Leven vanuit mijn intuïtie

Een paar jaar geleden was mijn lichaam erg ziek. Ik was flink overspannen door een aantal heftige gebeurtenissen in mijn leven en zowel mijn lichaam als geest hadden er even geen zin meer in. Hierdoor raakte ik in een depressie en kreeg ik last van angstaanvallen, omdat voor mijn gevoel mijn leven niet ‘op orde was’ en ik gewend ben om mezelf te pushen om door te gaan. Alleen hoe harder ik pushte, hoe rotter ik me lichamelijk en geestelijk voelde.

Op een dag luisterde ik naar een webinar van Deepak Chopra wat me erg raakte. Hij vertelde dat als er nare dingen in je leven gebeuren, het niet jouw schuld is, maar dat het je iets te brengen heeft, dat het je iets wil vertellen en dat elke nare situatie een positieve boodschap heeft. Hierdoor kreeg ik weer een beetje vertrouwen en ik besloot op zoek te gaan naar de positieve boodschap die mijn situatie me te vertellen had.intuïtie-voordelen-van-hooggevoeligheid

Mijn leven stortte in elkaar

Langzaamaan begon ik te begrijpen dat mijn leven op het gebied van gezondheid, werk, relatie(s) in elkaar was gestort, omdat het gebouwd was op een zwak en negatief fundament. En dat ik nu de kans kreeg om een nieuw leven op te bouwen op een sterk en positief fundament. Ik mocht eerlijk gaan kijken naar wat ik al die jaren had gedaan en ik realiseerde me dat ik bezig was om anderen tevreden te stellen, om te voldoen aan een ‘beeld’ wat ik had gecreëerd en waarvan ik dacht dat anderen wilden dat ik hieraan voldeed.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Ik moest de ideale werknemer zijn die altijd presteerde, ik moest een goede dochter zijn door mijn ouders geen last te bezorgen, ik moest de perfecte partner zijn die doet wat haar partner leuk vindt etc. Maar hierdoor deed ik mezelf enorm tekort. Ik voelde me ongelukkig in mijn werk en in mijn relatie, maar wilde dit niet toegeven aan mezelf. Totdat het leven me een handje ging ‘helpen’ en ervoor zorgde dat de boel in elkaar stortte.

Leven vanuit mijn intuïtie

Gelukkig was daar Deepak met zijn positieve boodschap, die me ook vertelde dat ik een leven kan creëren waar ik zelf blij van word. Een leven wat in overeenstemming is met mijn talenten, mijn levenstempo, een leven waarin mijn hoogsensitiveit kan bloeien in plaats van het gevoel te hebben dat ik mezelf moet forceren om te zijn zoals anderen zijn en te doen zoals anderen doen. Dit heb ik lang geprobeerd en keer op keer ging ik onderuit, omdat ik mezelf geweld aandeed om het levenstempo van anderen te kopiëren.

Ik begon te beseffen dat dit niet het doel van het leven is.

Dit betekende dat ik mocht gaan inzien wat voor mij belangrijk is, wat ik leuk vind en waarom ik hier op aarde ben. Wat mijn grootste verlangen is en wat mijn grootste talent is en hiernaar gaan leven. Dit betekende ook dat ik mezelf op de eerste plaats mocht gaan zetten en de balans tussen geven en ontvangen bij mezelf mocht herstellen. Door me te conformeren aan anderen en anderen op de eerste plaats te zetten, had ik mezelf letterlijk en figuurlijk leeggegeven. Ontvangen was namelijk niet mijn sterkste punt. En met ontvangen bedoel ik, dat je jezelf dingen mag gunnen en mag openstaan voor liefde, hulp en (financiële) steun van anderen.

