Leven in overvloed

Het klinkt zo mooi, leven in overvloed. Alsof je zomaar krijgt wat je nodig hebt en er niets voor hoeft te doen. Wat is dat eigenlijk, leven in overvloed? En ben je daarbij dan afhankelijk van anderen? En belangrijker misschien nog wel: hoe creëer je een leven in overvloed? Het gedrag van een ander heb je immers niet in de hand.

Of is dat helemaal niet nodig?

Wat is overvloed?

Overvloed betekent simpelweg ‘meer dan minimaal nodig is.’

Als we ervan uitgaan dat alles energie is kun je overvloed zien als het creëren van meer energie dan minimaal nodig is. Het weg geven van meer dan wat je minimaal nodig hebt. Maar ook het kunnen ontvangen van wat een ander je geeft. Hierbij wil ik graag aantekenen dat dit ontvangen niet hetzelfde is als hebzucht. Hebzucht is bewust meer proberen te ontvangen dan nodig is. Dit werkt averechts. Hierdoor stopt de energiestroom en de overvloed. Overvloed is alleen daar waar energie stroomt.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Van belang bij het creëren van overvloed

Het is van belang dat we weten dat ‘geld’ geen energie is. Dit is slechts een afspiegeling van energie. Met leven in overvloed wordt dus niet in eerste instantie geld bedoeld. Vooruitgang als mens(heid) wordt niet gemeten in geld, maar in verhoging van de van energietrilling. Je zou kortweg kunnen stellen, hoe meer onvoorwaardelijke liefde de mens(heid) in zich heeft, hoe hoger de trilling is.

Hoe creëer je zelf overvloed?

Overvloed zit in jezelf. Weet dat je je levenskwaliteit uitstraalt. Dit is de energie die tot overvloed leidt. Verbeter je levenskwaliteit; daarmee verhoog je jouw uitstraling en je energetische trilling. Ga iedere dag iets doen waar je blij van wordt. Ongeacht wat het is. Volg je hart en wees niet bang.

Hiervoor is het van belang om je nog iets te realiseren. Wijsheid zit in jezelf en kan niet worden opgelegd door wereldleiders, scholen en andere machtsuitdragers. JIJ bent de enige bestuurder van je voertuig. JIJ hebt de leiding over je leven. Niemand anders. Om dit daadwerkelijk te leven en daarmee uit te dragen valt in deze maatschappij, die vol is van verwachtingen en opgelegde gedragspatronen, niet altijd mee.

Handvatten voor het creëren van overvloed

(uit eigen ervaring en uit Welkom Thuis van Steve Rother en de groep)

Goed. Mooie woorden hierboven (vind ik zelf tenminste), maar hoe doe je dit nu in de praktijk?

Stap 1, centreer je energie

Centreer je eigen energie. Dit klink zelfzuchtig, maar iemand die zelfzuchtig is, plaatst zichzelf eerst in de energiestroom en sluit anderen daarvan uit. Degene die zijn eigen energie centreert, plaatst zichzelf voorop in de energiestroom. Vanuit je eigen kracht heb je de meeste energie om mee te werken. En daar vormt zich gelijk al een uitdaging voor nieuwetijdsmensen. Die zijn niet gewend om zichzelf als eerste in de energiestroom te plaatsen. Voor mij was dit een harde en moeilijke leerschool. Ik heb mijn grenzen veelvuldig laten overschrijden. Dit heeft mij veel energie gekost.

Stap 2, creëer ruimte

Geef een geschenk vanuit je hart. Hiermee geef je vanuit overvloed en vier je dit met de ander door te delen. Een onvoorwaardelijk geschenk creëert meer ruimte dan een voorwaardelijk geschenk. Immers bij de voorwaardelijkheid van het geven is een deel van de ruimte alweer gevuld door een verwachting. Als je onvoorwaardelijk geeft vanuit je hart, zal dit vele malen versterkt naar je terug komen. Als je intentie bij het geven niet zuiver is, zal de opbrengst veel lager zijn. Geef bijvoorbeeld bij iedere zakelijke transactie meer dan is overeengekomen. Zet hiermee de energie van overvloed in beweging.

