DELEN

door Selacia

whenourheartsarewarmedwithloveVoel je ook die heftige energie van de laatste dagen van augustus, en vraag je je af hoe zacht te landen, met open hart? Weet dan dat je in goed gezelschap bent. Veel mensen overal in de wereld zijn de laatste tijd meer dan gewoonlijk op de proef gesteld geweest, en zoeken naar een nieuw gevoel van balans en helderheid.

Ware helderheid zullen we krijgen door onszelf diepere vragen te stellen, onbevreesd te luisteren naar de antwoorden, en de meest bewuste antwoorden te overwegen. Alleen hierdoor kan je het grotere plaatje zien, ook de visie van spirit.

Het dilemma is planetair en individueel

De wereld is nu gefocust op wat landen gaan beslissen te doen met Syrië.

Ook op individueel niveau zijn veel mensen van streek over een heleboel dingen, bijvoorbeeld over de toestand van de planeet, over wat ze niet krijgen van de wereld, en over hoe anderen hen slecht behandelen.

Het woede-level dat hierdoor opgestapeld wordt is inderdaad giftig, voor individuen en voor de Aarde. Nog slechter is het vooruitzicht op individuen en landen die vanuit die woede gaan handelen.

Je goddelijke veranderingsmaker-zelf weet dat dit scenario niets positiefs kan opleveren. Je beseft tot in je botten dat jijzelf en anderen liefde samen moeten co-creëren om liefde in deze wereld te hebben, stap voor stap, van de ene mens tot de andere, land tot land. Er is geen andere manier om van angst naar liefde te gaan.

Angst in de buitenwereld uitroeien, begint met het uitroeien van angst binnenin, contact nemen met onze eigen verkeerde besef van wat echt is en dan in het nu komen. Omdat iets of iemand ons in het verleden onzeker heeft gemaakt, betekent dat niet dat we huidige situaties of personen moeten vrezen. We moeten ze leren mentaal van mekaar onderscheiden, en dat kunnen we alleen in het nu. Dit is vrijheid.

Overrompeld door een gedachtenveld

Voelde je ooit overrompeld door het gedachtenveld van iemand anders, dat iets projecteerde dat niets met jou te maken had? Het vraagt veel oefening om contact te maken met anderen die hun eigen onafgewerkte zaken projecteren. Toch kan je, als goddelijke veranderingsmaker, deze kwaliteit aanleren, en mededogen vinden in je hart.

Wanneer je beseft dat jijzelf aan het projecteren was, en je eigen oude kwetsuren invloed hadden op hoe je in het nu voelde en handelde, dan is hier een oplossing. Besef dat je inderdaad onafgewerkte zaken hebt, en veroordeel jezelf daarvoor niet, maar wees bereid ernaar te kijken. De volgende keer dat je je oude onafgewerkte zaken weer tegenkomt in een situatie nu, doe dan je best om in het nu te komen. Laat los wat vroeger gebeurde, dat behoort niet tot het nu. Laat negatieve emoties die naar boven komen je niet verhinderen de hogere reden te vergeten waarom je iets doet, of waarom je bij iemand bent.heart-chakra

Voel je je gesaboteerd door iets, schiet je jezelf in de voet zonder dat te willen? Verspil dan geen kostbare tijd door je zorgen te maken of jezelf te verwijten, maar onderneem nu een positieve, meer verlichte actie.

Twee mensen en de brug

Twee mensen die een meningsverschil hebben, en beiden aan een andere kant van de brug staan, moeten een manier vinden om de brug op te stappen om de situatie op te lossen. Op de brug moet er dan eerlijke en liefdevolle communicatie zijn, en vergeving, fouten kunnen toegeven, en moet elke persoon voldoende in staat zijn de andere verder dan halverwege tegemoet te komen. Een goddelijke veranderingsmaker leert boven ego-verlangens en -kwetsuren uit te stijgen, en vindt intuïtief een manier om het goed te maken. Zelfs mist over de brug jaagt de persoon die liefde toepast geen angst aan.

Vooruitgaan met bewustzijn en hart

Wanneer je de voorbije maand een probleem had in een relatie, stel jezelf dan de vraag hoeveel van je huidige lijden zijn wortels in het verleden had, en beïnvloedde wat je in het nu ervaart. Wanneer je bereid bent het verleden los te laten en het eindelijk te healen op DNA-level, word je vrij om te genieten van het nu en de dingen helderder te zien.

Selacia

www.Selacia.com

Vert. Fran Tielemans

2 REACTIES

  1. Mooie tekst! De volgende zin uit het boek "Een Nieuwe Aarde" van Eckhart Tolle sluit daar mooi op aan: "Iedereen die 1 is met wat hij doet ("het Nu"), bouwt mee aan de nieuwe aarde."

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in