Lichtwerker zijn en je helende kracht

Lichtwerker zijn de personen die zich, voor hun geboorte, vrijwillige hebben opgegeven om deze planeet en haar bevolking van  de effecten van angst af te helpen. Elke lichtwerker is hier voor een heilig doel.

Echter dikwijls ontstaat in het leven op aarde met zijn materiële focus, een bepaalde vorm van geheugenverlies  bij lichtwerkers.  Hierdoor vergeten zij hun goddelijke en perfecte persoonlijkheid, en zij vergeten hun capaciteiten om op miraculeuze wijze de aarde en haar levende wezens te helpen. Wanneer lichtwerkers hun ware identiteit en doel uit het oog verliezen, voelen zij zich verdwaald en verdrietig.

Je bent een lichtwerker wanneer je:

 • Je geroepen voelt om anderen te helen
 • De sociale –en milieu problemen van de aarde wilt oplossen
 • Gelooft dat spirituele methoden elke situatie kunnen helen
 • Mystieke ervaringen  hebt gehad zoals helderziende waarnemingen, voorspellende gaven hebt of contacten hebt gehad met Engelen
 • Zware levensomstandigheden hebt gehad die je kennis van je goddelijke perfectie hebben vervaagd
 • Je eigen leven z.s.m. wilt helen als eerste stap in het helen van de wereld
 • Je voelt dat je wilt/moet schrijven, coachen of counselen over je ervaringen met healing
 • Een gevoel van haast hebt om je missie te vervullen zelfs voordat je weet dat je hier met een hoger doel bent, ook al weet je niet wat die missie is of hoe je deze kan vervullen

Overal op onze planeet zijn lichtwerkers op dit moment bezig  te ontwaken door vage herinneringen waarom zij naar aarde kwamen.

Zij horen een innerlijke roep die niet genegeerd kan worden. Deze oproep is een aansporing dat het tijd is te stoppen met het spelen met materiële dromen en aan het werk te gaan. Veel lichtwerkers ontdekken hun aangeboren spirituele gaven, zoals paranormale manieren van communiceren en healing gaven Deze eigenschappen zijn de gaven, die wij  vrijwillig op ons hebben genomen  om de aarde en haar bevolking te genezen tijdens de cruciale jaren rond het millennium. Profetieën hebben onze komst voorspelt, en nu is het tijd om onze goddelijke taken te vervullen. De wereld rekent op ons!

chakra7
afbeelding van chakra 7, ons kanaal tot de bron

Wij, die lichtwerkers zijn, hoeven niet noodzakelijk iets “toe te voegen” aan onszelf om ons voor te bereiden op deze missie. Wij bezitten namelijk al aangeboren kwaliteiten, zelfs als deze op dit moment niet zichtbaar zijn. In plaats daarvan moeten wij werken aan het loslaten van onze angsten welke ervoor zorgen dat wij ons zeker voelen in onze lichtwerkers eigenschappen. Wanneer jij jezelf herinnert dat jouw kracht als lichtwerker  komt vanuit jouw hogere zelf en god, niet vanuit ” jou”, voel je je hierdoor automatisch gerustgesteld ten opzichte van jouw kwaliteiten als spirituele healer. Met onze gefocusde intenties, gedachten, en geest, kunnen wij alles genezen. Er zijn geen grenzen, behalve als wij zelf limieten plaatsen op onze genezingseigenschappen. Wij kunnen absoluut de aarde genezen met onze spirituele benadering. Feit: wetenschappers  hebben recentelijk bewezen dat mensen water -en lucht temperatuur en wolk vorming kunnen veranderen, puur door hun gedachten. Wetenschappers weten al jaren dat gebed een positieve invloed heeft dieren en planten. Deze studies onthullen wat veel lichtwerkers al weten: ons collectief gebed en denken aan heling kan profetieën van trauma’s in onze wereld voorkomen

Er is maar één geest en één gedachte, en wij maken allemaal deel uit  van deze collectieve intelligentie en liefde. Miraculeuze resultaten in wetenschappelijke laboratoria  bewijzen de grond van eenheid binnen het leven. Vorig jaar, sloten Amerikaanse en Japanse wetenschappers test personen aan op bloeddruk -en hartmonitoren. Gelijktijdig in afgesloten en verzegelde kamers werden  andere test personen gevraagd liefdevol of boos te denken aan de personen die ook aangesloten waren op de machines. Precies op het juiste moment wanneer een testpersoon een liefdevolle gedachte had, ging bij de persoon die bekeken werd op de monitor de bloeddruk en de hartslag significant omlaag. Op het moment dat deze persoon een boze gedachte had, gingen deze als een raket omhoog.Lichtwerker zijn en je helende kracht

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Wij, als lichtwerkers, zijn ons allang bewust van de kracht van onze gedachten. Desalniettemin blijven we leren dat onze gedachten sterker zijn dan dat wij beseffen. Een groot gedeelte van onze lichtwerkers roeping is om continue onze gedachten in de gaten te houden, om ervoor te zorgen dat zij van een hoog en liefdevol niveau zijn. Wanneer wij af en toe vervallen in angstige of vooroordelende gedachten, kunnen wij deze loslaten door de gedachten over te brengen naar de engelen om ons heen, wetende dat deze spirituele metgezellen ons willen ondersteunen in ons goddelijk doel.

