Licht in de duisternis: hulp vanuit andere universa

2020 is het jaar van Corona. Maar óók van het grootschalig spiritueel ontwaken in de breedste zin van het woord. Ook voor mij werd er een kosmische realiteit zichtbaar die ik niet voor mogelijk had gehouden. In het artikel van augustus “het grotere kosmische plan” beschreef ik hoe mensen hun gaven op grote schaal aan het ontdekken zijn en dat vorige levens vaak verrassend zijn. In de afgelopen maanden ontdekten steeds meer mensen dat hun energetische oorsprong vér buiten de aardse ligt. Ze zijn afkomstig uit andere universa en hebben dan ook uitzonderlijke gaven.

Het feit dat sommige mensen energetisch afkomstig zijn van andere planeten, is niet nieuw. Dolores Cannon is één van de mensen die hier veel over geschreven hebben. Maar dat ze nu op grote schaal aan het ontwaken zijn, geeft hoop. Net als het feit dat de boeken van Christina van Dreien op dit moment zoveel gelezen worden. Ook Christina is afkomstig uit een ander universum en beschikt over een sterk verruimd bewustzijn en buitengewone gaven.

In dit artikel deel ik mijn ervaringen vanuit de sessies die ik begeleid. Enerzijds om zicht te geven op een grotere realiteit die hoopgevend is. Anderzijds hoop ik hiermee een lichtje te ontsteken bij mensen die óók afkomstig zijn vanuit andere universa, maar zich hier nog niet van bewust zijn. Velen van hen lopen vast en begrijpen niet waarom. Ze voelen zich mislukt maar hebben (nog) niet door dat ze een geschenk zijn voor de wereld. Hoe meer hier over gesproken wordt, hoe meer zij zich bewust kunnen worden van wie ze zijn en hun missie.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Ik realiseer me dat dit maar een klein stukje van een immense realiteit is. Zie dit artikel niet als waarheid, maar als middel om je blik te verruimen.

Kosmische familie

Wanneer mensen in een sessie ontdekken dat hun energetische herkomst lichtjaren van de aarde verwijderd is, zijn ze niet verbaasd. Op zielsniveau voelen ze dat het zo is. Doordat ze in contact komen met hun energetische familie, verdwijnt de eenzaamheid die ze al hun leven lang ervaren als sneeuw voor de zon. Het is als het ware alsof ze nu zijn ‘ingeplugd’.

Met het herinneren van hun herkomst, komen er ook buitengewone gaven aan het licht die niet ‘van hier’ zijn. Ik herinner me Sanne, die ontdekte dat de krachtige energie die vanuit haar handen stroomt, op een laserstraal lijkt. De trilling van deze energie is buitengewoon hoog en heeft een ongelofelijke potentie. Ik was, net als Sanne, onder de indruk en verbaasd dat dit mogelijk is. En hoe fijn is het dat dit juist nú aan het licht komt, in een tijd waarin de mensheid is vastgelopen!

Naast het feit dat deze mensen hun gaven nu bewust kunnen inzetten, staan ze ook meer open voor de hulp van hun ‘kosmische familie’. Nu ze hun hebben gezien en gevoeld, is het gemakkelijker om hun missie op aarde te volbrengen.

Moeite met fysieke incarnatie

Wat Sanne en de anderen gemeen hebben, is dat ze enorm liefdevol, open en eerlijk zijn. Voor hen zijn mensen toch wel wat vreemde wezens. Op ‘hun eigen’ planeet zijn de wezens liefdevol naar elkaar toe en is er een continue telepathische verbinding met de ander. De voortdurende onverdraagzaamheid en strijd die hier woeden, zijn hen vreemd.

Nele zag in een sessie zichzelf als jong kind. Ze zag dat ze grote ogen had van schrik. En ze zei, in opperste staat van verbazing: “wat zijn al die mensen toch aan het dóen?!” De mensen om haar heen waren enorm druk, maar met wat? Op ‘haar’ planeet verkeerde ze vooral in een staat van ‘Zijn’. Terwijl deze menselijke wezens in een constante staat van overleven verkeerden. De kleine Nele begreep er niks van en ervaarde haar incarnatie als schokkend.

De meesten hebben het niet gemakkelijk gehad in het leven. Ze zijn geboren in gezinnen waar nogal wat problemen waren en waar geen ruimte was voor gevoelens. Daardoor zijn ze verstrikt geraakt in de aardse realiteit en heeft bij velen de ratio voorrang gekregen boven hun intuïtie.

