DELEN
Nieuwetijdskind.com-Eigenliefde

door Conny Janse

Weten hoe je van jezelf kunt houden is uiterst  belangrijk.  Eigenliefde is de kern van welzijn, vreugde, “self-empowerment” en je vermogen te creëren en te genieten van het leven dat je graag wilt. Je kunt niet genieten van geluk als je geen vrede hebt met jezelf. De relatie die je met jezelf hebt is de belangrijkste die je ooit zult hebben.

Nieuwetijdskind.com-Eigenliefde

Vanuit spiritueel perspectief gezien, is het door naar binnen te keren, mogelijk om jouw verbinding met het leven, met God, met Al dat Is te ervaren.

Vanuit het menselijke perspectief gezien, is iedere relatie die je met een ander hebt een spiegel van één of meerdere aspecten van de relatie die je met jezelf hebt.

Wat zijn de effecten van Niet Houden van Jezelf.

Niet weten hoe je van jezelf kunt houden kan ernstig invaliderend zijn. Je zult op zijn minst worden geplaagd door besluiteloosheid en twijfel. In de meer extreme gevallen is er sprake van depressie en zelfhaat, wat verlammend werkt op elk gebied in je leven. De zelfgerichte negativiteit snijdt je af van de verbinding met je Levenskracht.

Tot je van jezelf  houdt, woedt er een innerlijke oorlog,  die je energie verdeelt en je inspanningen om gelukkig te zijn saboteert.

Behalve dat, als je niet van jezelf houdt, trek je mensen en situaties aan die jouw negatieve overtuigingen en gevoelens over jezelf spiegelen.  Dat is hoe de Wet van Aantrekkingskracht werkt.  We trekken de manifestaties aan van wat we voelen. Dus, om liefdevolle mensen en situaties aan te trekken, moet je eerst van jezelf houden.

Ik denk dat de meeste mensen geschokt zouden zijn als ze een opname zouden horen van hun eigen innerlijke dialoog. We zouden dan merken hoe vaak per dag we ons zelf hard veroordelen en bekritiseren. Soms behandelen we ons zelf veel erger dan dat we een ander zouden behandelen.

Om zelfrespect op te bouwen, moeten we eerst luisteren naar hoe we tegen onszelf praten. Je moet je eerst bewust worden van de situatie voordat je hem kunt veranderen.  Komt dit je bekend voor?

 • Er is iets mis met me. Ik ben echt verknipt.
 • Ik ben slecht
 • Het is allemaal mijn schuld
 • Ik ben onbekwaam. Ik weet niet wat ik doe.
 • Ik ben niet goed, knap, aantrekkelijk, rijk….etc. genoeg.
 • Ik had ……moeten
 • Ik ben niet zo goed, knap, aantrekkelijk, succesvol als hij/zij.
 • Ik krijg die baan nooit
 • Ik ben niet in staat dat te doen, ik kan dat niet.

Op een veel dieper niveau kun je horen:

 • Ik verdien het niet om gelukkig te zijn. Ik verdien het niet om geliefd te zijn. Ik verdien niet te hebben wat ik wil hebben. Ik verdien het om gestraft te worden. Ik verdien het niet om te worden vergeven.

Een tekort aan zelfliefde kan ook geprojecteerd worden:

 • Die man/vrouw vindt mij een vreselijk mens. Niemand houdt van mij.

Tot je leert houden van jezelf, is dit de manier waarop je jezelf verlamd, zodat je niet vooruit kunt om die dingen te bemachtigen die je graag zou willen hebben. Onder al deze negatieve stemmen, kunnen lang vastgehouden overtuigingen over jezelf spelen, die niet gebaseerd zijn op de realiteit. Het zijn overtuigingen van andere mensen die geprojecteerd zijn op jou. Normaliter komen deze overtuigingen van je ouders, broers/zussen, en andere mensen die gedurende je vroege kinderjaren in je leven waren.

Soms kun je deze gedachten zelfs in andere stemmen horen.