Als jouw intuïtie aandringt op een functie als healer kun je er zeker van zijn dat dit een goddelijke stem is en niet jouw eigen (wens)gedachte. Tijdens de afgelopen jaren, is er een spirituele oproep geplaatst , zo iets als een “paranormale hulp gevraagd advertentie”, die lichtwerkers vraagt om in hun genezingsrol te stappen. Zij die deze oproep gehoord hebben contacteren mij soms, vragend of hun innerlijke stem hun niet leidt tot teleurstelling of mogelijk falen. Ik kan deze angst begrijpen, omdat ik deze zelf ervaren heb. Toen ik nog een jonge moeder van twee kinderen was, zonder opleiding, begon ik spontaan visioen te zien waarin ik mijzelf terugzag als genezer en auteur.

Deze visioenen maakten me bang, omdat ik dacht dat ik geen  tijd of geld had en de intelligentie mistte om hierin te slagen. Dus ik begon deze innerlijke stemmen en visioenen het zwijgen op te leggen en deze te overstemmen. Op dat moment voelde ik mezelf nog niet klaar en gekwalificeerd om wakker te worden voor deze missie. Waar ik op dat moment mee bezig was stond gelijk aan het indrukken van de ‘’snooze’’ knop op mijn spirituele alarmklok. Teveel eten was mijn manier voor het vertragen van Gods plannen  met mij, omdat ik hierin tijdelijk verlost zou zijn van het geluid en zicht op mijn goddelijke levens plan. Ik kwam bijna 23 kilogram aan voordat ik mij uiteindelijk overgaf aan de Schepper en vroeg om mij te helpen mijn innerlijke visie tot werkelijkheid om te zetten. Ik ontdekte snel toen ik mij overgaf tot mijn levensdoel dat steeds meer deuren openden die mij hiermee zouden helpen. Op miraculeuze wijze, iets wat ik nooit gepland kon hebben, werd alles in mijn visioenen werkelijkheid.

Wij kunnen niet falen als wij de missie accepteren die wij voor onszelf kiezen voorafgaand aan incarnatie. De macht en intelligentie  de Geest maakt geen fouten. We zouden niet aanwezen zijn als lichtwerker, als wij daar niet perfect geschikt voor waren. Aangezien wij gemaakt zijn naar het beeld van hij/zij die  Alwetend is, Al-liefhebbend, en de mogelijkheid heeft om alles te genezen, kunnen wij relaxen in de gedachte dat wij geboren zijn om te genezen.

Bewaar voor later op Pinterest:

Lichtwerker zijn en je helende kracht

 

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

50 REACTIES

 1. lieve Sharon
  Is het niet zo dat JIJ geen mensen geneest maar dat jij mensen helpt de weg te vinden (en te volgen) om ZICH ZELF te genezen ……..
  een mens geneest alleen als hij / zij dat ZELF wil
  in LIEFDE en LICHT
  Suzan de Bliek

 2. ALLES is ook gewoon echt zo herkenbaar voor mij.

  Ik heb ook die ontzettende onrust in mij, met het gevoel dat ik mijn missie moet volbrengen.
  Wat het is? Geen idee.
  Wel weet ik dat ik ook een genezer ben, en ik heb dan ook al veel mensen genezen (niet als werk, gewoon om mensen te helpen).

  En ook ik zie/voel dat ik veel voor mensen kan betekenen en dat ik auteur ga worden en genezer en zo dus vele mensen kan helpen.

  Langzamerhand ontvouwt het pad naar mijn levensmissie, maar hoe ik daar kom of hoe ik dat ga invullen allemaal dat weet ik nog niet.
  Maar alles op z’n tijd, stapje voor stapje.

  En ik ervaar dus ook exact hetzelfde dat ik mij niet goed genoeg vind (omdat ik er ook geen cursussen of iets voor gevolgd heb), dus dan denk ik ook steeds: oh ik heb geen diploma dus dat kan ik vast niet om er wat mee te gaan doen.

  Dus ja dit is allemaal echt zo herkenbaar.
  Echt SUPER fijn om dit stuk te hebben gelezen, dan voelt het toch dat ik hier niet alleen in ben.

  Liefs,
  Sharon

 3. Hoi Vera, Ik heb pas sinds kort ontdekt dat ik een lichtwerker ben. Ik heb het erg moeilijk met deze transitie, omdat de veranderingen zo snel gaan, en ik ook stuit op veel onbegrip in mijn omgeving. Jouw stukje tekst laat even een andere kant zien. Ik vroeg me af, zou je een keer met mij willen spreken hierover? Om een ander perspectief te laten horen. Dat lijkt me erg fijn. liefs, Marit

 4. Wat mooi om dit allemaal te lezen. Ik herken veel. Ben nu herstellend van een burn-out. Ik zie het nu als een cadeautje waardoor ik eindelijk de tijd krijg en nu ook neem om dit allemaal bewust te worden. Dank jullie.

  Lieve groet van Thea.

 5. @Chris
  Iemand die ik ken zie ooit eens 'Soms is het net alsof wanneer je ergens een huis binnen gaat jij de warme kachel bent. De mensen beseffen dan ineens dat voordat jij kwam, het er koud was. En ze stoten je dan af, want voordat jij kwam wisten ze niet dat ze het koud hadden, en nu wel.' Begrijp je dat? Je zet ze aan het denken over zichzelf en sommige mensen hebben daar geen zin in.

 6. Veel liefde en kracht voor allen. Fijn dit te lezen, fijn dat t zo herkenbaar is. Soms is t moeilijk en soms onvoorstelbaar mooi… we zijn allemaal verbonden met de Energie van de Bron. Veel succes met het bijzondere pad dat we hebben gekozen. Laten we elkaar af en toe gedenken.. Rachel

 7. Ik ken het gevoel, en zo veel mensen. Maar waar je ook vandaan komt, je bent nu hier. Kijk om je heen, geniet. Voel de liefde van de aarde, dit is je thuis in dit leven.

