Wat laten jouw zielsconnecties je zien

We hebben allemaal heel verschillende relaties in ons leven. Je hebt een relatie met je ouders, met je kinderen, met je geliefden, met vrienden, collega’s, de dame van de bakker, met iedereen. En met iedereen verschillend. De één komt heel dichtbij, mag heel veel van je zien, de ander blijft meer op afstand en ziet alleen een bepaalde kant van jou en andere kanten niet.

Innerlijke Schatkamer

Dat vinden we ook wel zo comfortabel. Dat we zelf kunnen bepalen wat iemand anders van ons mag zien en welke delen van onszelf we liever in het donker houden. Als we alles wat er bij ons van binnen leeft, zien als een grote Innerlijke Schatkamer, dan zijn er schatten die in het licht staan. Deze schatten zijn prachtig opgepoetst. We laten deze schatten met een gerust hart zien aan iedereen die maar wil kijken.

Er zijn echter ook delen van onze Innerlijke Schatkamer die we hebben laten onderstoffen. Deze schatten gebruiken we maar weinig, we besteden er weinig aandacht aan. Misschien hebben we zelfs het licht erboven uitgedaan, zodat deze schatten helemaal in het donker zijn komen te liggen. Dan zijn ze onze schaduw geworden. We willen ze liever vergeten en ze zijn alleen zichtbaar als we er toevallig over struikelen.

Schaduw

En dan heb je nog die schatten die je helemaal niet meer kent. Deze schatten heb je om wat voor reden dan ook achter dikke deuren verstopt. Of wellicht heb je de deur zelfs dichtgemetseld waardoor je helemaal geen weet meer hebt van dat daar nog een schat achter te vinden is. Vaak heb je angst en trauma met deze schatten weggestopt. Die ben je gewoon ‘vergeten’, want de deur openbreken brengt pijn en verdriet met zich mee.

Terug naar de relaties in je leven. Bij verreweg de meeste relaties in je leven bepaal jij voor het grootste gedeelte hoe ver iemand in jouw Innerlijke Schatkamer mag kijken. Of deze persoon alleen een deel van jouw opgepoetste schatten mag zien, of alle opgepoetste schatten. Er zullen ook mensen zijn die wellicht een beetje van je schaduwdelen mag zien. Als jij zelf tenminste ook bereid bent om af en toe in je schaduw rond te neuzen. Bij de dichte deuren en dichtgemetselde muren zullen ze niet komen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Gezien worden

Totdat je ineens iemand tegenkomt die zich niets aantrekt van wat jij wel of niet wil laten zien. Of het nou bewust is, of onbewust, deze persoon stapt gewoon jouw Innerlijke Schatkamer binnen en zet overal het licht aan. Niet alleen een spotje, of sfeerlichtje, nee een enorme bouwlamp op alles wat daar te zien is. Je wordt gezien voor wie je werkelijk bent, in jouw volle grootsheid. Je realiseert je jouw grootsheid en je realiseert je wie je ten diepste bent. En je ziet de ander in zijn of haar grootsheid.

Dat voelt fantastisch. Dat willen we allemaal, nietwaar? Gezien worden voor wie we werkelijk zijn. We willen allemaal de verbinding voelen van onvoorwaardelijke liefde en deze persoon laat je die voelen tot in iedere cel van je wezen. Je maakt een verbinding met de ander vanuit het diepst van je ziel. Er is geen afstand tussen jullie. Je ziet alles en alles wordt gezien…

Deze relaties dienen een doel

Hoe mooi dat ook is, deze relaties zijn er niet alleen om jou je goed te laten voelen, deze relaties zijn er ook om je grote schoonmaak te laten houden in je Innerlijke Schatkamer. Het is helemaal niet de bedoeling dat we schatten in het donker en onder het stof bewaren. Het is de bedoeling dat we alles weer leren zien, gebruiken en waarderen. Zelfs de delen die we verstopt hadden en waren ‘vergeten’.

Daar zijn deze zielsconnecties voor. Om je te leren in onvoorwaardelijke liefde naar jezelf te kijken. Om schoon te maken wat eraan toe is om weer te stralen en om aan te kijken wat er doorleefd mag worden. Zodat je je uiteindelijk in volledige innerlijke vrijheid kunt overgeven aan jouw ware kracht. En dat gaat met heel veel liefde en heel veel intensiteit gepaard. Mocht je in deze achtbaan zitten, gefeliciteerd en heel veel succes gewenst.

