beschermengelen

Beschermengelen zijn niet de hoofdpersonen van een zweverig kleuterverhaaltje voor het slapengaan. Het zijn spirituele gidsen die je helpen om echte uitdagingen te overwinnen, hier op Aarde. Een soort goddelijke life coaches, zeg maar. Er zijn een heleboel beschermengelen. Als je de jouwe een beetje leert kennen, dan wordt het steeds makkelijker om hun aanwezigheid aan te voelen en om te herkennen wanneer ze je proberen te helpen. De beste manier om jouw beschermengelen beter te leren kennen, is door bewust tijd met ze door te brengen. Hier alvast vier tips waar je meteen mee kunt beginnen:

Leer hun namen

Ga zitten in een stille kamer. Sluit de deur, zodat de energie van andere mensen buiten blijft. Zit stil, sluit je ogen en kalmeer je geest. Vraag je hogere zelf om de naam van een van je beschermengelen. Je zult vanzelf de naam ontvangen.

Als er geen naam komt, kan het zijn dat je beschermengelen je vragen om ze zelf een naam te geven. Kies namen die je een gevoel geven van bescherming en waardering, iedere keer dat je aan ze denkt. Je weet dat je de juiste naam hebt gevonden als je hem hardop zegt en je je warm en vredig voelt, of er juist rillingen van krijgt, of als je er vanzelf een glimlach op je gezicht van krijgt.

Schrijf de namen van je beschermengelen op en noem ze bij naam als je ze vraagt om steun of advies. Door hun namen te gebruiken, blijft jullie band sterk en lijken ze echter voor je.Beschermengelen zijn niet de hoofdpersoon van een zweverig kleuterverhaaltje voor het slapengaan. Het zijn spirituele gidsen die je helpen om echte uitdagingen te overwinnen, hier op Aarde. Een soort goddelijke life coaches, zeg maar. Er zijn een heleboel beschermengelen. Als je de jouwe een beetje leert kennen, dan wordt het steeds makkelijker om hun aanwezigheid aan te voelen en om te herkennen wanneer ze je proberen te helpen. De beste manier om jouw beschermengelen beter te leren kennen, is door bewust tijd met ze door te brengen. Hier alvast vier tips waar je meteen mee kunt beginnen

Vraag ze om een teken

Engelen zijn dol op het sturen van tekens. Vaak helpen de tekens je je leven te verbeteren, maar soms willen ze je ook gewoon herinneren aan hun liefdevolle, helende aanwezigheid. Vraag je beschermengelen om een teken door je verzoek in een dagboek te schrijven, iets formeler met een gebed, of door even te mediteren op het idee. Wees de komende week – met je fysieke ogen of met je metafysische derde oog – extra alert op tekens van je engelen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Hun teken kan komen als een profetische droom, een onverwachte romantische of zakelijke kans, een nieuwe relatie, of een frisse blik op een terugkomende situatie.

Draag een liedje aan ze op

Muziek is niet iets fysieks wat je kunt vastbinden en aanraken. Het reist in de ether, raakt al je zintuigen en spreekt zelfs je ziel aan. Het kan een sterke emotionele reactie oproepen en daarom gebruiken engelen het graag om je te bereiken. Soms leeft het bericht in jouw associatie met het liedje of de artiest, maar de boodschap kan net zo goed in de songteksten zitten.

Draag je een liedje op aan je engelen, dan wordt dit liedje hun visitekaartje. Iedere keer dat je het op de radio hoort, willen je engelen jou eraan herinneren dat ze altijd bij je zijn. Kies een liedje dat je getroost, geliefd en veilig laat voelen. De mijne is “I’ll Stand by You” van Chrissie Hynde. Volgens mij past de songtekst perfect bij de liefde en toewijding van een beschermengel.

Schrijf ze een brief

Begin je brief met “Lieve Beschermengelen,” en schrijf over wat je op je hart hebt: een situatie waar je niet mee om weet te gaan, een belangrijke beslissing die je moet nemen, of een relatie die je dwars zit. Leg je emoties bloot op papier. Je beschermengelen weten alles al over je, dus ze weten ook al waar je mee zit. Maar door het met ze te delen in je dagboek, vraag je vanuit je eigen wilskracht om hun hulp. Wees niet bang je brief af te sluiten met iets als “Beschermengelen, geef me alsjeblieft alle hulp die jullie kunnen bieden.”

Let de komende tijd goed op hun advies. Dat kan een wijze gedachte zijn over hoe je met de situatie om kunt gaan. Of iets intuïtiefs, zoals een onderbuikgevoel, een sterk instinct, visies, of de stem van een engel in je hoofd. Het kan de vorm aannemen van nieuwe kansen en mensen, die de engelen plotseling je leven in sturen. Heb je hun advies ontvangen, vergeet dan niet je dagboek te pakken en het op te schrijven, of zeg je engelen ‘dankjewel’ in je gedachtes.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

  1. En lees het boek “ engelen in mijn haar “ van Lorna Byrne …. een geweldig boek wat de verbinding met de engelen op een next level zet ✨☀️✨