De incarnatie in een aards lichaam wordt door sommigen als problematisch ervaren. Een fysiek lichaam voelt onwennig. Ze kampen met een bovenmatige angst voor ziekte of verwondingen. Anderen hebben een moeizame relatie met ons vaste voedsel, met eetproblemen en angst om over te geven tot gevolg. Dit is niet zo verwonderlijk, want in de andere dimensie voedden ze zich met kosmisch licht.

Missie

Met hun herkomst wordt ook hun missie duidelijk. Jennifer vertelt: “ik ben hier om liefde, wijsheid, eenheid en bewustwording te brengen”. Anderen vertellen dat ze mensen komen leren wat onvoorwaardelijke liefde is en dat ook zíj lichtwezens zijn uit andere universa.

Vaak is dit tot op heden nog maar beperkt gelukt, omdat hun liefdevolle hulp en aanwezigheid zich vooral richt op hun directe omgeving. Omdat ze merken dat ze de problemen van hun naasten niet kunnen oplossen, hebben ze het gevoel te falen in hun missie. Ze hebben de rol van reddende engel aangenomen, maar merken dat hun naasten vast blijven zitten in een moeras. Familieleden zijn gewend geraakt aan de voortdurende zorg en aandacht en nemen weinig initiatief om zelf verbetering te brengen in hun leven.

Mocht je dit herkennen, dan is het belangrijk dat je een stapje terug doet en de regie weer aan de ander overlaat. Het collectief schiet er niks mee op als jullie beiden in het moeras vastzitten.

Vraag je steeds af welke handelingen ten goede komen aan het collectief bewustzijn. De richtlijn daarbij is, dat het handelingen zijn waarbij je vibratie zo hoog mogelijk blijft. Het willen helpen van de ander is een valkuil.

We zijn allemaal lichtwezens, of we nu vele jaren hebben doorgebracht op deze planeet of afkomstig zijn uit een ander universum. Het is belangrijk om ons dit te herinneren. Kom in contact met je godsvonk en word je bewust van je missie. Zo schept ieder vanuit zijn hoogste potentie en creëren we de hemel op aarde.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

7 REACTIES

 1. Wat een prachtig artikel weer Susanne! Jouw stukjes geven mij altijd zo’n warm gevoel en geven een groot gevoel van herkenning. Liefs van Ilonka

 2. Hallo Susanne,
  Eerlijk gezegd ben ik al blij met 1 universum!
  Het lijkt me moeilijk om je nog verder te verdiepen in
  andere universums.
  Sorry hoor!
  Louise van Onna

 3. Dank voor het artikel. Ik ben 62 en het begint de laatste tijd pas echt door te dringen dat ik constant in de valkuil stap en hier erg gefrustreerd van raakte. Ik ben een jaar geleden verhuisd en nam me voor de mensen hier ‘verder te helpen’ maar ik liep tegen een muur van onverschilligheid aan waar ik enorm van geschrokken ben. Nu heb ik ontdekt dat er al van alles gebeurd als ik er alleen maar ben. Op mijn vrijwilligerswerk voelen mensen zich beter, gaan open en voelen rust en vertrouwen. Ik haak ook mandala’s die mijn dochter weg geeft aan cliënten van haar die het zo moeilijk hebben. Terwijl ik ze maak voel ik die persoon, die ik dus niet ken, voel dat er pijn getransformeerd wordt tijdens het haken. Hangt hij eenmaal bij de client, slapen ze beter, kunnen ze een stap verder of komt er een doorbraak. Ik ben zo blij dat ik deze vorm van licht brengen gevonden heb. Mijn naam betekent, geschenk van God, ik heb me zo lang afgevraagd hoe ik dat dan vorm moest geven. Teveel mijn best gedaan, ik hoef alleen maar op mijn intuïtie te varen. Lieve groeten Dorien ( Dorothea)

  • Hoi Dorien, hoe mooi dat je hebt ontdekt dat je door te Zijn een waardevolle bijdrage levert. Daarmee stel je ook geen verwachtingen meer en word je minder teleurgesteld. Je energetische invloed is groter dan je denkt.
   Prachtig werk doe je via de mandala’s. Dank voor het delen van je ervaring!

 4. Wat fijn dat jullie herkenning vinden in het artikel! Er is zeker meer gaande dan we op het eerste oog zien .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in