Het is het meest mooie, hartverscheurende, spannende, dolle ritje ooit. En misschien doe je hem wel meerdere keren achter elkaar. Zit je erin, dan kan je niet uitstappen tot het ritje klaar is. Je hebt het uit te zitten tot het einde. De vrijheid die je aan het einde van de rit voelt, maakt wel alles de moeite waard. Go!

Het Innerlijk schoonmaakproces

Er zijn heel veel verschillende manieren waarop dit schoonmaakproces zich voltrekt. Het kan zijn dat er een botsing tussen jou en de ander voor nodig is omdat je uitgenodigd wordt om daar iets bij jezelf in schoon te maken. Dit soort botsingen voelen heftig en intens, juist omdat de liefde zo groot is. Het kan ook zijn dat er juist een stilte tussen jullie nodig is. Een periode waarin je helemaal op jezelf wordt teruggeworpen omdat hier een pijn zit die vrijgelaten mag worden.

Hoe je het ook wendt of keert, realiseer je altijd dat hoe de ander je in de dagelijkse realiteit ook lijkt te kwetsen, dit niet helemaal klopt. In werkelijkheid doet hij of zij slechts de deur naar jouw ‘vergeten’ delen van je Innerlijke Schatkamer open. Deze persoon breekt je verdediging af en gunt jou toegang tot die delen waar je zelf niet meer bij kon. Zodat je ze uiteindelijk kan laten gaan.

Daar mag je boos om worden, verdrietig van zijn, om schreeuwen, om huilen, wat dan ook. Je mag erom bij de ander weglopen, alle contact verbreken, je gevangen voelen, je mag helemaal tot de bodem gaan. Het is allemaal goed. Jij hebt het proces door te gaan, deze ruimte in je Schatkamer schoon te maken, net zolang totdat je tot in je hele ziel en zaligheid bereid bent om het te laten gaan.

Of de ander zich nou bewust is van wat hij of zij doet of niet, dat maakt niet uit. Het is zelfs niet essentieel of jij zelf nou precies weet wat je aan het doen bent, of wat je aan het doorwerken bent. Het proces loopt toch wel, het achtbaanritje dient uitgezeten te worden. Wat er aan het einde van het ritje wacht, weet je niet. Of je samen verder kan, weet je niet. Daar gaat het ook niet om. Het gaat over jouw vrijheid, over dat jij je hele Schatkamer weer in gebruik kan nemen. De ander is slechts katalysator, geen doel op zich.

Hoe maak je het een beetje makkelijker

Hoe intens het proces ook kan zijn, er zijn manieren om het jezelf een beetje makkelijker te maken. Bewustzijn van wat er gebeurt, is niet noodzakelijk, maar kan wel helpen. Ik zet een aantal punten op een rijtje die je kunnen helpen:

