je ziel

Wat is je ziel? Hoe zoekt zij contact met ons? En hoe kunnen wij op onze beurt bewust contact maken met onze ziel? In twee artikelen beschrijf ik hoe je contact kunt krijgen met jouw ziel. Dit eerste artikel gaat over hoe onze ziel contact zoekt met ons. Het vervolg over hoe wij zelf met onze ziel verbinding kunnen maken.

Leven vanuit je ziel is een interactie waarin we ons voortdurend afstemmen om zo met onze ziel samen te vallen in ons dagelijkse leven. En als we leven vanuit onze ziel, leven we vanuit onze oorspronkelijkste essentie, onze hoogste frequentie

Wat is de ziel?

Jouw ziel is een onvoorstelbaar hoge energiefrequentie met een unieke trilling, die jou maakt zoals jij bent.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

In Gesprekken met God (N.D. Walsch, 1995) wordt de aard van onze ziel prachtig omschreven: “Jouw ziel is overal in je en om je heen. Ze is wat jou geheel omvat. De ziel is groter dan je lichaam. Zij wordt niet door je lichaam gedragen, maar draagt zelf jouw hele lichaam in zich. De ziel is wat je bij elkaar houdt, net zoals de ziel van God de hele kosmos bevat en bijeenhoudt”.

De ziel is de oneindige ruimte om ons heen. Alle zielen van ieder mens, dier en plant bevinden zich daar. Er is geen plek waar de ene ziel ophoudt en de andere begint. Dit is waarom wij allen niet afgescheiden zijn van elkaar, waarom wij allen één zijn.

de kleine ziel en de zon

Je bent onderdeel van een eenheid maar toch uniek

Ondanks dat we een grote onafscheidelijke ziel zijn, heeft jouw ziel ook haar eigen unieke trillingsfrequentie. Voordat je hier kwam, had je ziel een besluit genomen over haar aard. Over haar vibratie, over haar snelheid, haar golflengte, haar emanatie, haar kleur etc.

De ziel was er altijd al. Voor jouw geboorte -wat geresulteerd heeft in je huidige leven- heeft ze jouw mens-zijn opgebouwd. Ze heeft jou gemanifesteerd door haar trilling aan te passen aan deze 3-dimensionale wereld, zodat je huidige kenbare en stoffelijke lichaam ontstond. Ze heeft je precies zo opgebouwd, dat ze haar missie door middel van jou kan leven. 

Naast vele subtiele lichamen die onderdeel zijn van ons wezen, ontwierp je ziel je fysieke, emotionele en mentale lichaam. Deze drie lichamen zijn voor ons kenbaar. Ze zijn tot op bepaalde hoogte waarneembaar en bepalen in hoge mate hoe jij er uitziet, hoe je voelt en denkt. Maar het is niet wie je bent. Jij bent je eigen ziel, een energie van veel, heel veel hogere frequentie dan deze kenbare lichamen.

Slaapwandelend leven

Omdat de ziel op een zoveel hogere frequentie bestaat dan ons fysieke lichaam, kunnen we haar met onze 5 zintuigen doorgaans niet waarnemen. Dat is de reden waarom de meeste mensen geen flauw idee hebben van het bestaan van hun ziel. Ze geloven er niet in en richten zich volledig op hun lichaam, hun emoties of hun gedachten.

Omdat dit de kenbare, waarneembare aspecten van onszelf zijn, hebben we de neiging ons hiermee te identificeren. Dat wat we van onszelf kunnen zien, voelen of dat wat we denken, dat is wie we denken te zijn. Maar dit is die illusie, waar talloze wijsheidstradities en goeroes het al eeuwen en eeuwen over hebben. Ons lichaam, ons denken en onze emoties zijn instrumenten die we hebben om ons uit te drukken, maar het is niet wie we zijn.

Eigenlijk is het leven vanuit deze ‘instrumenten’ een soort slaapwandelen, en vele mensen zijn nog in een diepe slaap. Toch worden er ook steeds meer mensen wakker.Waarheid

Het ontwaken van jouw ziel

Dit wakker-worden kan zich aandienen als een plots innerlijk besef. Een besef of een gevoel dat je meer bent dan je kleine ik; je ego, je bezittingen, je functie, je lichaam.

