Leer leven binnen je echte comfortzone
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Voor veel mensen heeft het woord comfortzone een ietwat negatieve klank gekregen. Steeds weer wordt vanuit verschillende hoeken gehamerd op het uit je comfortzone komen, als je wil groeien of vooruitkomen.

Wat is een comfortzone?

Het leven is een duaal concept, dat wil zeggen dat het uit 2 ‘benen’ of peilers bestaat. Je hebt de peiler van je hoofd /denken en de peiler van je ziel/gevoel. Op zich is er helemaal niks mis mee met het opereren vanuit je comfortzone of het handelen vanuit dat waar je goed in bent. Het is zelfs super belangrijk om binnen je eigen unieke comfortzone te blijven handelen en spelen.

Waar ligt dan het probleem? Het probleem situeert zich in de soort comfortzone waarin je je bevindt.

Op aarde incarneren is een heel bewuste keuze van de ziel. Het is het spel der wrijving (kwetsing) dat ervoor zorgt, dat de ziel veel sneller kan experimenteren en groeien. Want als alles goed gaat en loopt als een trein, is er weinig motivatie om nieuwe stappen te zetten of in beweging te komen. Op aarde zijn er meer dan genoeg prikkels (wrijving) die garant staan voor het in beweging komen en blijven.

Wanneer je op aarde incarneert, doe je dat op een specifieke vibratie/frequentie. Elke frequentie is een informatiebron. Dat wil zeggen dat jij en elke mens op aarde, een heel specifiek potentieel of specifieke invulling, in zich meedraagt. Deze invulling is op maat gesneden van je ziel en is vervuld van reeds verworven kennis/wijsheid/talenten en met open potentieel en uitdagingen die daarop aansluiten. Elk mens is uniek en heeft een zeer duidelijk afgebakend speelveld met oneindig veel uitwerkingen en mogelijkheden binnen dat veld. Dat speelveld is jouw echte comfortzone.

Je mag jouw comfortzone ontdekken

Het is bedoeld om je eigen comfortzone te ontdekken en jezelf op die manier te verfijnen en te verruimen. Heel weinig mensen zitten echt in zijn/haar ware comfortzone. Omdat jij en elke mens, geboren wordt via een gekwetst kanaal, ervaar je direct wrijving en gebrek. Hierdoor groei je op vanuit een focus van overleving.

In plaats van contact te maken met jezelf, probeerde je in de gunst te komen van je omgeving, want je bleek een nood aan voldoende eten/drinken/liefde en onderdak te ervaren. Als kind reageer je hierop door te proberen in de zone van je ouders te komen en te blijven. Je stapt letterlijk de comfortzone of het verhaal van je ouders binnen. Deze zone is echter totaal on-eigen en ziele-vreemd maar ze bood je een soort van valse veiligheid en zekerheid. Het is het spreekwoordelijke ‘je ziel aan de duivel verkopen’, want om in deze zone te kunnen komen moet je jezelf kleiner maken, veel van je kunnen en zijn afwijzen/negeren en je loskoppelen van je gevoel en innerlijk alwetend weten.

Wat en wie ben je dan nog? Een soort kopie, een soort marionet, een soort robot, alles behalve je ware zelf en potentieel. Het is als het vertoeven in een soort van donkere enge box en elke teen die je erbuiten wil zetten, vrees je te verliezen. Dit is je valse comfortzone die je bindt door angst, twijfel, onzekerheid en het is deze comfortzone die je mag verlaten of liever inruilen voor je echte comfortzone.

Leven vanuit je eigen comfortzone en je eigen grenzen respecteren

Wanneer je leeft vanuit je valse comfortzone, leef je in de zone van je denken en schakel je je voelen uit. Hierdoor kan je ook steeds over je eigen grenzen gaan die je lichaam je aangeeft. Bijvoorbeeld topateleten die steeds maar weer hun grenzen ‘verleggen’ worden daarvoor ‘genadeloos afgestraft’, want op heel jonge leeftijd eind 20/begin 30 zijn ze al afgeschreven en is hun lichaam kapot op sommige plekken. Binnen een job of een relatie, die op je denken geschreven is in plaats van je op het lijf, wordt je depressief en ziek.

Leven in de materie, is leven binnen een duidelijke afbakening en deze wordt mede bepaald door het lichaam dat je ziel hier koos. Je lichaam is je perfecte instrument! Leer het ook als dusdanig te gebruiken. Door in te voelen bij jezelf, kan je binnen je eigen unieke comfortzone steeds bijsturen zodat het leven voor je zo verrijkend en comfortabel mogelijk blijft.

