Leestijd: 3 minuten

‘Ik had mezelf weggecijferd. Mijn gezin ging altijd voor. Dat ik zelf ook ambities had, was ik bijna vergeten. Mijn leidinggevende zag het beter dan ik. Die vroeg af en toe of ik niet wilde aansluiten bij een opleidingsprogramma. Ik wees het altijd af. Ik was bang dat de belasting te groot zou zijn. Nu heb ik daar spijt van. Na al die jaren van uitstel heb ik eindelijk de knoop doorgehakt. Volgende maand start ik met een eenjarig verdiepingstraject.’ Eva

In de hectiek van een druk gezinsleven raken persoonlijke verlangens vaak op de achtergrond. Je bent al lang blij als je alle ballen in de lucht kunt houden. Sommigen geeft dat veel voldoening, anderen hebben het gevoel stil te staan. Net als Eva. Zij heeft haar eigen ambities jaren in de ijskast gezet. Hoe is dat voor jou? Heb jij verborgen verlangens?

Lentekriebels

Kijk om je heen en laat je inspireren door het ontwaken van de natuur. Levenskrachten stuwen jonge plantjes omhoog – naar het licht. De plantjes zijn nog teer en kwetsbaar. Het groen is fris. Er komen steeds meer kleuren te voorschijn.

Laat je door de natuur uitnodigen en haak aan op de krachtige lente energie. Het is een energie vol beloftes en vreugdevolle verwachtingen over wat er straks tot groei en bloei zal komen. Voel de lentekriebels door je heen stromen.

Welke groeipotentie zit in jou verborgen?

Ga voor jezelf na: Wat wil zich in mij ontvouwen en tot bloei komen?

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Welk verlangen ervaar ik diep van binnenuit?

Ik nodig je uit deze vragen helemaal vanuit je gevoel te beantwoorden. Zet je verstand eens even op nul. Ik weet dat dit lastig kan zijn. Maar vertrouw erop dat je diep van binnen het antwoord kent. Je kunt het intuïtief aanvoelen, ook al heb je er misschien nog geen woorden voor. Zoek dat gevoel op. Luister aandachtig naar je innerlijke stem. Waar word jij blij van? Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Wat geeft je energie en voldoening? Verbind je met jouw diepste verlangens.

Zo houd je de verbinding met jouw verlangen vast

Geef jouw verlangen actief een plek in je leven. Voorkom dat jij je weer blindelings laat meeslepen in de dagelijkse drukte en jouw wensen opnieuw naar de achtergrond verdwijnen. Maak er bewust ruimte voor. Is je verlangen nog heel ongrijpbaar? Zoek dan naar manieren om het tastbaarder te maken. Vertrouw erop dat alles wat je aandacht geeft groeit! Hieronder staan enkele tips hoe je dat kunt aanpakken.

5 tips om je verlangen dichterbij te brengen

 1. Visualiseer je verlangen regelmatig
 2. Schrijf over je verlangen of maak er een tekening van
 3. Maak een droomcollage van afbeeldingen die je verlangen raken
 4. Kies een voorwerp als symbool voor je verlangen en plaats dat voorwerp ergens waar jij het vaak ziet
 5. Stop een bloemzaadje in de grond. Zorg er goed voor, zodat het kan ontkiemen en uitgroeien tot een mooie plant. Beschouw het zaadje als symbool voor je verlangen en zijn groeipotentie. Eerst ontkiemt het, nog veilig geborgen in vruchtbare grond. Dan wordt het plantje zichtbaar, voordat het in al zijn schoonheid verder groeit en uiteindelijk helemaal tot bloei komt. 

Voed jouw diepste verlangen met aandacht

Het meest belangrijke is dat jij jezelf toestemming geeft om de weg naar je verlangen te volgen. Open je voor dat wat er in jou wil groeien en zich verder wil ontwikkelen. Heb aandacht voor jouw wensen en verlangens en geef die de plek in je leven die zij verdienen.

Vind je het lastig om van binnenuit een verbinding te maken met je verlangen? Je mag je ook laten inspireren door de buitenwereld. Kijk om je heen. Welke stimulerende voorbeelden zijn er? Wie of wat maakt je blij? Waar maakt jouw hart een sprongetje van? Kijk met een open blik en laat je verrassen.

Ook al weet je nog niet goed waar je uiteindelijk wilt uitkomen: het belangrijkste is dat je op weg gaat. Volg die lentekriebels. Zij nodigen je uit om je sleur te doorbreken en aan te haken op de krachtige levensenergie. Zij nodigen je uit om in beweging te komen en ruimte te geven aan tot nu toe verborgen verlangens. Stop dat gevoel niet weg. Hoe meer je toegeeft aan jouw verlangen tot verdere ontwikkeling, hoe meer je leeft vanuit persoonlijke toewijding en passie. Volg je verlangen. Het is je wegwijzer naar een rijker leven!

Ik ben heel benieuwd wat dit artikel bij jou heeft opgeroepen. Wil je het hieronder delen?

beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie

1 REACTIE

 1. Zo herkenbaar….
  Mijn verlangen: om creatief mijn talenten te tonen en zo iets voor de wereld te kunnen betekenen.
  Vorig jaar april (recovering burn-out) begonnen met schilderen (geen vooropleiding whatsoever) en nu al 30 schilderijen verkocht met donaties voor goede doelen‍. Hoop, nee ik GA mijn creativiteit meer aandacht geven en alles wat aandacht krijgt, groeit
  MAMM’s charities paintings (Facebook pagina)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in