Leven vanuit flow in plaats van force

Ik ben gaan geloven dat mijn intuïtie de stem van mijn ziel is die precies weet wat voor mij de juiste stappen zijn om mijn doel te bereiken. En die stappen zijn afgestemd op wat goed is voor mijn geestelijke en lichamelijke gezondheid. Hierdoor zijn lichaam, hart en ziel in balans met elkaar. Luisteren naar mijn intuïtie ging met vallen en opstaan. Want mijn ratio wilde controle hebben en precies weten welke stappen ik moest zetten en wat dat ging opleveren.vrouwelijke energie

Ik begreep gelukkig al hoe belangrijk positieve gedachten, patronen en gevoelens zijn. Leren luisteren naar je intuïtie is stap 1, maar te durven doen wat je intuïtie je ingeeft is de o zo belangrijke stap 2. Als je je laat leiden door angstgedachten, ga je al snel weer handelen vanuit force energie, hiermee bedoel ik energie die dingen wil afdwingen. Afdwingen ontstaat vanuit angstgedachten, omdat je ratio de situatie zoals deze is, niet kan accepteren. Dit zorgt ervoor dat je meer gaat creëren van wat je niet kan accepteren.

Daarom is het belangrijk dat je gedachten en daarmee gevoelens gaat realiseren die je gaan helpen en gaan ondersteunen. Zodat angst kan veranderen in vertrouwen.

Het is een heftige tijd geweest, maar doordat ben ik gaan zoeken naar de positieve boodschap heb ik mogen leren dat de antwoorden in mijn binnenwereld zitten in plaats van ze te zoeken in de buitenwereld. Het veranderen van mijn negatieve overtuigingen heeft ervoor gezorgd dat ik veel minder stress ben gaan ervaren, waardoor mijn gezondheid en energieniveau sterk verbeterden.

En dat ik een sterk fundament ben gaan bouwen waar ik blij van word. Het heeft veel vertrouwen gegeven dat mijn verlangens ook daadwerkelijk gerealiseerd kunnen worden op een manier en in een tempo die bij mij passen. Wat een verschil met een paar jaar geleden.

Michelle McLeary

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

8 REACTIES

 1. Goh!! Zo herkenbaar. Lijkt alsof ik mijn levensverhaal lees. Ook zoveel meegemaakt, eruit gekrabbeld en eindelijk sinds dit jaar mijn gevoel aan het volgen. Mijn eigen krachten ontdekt en geleerd om het positieve wat op mijn pad komt te accepteren en dankbaar zijn. Helaas kan je de ander niet redden wat je ook zou doen. Mijn partner heeft zelf een einde gemaakt aan zijn leven. Maar ja zou ik hem kunnen redden door hem te blijven plezieren en mijzelf blijven wegcijferen? Nee zei mijn gevoel. En door al die nare ervaringen heb ik ook mijn boodschap gevonden en omarmd. Ik mag nu ook gelukkig zijn.

 2. Veel mensen maken zoiets mee in meer of mindere mate.
  Soms lijkt een periode alles tegelijk mis te gaan.
  Ik moet eerlijk zeggen dat er bij mij eigenlijk nooit iets makkelijk gaat.
  Ik heb altijd overal voor moeten vechten.
  Uiteindelijk krijg ik er vaak wel veel voor terug.
  Uiteindelijk leer je daar wel van.
  Maar soms denk ik weleens, is het nu niet eens genoeg geweest?
  Aan de andere kant zijn er mensen die het nog veel erger hebben en moet ik niet
  klagen.
  Het is soms even moeilijk om tijdens een zwaar moment het positieve in een situatie te
  zien. Dan kun je denken dat je je altijd zo blijft voelen, maar vaak komen er gelukkig weer betere
  tijden.

  Het is belangrijk om dagelijks even tijd voor jezelf te nemen en tot rust te komen.
  Dat kan zelfs tussendoor even op je werk, dan ga je naar het toilet, sluit je ogen en denk aan iets moois en let op je ademhaling.