 De kracht van woorden

Emoto
Dr Emoto †

Wereldberoemd onderzoeker Dr. Masaru Emoto†  liett het krachtige effect zien dat onze gedachten en woorden op ons  hebben . In zijn onderzoek plakte hij geschreven woorden op flessen water, zoals “Dank je”, “Ik houd van je”, “Idioot”. Hij bevroor het water en nam foto’s van de water kristallen met een microscopische camera. Daarnaast varieerde hij zijn experimenten met gedachten, muziek en afbeeldingen/foto’s.

Hij blindeerde de testen waarin de geschreven woorden waren gebruikt, om ervoor te zorgen dat ze zuiver bleven. Nadat de woorden erop waren geschreven, werden ze tot het einde van de test afgedekt, zodat niemand wist welke woorden op welke flessen waren geschreven. Op die manier werd de test niet beïnvloedt door de gedachten van mensen die bij het experiment betrokken waren.

De resultaten waren indrukwekkend. Je kunt het experiment bekijken in de boeken “Boodschappen van Water” volume 1 en 2. In elk geval waren de waterkristallen buitengewoon mooi als positieve energie was gebruikt, of dit nu een geschreven woord, een gesproken woord of   foto was. De waterkristallen vormden ingewikkelde symetrische patronen, allemaal harmonisch in elkaar verwikkeld. Sommige leken op glinsterende diamanten.

Anderzijds waren de kristallen klein, misvormd en wanstaltig,  waar de stimuli negatief waren. Dit laat duidelijk zien wat de effecten zijn van op jezelf geprojecteerde negativiteit.

Onthoudt, dat onze lichamen voor ongeveer 60% uit water bestaan en de test laat zien wat er gebeurt met het deel van ons dat uit water bestaat als we onder invloed zijn van negatieve gedachten en gevoelens. Mijn gevoel zegt me dat het hetzelfde slopende effect heeft op al onze cellen. Geen wonder dat er mentale, psychische, emotionele en spirituele ziektes in deze wereld zijn.

Onthoudt ook dat deze experimenten laten zien wat gebeurt als de negativiteit van buiten komt. Ik ben er zeker van dat de effecten nog extremer zijn als de negativiteit door ons zelf gegenereerd wordt. Dit is een krachtige demonstratie van de verlammende effecten die niet van jezelf houden op je hebben.

De cellen die negatief vibreren, zullen door de Wet van Aantrekkingskracht, dezelfde energie aantrekken. Zoals je wel kunt zien, is dit geen mooi vooruitzicht.

 Wat kun je hieraan doen?

Een goede eerste stap om meer eigenliefde te genereren is om gedurende de dag een aantal keer waar te nemen hoe je je voelt – gelukkig, levendig, open? Gesloten, ineengekrompen, neutraal?

Als je je negatief voelt, herleidt dan wanneer je voor het eerst zo ging voelen. De kans is heel groot dat je jezelf ergens op dat punt iets negatiefs verteld hebt.

Wat het eerste naar boven kan komen is een negatieve houding of een negatieve gedachte over iemand anders. Maar, als je wat beter kijkt, ondervindt je meestal dat je een negatieve gedachte over jezelf hebt gehad. Dat kan een vorm van schuld zijn over de negatieve gedachte die je over iemand anders had, of gevoelens van onbekwaamheid.

Deze negatieve praatjes die chronisch lijken, zullen naar boven blijven komen tot je leert van jezelf te houden.

Even een kleine omweg.

Hier is een interessante vraag:

Waar geef je de voorkeur aan: schuld of verwijt? Ze voelen geen van beiden goed, maar ik denk dat je zult beamen dat schuld het meest pijnlijk is en het meest verlammend werkt. Waarom? Verwijt heeft in ieder geval wat mobiele energie. Er is in zekere mate sprake van het ten laste nemen van de situatie en controle over de situatie.

Schuld anderzijds, is puur machteloos – hartverscheurende ontoereikendheid en zelfveroordeling. Verwijt is gefocust op de ander: schuld is gefocust op het zelf. Op het emotionele spectrum, is wat we ons zelf aandoen pijnlijker en vernietigender dan wat een ander ons aandoet. Zelfgerichte negativiteit snijdt ons af van onze verbinding met de levenskracht.

