De nieuwe aarde lichtwerker

We leven in een bijzondere tijd. De wereld waarin we leven, verandert en die verandering gaat snel! Een groot deel van die verandering lijkt gewoon maar te gebeuren. Alsof wij als individu daar nauwelijks zeggenschap over hebben. Toch hebben wij als mens meer invloed dan je zo op het eerste gezicht zou denken. En het is ongelooflijk belangrijk om ons hier bewust van te zijn. Juist als Lichtwerker. Zodat wij, jij en ik, echt kunnen bijdragen aan het ver-Lichten van het leven op aarde.

Op welke manier heb jij invloed op het leven op aarde?

De invloed die jij op het leven op aarde hebt, heeft te maken met wie je Bent. Het grappige is dat het op ‘topniveau’ van de huidige maatschappij vooral lijkt te gaan om wat je hebt. Omdat nu de rijkste mensen nog de meeste uiterlijke macht en invloed hebben. Zij stellen de spelregels samen en bepalen de informatie die naar buiten komt.

Waarschijnlijk is dit iets wat jou als Lichtwerker stoort. Iets in jou vindt dat het leven eerlijker zou moeten zijn. Gelijke rechten op bijvoorbeeld voeding, scholing, vrijheid en gezondheid.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Als Lichtwerker verlang je naar Liefde en Gelijkwaardigheid

De nieuwe aarde

Je bent als Lichtwerker geboren met dit verlangen naar Liefde en Licht. En je weet intuïtief dat alle mensen van een gelijke waarde zijn. Daarom zou je bijvoorbeeld willen dat het leven wat zachter en liefdevoller was.

Dit verlangen kan het begin van je leven op aarde tot een uitdaging hebben gemaakt. Omdat het leven in de huidige maatschappij niet altijd Liefdevol is. De huidige maatschappij gaat uit van het recht van de sterkste en rijkste. Sterk en rijk, volgens de maatstaven van deze wereld.

Spirituele heimwee

En als je de Liefde waar je zo naar verlangt niet vindt, kan dit ervoor zorgen dat er een diepe innerlijke pijn ontstaat. Een soort van spirituele heimwee. Je mist iets, ook al weet je niet precies wat je mist. Het kan een diep en pijnlijk missen zijn. Of een zacht knagend gevoel dat er iets anders op je wacht.

Voor mij persoonlijk was dit gevoel van heimwee intens. Soms was het zelfs bijna niet te dragen. Ik herinner me de maanden van diepe pijn en wanhoop. Er was een zwart gevoel in me, waar maar geen einde aan leek te komen. Het putte me uit en in het diepst van mijn verdriet kon ik dan alleen nog maar zeggen: “Ik wil naar Huis”.

Het gevoel dat jij hier eigenlijk niet Thuis bent

Het gevoel dat je hier eigenlijk niet Thuis hoort, heb jij dit weleens ervaren? Misschien omdat jij je anders voelde dan de mensen met wie je bent opgegroeid. Of omdat je altijd op de achtergrond dat lichte gevoel van heimwee hebt gehad, je hele leven lang al.

Dit gevoel kan betekenen dat de aarde, zoals wij haar nu kennen, ook niet je échte Thuis is. Spiritueel gezien. Omdat jij, jouw ziel, eigenlijk ergens anders vandaan komt. Jij komt van een plek waar het Lichter is en Liefdevol. Waar je je Welkom en Heel voelt.

Jij bent niet op aarde om Licht en Liefde te vinden

Op jouw spirituele Thuisplek is de onvoorwaardelijke Liefde er dus al. Het is zelfs een Liefde die jij je her-innert als ‘normaal’.

Dus ook al verlang je intens naar Liefde, jij als Lichtwerker bent niet naar de aarde gekomen om onvoorwaardelijke Liefde te vinden. Want die had je al, Thuis. En juist vanuit die Liefde ben je op reis gegaan. Heel bewust. Jij vertrok met een missie naar de aarde – dat ging je gewoon doen.