Je valse comfortzone is vervuld van angst, onzekerheid, twijfel, logica, gebrek, engheid, overleving, frictie, gevecht/verdediging, jezelf bewijzen, denken en in het hoofd leven, onduidelijke structuur waardoor je over je eigen grenzen gaat en deze mag je nu inderdaad verlaten en inruilen

Je eigen unieke comfortzone die vervuld is van levensvreugde, passie, nieuwsgierigheid, beleving, stromen en flexibiliteit, kracht, jezelf zijn en manifesteren, voelen en in je lichaam aanwezig zijn, dankbaarheid, vertrouwen, onlogica, voelend weten, ruimtelijkheid en vrijheid, duidelijke structuur waarin je je eigen grens erkent, …

Maak de keus of geef jezelf de toestemming om eindelijk te leven binnen je eigen duidelijke comfortzone en grenzen en ontdek daarbinnen je onbegrensde mogelijkheden en groei. De zekerheid die je kan ontlenen aan het leven vanuit je gevoel is fantastisch, magisch en echt.

Ben jij bereid om alle logica en valse zekerheden los te laten?

Have fun!

vitaal water
vitaal water
vitaal water
Isabelle Lambrecht
Isabelle Lambrecht is healer (energie overdracht vanop afstand) en life coach en zal met haar artikels bijdragen aan een evenwichtige levensbalans waarbij de emotionele en fysieke gezondheid voorop staat. Haar specialiteit is het wegnemen van emotionele en fysieke pijn door healing en door coaching op alle domeinen. Sterk aanbevolen voor mensen die lijden aan een leven dat 'vierkant' draait. Klanten feedback en meer kan je vinden op haar website www.zichtbaar.be
Vorig artikelDe weg is vooruit
Volgend artikelIk ga op vakantie en ik neem mee…

7 REACTIES

 1. Wanneer je leeft vanuit je valse comfortzone, leef je in de zone van je denken en schakel je je voelen uit. Hierdoor kan je ook steeds over je eigen grenzen gaan die je lichaam je aangeeft.

  Dit bovenstaande stuk raakt mij, zo heb ik het nooit ‘gezien’, maar wel gevoeld.
  Ik sta momenteel op een keerpunt en voel zo duidelijk dat ik andere keuzes moet maken ten aanzien van mijn werk. Ik weet nog niet waar mijn pad heen zal gaan, maar heb mij opengesteld voor aanwijzingen. Dit is er 1 :-), bedankt!

 2. Ik vind soms heel bijzondere dingen en dat spreekt me aan. het helpt me door een moeilijke periode heen. Dank u daarvoor.

  • hallo maria, het is belangrijk om idd open te staan voor al het boeiende wat deze ongelooflijke wereld ons te bieden heeft

 3. Laat jíj los? Of ‘wordt’ er op het juiste moment losgelaten (vanzelf). Soms is het blijkbaar nog nodig om ‘vast’ te houden, helemaal niet erg, er mag dan eerst nog van alles verwerkt worden. Ik kan zo graag willen loslaten, maar als het niet het juiste moment is, gebeurt er niets. Als je dan het gevoel hebt dat je blijkbaar niet genoeg ‘je best’ doet (ik wíl écht loslaten, maar er gebeurt niets), is dat alleen maar frustrerend, al hoort ook dat weer bij het proces en is dus ook niet erg.
  Het is niet iets wat je als méns kan doen, wérkelijk loslaten…

  • Hallo chris, er is niks nodig, alles draait rond de keuzes die je maakt. Als je er klaar voor bent dan maak je keuzes en dan pas reageert de kosmos. De mensen snappen het concept vrije wil niet. Je best doen is zinloos want het draait rond het proeven en experimenteren en het ontdekken en kiezen voor je eigen verhaallijn en comfortzone
   NIks moet, alles mag. Have fun

 4. Hi Isabelle,

  Ik lees jouw stukjes heel graag!
  Dit laatste stuk, heeft opeens mijn ogen geopend, dat ik dus iid in twee comfortzones
  Leef! Grappig dit inzicht! Nu kan ik werkelijk gaan leven vanuit de beste van de twee!
  Erg bedankt voor dit mooie inzicht!

  Hartelijke groet van Marianne

  • Hallo marianne, niks leuker dan de ogen van de mensen weer te laten stralen en twinkelen van levenslust. Dat kan dus weer bij jou ook aangezien je ogen nu open zijn ;-). Veel plezier alvast

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in