Grondig aarden én direct stabiliteit voelen

Aarde dag: Landen in je Lichaam

Ervaar wat voor invloed aarden heeft op jouw geestelijke kracht, lichamelijke gezondheid en energetische lichaam. Word je bewust van jouw blijvende invloed op meer rust in je hoofd, een energieker lichaam en een sterkere weerbaarheid tegen prikkels van buitenaf.

Grondig aarden én direct stabiliteit voelen

HSP Aardedag: Landen in je lichaam, dat gaat over aarden. Het gaat over hoe jij zelfstandig aardt en dan ook goed geaard blijft. Het gaat over aanwezig zijn in je lichaam. Het gaat over het voelen van emotionele en lichamelijke stabiliteit. Het gaat over de goede verwerking van dagelijkse prikkels. De workshop is gebaseerd op kennis uit de moderne wetenschap en energetische klanktherapie. Alle oefeningen zijn makkelijk toepasbaar, effectief en diepgaand.

Wil je meer rust in je hoofd?
Wil je een ontspannen en gezond lichaam?
Wil je weerbaar zijn tegen prikkels van buitenaf?
Wil je praktische tools om jezelf direct te aarden?

Is deze dag iets voor jou?

Vaak zijn we niet goed geaard. Ervaren we een druk hoofd met veel gedachten, voelen we ons niet prettig in ons lichaam en hebben we een onbehaaglijk gevoel. Veel mensen ervaren dat zij continu nadenken en voelen zich daardoor futloos en moe.
Zij voelen zich zweverig doordat zij vaak dagdromen of een afwezigheidsgevoel ervaren. Doordat veel mensen onbedoeld openstaan voelen zij zich kwetsbaar en kunnen niet goed tegen spanningen. Hierdoor ervaren zij een nerveus, opgejaagd of naar gevoel waardoor zij gestrest raken. Is dit herkenbaar?

Herkenbaar? Wil jij grondig aarden?

Rust in je hoofd, een energiek lichaam en een sterke weerbaarheid tegen prikkels van buitenaf?

praktische tools die je direct kunt toepassen

Wat gaan we deze dag doen?

In de workshop gaan we aan de slag met het biologische stress-systeem, met de resonantie van de chakra’s en met de 3 methodes voor het lichaam. De workshop leert jou goed te aarden en door praktische oefeningen dit ook te blijven voelen in je dagelijkse leven, zodat je stabieler bent en meer energie voelt.

Het biologische stress-systeem

Leer door heldere uitleg over de werking van het stress-systeem, hoe je emotionele en lichamelijke stress bij jezelf herkent en hoe je geaard blijft. Door het oefenen van simpele en effectieve technieken zal je voelbaar in je lichaam komen en daardoor ontspannen.

Resonantie van de chakra’s

Elke plek in je lichaam heeft een resonantie, een trilling, een ritme. Centrale punten in je energielichaam zijn de chakra’s. Dit zijn energetische punten waar veel energie bij elkaar komt. Begrijp hoe de chakra’s werken en staan voor de verschillende aspecten van jou. Je leert opnieuw te herkennen wat jij nodig hebt en kan jezelf opnieuw balanceren. Je voelt je rustig, in balans en herstelt je eigen ritme.

3 methodes voor het lichaam

Je opent jezelf voor ontspanning door aan de slag te gaan met de 3 methodes voor lichaam en geest. Met de juiste aandacht voel je de invloed van gerichte ademhaling, je begrijpt het luisteren naar de stilte in jezelf en creëert opnieuw de verbinding met jouw innerlijke rust. Je ervaart een gevoel van compassie naar jezelf en krijgt een liefdevollere relatie met jouw lichaam.

Rust in je hoofd, een energiek lichaam en een sterke weerbaarheid tegen prikkels van buitenaf?

praktische tools die je direct kunt toepassen

Na de workshop zal je:

rustig in je hoofd zijn
begrijpen wat aarden is en hoe dit werkt
inzicht hebben over de werking van jouw stresssysteem
kennis hebben over de invloed van de verschillende chakra’s op aarden
in verbinding staan met je gevoelsleven zodat de buitenwereld minder invloed heeft op jou
je hele lichaam voelen en ontspanning ervaren
praktische oefeningen leren (juiste ademhaling, ontspannen stresssysteem, balanceren chakra’s)
dagelijkse prikkels goed verwerken en makkelijk kunnen slapen
je veel energieker voelen

Reacties van deelnemers

“Heldere uitleg, to the point en interessant!”