Maar… Ook al is dit wat je als ziel wilde – en hoe groot de Liefde in het diepst van je hart ook is – de eerste kennismaking met de moderne aarde is voor de meeste Lichtwerkers simpelweg een klap. Want die Liefde die er eerder altijd gewoon voor je was? Die is er opeens niet meer. En dat is schrikken!

Je bent op aarde om Liefde en Licht te bréngen

Het bijzondere is dat jij als ziel eigenlijk wel wist dat die klap ging komen. Ook al had je het misschien wat anders ingeschat. Maar jouw Liefde voor het leven op aarde trok je hier naartoe. Omdat je wist, als ziel, dat jij met jouw Licht op deze aarde een enorm verschil kunt maken.

Ja echt, jij bent hier om een verschil te maken. Want de aarde en de mensheid hebben jou en jouw Liefde en Licht nodig. In deze tijd zelfs meer dan ooit tevoren. Jij bent dus niet op aarde om de onvoorwaardelijke Liefde te vinden, maar je komt het brengen. Liefde is jouw geschenk aan een wereld die haar Licht in de chaos van de tijd vergeten is.

Jouw tijd als Lichtwerker breekt eindelijk aan

De nieuwe aarde

De chaos van deze tijd is omvangrijk. En hoe kan het anders? Want als mensheid zijn we in de loop van de tijd collectief onze spirituele basis vergeten. We hebben eeuwenlang geleefd alsof we van God los zijn.

Maar gelukkig, ook al lijkt het in de wereld niet altijd zo, we zijn vanuit die chaos weer op de weg terug. Terug naar Liefde. Terug naar Licht.

En jouw Licht is immens belangrijk in deze tijd. Want leek het alsof je een laatbloeier bent? Jouw verlangen om tot bloei te komen, is er precies op het juiste moment! Jouw Licht is nodig, nu meer dan ooit.

De aarde wordt steeds Lichter

Want de echte verandering op aarde is niet in eerste instantie de verandering die we in de wereld zien; omstandigheden waar wij als individu niet veel invloed op lijken te hebben.

De werkelijke verandering vindt plaats in het spirituele Hart van de aarde. Want de aarde is in werkelijkheid een spiritueel wezen, net als jij en ik. En het staat in haar Goddelijk plan dat zij en alles wat op haar leeft, in deze tijd weer stap voor stap mogen ver-Lichten.

Jouw Licht is van grote invloed op het leven op aarde

En hoe magisch bijzonder is dat! Jij mag met jouw Liefde en Licht werkelijk iedere dag het verschil maken. Want de aarde, hoe groots ze ook is, kan haar proces van ver-Lichting niet alleen. En jij hebt het in je om als brenger en drager van Licht tijdens haar wedergeboorte als een pilaar van Licht en Liefde te zijn. Zodat de aarde kan transformeren naar een Nieuwe Aarde.

Een Nieuwe Aarde die aan de basis van een heel Nieuw en Gouden tijdperk staat. Een tijd waarin wij als mensen eindelijk weer vanuit Liefde en Licht kunnen leven. Gewoon hier op aarde. Alsof we weer Thuis zijn.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

21 REACTIES

  • Heimwee is een diep pijnlijk gevoel, wat je uiteindelijk de weg naar thuis laat zien. Wanneer je het fijn vindt dat ik met je meekijk of het vanzelf oplost, of dat ondersteuning handig is – vraag dan een gratis gesprek aan via mijn website!

