kristallen

Stenen en kristallen: ze hebben me altijd gefascineerd. Al toen ik een klein meisje was, ging ik op mijn hurken op het grindpad zitten, hield kiezeltjes in mijn hand en dacht bij mezelf: ‘Deze stenen zijn zó oud… wel miljoenen miljoenen jaren oud,’ en voelde een grote eerbied en verwondering bij het aanschouwen van die oeroude, schijnbaar nederige kleine steentjes.

Betekenis

Stenen hebben voor mij altijd geleefd; ze hadden altijd een eigen karakter en betekenis. Ik zag ze als kind ook als signalen, en als manieren om mijlpalen aan te geven. Pas decennia later kwam ik erachter, dat de oorspronkelijke bewoners van Amerika stenen als levende wezens zagen, en als boodschappers. Het vinden van een bepaalde steen of kristal, de vorm ervan, de tekens op het stenenlichaam, allemaal was het van betekenis. Mijn eigen vorige levens als oorspronkelijke bewoner van Amerika hielden deze kennis nog in zich. Het is geen wonder dat mijn huis inmiddels van bodem tot nok gevuld is met stenen uit verschillende landen en werelddelen.

kristallen

Mineralenbeurzen en stenenwinkels waren voor mij natuurlijk een schatkamer van epische proporties en ik heb in de loop der jaren veel kristallen en mineralen verzameld. Maar op de een of andere manier bleef er altijd iets knagen: het gevoel dat er méér mogelijk was, dat ik iets miste. Ik verzamelde de stenen wel om me heen, vanuit een onstuitbare drang, een honger naar méér, maar er ontbrak iets belangrijks, ik verzuimde iets en ik wist niet wat het was. Ik was inmiddels natuurlijk wel op de hoogte van de helende werking die aan verschillende mineralen werd toegeschreven. Maar voor mij gingen de stenen daardoor nog niet leven. Tot mijn eerste ontmoeting met een ‘Melody Stone’.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Melody Stone

Ik was op vakantie in een huisje in het bos in Drenthe. Ik bevond me middenin een zware transformatieperiode die was voorafgegaan door een ‘vriendschap’ met een, naar wat bleek zeer giftig persoon die een zware wissel op mijn gezondheid had getrokken. Ik was eigenlijk uitgeput, maar zelfs dan nog steeds te porren voor een uitstapje naar een grote mineralenwinkel. Een oude boerderij. Ik stond in de grote ruimte en deed een soort schietgebedje, een verzoek aan het universum: ‘Als er iets is in deze winkel dat mij kan helpen, leid me er dan naartoe.’

Het eerste waar mijn blik op viel was een ietwat onooglijk donker doorboord steentje. ‘Melody Stone’ stond er op het kaartje. Nooit van gehoord. Ze was nog niet goedkoop ook. Dus zei ik hardop: ‘Melody Stone, wat is dat nou, waar zou die goed voor zijn?’
Meteen kwam het antwoord van achter mij: ‘Die zijn heel goed om oude patronen los te laten.’
‘Bedankt,’ zei ik, ‘dat is precies wat ik nodig heb!’
‘Dat dacht ik wel,’ zei de stem geamuseerd. Ze bleek toe te behoren aan een wat oudere vrouw die ook aan het stenenshoppen was. ‘Ik had het gevoel dat ik het je moest vertellen.’
Geweldig – vraag, en het Universum geeft antwoord! Dus de Melody Stone ging mee.

kristallen

Die avond ging ik op de bank zitten met de Melody Stone tussen mijn vingers. Zonder erbij na te denken ging ik in verbinding met de steen. Ze voelde warm en heel krachtig, maar op een rustige manier.
Opeens kwam er een stem in me op. “Het is tijd om meer te worden van wat je al bent.”
Ik leek in verbinding te gaan, niet zozeer met het fysieke lichaam van de steen, maar met diens wezen of spirit: een rustige, krachtige, paars-gloeiende vrouwelijke aanwezigheid. Mijn energie ging omhoog, ik voelde me opstijgen tot ik omringd werd door liefdevolle wezens, engelen, opgestegen meesters. En dat was mijn antwoord op een tweede, onuitgesproken vraag.

Ik maakte me al langer grote zorgen over de toestand van de aarde, de toenemende destructie van onze planeet. Ik voelde me zo machteloos en gefrustreerd. Nu kon ik voelen dat ik niet alleen was, dat we niet alleen zijn: het idee dat we in ons eentje lopen te worstelen is een illusie. Er zijn vele krachtige wezens die met ons samenwerken voor onze planeet. Dit kleine steentje liet het me weer voelen.

kristallen

Bewuste verbinding

Sindsdien ga ik bewust in verbinding met het wezen van de stenen die ik ontmoet, i.p.v. me blind te staren op het fysieke aspect ervan. Het is eigenlijk heel makkelijk de energie van een steen te voelen en verbinding te maken met diens spirit. En net zoals elk mens anders is, elke boom anders is, is ook elke steen anders.

