DELEN

door Selaciapeace-and-tranquility
De laatste maanden zijn een wilde rit geweest met onvoorspelbare energieën, die waarschijnlijk wat beroering hebben veroorzaakt in je leven. Moest je je afvragen wanneer de dingen weer wat rustiger worden en je opnieuw wat makkelijker zou kunnen ademen, wel dat is nu!

Waarom? Planetaire energieën, waaronder 2 eclipsen en een Mercurius retrograde van 3 weken, liggen nu achter ons. En met Mercurius die deze week direct loopt, ondersteunen de energieën meer vooruitgang in je projecten en evolutie. Ook de meer persoonlijke dingen zoals relaties en je thuissituatie. Ook werk en hoe jij je levensdoel in de wereld tot uitdrukking brengt.

Indien je emotionele rimpelingen gevoeld hebt, of een getijdegolf onlangs, ben je niet alleen. Deze ups en downs maken deel uit van deze huidige energiecyclus. Sommige dingen, zeker die dingen die te maken hebben met communicatie en technologie die beïnvloed waren door de Mercurius retrograde, kunnen nu opnieuw goed functioneren, nu Mercurius direct loopt. Adem en blijf positief om in een nieuwe flow te komen.

vrede-peace-bordWanneer je weken lang moeilijke communicatie hebt gehad, of acties ondernam die gewoon niet werkten, kan je soms klagen en vergeten dat die cyclus iedereen beïnvloedt. Tussen de Mercurius retrograde en de eclipsen is het veel intenser geweest dan gewoonlijk. Maar nu heb je groen licht, je kan weer vooruit. In dit artikel geef ik enkele spiritueel gegronde tips om de energie van dit groen licht ten volle te benutten. Ga checken in je hart en innerlijke wijsheid wanneer je ze doorleest, en besteed aandacht aan wat voor jou en jouw situatie het beste past. Hou deze informatie de komende dagen ook bij de hand, zodat je ze kan gebruiken als bron om op jouw spoor te blijven.

Tips om de energie van Groen Licht te gebruiken

 1. Update je perspectief over deze voorbije cyclus van 2 eclipsen en een Mercurius retrograde van 3 weken. Zie het grotere plaatje in plaats van alleen het oppervlakkige. Oppervlakkig gezien waren er misverstanden en gemiste oproepen of gemiste afspraken. Sommigen moesten misschien hun reisplannen omgooien. Anderen hadden problemen met technologie. Relaties, en soms ook de koers van je leven, kwamen ter sprake voor veel mensen, die opgeroepen werden om aanpassingen door te voeren en misschien te verschuiven voor het hoogste goed.

  Als we naar het grotere plaatje kijken, zijn de laatste maanden een grote aanzet geweest om levensdoelen en specifieke plannen om voorwaarts te gaan naar een lichtere en meer productieve manier van zijn. Dingen die energetisch op jou wogen, kwamen in je bewustzijn. Misschien voelde je een impuls om te zoeken naar een nieuwe routine voor zelf-zorg of om een meer effectieve manier te vinden om langdurige problemen in orde te brengen. Cycli zoals de recente zijn normaal, net zoals de retrograde. Hoe meer je dit perspectief kan behouden tijdens de cyclus, en de energieën gebruiken om je leven opnieuw in balans te brengen en opnieuw te focussen, des te productiever zal je zijn.

 1. Denk eraan dat er voor en na elke Mercurius retrograde een schaduwperiode is van 2 weken. Let tijdens deze periode – zoals deze die afloopt op 27/11 – op de details van je leven. Veel dingen die te maken hebben met communicatie en technologie kunnen wel al makkelijker gaan. Maar je kan hier en daar wel nog botsingen hebben. Dubbel check dus timing, afspraken, en doe je best om helder en hart-gecenterd te zijn in alle communicaties. Denk aan de algemene periode waarin we leven, een tijd van enorme noit geziene revolutionaire verandering. Er zullen voortdurend ups en downs zijn, ook buiten retrograde perioden. Jouw rol als goddelijke veranderingsmaker is om steeds meer bedreven te worden in het omgaan met deze energieën, in het centeren en dan een voorbeeld te worden voor de wereld in hoe harmonie te vinden in woelige tijden.

 2. Sommige mensen, die problemen hadden in de recente cyclus, kunnen zich depressief hebben gevoeld, of angstig of boos. Wanneer je je zo hebt gevoeld, pas je houding dan aan. Je wil geen lagere frequentie emoties in je huidige activiteiten brengen. Boos zijn, zelfs wanneer je je woede begraaft door er niet aan te denken, zal niet helpen om de groene lichten te benutten. Want wanneer je boos bent, ga je uit je centrul en ben je minder in staat om verbinding te maken met je hart en intuïtie. De woede wordt dan de lens waardoor je ziet wat er voor jou is. De woede is in je energieveld, zelfs wanneer je ontkent dat ze daar is. Deze woede wordt giftig voor je, in je manifestering van wat je wil. Het kan je visie zo verduisteren dat je niet eens het groene licht ziet dat voor jou is!the_age_of_peace_by_alexgroseth-d5pw3zl

 3. Blijf vanuit intentie bewust en aanwezig, wees alert op de behoefte om te verschuiven wanneer er energieverschuivingen zijn. Dat wil zeggen erkennen dat je onlangs in een sleur was geraakt. Misschien voelde je dat het nutteloos was om te proberen te focussen op je projecten tijdens de retrograde. Je kon in slechte gewoonten vervallen zijn, zoals laat gaan slapen of je mails niet nakijken. Veroordeel jezelf daar niet voor. Beslis nu echter dat je je eigen energie terug zal verschuiven naar een actieve en voorwaartse beweging. Je doet dit met je eigen geest, met je focus, intenties en daden, stap voor stap. Dat laatste deel is belangrijk om te onthouden. Je overlaadt je best niet nu. Doe rustig aan. Maar begin te handelen.

 4. Hoogstwaarschijnlijk heb je de vorige maanden enkele veranderingen in je leven overwogen. Misschien ben je al begonnen met veranderingen. Bekijk welke veranderingen je nu wenst, update alles dat opgefrist dient te worden. Geef prioriteit aan deze dingen. Denk eraan tijdens je dagelijkse intenties en gebeden. Vraag om dromen en innerlijke leiding die je de complexiteiten van je grootste dromen zullen helpen uitzoeken. Begin dan waar je bent, één ding tegelijk, en geef dat ding je bewuste aandachtige hart-gecenterde focus. Wacht niet tot een heel levensplan zich begint te materializeren. Bepaalde acties vallen inderdaad nu in de goddelijke timing, maak je keuzes. En vertrouw erop dat spirit daar bij jou is, en je zacht en liefdevol begeleidt.

Selacia
www.Selacia.com

vert. Fran Tielemans

1 REACTIE

 1. Interessant hoe de dingen die je overkomen en die je als lastig ondervindverklaart worden.
  Ik voelde mij vaak gebloktbij regressies, zonder dat ik begreep waarom.
  Ik had vaak last van woede en wrok naar gebeurtenissen.
  Gelukkig kon ik dat verwerken, maar ze bleven terug komen, die stomme wrok gevoelens.
  Ik vond dat erg irritant want ik ben helemaal niet zo, steeds stil staan bij nare gebeurtenissen.
  Fijn om te weten en te ervaren dat beide voorbij gegaan zijn zonder daar bewust van te zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in