 8. Robert,
  Thierry….
  Goeiedag zij het licht bij u…
  ik wens graag dat u me de mogelijkheid geeft met u te kunnen praten/luisteren..
  Bedankt
  Thierry

 9. Zoek niet te helpen….het gebeurd gewoon..het overkomt je…concetreer jezelf in het vinden van je rust en laat je zintuig openbloeien in het aanvoelen van pijn bij anderen…en die …die het wil aannemen zal er voor open gaan..en van je nemen…raak niet aan hun integriteit..doe het met liefde..met respect…

 10. Kennen jullie ook dat gevoel als je snachts naar de sterren kijkt dat je hier niet helemaal thuis hoort? Ik voel dat er iets is, maar ik weet nog niet helemaal juist wat.

 11. Blijkbaar moest ik mezelf eerst kwijtraken na het overlijden van mijn vader 2,5 jr geleden, om erachter te komen wie ik ben en waarom ik mee altijd anders voelde. Ik ben HSP. Ik heb me altijd al aangetrokken gevoeld tot spiritualiteit. Er is me ook meerdere malen gezegd dat mijn gave zich zal uiten. Ik heb echter nog te veel onrust in mij, waardoor alles nogal "chaotisch" lijkt binnen in mijzelf. Er zal eerst rust moeten zijn. Herkenbaar in dit artikel is het gevoel haast te hebben om mezelf te ontwikkelen. De drang is zo groot. Ik ben begonnen met een cursus tarot kaartleggen, in de hoop mezelf beter te kunnen concentreren en om ergens een begin te maken.

 12. Dit artikel, perfect op mijn tijdlijn 😉 (las hem vanochtend al :)) Na 11:11 2014 nemen we toe in kracht. Heb er verder nog geen woorden voor…

 13. @Vanessa, ja, ik vind het ook schandalig dat ze zoveel geld durven vragen voor zo’n cursus. ook omdat de puurheid hiermee verdwijnt en een “echte lichtwerker” die cursus niet nodig heeft maar moet handelen vanuit zijn hart.

 14. Van kindsafaan heb ik mij anders dan andere gevoeld.
  Ik help waar ik kan, het kunnen kleine dingetjes zijn.
  Gisteren avond nog bij mijn overleden neef geweest
  Om de Fam. Te condoleren.
  Verdrietig werd ik er niet van, ik weet dat hij naar een fijne plaats
  Toe is, en dat alleen stoffelijk lichaam er ligt.
  Ik heb vele gespreken mogen hebben met overleden familie leden
  En vrienden & kennisen.
  Ik zeg er heel weinig over omdat er niet veel zijn die het snappen.
  Twee weken teug was ik bij een overleden buurman in de kerk.
  Ik zag hem achter de kist staan als toeschouwer, hij was tevreden
  Dat er zoveel mensen waren gekomen voor hem.
  Wel apart als je iemand zo zie staan, de Fam. Moest eens weten.
  Soms vertel ik het thuis, mijn man is wel wat gewend van mij.
  Ik kan er wel een boek over kunnen schrijven. Bij wijze van.
  Als klein lichtwerkertje een piep klein radertje in het geheel
  Laat ik het maar over mij heen komen.
  En ik herinner mijn moeders woorden nog altijd, je bent een
  Bijzonder kind, dat ben je.
  Mijn moeder wist al vroeg dat anders was.

 15. Ik lees net pas deze tekst…
  Geweldig! Herkenbaar! Krachtig!
  Wat me helaas opvalt is dat ook Hooggevoeligheid en Lichtwerker mogen zijn ..steeds meer een etiket lijkt te gaan worden net als adhd en autisme..
  Mensen in mijn omgeving die als ze nog maar iets herkennen uit de doe-de-test-lijsten die vaak online komen ook denken dat ze hooggevoelig zijn..of lichtwerker..terwijl ik weet dat dit niet altijd juist is.
  Niet zuiver en puur zeg maar.
  Daardoor lijkt het ook het aantal mensen dat een cursus wil gaan doen op dit gebied explosief groeit..er worden cursussen gegeven en uit de grond gestampt door mensen die daar soms in mijn ogen nog niet klaar voor zijn waardoor het niet puur en zuiver meer is maar commercieel is omdat er (te) veel geld voor gevraagd wordt! Volgens mij wordt dan wel het doel waarvoor lichtwerkers hier zijn overschaduwd en vergeten!

 16. @chris,

  Chris, het enige dat je ervaart is de intermenselijke communicatie, vanuit de bepaalde toestand met anderen. Dat mensen niet willen geeft aan dat je probeert ze te veranderen en dat doet een mens alleen maar vanuit zijn hoofd in de buitenwereld gericht. Dan krijg je JUIST alleen maar weerstand vanuit HUN hoofd. Je kunt anderen niet veranderen. Dat je dan zelf in je hoofd zit geeft je zelf al aan met het gezegde ‘je neus stoten’. Ook het gevoel van eenzaamheid is er ook alleen maar vanuit het hoofd. Dan ben je niet met je Zelf verbonden. Vanuit je Zelf is die eenzaamheid er niet. Dat gevoel is er omdat je je dan niet verbonden voelt. Dat heeft dus niets met anderen te maken maar alleen maar met hoe je zelf in elkaar steekt. Je komt er niet doorheen zeg je. ook dat is een teken dat je in je hoofd naar buiten gericht bent. Daar geef je mee aan dat je geforceerd probeert tot anderen door te dringen. Maar als die ook in hun hoofd zitten gaan ze terug strijden en dan kom je jezelf weer tegen. Niemand wil en kan veranderd worden, je kunt alleen van binnenuit zelf veranderen waardoor alles verandert. Dit klinkt misschien vreemd maar je hebt het recht niet eens om anderen te veranderen. Iedereen heeft zijn eigen levensdoel en het enige wat je kunt leren is bewust te worden van je Zelf. DAAR zit alles in.

