Leven vanuit jouw stroom
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Wil jij dicht bij jezelf zijn en meer leven vanuit contact met jouw innerlijke bron, jouw stroom?

Als je niet bewust bent, blijft het zoals het is. Door de factoren op te gaan merken die je weghouden bij werkelijk leven vanuit jouw stroom, groeit je bewustzijn en herstel je het contact met jezelf. Bewustzijn geeft ruimte en daardoor kunnen dingen in jou, en daarmee ook om jou heen, verschuiven en groeien.

Wat verbreekt contact met jouw stroom?

Wanneer je niet leeft vanuit jouw stroom, betekent dat dat het contact met jezelf er niet of beperkt is.

Hieronder noem ik een aantal factoren die je weghalen bij jezelf. Dit lijstje is zeker niet compleet. Het zijn de punten die ik de laatste tijd in mezelf en bij andere mensen heb ervaren. Ik nodig je uit te ontdekken in welke punten jij je kan herkennen en in welke niet, zodat jij je bewustzijn over dit onderwerp kan laten groeien.

 • – Veel ‘in je hoofd’ zitten.
 • – Gevoelens tegenhouden of binnenhouden.
 • – Je lichaam aanspannen.
 • – ‘Weggaan’ bij moeilijke gevoelens, ze niet willen voelen.
 • – Nadenken over andere mensen als ze iets doen wat jou raakt/pijn doet/boos maakt. Beschuldigen, willen begrijpen, analyseren, zoeken naar oplossingen.
 • – Oppervlakkig ademen.
 • – Je tijd vullen met te veel bezigheden of andere mensen.
 • – Haast hebben.
 • – (Teveel) plannen, vooruit denken.
 • – Angst om te doen wat je wil (betekent eigenlijk ook ‘in je hoofd zitten’, want angst heeft zijn oorsprong in je gedachten)
 • – Enzovoorts, enzovoorts.

Bovenstaande punten kunnen worden samengevat als: je aandacht ergens anders op richten dan wat je hier en nu in je lichaam voelt (je aandacht brengen in je hoofd, verleden, toekomst of je buitenwereld).

Daarmee is ook direct duidelijk wat je wel dichter bij jezelf brengt: aandacht voor wat jij voelt en opmerkt in je lichaam, op dit moment.

Verbinden met jezelf, leven vanuit jouw stroom

Wanneer je je aandacht gaat verplaatsen van gericht zijn op buiten jezelf naar je lichaam in het nu, kom je eerst bij de buitenlagen, de gevoelens en gewaarwordingen die meer aan de oppervlakte liggen. Door meer vertrouwd te worden met op deze manier bij jezelf zijn, krijg je toegang tot steeds diepere lagen.

Als je fijner afgestemd raakt, kun je subtielere gevoelens en energie waarnemen. In deze subtiele en diepere lagen ligt jouw bron verborgen: jouw licht, kracht, voedingsbron en wegwijzer.

Wanneer je stappen zet in je leven (hoe groot of klein ook) vanuit contact met deze bron, leef je vanuit jouw stroom.

Contact met je bron

Ik merk dat als ik het contact met mijn bron kwijt ben, alles wat ik doe stroef en moeizaam aanvoelt. Ik moet hard werken om dingen gedaan te krijgen en dat maakt me moe en geïrriteerd. Dingen zijn dan snel te veel; het voelt zwaar.

Op de momenten dat ik kan leven vanuit contact met mijn bron, ervaar ik meer rust, harmonie, liefde, geduld en vertrouwen. Er komen goede dingen naar me toe en het lijkt allemaal vanzelf te gaan. Leven voelt gemakkelijker. Ik voel de warme bol van licht en warmte die diep in mijn buik aanwezig is en die haar energie naar alle kanten uitstraalt.

Loslaten

Contact met je innerlijk vormt zich niet als je constant bezig bent, je tijd volpropt en je laat afleiden door allerlei zaken buiten jezelf. Contact met jezelf kan juist ontstaan in leegte, ruimte, ontspanning en stilte en heeft veel meer te maken met (bv. spanning, angst, controle, ballast) loslaten, dan met iets ‘doen’.

Natuurlijk ritme

Je mag je herinneren dat elke ervaring waardevol is. Ook de ervaring van hoe het voelt om te ploeteren, uit de stroom te zijn en niet kunnen vinden wat je zoekt, mag worden doorleefd. Elke ervaring maakt je rijker.

Er is, net zoals bij alles in het leven, een natuurlijk ritme van uit jouw stroom zijn en er weer in komen. Daarin mag je liefdevol meebewegen.

Denk in niet te grote stappen.

Kijk maar welk klein dingetje jij vandaag kan loslaten zodat je weer een (mini)stapje richting jezelf kan maken.

En wees boven alles zo lief voor jezelf als je maar zijn kan.

Liefs Lea

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in