Wist je dat ieder mens eenzelfde innerlijke doel op aarde heeft? Jouw uitdaging in dit leven is dezelfde als die van je buurvrouw. Als je aan het eind van je leven gekomen bent en klaar staat om over te gaan, is de progressie die je gemaakt hebt ten aanzien van dit doel het enige, wat nog belangrijk is. Het is ook het enige waar je wat aan hebt als je weer incarneert in een volgend leven.

Ontwaken uit de droom dat je slechts mens bent

Dit innerlijke doel waar ieder mens in zijn leven aan mag werken, is ascensie, oftewel ontwaken uit de droom dat je slechts mens bent. Doordat je je volledig geïdentificeerd hebt met je lichaam en ego lijken deze woorden vreemd en onwerkelijk. Toch is er een deel in jou dat wel beter weet. Noem het ziel, noem het een Goddelijk deel in jou. Als je stil wordt en naar binnen gaat, kom je daar vanzelf terecht. Als je vanuit daar kijkt naar je leven besef je dat het leven uiteindelijk niet gaat over die geweldige baan die je hebt, jouw drukke sociale leven of die lieve kinderen. Dit zijn overigens wel de gebieden waar je jouw training kunt verwachten, het is zeg maar, jouw speelterrein. In de interactie met de ander heb je steeds weer de keuze: kies ik vanuit mijn ego, mijn mens-zijn of acteer ik vanuit het goddelijke deel in mij.

Zwem je in de zee of in een vissenkom?

Overigens is er niks mis met het ego hoor; het is een fantastisch hulpmiddel om in een lichaam te zijn. Door het ego bekommeren we ons ook daadwerkelijk om ons lichaam en nemen we voor de volle 100% deel aan deze aardse manifestatie. Het is alleen niet de bedoeling om jezelf volledig met het ego te identificeren en hiervan uit te gaan leven. Je bent dan als een goudvis in een vissenkom die alsmaar dezelfde beperkende rondjes moet zwemmen. En dat terwijl er ook de mogelijkheid is om in die prachtige zee te duiken.
Het lichaam kun je zien als een prachtige ingenieus vehikel dat het mogelijk maakt om deel te nemen aan deze aardse reis. Dankzij het lichaam kunnen we oefenen. De reis tot ontwaken is dan ook via je lichaam: via het voelen, ervaren en handelen.

Via het mens-zijn ervaren hoe het is om Goddelijk te zijn

manieren om de chakra's te balancerenAls je je innerlijke doel op aarde weet te verwezenlijken, leef je vanuit licht en liefde. Welke situatie het leven ook aan je presenteert, jouw houding blijft evenwichtig en vol onvoorwaardelijke liefde. Voor jezelf, voor de ander en voor jouw aardse reis. Wanneer je jouw innerlijke levensdoel behaalt, doorzie je het leven en begrijp je dat het bedoeld is om ten alle tijden voor het licht te kiezen. Doordat je als mens het donker zo goed hebt leren kennen, kun je nu als geen ander ervaren hoe het licht aanvoelt. Doordat je pijn, verdriet, woede en haat hebt mogen doorleven, kun jij nu als geen ander voelen wat liefde is. God kan zichzelf niet kennen als het alleen maar God heeft ervaren. Door deze menselijke ervaringen, kun je tot in je tenen ervaren wat het is om Goddelijk te zijn.

De vijf initiaties op het pad van ascensie

Als je op het pad van ascensie loopt zijn er vijf initiaties te ondergaan. Ik som ze hieronder voor je op, zodat jij kunt kijken hoe ver je al gevorderd bent op jouw pad naar ascensie.
De eerste initiatie gaat over het meester worden van jouw fysieke lichaam. In hoeverre ben jij vrij van verslavingen ten aanzien van roken, drinken, eten? In hoeverre weet je jezelf te begrenzen ten aanzien van losbandigheid? Ben je nog een emotie eter of ben je al in staat om op een andere manier met jouw emoties om te gaan? Moet je nog iedere dag een glas alcohol drinken of kun je dat laten staan? Allemaal aanwijzingen of jij (vaak onbewust) aan het werk bent op het eerste initiatieniveau.
Als je meester geworden bent over je fysieke lichaam staat de tweede uitdaging als mens op je stoep: je wordt uitgenodigd om je emotionele lichaam te leren beheersen. Dit is voor veel mensen een enorme uitdaging en vaak heb je hier veel levens voor nodig. Ben je in staat om je zelfzuchtige verlangens te beheersen? Lukt het je om in evenwicht te blijven en je niet over te geven aan je frustratie, irritatie, woede of welke emotie dan ook?
Wanneer je in je emotionele lichaam onder controle hebt, ben je bij initiatie nummer drie aangekomen; de beheersing van je mentale lichaam. Vaak volgt deze initiatie al snel op nummer twee; simpelweg omdat onze gedachten een grote rol spelen in onze emoties. Belangrijk bij deze uitdaging op het pad naar lichtmeesterschap is dat je in staat bent jouw denken te beheersen. Je bent je bewust van je gedachten, waar je aandacht naar uitgaat gedurende de dag en je bent in staat om dit proces te sturen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

De vierde initiatie gaat over vrijheid van zelfinteresse en jouw leven in dienst te stellen voor het grotere geheel. Je bent in staat om steeds weer vanuit het perspectief van de kosmische mens te denken en handelen. Je streeft naar het hoogste goed voor allen.
De vijfde initiatie is een kosmische initiatie waardoor je met een totaal nieuwe blik naar de werkelijkheid gaat kijken. Tenslotte, bij de zesde initiatie is je lichtlichaam geactiveerd en leef je vanuit het Christus of Boeddha bewustzijn. Je bent een geascendeerde meester en zult niet meer hoeven incarneren op aarde. Hoewel een geascendeerde meester groot respect verdient en dit echt een ontzettend knappe menselijke prestatie is, mag je voor ogen houden dat ook een meester blijft groeien en leren. Sterker nog, als we kijken naar dat wat er te leren valt in het universum en dit neerzetten op een schaal van 1 tot 10, staat een lichtmeester bij nummer 1.

Je bent al geascendeerd!

Wellicht is het bemoedigend om te zeggen dat er een deel in jou allang geascendeerd is. Hoewel de weg voor nu wellicht heel lang lijkt, en ja – het vereist zeker veel aandacht en training, mag je niet vergeten dat je dit echt kunt. Ook jij bent in staat om te ascenderen, om deze zes stappen te doorlopen. Zo niet in dit leven, dan in een volgend leven.
Weet dat je jezelf iedere dag weer mag trainen op dit pad. Het is alsof je een spier traint: iedere dag wordt hij weer wat sterker. Iedere keer wanneer jij bewust kiest voor dat Goddelijke deel in jou, voor liefde en licht en aan je ego voorbijgaat, heb je weer een stapje gezet. Wees daar trots op!

Ik wens je alle goeds op jouw aardse reis..

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in