“Voor mij was het een bewustwording in mijzelf te kunnen aarden”

“Goede afwisseling tussen theorie en praktische oefeningen.”

“Complimenten voor deze dag. Veel geleerd en tips gekregen om mee verder te kunnen.”

“De theorie en oefeningen zijn in balans met genoeg mogelijkheden om je terug te trekken of je rust te pakken.”

“Dank je wel Kees, hoe je de grote lijnen rustig weet te bespreken wat de wirwar is die ‘HSP’ heet.”

Rust in je hoofd, een energiek lichaam en een sterke weerbaarheid tegen prikkels van buitenaf?

praktische tools die je direct kunt toepassen

Spreker/Trainer Kees Schenk

Kees Schenk is expert en leraar op het gebied van hooggevoeligheid. Hij heeft inmiddels meer dan 100 workshops geleid met jongeren en volwassenen. In zijn workshops leert hij deelnemers hoe zij goed om kunnen gaan met verschillende aspecten van hun gevoeligheid. In de driejarige opleiding voor energetisch klanktherapeut heeft hij veel kennis opgedaan die hij inzet om mensen in balans te brengen. Vanuit zijn eigen levenservaring en jarenlange praktijkervaring heeft Kees een methode ontwikkeld om de kern van de problemen omtrent hooggevoeligheid aan te pakken. Deze methode is onder andere gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken en kennis die Kees heeft gevonden over de biologische aspecten van hooggevoeligheid. Deze heeft hij gebruikt om zijn eigen zenuwstelsel en organen in balans te brengen. Nu brengt hij deze kennis en wijsheid over aan anderen hooggevoelige mensen. Kees haalt zijn praktijkervaring andere uit zijn workshops met meer dan duizend hooggevoelige deelnemers. Daarnaast heeft Kees veel kennis over klanktherapie, ademhaling, lichaamswerk, omgaan met stressklachten en hoe je jezelf kunt aarden.

Voor Nieuwetijdskind Magazine heeft hij verschillende artikelen over hooggevoeligheid geschreven, waarin hij de verschillende processen beschrijft die komen kijken bij hoogsensitiviteit: de biologische, psychologisch en energetische.

Praktische Details en Tips:

Drinken en eten
Er is gratis thee en water aanwezig.
Deze middag is er een gezamenlijke potluck lunch. Dit betekent dat iedereen wat lekkers te eten mag meenemen om uit te delen. Er ontstaat dan een prachtig buffet waarvan je kunt genieten in de lunchpauze.

Extra begeleiding en aandacht
Tijdens de Aarde dag is er professionele begeleiding van HSP-assistenten aanwezig. Mocht er behoefte zijn aan persoonlijke aandacht dan is hier ruimte voor. Je kan hiervoor samen met een HSP-assistent naar de ontspanningsruimte gaan voor een persoonlijk en warm gesprek.

Kledingadvies
Wanneer je oefeningen doet met energie kun je grote temperatuurverschillen ervaren. Sommige mensen krijgen het heel warm, anderen heel koud. Als je hiervoor gevoelig bent, is het handig om je te kleden in laagjes, of een extra vest of dekentje mee te nemen.

Kees Schenk

Programma

11:00-11:30 Aanvang

11:30-12:00 Openingsceremonie

12:00-12:30 Uitleg over aarden en oefeningen om in je lijf te zakken

12:30-13:15 In groepjes delen wat Aarden voor jou betekent

13:15-13:45 Lezing over Aarden

13:45-14:45 Grote pauze met potluck maaltijd

14:45-15:30 Slapen & verwerken: tools om je rust te vinden

15:30-16:00 Oefeningen om jezelf te verankeren in je lichaam en je te verbinden met de aarde

16:00-16:30 Nakletsen met een kopje thee

16:30 Afsluiten en naar huis

De programmatijden zijn een schatting en kunnen mogelijk licht afwijken. Tussen de workshopdelen door zijn ook kleine theepauzes om de informatie die we binnen hebben gekregen te integreren en te praten met gelijkgestemden.

Bestel je tickets voor de volgende locaties

Voor elke locatie geldt een vroegboekkorting van €10. Je betaalt dus ipv €75 nu €65!

25 maart ZWOLLE
UITVERKOCHT

 16 april BREDA
Vroegboekkorting tot 9 april
Laatste tickets!

22 april ROTTERDAM
UITVERKOCHT

29 april HILVERSUM
Vroegboekkorting tot 22 april
Laatste tickets!

X
X