Een interessant ding over de volwassenen van nu is het aantal dingen die ze doen met hun leven. In mijn leven, heb ik al verschillende carrières/loopbanen gehad en is mijn levensrichting al een meerdere maal dramatisch veranderd. Alhoewel ik soms wenste dat ik een ding voor altijd kon doen, weet ik dat ik verveeld zou raken en mijn interesse met der tijd zou verliezen. We kunnen niet kijken naar ons levenspad of doel in termen van ‘de rest van ons leven’ omdat onze energie constant verandert. Wat we wel kunnen doen is kijken naar wat ons vandaag interesseert en open staan voor verandering in de toekomst.

We zijn de eerste generatie (degenen onder ons die over de 40 zijn) die niet heeft genoten van de voordelen van levenslange arbeid (opmerking: een baan waarbij je begint en eindigt met pensioen), multi-decennium huwelijken of een leven van stabiliteit en voorspelbaarheid. Soms is dat een goed ding, andere keren kan dat meer dan een beetje eng zijn. Veel mensen die ik ken voelen dat ze financieel onvoorbereid zijn voor pensioen, creëren nieuwe carrières and professionele mogelijkheden wanneer ze 40 of 50 zijn en denken er niet over om te stoppen met werken wanneer ze 60, 70 of ouder zijn. Maar we zijn ook onzeker hoe we vooruitgang moeten boeken op deze gebieden omdat we de eerste generatie zijn die vrijwel onbeperkte mogelijkheden hebben om uit te kiezen wat we met de rest van ons leven willen doen.

Persoonlijk ben ik blij dat niemand mij dwingt om met pensioen te gaan als ik 65 of 70 ben, en weten dat ik mijn talenten kan gebruiken, op welke wijze ik kies, is spannend. We kunnen naar onze onzekere toekomst kijken met twijfel of we kunnen het zien voor dat het is, een mogelijkheid om te kiezen wat bij ons past in plaats van proberen om onszelf te passen in een professioneel model dat niet bij ons past en geen vrijheid of expressie toelaat. We zijn zo getalenteerd dat we onze talenten op de best mogelijke manier moeten gebruiken, en dat betekent een professioneel pad te kiezen dat ons vreugde brengt.

Wat wil je doen met de rest van jouw leven? Je kunt deze vraag misschien niet beantwoorden en dat is oké, omdat de vraag die je jezelf zou moeten stellen is de vraag waar je wel een antwoord op weet namelijk, Wat wil ik nu doen? omdat het antwoord met der tijd verandert. Dus neem de ‘inventaris’ op van jouw talenten en heb de intentie om ze te gebruiken op de best mogelijk manier. Ga naar voren op dat pad en wanneer je op een kruising aankomt, neem het volgende pad dat je de meeste vreugde schenkt. We hebben een onbeperkt aan opties beschikbaar wanneer we onszelf willen uiten als een geschenk aan de wereld, en onze energie met de wereld willen delen op manieren die belangrijk zijn voor ons.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

andere artikelen Jennifer Hoffman op deze site/website Jennifer Hoffman

beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie

2 REACTIES

 1. Ik heb in mijn leven diverse malen gewisseld van baan en soort werk. Deels omdat ik mij inderdaad ook ging vervelen maar ook gedwongen door reorganisaties.
  Vorig jaar mijn baan kwijt geraakt door een ernstige ziekte waarbij ik de dood heb mogen ervaren en als een nieuw mens ben herboren.
  Ondanks ik 59 jaar ben verlangde ik al stiekem naar mijn pensioen. Baalde van al die gemene nieuwe politieke maatregelingen die aan mijn opgebouwde zekerheid knaagden.
  Na mijn bijna doodervaring voel ik veel enthousiasme om mijn opgedane inzichten te delen. Heb een website het levenslicht laten zien en voel een enthousiasme en gedrevenheid die nieuw voor mij is. Ik kan me nu voorstellen dat met deze passie pensioen mij niet weerhoudt om door te gaan. Omdat leven, werken en privé niet meer gescheiden zijn. Wanneer de komende generaties dat mag gaan leven…..niet gek Leven in Eenheid.

 2. ”Alhoewel ik soms wenste dat ik een ding voor altijd kon doen, weet ik dat ik verveeld zou raken en mijn interesse met der tijd zou verliezen. We kunnen niet kijken naar ons levenspad of doel in termen van ‘de rest van ons leven’ omdat onze energie constant verandert.”

  Heel erg herkenbaar, ik verveel me snel.
  Het leven dient te stromen, door mij heen en alleen dan voel ik me fijn.
  Het leven heeft zovele wegen en het is mooi om steeds de weg te kunnen en te mogen kiezen die voor jou bestemd is 🙂

  Liefs

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in