 • – Je hebt ten alle tijde in jezelf toegang tot de onvoorwaardelijke liefde die jullie op zielsniveau delen. Het is makkelijk om je over te geven aan deze liefde als die in je realiteit beschikbaar is voor je. Vertrouwen in liefde is moeilijker als zij er oppervlakkig gezien niet lijkt te zijn. Toch is dat vertrouwen precies wat er van je gevraagd wordt.
 • – Relaties spelen zich altijd op verschillende niveaus af. Deze niveaus kunnen elkaar tegenspreken en toch in lijn liggen. Zo kan je op het realiteitsniveau een enorme ruzie hebben, waarin op het energetisch niveau heel veel pijnlijke stukken geraakt worden, waarbij je op zielsniveau voelt dat het allemaal goed is. Je ervaart ze alle drie tegelijk, laat maar gebeuren.
 • – De pijn die door dit proces bij jou veroorzaakt wordt is altijd je eigen pijn. De ander triggert slechts jouw kwetsuren die ergens anders hun wortels hebben liggen. Jij mag nu de angel eruit halen. Hoe moeilijk ook, het is fantastisch wanneer je vrij bent van deze pijn.
 • – Wanneer je echt niet meer snapt wat er gebeurt of wat er bij je geraakt wordt, is dat geen teken dat je het niet goed doet. Het is slechts een teken dat je in contact staat met je ziel. Jouw ziel heeft geen taal zoals wij die kennen en laat zich dus niet in gedachten denken. Je bent gewoon even op een ander niveau bezig dan je wellicht gewend bent.
 • – Mensen in je omgeving hoeven je niet te kunnen volgen in dit proces. Ze hoeven je niet te snappen, ze hoeven het niet goed te keuren. Het is fijn om af en toe even te merken dat er van je gehouden wordt, om even een helpende hand te krijgen als je bent omgevallen, om een knuffel te krijgen als je die even nodig hebt. Maar zelfs dat is niet noodzakelijk. Je kan dit aan. Het kan wel heel fijn zijn om contact te zoeken met mensen die je wel snappen. Je hoeft het niet helemaal alleen te doen.
 • – Jouw relatie met de ander is nooit het ultieme doel van het proces. Dat is jouw schoonmaak, jouw vrijheid en uiteindelijk jouw kracht. Richt je dus zoveel mogelijk op jezelf in plaats van de ander. Dat kan heel erg moeilijk zijn, of zelfs onmogelijk voelen, maar het is de enige weg naar buiten. De liefde tussen jullie bestaat toch wel en de relatie kan alleen in jullie beider vrijheid bestaan.
 • – Dit is een heel bijzondere kans om datgene wat je in je leven belemmert aan te pakken en daarin je vrijheid en kracht op te zoeken. Hoe heftig en intens ook, je kan het aan. Deze vorm van liefde is van een hartverscheurende schoonheid en leidt naar prachtige nieuwe stappen in je leven.
 • – Realiseer je vooral goed aan wat voor enorme taak je jezelf heb gezet. En geef jezelf daar alle krediet voor. Wees zacht en lief voor jezelf. Geef jezelf niet op je kop wanneer je denkt dat je iets niet goed doet. Jij kan onmogelijk zien welke consequenties jouw stappen hebben. Heb dus vertrouwen in je ziel. Zij leidt je hier doorheen met alle wijsheid die je zelf (nog) niet hebt.

Hou onvoorwaardelijk van jezelf

Uiteindelijk ga je het snelst door deze processen heen wanneer je echt durft te kijken naar alles wat in jou je aandacht vraagt. De delen die je liever niet ziet, vragen om je compassie. De delen waar je bang voor bent, vragen om je moed en de delen die ontzettend pijn doen, vragen om je tranen en je medeleven. En uiteindelijk vraagt dit hele proces om jouw onvoorwaardelijke liefde. De onvoorwaardelijke liefde voor jezelf.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

30 REACTIES

 1. >>Juist nee eens, als je wil dat degene luistert, geeft wat je nodig dient tehebben, gooi dan ALLES naar buiten!!<<
  Even één lieve knuf, mag!

 2. >>♡D@nkjewel M!!
  Niets is vér-te-zoe-ken, en daarbij mensen die anderen willen repareren, moeten zelf transformeren en zichzelf accepteren!!♡<<
  Befankt voor je reactie M.☺

 3. Of misselijk van de angst die je zelf veroorzaakt door je gedachten? Eigen verantwoordelijkheid nemen is een kunst . Reageer je niet op een artikel af dat liefdevol geschreven is denk ik dan.

 4. En dat maatje laat nu weten niets meer met mij te willen! Goed he? Soms word ik misselijk van deze opzwepende misleidende artikelen

 5. Het is een mooi artikel. Mijn meest intieme maatje in mijn leven stuurt me dit. Ik begrijp wat ze mij wil zeggen. Die achtbaan heb ik al vaak in gezeten. Steeds weer kom ik er gedesoriënteerd uit! Ook nu lees ik dat de geboorte van je kinderen ongelooflijk veel in werking kan stellen bij jezelf. Klopt!
  Wat een intens proces…….maar
  Dan verlies je twee kinderen….en de dominee zegt…ach…je bent nog jong…maak gewoon een nieuw kindje…..waar is die walgelijke wereld van de waarheid? (Bijna) Niemand hielp mij….
  Ik zeg bijna…..want mijn toenmalige baas hoorde en zag mij….en hij en zijn vrouw waten er voor me!
  En vlak daarna die ene speciale vrouw in Leeuwarden ( daar woonde ze toen),
  En toch kan ik haar niet geven wat ze nodig heeft en verdient heeft……dat maakt mij onmachtig!
  ONMACHTIG….ALWEER……