We gaan weer terug naar wat we eraan kunnen doen…..

“Voice dialogue”

Voice Dialogue werkt samen met de vele zelven of sub-persoonlijkheden die we allemaal hebben binnen onze psyche. Elk van deze verschillende aspecten van jezelf heeft andere wensen, behoeften en overtuigingen dan de andere aspecten.

In Voice Dialogue leer je om deze sub persoonlijkheden te identificeren en vervolgens laat je ze een dialoog met elkaar voeren en overeenstemming met elkaar vinden. Dit proces is een geweldige manier om van jezelf te leren houden, het creëert meer inzicht, acceptatie, en harmonie.

Laten we deze informatie gebruiken om je te ondersteunen bij de opbouw van zelfvertrouwen en eigenliefde.

Veranderen van je Zelf-dialoog

We gaan terug naar ons proces van leren houden van jezelf, eerder hebben we gesproken over je bewust worden van wanneer je negativiteit voelt. Dan traceer je het moment dat je jezelf zo begon te voelen. Zoek naar het oordeel  over jezelf. Je zou bijvoorbeeld iets als het altijd populaire, “Ik ben  slecht”, kunnen horen.

Als je die woorden innerlijk hoort, kijk dan of een beeld in je opkomt, of gebruik je fantasie. Kun je dit aspect van jezelf in je innerlijke visie zien? Je kunt een onduidelijke glimp van jezelf op een jongere leeftijd krijgen. Misschien als een peuter of als tiener.

Maak je geen zorgen als je geen visueel beeld krijgt. Sommige mensen zijn visueel ingesteld en sommige zijn meer op gevoel, waarneming, of horen georiënteerd.

Je zou een specifiek gevoel in je lichaam of een emotie kunnen voelen. Er is geen juiste of verkeerde manier om dit te doen. Neem waar wat ontstaat als je de negatieve zin hoort ,  in dit voorbeeld: “Ik ben slecht.”

Vind nu een ander aspect van jezelf, die voelt als de beste vriend  van dit zelf-oordelend aspect en  laat die naar voren komen. Als hij / zij niet staat te popelen, is dat oké.  Vraag gewoon innerlijk  aan deze beste vriend naar voren te komen en als je geduldig en oprecht bent, zal dat aspect in je bewustzijn komen. Dit aspect van jezelf weet al hoe jezelf lief te hebben.

Laat je niet ontmoedigen als je de eerste keer, niet direct bewust van dit deel van je zelf wordt. Voor sommigen van ons, is de vlam van eigenliefde zo laag dat deze positieve innerlijke stem bijna is verstomd. Als jij zo bent, wees dan lief voor jezelf. Je moet deze oefening niet gebruiken om jezelf nog meer te gaan haten.

Als je, het aspect dat al weet van jezelf te houden, niet kunt vinden, verzin er dan één. De verbeelding is een krachtig hulpmiddel wat gebruikt kan worden voor heling. Stel je gewoon een soort wezen voor die onvoorwaardelijk van je houdt. Verzin wat die persoon tegen je zou zeggen als zij/hij je hoorde zeggen: “Ik ben slecht”.

Je zou iets kunnen horen als …

“Ik houd van je. Je bent prachtig, precies zoals je nu op dit moment bent. Je bent een goed en prachtig mens. Ik ken je mooie hart. Het is een uitdaging voor je nu, want je komt  een groeigebied tegen. Vergeet alleen niet hoe mooi je bent. Je komt er doorheen. Je evolutie en groei zijn verzekerd. Ik zal je leren van jezelf te houden. “Ok

Blijf deze dialoog  zo lang je kunt volhouden. Het kan vreemd en ongemakkelijk voelen in het begin omdat het nieuw is. Dat is ok, maar houdt vol. Luister naar de reactie van de beste vriend van dit aspect. Laat het aspect wat gezegd heeft “Ik ben slecht” genieten van de liefde en steun. Als je blijft luisteren naar deze stem, neemt de liefde voor jezelf toe.

Probeer de dialoog schriftelijk. Voor sommige mensen is dat makkelijker.

