat de buitenwereld minder invloed heeft
  • ✓ je hele lichaam voelen en ontspanning ervaren
  • ✓ praktische oefeningen leren (juiste ademhaling, ontspannen stresssysteem, balanceren chakra’s)
  • ✓ dagelijkse prikkels goed verwerken en makkelijk kunnen slapen
  • ✓ je veel energieker voelen

Programma

11:00-11:30 Aanvang

11:30-12:00 Openingsceremonie

12:00-12:30 Uitleg over aarden en oefeningen om in je lijf te zakken

12:30-13:15 In groepjes delen wat Aarden voor jou betekent

13:15-13:45 Lezing over Aarden

13:45-14:45 Grote pauze met potluck maaltijd

14:45-15:30 Slapen & verwerken: tools om je rust te vinden

15:30-16:00 Oefeningen om jezelf te verankeren in je lichaam en je te verbinden met de aarde

16:00-16:30 Nakletsen met een kopje thee

16:30 Afsluiten en naar huis

De programmatijden zijn een schatting en kunnen mogelijk licht afwijken. Tussen de workshopdelen door zijn ook kleine theepauzes om de informatie die we binnen hebben gekregen te integreren en te praten met gelijkgestemden.

Veelgestelde vragen over de HSP Aardedag:

Hoeveel deelnemers zijn aanwezig op deze dag?
Op deze dag is er een maximum aantal van 35 deelnemers. Wij weten uit ervaring dat de groepsenergie positief en krachtig bijdraagt om iedereen te laten ervaren om goed te aarden. Ook is er ruimte voor jouw vragen en specifieke aandacht voor jou als deelnemer door de aanwezigheid en ondersteuning van professionele HSP-assistenten.

Wat is een potluck lunch en waarom kiezen jullie daarvoor?
Een potluck lunch betekent dat iedereen wat lekkers meeneemt voor de gezamenlijke lunch. Zo eet je een gezonde, uitgebreide en diverse lunch. Ook zorgt het delen van je eten voor een verbinding tussen jou en de andere deelnemers. Dit ervaar je aan de fijne sfeer, leuke en open ontmoetingen en een gezellig samenzijn. Daarnaast is het beter voor het milieu omdat iedereen zijn eigen bord/plaat/schaal meeneemt.

Vanaf welke leeftijd is deze workshop geschikt?
De adviesleeftijd is vanaf 18 jaar en ouder. Ben jij jonger en voel jij sterk dat je hier graag naartoe wilt? Stuur dan een email naar kees@nieuwetijdskind.com

Spreker/Trainer Kees Schenk

Kees Schenk is expert en leraar op het gebied van hooggevoeligheid. Hij heeft inmiddels meer dan 100 workshops geleid met jongeren en volwassenen. In zijn workshops leert hij deelnemers hoe zij beter om kunnen gaan met verschillende aspecten van hun gevoeligheid. In de driejarige opleiding voor energetisch klanktherapeut heeft hij veel kennis opgedaan om mensen energetisch in balans kan brengen. Naast zijn jarenlange praktijkervaring heeft Kees zijn eigen wetenschappelijke onderzoek gedaan naar hooggevoeligheid. Ook heeft Kees een methode ontwikkeld om de kern van de problemen omtrent hooggevoeligheid aan te pakken. Deze methode is gebaseerd op zijn jarenlange praktijkervaring en workshops met meer dan duizend hooggevoelige cliënten. Daarnaast heeft Kees veel kennis van klanktherapie, pranayama, lichaamswerk en eigen levenservaring.

Voor Nieuwetijdskind Magazine heeft hij verschillende artikelen over hooggevoeligheid geschreven, waarin hij de verschillende processen beschrijft die komen kijken bij hooggevoeligheid: biologische, psychologisch en energetische.

Kees Schenk

Praktische Details en Tips:

Drinken en eten
Er is gratis thee en water aanwezig.
Deze middag is er een gezamenlijke potluck lunch. Dit betekent dat iedereen wat lekkers te eten mag meenemen om uit te delen. Er ontstaat dan een prachtig buffet waarvan je samen kunt genieten in de lunchpauze.

Extra begeleiding en aandacht
Tijdens de Aarde dag is er professionele begeleiding van HSP-assistenten aanwezig. Mocht er behoefte zijn aan persoonlijke aandacht dan is hier ruimte voor. Je kan hiervoor samen met een HSP-assistent naar de ontspanningsruimte gaan voor een persoonlijk en warm gesprek.

Kledingadvies
Wanneer je oefeningen doet met energie kun je grote temperatuurverschillen ervaren. Sommige mensen krijgen het heel warm, anderen heel koud. Als je hiervoor gevoelig bent, is het handig om je te kleden in laagjes, of een extra vest of dekentje mee te nemen.

Bestel je tickets voor de volgende locaties

X
X