 17. Ik voel en ervaar de levenskracht im mij nog maar sinds eind januari het is uniek en van goddelijk en spiritueel niveau ik ben daar heel dankbaar om en voel me ook veel gelukkiger,ik weet nu wat mijn doel is een helpende en helende lichtwerker te zijn op deze aarde een gevoel van echte Liefde!
  Blij dat ik mijn doel gevonden heb en enorm dankbaar voor deze gave 🙂
  Namaste en veel liefs en goeds aan allen, Vera

 18. mooi stukje ,alleen maar herkenning maar waar ik voor mezelf niet uit kom is het volgende:
  de mensen die ik om me heen heb,willen niet,ik bedoel,ik heb helemaal niet het gevoel dat er ook maar iemand is die er open voor staat,het begrijpt en daardoor stoot ik keer op keer mn neus …t voelt zo eenzaam.
  ik probeer het elke keer weer maar mss doe ik wel iets helemaal fout.
  ik benader mensen allemaal heel liefdevol en krijg soms een reactie terug die dan zo kil is.
  kortom,ik kom er niet doorheen en raak alleen maar meer “vrienden “kwijt door mij open te stellen en liefdevol te zijn
  hoe hebben jullie dit aangepakt???
  warme groet

 19. Inspirerende site.

  Voelen/zien jullie ook dat er op dit moment veel gaande is? Mijn tip; blijf in jezelf geloven en volg je hart en je intuitie..

  Veel liefs van mij

 20. Nele,

  Alles is energie. Ons lichaam is alleen de meest dichte vorm. Maar er is meer, nl bewustzijn. Ik ben me dan bewust dat ik een ziel ben eneen lichaam heb. Door de ontwikkeling heb ik in mijn slaap regelmatig dingen in de energie mee gemaakt. Eén van de meegemaakte dingen was incarnatie. Ik was in een bepaalde energie waar alle aspecten vrij waren. Een aantal keren werd ik wakker in een dichtere energie waardoor die aspecten (van de chakra’s) steeds minder vrij werden. Op een gegeven moment was ik in een energie waarin ik alleen nog maar over de grond kon kruipen en naar dingen wijzen. Toen voelde ik dat ik kleiner ging worden (eigenlijk nog dichter) en toen werd ik lichamelijk vanuit de energie. Normaal wordt ik wakker maar als ik in de energie dingen mee maak dan wordt ik niet wakker maar voel ik mijn bewustzijn veranderen van energie naar lichamelijk. Dat gebeurde met deze ervaring ook.

  Wat ladingen betreft komen er geen ladingen van anderen binnen bij ons. We voelen allemaal alleen maar onze eigen ladingen. We worden alleen door de buitenwereld getriggerd. Dat ligt aan het gedrag van anderen. We kunnen op twee manieren geraakt worden. Als iemand in de strijd zit (en dus in zijn hoofd) dan wordt je op een strijdige manier geraakt. Dat roept vaak ook een strijdige reactie terug op. Dan zit je dus ook in je hoofd. Als iemand je vanuit zijn gevoel raakt, vanuit zichzelf en rust, dan wordt je ook direct in je gevoel geraakt zonder strijdig te reageren. Maar als je goed in je lichaam zit kun je ook bij je Zelf blijven als een ander strijdig reageert. Het kan dan gebeuren dat je niet vatbaar voor strijd bent en dan houdt de ander ook vanzelf op met strijden. Het kan ook zover komen dat, als je helemaal open bent en je zit in je hoofd waardoor je een emotie ervaart, dat je dan met je aandacht in je Zelf kunt gaan zitten. Dan neem je die emotie mee in de stroom. Als je niet helemaal open bent kun je de emotie beleven. Dat betekent dan dat er beweging komt in iets dat als spanning in je lichaam (vast) zit. Emotie betekent beweging dus dat zegt genoeg. Emotie is stilstaande energie maar als je de emotie beleeft ga je er doorheen. Ben je echter helemaal open dan kun je die mee nemen in de stroom.

  Als mens ben je dus nooit continue in een toestand waarin je altijd in de stroom bent. Dat komt omdat je altijd ook in je hoofd kunt zitten. Maar als je helemaal leeg en vrij bent kun je heel gemakkelijk in je Zelf gaan want dan is de hele weg vrij van je hoof naar je Zelf, en naar je voeten en dieper (gronding). Het gaat dus niet om de gedachten maar om het verplaatsen van je aandacht of gedachten. Gedachten en gevoel ervaar ik allebei in mijn lichaam maar ik kan mijn aandacht door mijn hele lichaam laten gaan, al ben ik nog niet helemaal vrij. Er is een belangrijke wetmatigheid wat energie betreft. Je energie gaat daar naartoe waar je aandacht of gedachten zijn. Je hoeft in feite helemaal niets om te polen of veranderen, alleen richting geven door met je aandacht of gedachten daar te zijn waar de energie naartoe ‘moet’. Als je dan lichaam voelt waar je aandacht is voel je daar ook de energie. Als je echt open bent en stil kunt zijn ga je automatisch voelen. Ik ben dan meestal in mijn lichaam.