Je  kunt hier ook een mini-versie van doen. Let gedurende de dag op negatieve zelfspraak en roep de beste vriend van dat aspect op.  Zodra je de beste vriend van dat aspect gevonden hebt, wordt het veel gemakkelijker om het opnieuw op te roepen. Leren van jezelf houden is als het trainen van een spier waarvan je niet wist dat je die had. Hoe meer je het doet, hoe sterker het wordt.

Luister naar de woorden van liefde en bemoediging van je beste vriend. Wentel je erin en geniet van de fijne gevoelens.

Het doel is om elke vorm van negatieve zelfpraat zo snel mogelijk te ontsporen  door je beste vriend aan het woord te laten. Door leren van jezelf te houden,  train je jezelf  veel grotere harmonie en welzijn te ervaren dan je ooit hebt gekend!

Maak je geen zorgen, als het idee van meerdere sub-persoonlijkheden je stoort. We hebben allemaal een veelvoud van deze aspecten in ons die we hebben ontwikkeld door onze vroege levenservaringen. Dit proces is een gezonde en natuurlijke manier om te leren van jezelf te houden.

Probeer dit een dag en je zult versteld staan van wat je ontdekt. Het beste kies je een dag wanneer je wat vrije tijd hebt, zodat je niet afgeleid door werk en andere verplichtingen.Nieuwetijdskind.com-kinderen

De stappen in het kort

 • Wees alert op innerlijke negativiteit.
 • Scan terug naar toen je voor het eerst deze gevoelens kreeg.
 • Zoom  in op wat je verteld hebt aan jezelf op dat moment – de gedachte die de negativiteit geactiveerd heeft.
 • Roep de beste vriend van dit aspect op en laat hem / haar van je houden.
 • Wentel jezelf in de liefde, bemoediging en steun van dit aspect van jezelf.

Kijk uit voor vergelijken

Een van de gemeenschappelijke valkuilen in het leven, is de oude vergelijkingsval. Je weet wel. “Goh, die persoon is veel beter dan ik.” Of het kan, in wat lijkt op een hoge eigenwaarde  omkeren: ” Ik ben veel beter dan die persoon” Dit is gewoon de andere kant van dezelfde medaille.  Hoe dan ook, deze gedachten veroorzaken lijden.

Niemand is beter of slechter dan een ander. We zijn hier allemaal met verschillende groei opdrachten voor dit leven. Als gevolg, hebben we verschillende gebieden van meesterschap evenals verschillende gebieden met een steile leercurve. Als je leert van jezelf houden, laat je dan niet misleiden door hoe iemand anders lijkt te zijn.

Terwijl Betty  persoonlijke relaties al onder de knie heeft (ik hoop dat ze een workshop geeft voor ons!), heeft ze nog niet helemaal bedacht hoe je overvloed kunt ontvangen. En Bob is multi-miljonair, maar schijnt het hebben van een persoonlijke relatie niet voor elkaar te krijgen.

Als je merkt dat je vaak vergelijkingen maakt, is het een goed idee om een Voice Dialogue sessie te doen op dat onderwerp. Als het chronisch gaat over jezelf minder voelen , vind dan de beste vriend van dat aspect  en laat ze praten. En luister naar de liefdevolle reactie.

Je kunt dezelfde techniek gebruiken als je jezelf chronisch aan de andere kant van de medaille bevindt: ” Ik ben beter dan die persoon “ Wat je zult ontdekken, is dat het aspect wat zich beter dan anderen voelt hetzelfde aspect is als die zich minder voelt dan anderen. De houding van zich meer voelen dan iemand anders,  is gewoon een buffer om je te beschermen tegen het hartverscheurende gevoel niet goed genoeg te zijn. Wat lijkt op een hoge eigenwaarde is een dekmantel voor een laag gevoel van eigenwaarde.

Hoe je nog meer van jezelf kunt houden

Self_Love_Zeg “JA”

Wanneer je een negatief gevoel  bemerkt, zeg dan JA  tegen de hele situatie die het opriep. Het woord “JA” draagt een krachtige energie die de stroom van welzijn in je ontgrendelt. Van binnen, JA zeggen tegen wat je voelt en tegen alle mensen die betrokken zijn .