 1. Ik dacht vanmorgen nog, wat doe ik hier in godsnaam. Ik wil hier niet zijn. Maar ik ben hier…en ja ik probeer bij mezelf te blijven en vriendelijk naar mijn medemens te zijn. Dit artikel helpt…dank je wel, we zijn niet alleen. Liefs

  • Mooi Indra! Dank je voor je delen. En je bent hier. En zeker weten met een reden. Jouw Licht is nu belangrijk hier. En, je mag ook hier gelukkig zijn. Jouw Geluk weer vinden! Liefdevol hoeft niet altijd lief te zijn. In mijn artikel van vorige maand staat een fijne korte meditatieve afstemming op Licht. Die zou je kunnen ondersteunen

 2. Karmisch verlangen noem ik het altijd! Zou zo terug naar huis willen…. Iris, bedankt voor dit artikel. Ben nog een beetje optimistisch dat ik niet de enige ben. Ik weet niet of ik liefde en licht kom brengen! Als er de mensen om je heen je niet begrijpen is er ook niet veel contact. Ik mis enorm de spirituele bijeenkomsten met gelijk gezinden. Daar komt hopelijk snel een einde aan nu alles weer normaal wordt!

  • Ja, mooi Tonny. Kosmisch verlangen. Je bent zeker niet de enige! Steeds meer mensen herkennen dit en vinden de energetische verbinding met Thuis weer.
   Gelukkig is het ook mogelijk om online met gelijkgestemden te verbinden. De energie werkt gewoon door. En onze zielsverwanten wonen soms wat verder weg. Onze Academie begint nu weer net met live ontmoetingen, maar online is alles gewoon door gegaan en dat geeft zo enorm veel steun!

 3. Het klinkt allemaal heel begrijpelijk en mooi. En zó zie ik het ook.
  Maar waarom is het dan zó moeilijk om anderen dit te laten zien/voelen?
  Heb tot nu toe mijn hele leven liefde en licht gegeven…..iets wat voor een HSP normaal lijkt/voelt.
  En mijzelf totaal vergeten in deze missie, met een burn-out tot gevolg.

  Gestraft te worden door mensen die het anders zien en mij als ‘vreemd’ beschouwen en je gewoon vernederen!
  Het geeft mij vaak het gevoel dat het uiteindelijk toch niet helpt/werkt en dat je er ‘alleen’ in staat.
  Voel mij inderdaad ook vaak ‘eenzaam en alleen’ en zou ook wel graag naar Huis willen…….

  • Lieve Vlinder, dat het soms nog moeilijk is om het anderen te laten zien of voelen heeft met de tijds energie te maken. Het leven op aarde verandert, maar dat gaat nog echt in stapjes. De energie van de aarde zelf verandert wel enorm snel nu en dat voel jij als Lichte ziel aan.
   Het is belangrijk om weer het vertrouwen in je Licht te vinden en houden, want juist nu is jouw Licht hier op aarde zo nodig.
   En ik herken, dat het zo alleen kan voelen. Juist daarom is het vinden van gelijkgestemden en ook het verbinden met de Lichte Aarde en je spirituele Thuis zo belangrijk.

 4. Eerst werd ik heel verdrietig door het lezen van het artikel, maar daarna heel hoopvol. Ik weet dit al heel erg lang, maar soms is een bevestiging even weer nodig. Dank hiervoor Iris!

 5. Dank je wel voor je zo herkenbare tekst. Ik heb nog wel een vraag. Je leest altijd Liefde en Licht. Wat is het verschil daartussen? Ik hoop dat je mijn vraag ziet en wilt beantwoorden. (Heb het al eerder aan mensen gevraagd maar niemand heeft een antwoord). Dank je wel.

  • Dank je Ineke.Liefde en Licht, zoals ik het ervaar zijn het beide facetten van het Goddelijke. Liefde is een kwaliteit die je vooral in je hartcentrum ervaart En Licht in eerste instantie met je derde oog. Uiteindelijk zijn ze niet los van elkaar te zien of ervaren. Het hoogste Licht heeft Liefde in zich. En de hoogste Liefde is van Licht gemaakt. Maar als mens ervaren we ze net een beetje anders, vandaar de twee verschillende woorden.

 6. Met n brok in mijn keel gelezen, zó herkenbaar, heimwee naar thuis. Soms meer, soms minder. Altijd anders gevoeld, anders gedaan, weinig begrip.. alleen voelen.. laat mij maar in de natuur, dieren, bomen, bloemen, dat is mijn leven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in