 21. Hey,
  Wat ik al ervaren heb, kan ik niet in woorden uitleggen. Ik ben iemand die hoe dan ook heel erg op intuitie leef en heel gevoelig is.
  Van heel klein heb ik het inzicht dat wat wij als lichaam en leefwereld ervaren, niet meer is dan energie. Eigenlijk zijn wij lucht of ether of hoe je het ook wil zeggen. Een atoom is ook niet meer dan een verzameling elementen die door een opeenvolging van onderlinge aantrekking en afstoting een vorm behoud. Net als naar mijn gevoel het heelal dat is op een totaal ander schaalniveau. Polariteit is in mijn opzichte ook niet meer dan krachten die nodig zijn om bepaalde deeltjes of energieën te ordenen. In die zin is negatief en positief ook niet meer dan energie met een bepaalde lading of beweegrichting. Hierbij heffen twee tegengestelde ladingen elkaar op. Terwijl twee dezelfde ladingen elkaar afstoten of voortbewegen, los van het feit of ze negatief of positief geladen zijn.
  Wat ik zelf wel al heb ervaren en dat kan inderdaad enkel en alleen maar als je je bewust bent en volledig los van blokkades, je heel gemakkelijk de lading van de energie die binnenkomt kan ompolen enkel met behulp van je gedachten. Alleen is het me niet gelukt om in die toestand te blijven. Maar eenmaal het lukt is het inderdaad zeer bijzonder, wat je dan blijkt te bereiken. Dingen die dan gebeuren, zijn soms moeilijk in woorden uit te leggen.
  Maar los daarvan wat ik bedoelde met mijn reactie. De meerderheid is onbewust. En mocht iedereen zich al bezig houden, met enkel zijn eigen gedachten te bekijken en onder de loupe te nemen ipv te lopen sakkeren op anderen of dingen waar ze niets aan kunnen veranderen, de enrgie zou al veel aangenamer zijn en je zou ook minder ladingen van buitenaf te verwerken krijgen.

  Misschien dat ik niet overal de juiste bewoordingen gebruik. Taal is echt niet mijn ding. Woorden ervaar ik vaak als veel te beperkend voor wat ik wil uitdrukken. Bovendien zijn er veel zaken van wat ik heb ervaren die ik gewoon niet kan omzetten in woorden. Soms vraag ik me oprecht af of ik niet gewoon gek wordt.

 22. @nele,

  Je zegt ‘gewoon laten zijn’. Zo gemakkelijk gaat dat niet hoor. ZIJN is iets heel anders dan iedereen zich denkt voor te kunnen stellen maar daar is geen voorstelling van te maken. Dat kun je niet fantaseren, visualiseren etc. Dat kan alleen maar bewust worden. En dan maak je dingen mee die je verbeelding niet zou kunnen bevatten als je onbewust bent.

  Als je al in positief of negatief denkt, denk je niet eens, dan zit je in oordelen en overtuigingen en die zitten in het hoofd. Alleen daar zijn die tegenstellingen. Ik ben gaan merken dat mijn gedachten in mijn lichaam zijn. Soms VOEL ik de gedachten zonder zelf ergens over na te denken. Maar als ik wel na denk is dat ook in mijn lichaam. Eén keer heb ik mijn hele gedachten wereld in de energie om me heen gevoeld. Wat in het hoofd om gaat is helemaal niet van ons Zelf, dat is allemaal van de buitenwereld aangeleerd. Het is een enorme ontwikkeling om achter dat soort dingen te komen.

 23. Hallo, ik lees hier voor het eerst. Echt een dubbelzijdige catharsis voor mijn twijfel en mijn blijheid 😉
  Dank jullie wel!

 24. @Robert,

  Klopt natuurlijk wel wat je zegt En ik ben nog steeds pro aanraken, op de ‘aaibare’ wijze. 😀
  Ik bedoel enkel maar dat het tijd wordt dat we een ander ook gewoon laten zijn. Zonder oordeel, beter weten of superioriteit. Mensen beseffen nog te weinig hoe ver bvb een negatieve gedachte over een andere kan reiken. Los nog van hoe we ons met onze eigen gedachten ondermijnen.
  Trouwens zou jij niet eens denken aan artikels schrijven voor de site. Je laatste reactie vind ik zeker site waardig.

 25. @nele, We mogen best aan elkaar komen, als het maar om beleving en ervaring gaat in plaats van macht en controle.

 26. Veel mensen hebben het over de nieuwe tijd. Ik was zelf ook al jaren geïnteresseerd voordat ik mijn ontwikkeling mee ging maken. Daardoor weet ik zelf dat het hele idee van spiritualiteit nog van de oude tijd is. De oude tijd zit tussen de oren. Dat uit zich in tegenstellingen en dus uit onbewust zijn. Alles wat we van de buitenwereld leren gaat in het ego zitten. Dan zit je in oordelen, overtuigingen, verwachtingen, voorwaarden etc. Als je in je hoofd zit en dan met spiritualiteit bezig gaat dan verandert er in wezen niets. De nieuwe tijd gaat niet over spiritualiteit maar over bewust ZIJN. Dat ZIJN is er altijd. In het hoofd is het alleen onbewust. Dat moet bewust worden en dat gebeurt alleen als het puur van binnen ontwikkelt. Daardoor wordt het ego op een gegeven moment stil en leeg.

  Vaak lees je over licht en donker. Dat is ook in het hoofd. We leven in een wereld van tegenstellingen en we moeten beide kanten ervaren om dingen te begrijpen. Het enige wat we dan over licht en donker ervaren kan worden is dag en nacht. Innerlijk is die tegenstelling er niet. In het hoofd is dat ook weer een overtuiging. Innerlijk gaat alles over energie en de staat van die energie. De enige echte tegenstelling die dan belangrijk is is bewust en onbewust. Aangezien we dan in een wereld van tegenstellingen leven moet je wel eerst onbewust zijn om weer bewust te kunnen worden…en uiteindelijk te ZIJN. DAT is de enige belangrijke wezenlijke tegenstelling als mens. Er worden eindeloos opleidingen, trainingen, cursussen etc gegeven en boeken geschreven die in feite niets veranderen. Daar heb ik mijn eigen ervaringen in. Dat levert alleen maar geld op aan degene die die opleidingen, cursussen etc. geven en degenen die de boeken schrijven. Dat terwijl de werkelijke ontwikkeling op een vlak gebeurt waar geld niet eens bestaat. Vandaar dat ik ook zeg (en zelf duidelijk heb gekregen) dat het hele idee over spiritualiteit nog uit de oude tijd komt.