Wanneer mensen wakker worden, snappen ze vaak niet wat er aan de hand is. Ze denken dat er iets mis is met zichzelf of met hun leven. Ze voelen zich niet ‘heel’, niet compleet en kunnen zich opgesloten voelen in de structuur van hun leven. Dit brengt ongemak, een gevoel dat ‘de jas niet meer past’. En daarvandaan gaan ze op zoek naar ‘zichzelf’, zoals we dat zo mooi kunnen zeggen. Dit is het pad van bewustzijnsontwikkeling.

Het moment, of soms ook de keuze, om dit bewustzijnspad te gaan bewandelen, gaat nooit onopgemerkt. Vaak gaat het verder dan ongemak en worden we door een crisis -op wat voor vlak in ons leven dan ook- ertoe ‘gedwongen’ om verder te gaan kijken dan ons huidig niveau en onze manier van leven.

Crisis: het pad van bewustzijnsontwikkeling bewandelen

Als we een crisis in ons leven ervaren, gaat het voor ons als persona dan overduidelijk mis. Maar onze ziel stuurt hier juist op aan. Het ineen vallen van je leven zoals je dat leidde – het verliezen van je baan, een depressie of burn-out, het verbroken worden van je relatie, ziekte, verlies of psychisch disfunctioneren- zijn allemaal cadeautjes van onze ziel. En de mooiste cadeaus komen in de lelijkste verpakkingen. Maar het zijn simpelweg gezonde signalen van een voor de ziel ongezonde of niet meer passende levenshouding.

Dit is ook vaak het moment dat we hulp zoeken, dit is vaak het moment dat mensen bij me komen voor begeleiding.

Ik vertel ze altijd wat ik heilig geloof: “Je ziel zoekt contact met je. Ze ‘dwingt’ je door middel van het ongemak dat je ervaart, naar binnen te kijken en jouw eigen waarheid te gaan leven. Ze vraagt je je bewustzijn en leefstijl op te schalen naar een niveau dat recht doet aan wie je werkelijk bent”.

Onze ziel zorgt voor dit ontwaak-proces, soms zacht, maar omdat we vaak diep in slaap zijn, is het ook wel eens nodig dat we behoorlijk door elkaar geschud worden. Als je door elkaar geschud wordt, weet dan dat het een liefdevolle handreiking is van jouw ziel.de spirituele bypass

Contact met je ziel: verhogen van je energiefrequentie

Onze ziel wil dat we ons haar gaan herinneren, ze wil dat we vanuit haar gaan leven. Ze wil dat we onze frequentie verhogen zodat haar aard, kleur, en trillingsniveau meer kan gaan resoneren in jouw menselijke wezen. Want enkel op die manier kan je ziel vrij door jou heen stromen en bewegen. Enkel op die manier kan zij jouw dagelijks leven -en je emoties, gedachten en lichaam- als instrument gebruiken voor haar missie die ze heeft met dit specifieke leven.

Een crisis is dus niet een teken van falen, het is een signaal dat onze ziel niet vrijelijk door ons heen kan stromen. “Wil je wakker worden?”, fluistert zij eerst een aantal malen zacht. Maar als we niet willen luisteren, laat zij het ons ook zeker voelen.

Een groot deel van het menselijk ongemak, hun ziekten en geestelijke kwalen, is een gebrek aan het vrijelijk kunnen stromen van onze ziel door ons heen. Daarom is het zo ongelofelijk belangrijk om niet te wachten tot we ziek worden of in crisis terechtkomen, maar dat we doorlopend vanuit onze kant bewust en intentioneel contact zoeken met onze ziel.

Communicatie met onze ziel

Meditatie is een manier om te communiceren met je ziel. Intuïtie, ingevingen, helder weten, kippenvelmomenten, piekervaringen en geluk voelen, zijn manieren waarop onze ziel met ons communiceert.

Als we ons openstellen voor deze interactie, ons afstemmen op de subtiele communicatiesignalen van onze ziel, kan zij steeds meer door ons heen stromen. Dan kan deze interactie de vorm aannemen van een continue dialoog waarin de ziel ons voorziet van alles wat wij willen weten, ervaren en creëren in dit huidige leven.