De ‘gesprekken’ die ik nu heb met stenen zijn soms ernstig, soms ontroerend, dan weer hilarisch. Zo ging ik langs bij een vriendin die meerdere kristalpunten had. Ik pakte er een beet, en de steen zei heel parmantig: ‘Ga jij eens even rechtop zitten! Je ruggengraat moet recht zijn, mooi en recht net zoals die van mij. Anders kan je energie niet goed doorstromen.’ En inderdaad, ik hing in mijn stoel als een puber in een schoolklas. Niet echt bevorderlijk voor het krachtig neerzetten van je energie!

Een andere steen, een piepklein Herkimer kristal met een DOW punt (een punt met 3 zevenzijdinge facetten met daartussen 3 kleine driehoekjes, een zg. ‘Meesterkristal’ dat je assisteert in het verbinden met en neerzetten van het goddelijke op aarde) ontroerde me tot tranen toe toen ik verbinding maakte met diens wezen. Haar energie was vreugdevol en liefdevol, puur als van een baby die voor het eerst schaterlacht. Ik vroeg om een connectie met het wezen en zag een vrouwelijk wezen van wit en goud licht, met een kroon van vijf gouden sterren om haar hoofd, en een uitstraling van pure creativiteit en spontaniteit, een uiting van pure vreugde. Hoe prachtig!

Met auraliet kristallen is mediteren helemaal een bijzondere ervaring. Een klein lavendelkleurig exemplaar dat ik cadeau kreeg bij een bestelling van een grote, bleek nog krachtiger dan zijn grote broer: een compleet wezen, als het ware geïncarneerd IN het kristal, werkend met de helende energie van de Violette straal en de Christus-energie. Dit kleine steentje was zo krachtig dat ik hem in het begin maar een minuut of tien vast kon houden.

kristallen

De juiste steen

Ga echter niet meteen het internet op om massa’s auraliet te bestellen –  het is een steen die confronterend kan zijn als je er nog niet aan toe bent alles wat je bent en ervaren hebt, te omarmen. Auraliet brengt licht tot in  de donkerste plekjes van je zelf. De kleine Christussteen bijvoorbeeld liet een cliënt van mij onmiddellijk een donker stukje van haar geschiedenis zien, een ervaring met machtsmisbruik ten tijde van Atlantis. Voel eerst goed of je er klaar voor bent een auraliet of andere hoog-frequente steen in huis te nemen. Als ze geen match zijn met jouw energie en jouw weg, hebben ze ook nog de neiging er vandoor te gaan door te breken of te ‘verdwijnen’.

In mijn ervaring zijn bergkristallen eigenlijk altijd en voor iedereen goed – maar luister vooral naar je eigen ware gevoel en intuïtie. Diep van binnen weet je precies welke steen op welk moment voor jou de juiste is. Je voelt het. En vraag indien nodig assistentie aan het universum!

De ziel van de steen

Net als bij mensen, dieren, bomen en planten kunnen we verbinding maken met de pure essentie, de ziel van de steen, als we door de vorm heen kijken en onze beperkte ideeën loslaten over wat mogelijk is en hoe de dingen eruit dienen te zien. Dan gaat er een wereld van schoonheid, genezing, liefde en vriendschap met de stenen voor ons open!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

  1. Wat mooi om te lezen. Ik was Meris’ moeder. Na haar geboorte werd zij, op haar zij, naast mij op bed gelegd. Zij KEEK mij AAN! Iets was pasgeboren baby’s nog niet kunnen, maar zij was een Engel. Mijn lieve Meris, zij ging naar het. Licht op 24082020, sindsdien is zij mijn Gids en het engeltje op mijn schouder. Beatrix

  2. Mooi, Wendy! Ik herken de ervaring met de Herkimer diamond. Ik zweeeeeefde ergens in de dampkring boven aarde met mijn gezicht naar Sirius.
    Als je maar de tijd neemt en intentie hebt om te voelen, dan geven de meeste kristallen prachtige ervaringen (behalve die waar ik in mijn leven een ongezond overschot aan heb, zoals de kubische stenen die voor structuur en lijn en orde staat, die benauwen me soms enorm.)

  3. Mooi, mijn eerste contact was met een seleniet, ik wist niet dat, dat kon dus hield mijn mond en dacht dat ik gek was, tot iemand een stukje schreef over contact met kristallen, toen wist ik dat ik niet gek was maar het echt was.

    • Patricia, misschien vind je deze tip interessant? Ik volg een cursus bij la Caldera in Scheveningen, waar het helemaal draait om contact maken met mineralen. Heerlijk! & Leerzaam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in