 6. Wat prachtig beschreven. Precies zoals het voor mij voelt, de weg naar jezelf. 1 en 1 is 3 zoals mijn man onze liefde benoemd, ben geraakt door je mooie woorden….
  Dankjewel

 7. Wat een mooi artikel. Dankjewel!
  Ik hoop op betere tijden en de vrijheid dat ik nodig heb dat ik het ook voel.
  Heftig is het wel geweest en ik had dit artikel nog geeneens gelezen. Het heeft me wel rustig gemaakt. Omdat ik begon te begrijpen wat er speelde. Zo mooi.

  Nogmaals dankje!!

  Luci

 8. >>m@chtig mooi stuk M@non, wens jou als het moois in jou wereld<<
  Krijg ineens een stevige ingeving over de stille getuigen in ons.
  Ondanks dat alles in je leven voortdurend veranderd, verandert deze getuige nooit.Hij was eral toen je nog een kind was & hij is er nu nog steeds.Zodra je begint te ontdekken dat deze stille getuige altijd bij je is, dan wordt dit
  een rustpunt in je leven al verandert de wereld om je heen nog zo snel.Diep van binnen is er dat deel van jezelf waar je
  altijd onveranderd vredig & kalm bent (levensgeest).Zend iedereen kracht, positieve & warme gedachtens.Yvonne Geerits

 9. Prachtig …wat mooi omschreven!
  Ook ik heb mijn zielsverwant ontmoet …niet te omschrjjven wat dat met je doet !
  Zo te leven op de toppen van gevoeligheid en elkaar zo goed aanvoelen….zonder woorden weten wat de ander wil zeggen!…wat een mooie intense maar soms ook verdrietige jaren ! Zoveel makkelijker om dan andere problemen op te lossen!
  Alles is veel lichter ….in de kamertjes van je ziel …en hart!

 10. Wat een fijn artikel. Dit is precies het proces waar ik in zit, al een paar jaar. Dank je voor het schrijven van dit artikel.

 11. Prachtig zinvol artikel. Ontroerde mij omdat het inderdaad zo herkenbaar is,
  Hartelijk dank
  Marleen

 12. Jouw reactie raakt mij weer Helen, dank je wel. Verwonderen, de wonderen van je leven ervaren is het mooiste wat er is. Het zijn allemaal cadeau’s in welke verpakking ze ook komen. Wat mooi dat jij je cadeaus met zoveel liefde uitpakt.

 13. Wat een mooi liefdevol geschreven artikel. Het raakt me al weet ik niet (wat je beschreven hebt) precies hoe en waarom. Wat ik wel voel is de drang in die achtbaan te stappen en daar ben ik al de nodige stappen voor aan het ondernemen. De pijn-puinhoop aan het opruimen, zoals de confrontatie aangaan met mijn familie, mijn waarheid vertellen wat er pijn doet in ons contact. Meer rekening met mezelf houden, liever voor mezelf zijn, mijn man steeds meer leren waarderen, contacten verbreken die niet goed voelen, contacten aangaan die wel goed voelen, meer en meer accepteren en realiseren dat ik niet perfect ben en niet beter of slechter dan ieder ander. Dank je wel Manon dat je me dit laat zien en me daardoor liefde laat voelen en me verwonder.

 14. Ja, wanneer je eenmaal dat vertrouwen in de liefde hebt gevonden kan je alles in jezelf zoveel makkelijker aan. Uitdagingen genoeg, maar met de liefde die eronder ligt wil je toch niets missen…

 15. Ja mooi! Het gaat inderdaad ook om het NU. Wat ervaar je nu, waar wordt je nu toe uitgenodigd, wat is er nu? En ja, die grenzeloze liefde… wat bijzonder he

 16. Beste Amanda, bedankt voor je reactie. Heel veel sterkte met het laatste stukje ❤️
  Mag ik vragen of je dit alleen gedaan hebt of met hulp?

 17. Wow geweldig artikel Manon.
  En Silvie wat je schrijft is zo herkenbaar!! Je kan het mooi omschrijven. Ook ik heb het geluk zón mooie connectie te hebben. Mijn soulmattie, voor geen goud zou ik deze achtbaanrit met hem willen missen. Het is soms overweldigend en moeilijk maar inderdaad, deze grenzeloze diepe liefde is mooi en fantastisch. Zeker als ik ons zie groeien.
  Veel sterkte maar ook geniet er van!!