Maar hoe werkt dat dan? Je kunt het gedrag en de handelingen van een ander toch niet bepalen? In de oude energie kon het levens duren alvorens je met je gedrag werd geconfronteerd (ook wel bekend als karma). Deze tijd is veranderd. We leven op aarde in een hogere energetische trilling. Dit brengt met zich mee dat de reactietijd korter is geworden. Wat je geeft, komt sneller bij je terug. Daar hoef je niets voor te doen. Het universum zorgt daarvoor.

Ik probeer daar waar mogelijk meer te geven dan er van me verwacht wordt. Mijn manier is om dit direct in de energie te doen. Vanuit een liefdevol en zacht voorkomen. En het werkt! Gedurende een dag schenk ik een oprechte glimlach en een open hart aan iemand anders. Dit geeft mij vaak direct al een liefdevol en dankbaar gevoel. Dit gevoel is vele malen groter dan de energie die het me kost. Ditzelfde ervaar ik bij het geven van een healing of bij het omhelzen van iemand. Zo simpel is het dus. Dit zijn kleine eenvoudige gebaren die mij weinig energie kosten omdat deze gebaren vanuit mijn kracht komen. En zo heeft iedereen zijn talenten en gaven die kunnen worden aangewend om te leven in overvloed.

Stap 3, go with the flow

Het universum heeft zijn eigen tempo. Zijn eigen energie. Het enige doel van deze energie is datgene bij elkaar brengen wat gescheiden was. Deze samensmelting wordt mogelijk gemaakt door de wet van actie-reactie. Voor elke actie is er een gelijke en tegengestelde reactie. Respecteer deze wet door je bewust te worden van je handelingen. Ga bij elke handeling na of deze de integratie bevordert. Niet elke handeling leidt direct tot een respons. Soms duurt het even.

Stap 4, neem een houding van overvloed aan

Omring je met positieve energieën. Dit kan zijn uit de natuur, van andere mensen of van mooie muziek. Zorg goed voor jezelf. Alleen dan kun je overvloed ervaren. En uitdragen. Het is immers allemaal energie. Reik uit naar meer en betuig je dankbaarheid voor wat je reeds hebt. Circuleer wat er is.

Als voorbeeld neem ik geld, een beetje een slecht voorbeeld misschien, maar dit voorbeeld spreekt velen tot de verbeelding. De huidige economie is gebaseerd op geld. Het economisch principe als voorbeeld: het is niet relevant hoeveel geld er is, het gaat erom hoe snel dit geld circuleert. Hoe hoger de omloopsnelheid, hoe meer er wordt gecreëerd, terwijl er eenzelfde hoeveelheid geld is.

Stap 5, leer gracieus accepteren

Als de overvloed je wordt geboden, stroomt deze alleen als je hem in liefde en dankbaarheid accepteert. Anders stopt de stroom en daarmee het leven in overvloed. Leer complimenten te accepteren.

Neem een glimlach, een mooi gebaar of kleine geschenkjes dankbaar in ontvangst. Hiermee vergroot je de energie die rondgaat. Immers, de gulle gever ervaart meer overvloed van zijn gift als dit gracieus wordt geaccepteerd.

Het lijkt simpel, maar accepteren is voor nieuwetijdsen niet vanzelfsprekend. Een nieuwetijdskind kan kampen met een gebrek aan eigenwaarde waardoor ontvangen moeilijk is. Ik leer nog steeds te ontvangen zonder me schuldig te voelen of te vinden dat ik iets terug moet doen.

Je kunt manieren vinden om iets terug te geven aan de gever. Uit dankbaarheid en uit liefde.

En dan ben jij de gever…

Zacht, warm en dankbaar.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

  1. Beste Arjan, mooi artikel. Ik vind zelf ook overgave echt heel belangrijk. Overgave is het leven te accepteren hoe het is, ook zonder de overvloed. Teveel nadruk op creeren kan ook weer verwachtingen creeren… het is een balans van de twee volgens mij. Bewust zijn van gedachten en handelingen en acceptatie en dankbaarheid van wat is. Het verlangen kunnen laten zijn zonder het te moeten realiseren.
    Lieve groet, dalma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in