  Om iets over meZelf als voorbeeld te geven het volgende. Ik heb nooit iets geleerd. Ik heb niet gestudeerd, ik heb nooit iets met religie gehad. Door deze ontwikkeling, die vanuit de kern gebeurt, ben ik meZelf gaan herkennen in veel zaken waar mensen voor studeren, cursussen volgen etc: psychologie, religie, filosofie, wetenschap, boedhisme, spiritualiteit, tantra, art of living, satsang etc. Ik herken meZelf in al die zaken omdat ik ben ga zien dat de kern van al die zaken elke keer dezelfde is. En die kern is het bewustzijn, ofwel de ziel. En waarschijnlijk herken ik me dan in alles terug waar een mens zich mee bezig kan houden vanuit zijn hoofd. Uiteindelijk is de kern van alles dus steeds dezelfde en alles is IN dezelfde kern. Daarbij voel ik mijn eigen chakra’s en heb ik die ook voelen ontwikkelen. Dat zijn ook weer aspecten van diezelfde kern (de ziel). Uiteindelijk komt het erop neer dat ALLES WEZENLIJK IS maar dat we het als mens op een menselijke manier, via ons licham, uit kunnen drukken. Niets is lichamelijk. Maar om het lichamelijk, als mens, te kunnen uitdrukken moet je wel eerst een mens met een ziel worden, wat inhoud dat lichaam en ziel met elkaar verbonden zijn. Alles wat werkelijk bestaat kan met de zintuigen ervaren worden, de rest zit in het ego. Daarbij is er niets buiten, alles gebeurt van binnen. Wat er werkelijk bestaat wordt tastbaar door de zintuigen als je bewust bent en de rest zit allemaal as oordelen, overtuigingen, voorwaarden, verwachtingen, vergelijkingen, verplichtingen, herinneringen etc tussen de oren. De maatschappij bestaat dus ook niet want ook dat zit tussen de oren. Wat daar zit wordt alleen maar naar buiten geprojecteerd.

  Door alle ontwikkeling en ervaring is mij duidelijk geworden dat ik een ziel BEN en een lichaam HEB. Daarom zeg ik dat alles wezenlijk is en het menselijk uitgedrukt kan worden. Ik heb in mijn slaap dingen in de energie ervaren waaronder incarnatie en het in de kosmische stroom terug komen (als ziel). Dan wordt ook duidelijk dat er geen dood bestaat, alleen een bewustzijnsverandering. Dat heb ik dan andersom mee gemaakt wanneer ik tijdens de slaap mijn bewustzijn van energie naar fysiek voelde veranderen. De dood is gewoon hetzelfde maar dan andersom en blijvend. Dit soort dingen kan een mens zich niet voorstellen in zijn hoofd. dat kon ik voorheen ook niet voorstellen. daarom heet het ook BEWUST WORDEN en uiteindelijk bewust ZIJN.

 27. @Robert, Helemaal mee eens, mooi hoor! We moeten leren ‘van elkaar af te blijven’ en ons eigen pad lopen. De genade ontvangen van het geboren zijn, want dat is nogal wat 🙂

 28. Het is een grote misvatting dat je een ander kunt genezen. De werkelijke genezing werkt op twee vlakken. Eerst verandert er iets in de energie en dan moet het lichaam zich aan passen. Iemand waar ik zelf mee heb gewerkt zei in het begin ‘in dit leven heb je de moeilijkste weg gekozen: alles zelf voelen’. In de energie kan iets ineens veranderen. Het aanpassen van het lichaam is de innerlijke weg en dat is geen spirituele weg maar juist een heel menselijke. Ik heb eens met iemand zitten praten over een ontwikkeling van volledig onbewust naar helemaal bewust. Die persoon zei dat dat niet in één mensenleven mogelijk zou zijn. Ik maak het mee in ongeveer 5,5 jaar.

  Als ik kijk naar hoe de ontwikkeling is gegaan dan zijn er een aantal stappen vooraf gegaan. Eerst heeft de ziel de heling opgepikt, toen heb ik de innerlijke weg leren kennen, toen voelde ik daarna een knop om gaan waardoor ik die innerlijke weg geaccepteerd heb en daarna heb ik het ontwaken mee gemaakt waardoor ik alles heel bewust begon te ervaren. Toen begon het pas echt. Op het moment van dit schrijven zit ik in de laatste stap denk ik.

  Het is dus een misvatting dat je een ander kunt genezen. Je kunt alleen maar op je eigen pad gezet worden zodat je zelf die hele weg leert kennen met alles wat daarop ervaren kan worden. Niemand kan je dat vertellen, dat kun je alleen zelf ervaren. Dan zijn er ook veel mensen die zichzelf spiritueel noemen maar die weg niet kennen Als je werkelijk die weg gaat dan gebeurt dat helemaal van binnenuit. Daarbij kan een ander alleen maar als support dienen als er iets stokt. Die kan dan de beweging weer terug brengen op dat pad. Meer kan zo iemand niet doen, alleen je dat pad laten zien en eventueel weer helpen herstellen als je eens de weg kwijt raakt.