In een vervolg op dit artikel beschrijf ik hoe wij, vanuit onze kant, contact kunnen maken met onze ziel en onze trillingsfrequentie kunnen verhogen. Je leest het hier!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

16 REACTIES

 1. Hallo Jentien,
  Wat een duidelijke taal en waarheid!
  Ik ben erg blij met jou manier van beschrijving over de ziel.
  Zelf zit ik ook in het vak en probeer mensen te helpen in bewust worden.
  Maar ik zou niet eerlijk zijn wanneer ik niet vermeld dat deze beschrijving ook mij kippenvel geeft.

  Harte groet

 2. Ik vind jullie artikels altijd heel boeiend, dank je om deze te delen. Ikzelf ben de Celestijnse Belofte en de Inzichten aan het lezen en daar leer ik ook veel uit. Ben nu bezig met het 11fde Inzicht en lees nieuwe kindskinderen.
  Ik ben in het Licht van God en omarm mijn ziel. Ik voel mij gezegend en geliefd.

 3. De Confrontatie

  Het interesseert me niet wat je doet om je brood te verdienen.
  Ik wil weten waar je echt naar hongert
  en of je het aandurft te dromen van een ontmoeting
  met je diepste hartverlangen.
  Ik wil weten of je het risico wil lopen te worden aangezien
  als een dwaas op zoek naar liefde, naar het grote levensavontuur
  en de vervulling van zijn dromen.
  Het is voor mij niet van belang welke moeilijkheden je pad kruisen.
  Ik wil weten of je het centrum van verdriet en pijn
  hebt aangeraakt,
  of je bent “geopend”door alle ontgoochelingen in je leven
  of dat je erdoor bent getekend en in jezelf gekeerd,
  gesloten uit angst voor verdere pijn.
  Ik wil weten of je de pijn onder ogen durft te zien, zonder de intentie
  ze te verstoppen, te minimaliseren of je ertegen te verzetten.
  Ik wil weten of je uitbundig kan dansen en je van top tot teen
  door extase kan laten vullen zonder jezelf aan te manen
  voorzichtig te zijn, “realistisch”te zijn en de grenzen van je
  mens-zijn in herinnering te brengen.
  Het interesseert me niet of de verhalen die je aan anderen vertelt
  wel echt waar zijn.
  Ik wil weten of je in staat bent een ander teleur te stellen
  om trouw te kunnen zijn aan jezelf,
  of je de beschuldigingen van verraad kan duiden
  om je eigen ziel niet te verraden.
  Ik wil weten of je vol vertrouwen kan zijn en daardoor betrouwbaar,
  Ik wil weten of je de schoonheid kan zien
  zelfs als het niet iedere dag even mooi is,
  en of je je leven kan enten op Gods Aanwezigheid.
  Ik wil weten of je met mislukking kan leven
  en elke dag volmondig kan blijven roepen naar het leven: “ja”.
  Het is voor mij niet van belang te weten waar je woont
  of hoeveel geld je hebt.
  Ik wil weten of je, na een nacht van pijn en wanhoop,
  vermoeid en ontreddering,
  terug op kunt staan en de kracht vinden om verder te gaan.
  Het interesseert me niet hoe je heet, hoe het komt dat je
  hiernaartoe kwam.
  Ik wil weten of je in het midden van het vuur kan staan,
  samen met Mij, zonder terug te deinzen.
  Het interesseert me niet waar,wat of met wie je gestudeerd hebt.
  Ik wil weten of je alleen kan zijn met jezelf,
  in de schijnbaar eenzame momenten,
  en of je dan de Aanwezigheid kan voelen van een Metgezel
  die immer bij je is om alle lasten van je over te nemen…..

  Je Ziel….

 4. Dankjewel!!
  Zo mooi en duidelijk omschreven.
  Wat fijn….de bewustwording en er nu wewr aan herrinerd te worden.
  Jeanette x

 5. Dankjewel Jentien voor dit duidelijke artikel. Dit waren precies de vragen waar ik antwoord op wilde hebben. Ik kijk uit naar het volgende artikel.

  Liefs M.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in