Dit betekent niet dat je het eens hoeft te zijn met wat iemand anders doet. Dit gaat helemaal niet over hen. Het is een oefening om weerstand los te laten, voor je eigen welzijn. Weerstand  voedt de negatieve energie en houd hetzelfde scenario steeds opnieuw in stand. JA  zeggen  opent de stroom van liefde en geeft ruimte om de situatie vrij te geven en te transformeren.

Koester jezelf

Doe zo veel mogelijk dingen om jezelf op alle niveaus te koesteren  – fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel. Kijk  wat je leuk vindt,  wat positieve gevoelens  oproept… Yoga? Lid worden van een sportschool? Of je zou willen leren dansen,  veranderen van eetgewoonten, of vaker naar  favoriete muziek luisteren?  Beslis om tenminste een activiteit per dag te doen, uitsluitend voor je eigen plezier. 

Zie jezelf

Deze oefening is een krachtige manier om van jezelf te leren houden. Ga naar een spiegel en kijk in je ogen. Negeer de kritische gedachten die zich eventueel voordoen, en focus alleen op je ogen. Kijk echt naar binnen bij die persoon die je daar weerspiegeld ziet. Blijf zoeken totdat je jouw tedere mooie hart kan zien.

Meer tips:

Houden van jezelf is  geen eenmalige gebeurtenis. Het is een eindeloos, van moment tot moment continu proces.

Het begint met jou, het omhullen van jezelf in je eigen genegenheid en waardering.

 1. Begin je dag met liefde . Herinner jezelf aan je waardigheid voordat je uit bed stapt. Adem liefde in en adem  liefde uit. Omhul jezelf met licht. Verzadig je wezen met liefde.
 2. Neem de tijd om te reflecteren en schrijf je gedachten/gevoelens op in een dagboek. Neem de tijd om je dagelijks naar binnen te richten. Begin met elke ochtend met 5 minuten meditatie en 5 minuten schrijven. Vermeerder deze tijd geleidelijk.
 3. Praat jezelf gelukkig. Gebruik affirmaties om je geest te trainen positiever te worden. Doe een polsbandje om je rechterpols. Wanneer je jezelf betrapt op welke vorm van zelfverwijt dan ook , verplaats je de band naar je linkerpols.
 4. Wees eerlijk over je emoties. Laat  verdovende gevoelens los. Winkelen, eten en drinken zijn voorbeelden van het vermijden van ongemak, verdriet en pijn. Adem je bewust een weg door je gevoelens en emoties.
 5. Breid je interesses uit. Probeer iets nieuws. Leer een taal. Ga naar plaatsen waar je nog nooit bent geweest. Doe dingen die je nog niet eerder hebt gedaan. Je hebt recht op een geweldig leven.
 6. Geniet van levensverbeterende activiteitn. Zoek een vorm van lichaamsbeweging. Ontdek gezonde voedingsmiddelen die goed voor je zijn. Schakel technologie voor een dag uit en besteed tijd aan dingen die je laten voelen dat je leeft.
 7. Wees bereid je over te geven. Adem,  ontspan en laat los. Je kunt het hele plaatje nooit zien. Je weet niet waar iets goed voor is. Stop met vechten tegen jezelf door te denken en verlangen dat mensen en gebeurtenissen in je leven anders moeten zijn. Jouw plan kan verschillen van intenties van je ziel.
 8. Werk aan persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Wees bereid je over te geven en te  groeien. Het leven is een reis. Wij zijn hier om te leren en lief te hebben op een dieper niveau. Neem zevenmijlslaarzen en het leven wordt moeilijk. Een stap tegelijk is genoeg om vooruit te gaan.
 9. Neem je potentieel in eigen handen. Hou genoeg van jezelf om te geloven in de onbegrensde mogelijkheden voor je beschikbaar zijn. Onderneem actie en maak een mooi leven voor jezelf.
 10. Wees geduldig met jezelf. Laat urgentie en angst los. Ontspan en transformeren streven naar gedijen. Heb vertrouwen in jezelf, doe goed werk, en het Universum zal je belonen.
 11. Leef  in waardering. Train je geest om dankbaar te zijn. Waardeer je talenten, schoonheid en schittering. Houd van je imperfecte perfecte zelf.
 12. Laat je leiden door je intuïtie. Alle antwoorden komen van binnenuit. Zoek naar tekenen en let op je buikgevoel. Je zult twee innerlijke stemmen horen wanneer je  een beslissing moet nemen. De zachte/prijzende/liefdevolle stem is je hogere zelf, de luide stem is je ego. Ga altijd voor de rustigere/zachte stem.
 13. Doe wat jou eert en respecteert. Neem geen deel aan activiteiten die je naar beneden halen. Laat geen giftige mensen in je leven. Houd van iedereen, maar maak wel onderscheidt wie je toelaat in je leven.
 14. Accepteer onzekerheid. Lijden komt door het leven in de pijn van het verleden of de angst voor de toekomst. Richt je aandacht op het hier en nu en heb daar vrede mee.
 15. Vergeef jezelf. Leer van je fouten en ga vooruit. Gebruik deze bevestiging: “Ik vergeef mezelf voor het beoordelen van mezelf voor __________ ( vul zelf in:. Voor ziek zijn, te ageren, voor niet je best doen etc) (in een ander artikel kom ik uitgebreid terug op leren vergeven van jezelf en anderen)
 16. Ontdek de kracht van plezier. Eigenliefde vergt tijd om te ontspannen, te spelen, en  interactie met anderen. Onze snelle wereld zorgt voor het behalen van doelen, concurrerende gekte die geen ruimte laat voor spel. Het tegenovergestelde van spel is geen werk, het is een depressie.
 17. Wees authentiek. Spreek je uit en kom voor jezelf op. Sta jezelf toe om gezien, gekend en gehoord te worden. Wen aan intimiteit (jezelf laten zien).
 18. Focus op het positieve. Ga naar je hart en sta stil bij en prijs jezelf voor wat je wel goed doet.
 19. Word je bewust van zelfverwaarlozing en zelfafwijzing. Word bewust van je keuzes. Vraag jezelf meerdere malen gedurende de dag, ‘Doet deze keus mij eer aan? “
 20. Stel je voor hoe je leven eruit zou zien als je gelooft in wat je waard bent. Wijd je leven aan houden van jezelf. Maak het jouw prioriteit.