 29. hoi marjolijn,

  heb vertrouwen in jezelf dat het goed komt .je bent op de goede weg maar geef het de tijd jou proces.

  ook angs is te overwinnen . heb eerst jezelf lief dan kan je ook geven.

  weet dat je welkom bent marjolijn
  maar zie jou proces als een cadeautje die je krijgt

 30. Heel herkenbaar allemaal,

  De laatste tijd voel ik me zoooo verdrietig, heb het buiten laten van de ellende en negatieve gebeurtenissen nog niet echt onder de knie, periode lukt het me, en dat lijktsoms weer zo zinloos als zinloos geweld wat we elkaar en de aarde aan doen.
  In zulke periode heb ik sterk de behoefte aan het opbouwen van een vrienden kring als vervangende familie omdat ik me dan
  ook als mens éénzaam in de wereld voel.
  Deze site is voor mij nieuw en n goede start .

  fijne dag allemaal X

 31. @harry,
  Ach Harry, dat heeft niets met -knap- te maken. En om te kunnen ZIJN wie ik in oorsprong BEN heb ik heel veel oude ballast moeten loslaten en fysieke onbalans en schade herstellen. Dus zoals ik mijn reactie hierboven heb neergezet is voor mij helemaal zoals het IS. Kennelijk is het voor jou niks, maar voor mij is het ALLES.

 32. @Renee

  das dan knap Renee, dat je weet waar je klaar voor bent. Er is namelijk niks. Je hoeft alleen maar te ZIJN !

 33. Wat een toeval.
  Een paar weken geleden viel haar boek letterlijk voor mijn voeten en nu kom ik haar artikel hier tegen. Het voelt als zo’n herkenning. En dat is wat ik nu stap voor stap aan het ontleden ben; wat houdt me tegen? Het gekke is dat ik vooral tegen het punt aan loop ‘hoe?’

 34. Ik snap nu de ‘haast’ die ik voel om mezelf te helen, om er klaar voor te zijn. Alleen heeft het lag geduurd voordat ik snapte waar ik dan klaar voor moest zijn. Dank je wel voor dit mooie bericht. Ik heb nu echt vertrouwen dat het gaat lukken, hoewel mijn eigen heling wel een hele klus is en met onderdelen die in de 3D wereld eigenlijk niet kunnen. Let maar op, ik zal er nog over mailen! En dan ga ik anderen helen. Mooi!

 35. Ik kom ook even reageren op deze prachtige blog.
  Een tijdje geleden twijfelde ik ook aan mezelf.
  Ik ben gaan werken aan mezelf (doe ik elke seconde )maar anders (veel dieper),en ik ben aan de besef gekomen dat ik aan mezelf gaan twijfelen was al een hele tijd al in me zat .
  Zoals minder zelfvertrouwen ,minderwaardigsgevoel enz…
  Jaren wilde ik dat negeren en zegde steeds de andere geven me dat gevoel .
  Dat was minder leuk gezegt van me ,maar omdat ik het zo jaren negeerde zag ik geen één misstap van mezelf .
  Toen ik (maar een maand bezig nu ongeveer,omdat ik te lui was om de verandering met beide handen vast te nemen en nu gaan beseffen ben dat ik mijn lui wereldje totziens kan zeggen)gaan beseffen ben hoe ik me voel straal ik ook uit naar de andere .
  Wat ik bedoel met deze zin ,als ik minder zelfvertrouwen voelde ,leerde ik ook mensen op mijn pad kennen die minder zelfvertrouwen had.En als ik aan mezelf twijfelde leerde ik ook zo’n mansen kennen.
  Ik vroeg me daarvoor steeds af maar hoe komt dat nu ,ja omdat ik er zelf op zoek naar was naar de zelfde personen hoe ik me voelde .
  Nu dat ik dat gaan beseffen ben lees ik uit te matis twee keer na wat de andere verwoord hebben .
  Dat ik me kan in beelden voor mezelf hoe kan ik op deze advertentie antwoorden geven .Of hoe ik het bekijk.

  Brenda xxx

 36. Wat een mooi artikel!
  Alleen het begin stukje al komt me zo bekend voor 😀

  Ik weet van mezelf waar ik was voordat ik werd geboren,ik heb hier levende beelden over, dat was op een plaats waar enkel licht en zuiverheid aanwezig was, omringd door lichtwezens, engelen.
  Ik weet dat ik van daaruit de keuze heb gemaakt om vrijwillig naar de aarde toe te komen, het had niet gehoeven, maar ik wilde dit al te graag met als doel om mensen verder te helpen in hun ontwikkelingsproces op spiritueel niveau.

  Het was een zoektocht om me op deze weg weer te begeven, de weg die ik had gekozen, voordat ik naar aarde kwam.
  Omdat toen ik op aarde was jaren lang niet heb kunnen herhinneren waarvoor ik kwam.
  Op een gegeven moment werd het me duidelijk en kon ik er niet meer om heen.
  Ik ben blij en dankbaar dat mijn engelen en gidsen me zo goed begleiden en er voor me zijn en dat ik hierdoor er voor andere mensen mag en kan zijn om ze verder te mogen helpen, want een ieder heeft iets moois in zich 😀

  Liefs Annemarie

 37. Wow, lees ik eindelijk iets wat aansluit op wat ik al een hele tijd voel. de reoepimg om anderen te helen. De haast om te helen. De haast om me zelf te helen. Wat een gerust stelling. Ik werd al niet meer begrepen door anderen en begon toch zwaar aan mezelf te twijfelen. Wat fijn om dit nu te weten dat waar ik hier voor ben.

  THNX Doreen and the rest of all healers on this planet.
  Keep up the good work I’m here to join you.