 3. Voor mij de 2 reactie's zooo herkenbaar..ik ben moe moe..weet geen uitweg meer..nu gaan ze me nog ontslagen na 9jaar omdat ik nu5maand in ziekteverlof ben..:-)

  • Sonja, ik heb zoiets dergelijks ook meegemaakt. Ga naar je huisarts en vraag naar een bloed -en urinetest. Ja, heb hier zelf naar moeten vragen. Bleek dat ik een te traag werkende schildklier heb. Dat kan mede je uitgeput zijn verklaren. Later kwam ik bij een orthomoleculair arts terecht. Daar kwam nog bij, een tekort aan magnesium en vitamine B12. Mochten ze nog niets kunnen vinden, laat dan je hart nakijken in het ziekenhuis.
   Verder adviseer ik je om hulptroepen in te schakelen, want dit ga je niet alleen redden.
   Op zielsniveau is het waarschijnlijk de bedoeling, dat je een andere koers gaat varen. Doe je dit niet zelf, dan wordt het voor je gedaan. Voor je werkgever kost je nu alleen maar geld. Dus, niet goedschiks dan maar kwaadschiks. Ik hoop dat de volgende uitspraak je zal sterken in dit proces:
   Daar waar je struikelt, liggen je grootste schatten begraven.

  • Lieve Sonja

   Houd moed a u b er komt echt weet licht in de duisternis.
   Ze kunnen je toch niet ontslaan als je in de ziekte wet zit.
   Heb je geen rechtsbijstand verzekering ? Of ben je te moe om daar in te duiken.
   Ik vindt het vreselijk omdat wij het ook meegemaakt hebben.
   Ik ging er stilletjes aan kapot , daarom moest ik mij afsluiten voor
   mijn man.
   Je krijgt altijd een uitkering , en probeer of er een familie lid meekan mocht
   je moeten gaan praten op je werk. ter ondersteuning.ga nooit alleen.
   Je bent nu te kwetsbaar.
   Denk goed om jezelf vrouwtje . Laat je niet kisten.

   Lieve groeten Jannie ❤️

   • P s Wat roos zegt is de moeite waard op na te laten kijken.
    Ook een bekende van mij had een trage schildklier werking
    en een gigantisch vit d tekort. ook b 12 wat vaak samen gaat met
    de schildklier daar was een te kort gemeten. dokters staan er niet voor open
    Om b 12 na te laten kijken . Want het kan je leven verwoesten.
    Langdurige tekorten kan zelfs neurologische en psychische klachten geven.

    Sterkte nogmaals ❤️

 4. Een dierbaar familie lid heeft twee maal een zware burn-out opgelopen.
  Het kosten hem bijna zijn leven.
  Bij hem heeft veel tijd in de natuur en sporten voor een oplossing bezorgt.
  Als hij toen had geweten wat hij nu wist , was dit nooit gebeurd.
  Het heeft zijn diepe sporen nagelaten. hij is niet meer de persoon die hij was.
  Niet iedereen is namelijk in staat om zijn gedachte patroon en denken te
  veranderen. ook al doe je nog zo je best.
  Want hij was niet in staat om ook maar een positieve gedachte te hebben.
  Het is jammer dat dit gebeurd is , maar het zal een reden hebben gehad.
  Ik zelf sloot mijzelf toch af denk, want mijn positieve denken en hem
  helpen had weinig zin.
  Misschien egoïstisch maar ik heb eigenlijk al zoveel moeten meemaken
  dat mijn ituïtie mij op dat moment ergens anders heen stuurden namelijk alleen op mijzelf .
  Tevens had ik de taak om ons thuis wonend kind ook af te schermen.
  Het lijkt allemaal makkelijk zoals ik het lees , maar zit er maar eens in.
  Alle fundamenten worden onder je vandaan geschopt . ook financiële .
  Maar momenteel gaat alles goed .
  Dus misschien toch van geleerd . was het dan toch ergens goed voor !!!

 5. Zó ontzettend herkenbaar! De burn-outs, depressie en ontslag op mijn werk zijn gerealiseerd. Nu ben ik aan het opkrabbelen. Wat wil ik nu? Hoe luister ik naar mijn intuïtie? De ratio heeft 50 jaar het alleenrecht gehad. Stapje voor stapje kom ik vooruit en weet dat het nu tijd is voor wat IK wil.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in