Welke veranderingen kan je verwachten?Nieuwetijdskind.com-vrouw-water

Als jij van jezelf leert houden, zullen de innerlijke oorlogen verminderen en jouw welzijn zal uitbreiden. Je krijgt meer zelfvertrouwen als je zelfwaardering toeneemt, en je minder aan jezelf twijfelt. Je voelt je meer bevoegd en geaard. Je zult je zekerder en bekwaam voelen.

Gebieden waarin je eerder voelde vast te zitten in je leven zullen zich openen, alsof de sluizen worden verwijderd.

Je zult meer energie voelen om verder te gaan in je leven, als een completer mens.

Als je van jezelf leert houden,  begint je energieveld te veranderen. Jouw groeiende infusie eigenliefde heeft een positief effect op anderen om je heen, zonder dat ze zelfs maar weten wat je aan het doen bent. Ook merk je dat,  als je minder  over jezelf oordeelt,  je over anderen ook minder zult oordelen.

Als je jezelf vriendelijker behandelt, zal je energieveld transformeren. Als je van jezelf  leert houden, trek je mensen aan die  jou op dezelfde liefdevolle manier zullen behandelen, als waarop je leert jezelf te behandelen.  De omstandigheden in je leven zullen positief veranderen , en zullen dit nieuwe perspectief van jezelf spiegelen.

 De liefde voor jezelf brengt ons allemaal op een hoger niveau

aardeNaast de vele persoonlijke voordelen  die je zult ervaren,  is er een geschenk dat je al je medemensen geeft: je brengt ons allemaal op een hoger niveau.