 18. Zo herkenbaar. Mooi artikel en bedankt voor de tips. Een achtbaan is het zeker!!
  Ik heb het ongelooflijke geluk dat mijn zielsconnectie, mijn soulmattie mij weliswaar heel diep kan raken maar ik er ook op kan vertrouwen dat hij er is om míj te helpen. Door te luisteren of met een lieve knuffel. En ook op ziels niveau kan ik hem altijd voelen. Die liefde is onbeschrijfelijk. Onvoorwaardelijk en mooi.

  Maar af er toe is deze achtbaan wel wat overweldigend. En denk ik waar zit het knopje om te stoppen? Sterkte allemaal, wees trots op jezelf. Jij doet dit!!
  Dank je wel, Manon. ☀️

 19. Wat je hier schrijft, is precies zoals het is en zoals het voor mij voelt.. reden waarom het mij direct diep raakte <3
  Iemand waarmee ik me diep verbonden voel, waarmee ik (onvoorwaardelijk) verbonden ben, tot op mijn ziel. Iemand die mijn ziel heel langzaam uitkleedt, tot alle laagjes open liggen. Iemand waar ik alles tegen durf te zeggen, wíl zeggen, vanaf het begin al, en die mij beter lijkt te kennen dan ikzelf. Er zijn gewoonweg geen geheimen voor deze persoon; want als vanzelf, deel ik alles!
  Wat hij in me naar boven brengt, aansnijdt en openbaart, laat me groeien, schrikken, verbazen, ploeteren, helen en vervolmaken. Alsof het zo heeft moeten zijn, en lang vantevoren zo uitgekozen is! Het is er, en het is ergens goed voor. Voor ons beiden. Hoe moeilijk het ook is, altijd voelt het fantastisch!
  Waar het ooit uitkomt is absoluut niet te zeggen, en daar gaat het ook niet om. Het gaat om deze reis in het NU, hoe we dagelijks met "ons" omgaan. Het is een onbeschrijfelijk en niet te bevatten mooie maar o zo confronterende en tegelijk ook uitdagende achtbaanrit, waarvan ik het einde nog lang niet in zicht heb en waar ik me steeds beter leer aan toe te geven.
  Groot Respect en enorme bergen dankbaarheid van mij naar jou!

 20. Wat een geweldig herkenbaar verhaal. In de afgelopen 4,5 jaar heb ik mijn tweelingziel ontmoet. Wat in eerste instantie fantastisch leek, werd een onmogelijke strijd. Ik wist niet wat er gebeurde en betrok alles op mijzelf. Vertrouwen, leren “nee” zeggen, kiezen voor mijn waarheid en vrijheid waren de rode draad. Toen ik eindelijk kon luisteren naar de stem van mijn hart, heb ik de relatie met pijn in mijn hart verbroken. Steeds meer begrijp ik nu wat er is gebeurd. Tijdens een lezing over tweelingzielen vielen de laatste stukjes op hun plek. Het hogere plan was om elkaar te ontmoeten en te leren. En voor nu heb ik mijn ruimte en vrijheid nodig en hij een andere relatie. Het is goed zo. Ik kan het weer op een andere laag loslaten. Maar wat waren die jaren heftig! Ik heb niet eerder zo intens geleefd.

 21. Hoi Sandra,
  Heel herkenbaar.Ik heb dit ook mogen ervaren 4 jaar geleden bij de geboorte van mn dochter.
  Ik heb lang alles verborgen proberen te houden(onbewust).Ik ben ook nog met dit proces bezig maar het heeft ook zn sporen nagelaten helaas.Ik voel ook dat het ‘einde’ vd tunnel in zicht is. Ik ben
  dankbaar voor dit proces in mn leven maar Pittig was het wel. Liefs Amanda

 22. Heel herkenbaar. Bij mij zijn die weggestopte “schatten” naar boven gekomen na het krijgen van mijn zoontje. Deze schatten namen veel angst en overwerkt verdriet mee. Ik zit nog steeds in dit proces maar het voelt wel of het einde van de tunnel in zicht is. Heeft iemand dit ook ervaren?