 38. @Leen, bedankt voor je reactie, hier kan ik me echt heel erg in vinden 🙂 ik heb hetzelde gevoel van dat ik niet vanuit verplichtingsgevoel wil handelen want dat voelt dus ook niet zuiver…
  🙂

 39. @jessics, het belangrijkste is dat je eerst jezelf helpt, en dat is voor een lichtwerker 1 van de moeilijkste taken trust me i know. Ik vind het ook altijd heel moeilijk om eerst aan mijzelf te denken, en toch is dat het belangrijkste, jij bent belangrijk.

  en daarbij, als je er niet voor jezelf bent, hou je het ook niet vol. Als je dit pad opgaat komen er genoeg mensen op je pad die je kunt helpen, soms gewoon omdat jij in de wereld bent en als een voorbeeld dient voor anderen. Neem nou mij bijvoorbeeld, ik heb precies gestaan waar jij nu stond, Ik wilde ook iedereen helpen, en deed dit ook maar in dat proces liep ik mijzelf gigantisch voorbij.

  Ik ben zelf slechtziend, heb dus een visuele beperking, ik zie met 1 00g nog maar 10 procent en het andere is blind. maar ik laat me daar dus niet door tegenhouden om de dingen te doen die ik wil doen.

  en ik heb nu gelerd dat daardoor en door wat ik allemaal doe mensen een voorbeeld aan mij nemen. Laatst nog, kwam een vrouw naar me toe die ik ken, en zij zei, soms schaam ik me als ik ontevreden ben en aan jou denk, jij hebt in mijn ogen veel minder dan ik en toch zie ik jou nooit sjagrijnig of boos of zo, en je doet gewoon je ding, dat bewonder ik zo in jou. Dat vond ik erg leuk om te horen. Had nooit gedacht dat ik door feitelijk niets te doen een voorbeeld ben voor anderen.

  Dit wil ik je even meegeven
  In liefde en licht
  Indigo/Dick

 40. @jessics,

  Ik denk dat het eerst erg belangrijk is dat je weer in contact treedt met jezelf voor je anderen gaat helpen… Wat maakt jou blij? Wat doet jouw hart zingen?
  Ikzelf voel die wens om anderen te helpen/begeleiden ook al heel lang maar ik wil niet vanuit een soort van verplichting handelen (“ik ben een lichtwerker dus ik moet anderen helpen”). Neen, ik voel dat ik dat al genoeg gedaan heb in andere levens en dat ik in dit leven vooral ook mag gaan (leren) genieten van wat de aarde mij te bieden heeft…
  En als ikzelf geniet en gelukkig ben, ben ik automatisch een voorbeeld voor anderen. Geluk is zo besmettelijk! 🙂

 41. @jessics,
  Toen ik niet wist “wie” ik was probeerde ik daar achter te komen, en kwam in aanraking met een boek, de Celestijnse belofte, dat leerde me al anders na te denken, en voor het eerst energie te gaan zien.
  Daarna via niburu en later deze site kwam ik steeds meer over mezelf te weten, nu weet ik wie ik ben, en daar ben ik blij om 🙂
  Dus als tip, probeer er achter te komen wie je bent en wat je hier komt doen, vraag het gewoon aan jezelf, en je intuitie (of je hogere zelf) stuurt je vanzelf de juiste kant op, als je het maar echt wilt, met wilskracht kun je alles !
  Ik dronk eerst stevig en rookte ook, maar dat is over, toen ik erachter was hoe het zit.

  En alles gebeurd voor een reden, het is niet erg dat je onzeker bent, dat is ook een ervaring die je moet doorstaan om er van te leren, je zult er dus sterker uitkomen !
  Zolang je maar weet, of je ervan bewust bent, hoe het zit.
  Las net ergens op de site dat een nieuwetijdskind zelfmoord had gepleegd omdat ze zich al het leed in de wereld aantrok, ze was zich waarschijnlijk niet helemaal bewust hoe het zat, en dat is jammer, ik vind dat we dat echt moeten proberen te voorkomen, maar oke het was voor haar ook een ervaring, klinkt hard, maar zo is het uiteindelijk wel, niemand gaat voor zn tijd.

  Maar goed, als je vragen hebt, stel ze gerust, iedereen hier zal ze zo goed mogelijk proberen te beantwoorden zoals ik heb gedaan met mijn eigen ervaringen, en onthoud, ieder geeft slechts zijn/haar eigen mening, dus mijn ervaringen kunnen heel anders zijn bij jou.

  Met vriendelijke groet,
  Dennis.

 42. Mooi verwoord, juist, geen angst !
  Nergens voor ook niet de “dood”, want de dood is juist de bevrijding uit de dualiteit, en ik wil de dualiteit bewust meemaken en afsluiten met mijn ascensie, bewust en met mijn lichaam ascenderen 🙂
  Ik wilde vroeger al altijd oneindig leven, niet wetend dat we dat allemaal al doen 😉 haha.

  Met vriendelijke groet,
  Dennis.

 43. Heerlijk, als kind wist ik het al en ja hoor, vergat een aantal jaren en kreeg behoorlijk wat te verwerken , maar heb alle angsten nu aangekeken en geniet van het proces!
  Mooi verwoord!

 44. ’t kan allemaal veel eenvoudiger als we ’t LEVEN NIET VANUIT ONS VERSTAND BENADEREN!!!!!!!
  bedankt voor dit bericht.

 45. hoe moet ik dan beginnen? want ik voel het ook, maar ben zo onzeker en weet niet hoe ik moet beginnen anderen te helpen als ik zelf nog zo onstabiel ben…
  en zo in de war.