Hoewel  we aparte wezens lijken,  individuele dingen doen, zijn we verre van afgescheiden. Als je zou kunnen kijken naar de werkelijkheid vanuit een energie-of kwantumfysica perspectief, zou je een continue, aaneengesloten energie veld zien dat onze planeet , en het hele universum omvat.

Met andere woorden, als iemand je nu vanuit dat perspectief zag, zouden je lichaam en al het andere om je heen als een grote oceaan van energie eruit zien. Het gebied van energie gezien als “jij” zou op een andere manier dan al het andere trillen, maar het zou een massa van energie zijn.

Wat is mijn punt? Als je van jezelf leert houden, begint je energie op een hoger niveau te vibreren en omdat we allemaal deel uitmaken van een groot energieveld, wordt ieder van ons doordrenkt en onze energie verhoogd als jij van jezelf houdt.

Dus BEDANKT!!!!

© Conny Janse

Alle artikelen van Conny Janse op Nieuwetijdskind.com

9 REACTIES

 1. “Leren houden van jezelf”.

  Eigenlijk toch van de zotte.

  Wat is de oorzaak dat de mens NIET van zichzelf houdt?

  Wat moet een mens in dat hoofd er wel niet voor doen om NIET van zichzelf te houden.

  Ik kocht gisteren een bosje rozen voor mezelf.

  Had ik even pech.

  De rozen hielden niet van zichzelf.

  Dus in de vaas gingen ze direct hangen.

  Waar komt dat toch vandaan dat NIET houden van jezelf.

  Is die mens geboren met een bordje om zijn nek waarop dat stond?

  Heb ik zeker geluk gehad, bij mij stond; Mijn God, daar heb je hem.

 2. Fijn dat dit mooie intensieve verhaal nog eens uit de kast
  Gehaald wordt.
  Het is een mooie leidraad. Je kan er veel uit halen.
  Ik had eerlijk gezegd geen idee een tijdje terug dat het
  Zo een inpact op een mens zijn leven zou hebben.
  Ik vond mijzelf minder belangrijk als een ander.
  Ik dacht er niet over na. Je denkt het hoord zo.
  Altijd andere pleasen een vaste gewoonte.: maar fout.
  Ik kan niet zeggen dat ik minder liefdevol behandeld ben daardoor.
  Ik kreeg toch er toch echt wel veel liefde voor terug.
  Negatief ben ik helemaal niet. Gelukkig niet.
  Als ik maar iets voel opkomen. Denk ik gelijk aan iets mooi’s
  Dat kan de plek zijn waar ik vroeger gewandeld heb of personen
  Waar ik van hou.
  De vele tips hier boven heb ik bijna allemaal gehad.
  Het gaat goed met mij.
  Alleen nog even meer leren om mij beter uit te spreken
  Ik durf niet altijd te zeggen waarop het staat. Hangt van de persoon af.
  Maar ach . We gaan er aan werken.
  Ik zeg ook liever iets op een tactische manier.
  Dan komt het beter over dan dat je je stem verhef.
  Er zit toch nog een restje van een zacht gekookt eitje.
  Komt goed.
  Al doende leerd en leerd en leerd men.

  ( De perfecte mens bestaat niet)
  Ieder mens is in de beginnen waardevol
  Het gaat er alleen om. Wat haal jezelf uit het leven.

  Bedankt voor het plaatsen.

 3. @Conny Janse. Hartelijk dank voor je prachtige stuk, diep van binnen weet je het, lees je er over, maar dit is heel eenvoudig en duidelijk geschreven. Alleen het volhouden is lastig, dat lukt de ene dag beter dan de andere dag, vooral (wat mij betreft dan) het in het hier en nu blijven en niet naar verleden of toekomst kijken, daar schort het in mijn geval wel aan. Liefs, Elles

 4. Ja ik ben hier ook superblij mee, vind dit ongelooflijk mooi dat mensen hierin tijd steken om dit te delen.
  Bedant Conny, ik ga hier me niet vervelen en ga direct aan de slag. Schuldgevoel is voor mij het moeilijkste weg te werken deel en is enorm verlammend,dus had ik maar ….blijft uit mn woordenschat.
  lieve groeten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in