het leven van een lichtwerker
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Een lichtwerker heeft de missie om meer licht, liefde en bewustzijn op aarde te brengen.
Dat lijkt een mooi en makkelijk proces, maar als jij een lichtwerker bent, is het zeer waarschijnlijk dat jouw leven de laatste jaren juist zwaar is geweest en dat je intense innerlijke processen hebt doorlopen. De laatste jaren zijn de energieverschuivingen op aarde heftig geweest.
Alle donkere energieën en oude patronen moeten onder ogen worden gezien. Oude vastzittende energieën worden losgetrild en komen naar boven. Het is de bedoeling deze oude energieën te omringen met liefde en bewustzijn. Zo komt er licht in duisternis.

Oude, donkere energieën (zoals angst, boosheid, pijn, onmacht) hebben een lage trilling. Zij zijn wat dichter en voelen daardoor zwaarder aan. “Nieuwe” energieën (zoals vrijheid, vertrouwen, licht, liefde, bewustzijn, eenheid) hebben een hogere trillingsfrequentie en voelen letterlijk lichter. Voel maar eens of je het verschil in oude en nieuwe energie kan ervaren, alleen al door het lezen van deze woorden.

Tijdens het proces van brengen van meer licht, loop je tegen allerlei “obstakels” aan. Hindernissen waardoor je makkelijk zou vergeten wie je werkelijk bent.

Hieronder kan je lezen welke “obstakels” ik tegenkom in mijn leven als lichtwerker en die ik ook herken bij mensen om me heen. Ik hoop dat dit jou steun en vertrouwen geeft op jouw pad jezelf en je missie te herkennen.

Niet echt op aarde willen zijn

Lichtwerkers zijn vaak heel gevoelige mensen en ze zijn afgestemd op verfijnde energie. Soms voelen de energieën op aarde als onveilig, hard of ruw en niet passend bij jouw energie. Dat maakt dat je hier soms niet echt wil zijn. Je trekt je energie terug uit je lichaam en gaat in je hoofd leven of zelfs (voor een gedeelte) buiten je lichaam “zweven”.

Niet volledig in je lichaam aanwezig zijn, kan allerlei vervelende gevolgen hebben. Zo kan het zijn dat je grenzen regelmatig worden overschreden. Logisch, want als jij er niet (helemaal) bent, zijn jouw energetische grenzen niet voelbaar. Niet voor jezelf en ook niet voor de mensen om je heen.
Ook kan het zijn dat je het moeilijk vindt om keuzes te maken, om te voelen welke richting je uit wil in je leven of om geïnspireerde stappen te zetten. Dit komt allemaal voort uit een beperkte of slechte verbinding met jezelf.

Intense gevoelens

Als lichtwerker en gevoelig mens ben je “gelaagd” en kun je diepe gevoelens ervaren. In onze maatschappij is omgaan met “moeilijke” gevoelens niet bepaald iets wat je wordt geleerd.
Het kan zijn dat je soms wordt overweldigd door intense gevoelens als boosheid, angst, pijn, verdriet. Ook voor de mensen om je heen kan het, door onbegrip, lastig zijn om op een goede manier met jouw gevoelens om te gaan. Als je zelf de ervaring van deze intense gevoelens niet hebt, is het moeilijk je voor te stellen wat dit met je doet.
Deze gevoelens de ruimte en het begrip leren geven die nodig is, is een omvangrijk leerproces op zich.
Ook al ben ik al jaren ervaringsdeskundige in het omgaan met intense gevoelens en begeleid ik ook mensen hierbij, elke keer opnieuw is het weer moeilijk om met bijvoorbeeld intense pijn of boosheid in mijzelf geconfronteerd te worden. De eerste neiging is al snel: afsluiten, hard worden, terugtrekken. Er is elke keer opnieuw ruimte, tijd en aandacht nodig om weer zacht en open te kunnen worden en met mijn hart aanwezig te zijn bij pijnlijke gevoelens.

Eenzaamheid

Als lichtwerker ben je een pionier. Je brengt bewustzijn naar nieuwe, nog onontgonnen, terreinen. Ook al zijn er veel mensen op aarde met dit proces bezig, toch lijkt het er voor mij op dat in het dagelijkse leven iedere pionier in zijn eigen kring of omgeving die vernieuwing probeert te brengen. Zo wordt er nieuw bewustzijn op veel verschillende plaatsen en groepen mensen gebracht. Dit betekent wel dat het kan zijn dat op de plekken waar jij jouw licht verspreidt, je de enige of één van de weinigen bent. Dit kan zorgen voor onbegrip in je omgeving. Het kan ook als eenzaam aanvoelen, omdat jij jouw visie en ontwikkelingsproces niet met de mensen om je heen kan delen. Of omdat je niet wordt herkend in wie je bent.

Weerstand

Licht brengen kan alleen als je je eerst gewaar bent van de “donkere” plekken. Op donkere plekken is er minder bewustzijn en meer zware energie als angst, pijn, slachtofferschap, enzovoorts. Mensen die in die laag leven, zitten niet altijd te wachten op jouw energie. Aan de zware energie is namelijk ook angst voor verandering verbonden. Angst voor het onbekende en vasthouden aan wat vertrouwd voelt.
Daarbij kan het zijn dat wat jij komt brengen helemaal niet herkend wordt als uitnodiging tot meer licht en bewustzijn. Je weerspiegelt mensen in hun “donkere” plekken en dat kan gevoelens als angst, boosheid of verdriet aanraken en naar de oppervlakte laten komen.
Regelmatig kan je hierdoor als lichtwerker te maken krijgen met weerstand. Als je niet stevig verbonden bent met je eigen kern, kan dit je onzeker maken. Ook kan het maken dat je in conflicten en verwarrende situaties terecht komt.
Maar laat je niet uit het veld slaan! Letterlijk. Blijf stevig verankerd in je eigen energieveld.

Eigen “schaduwkanten”

Naast lichtwerker ben je ook gewoon een aards mens met je eigen angsten, pijnen en onzekerheden. Als lichtwerker hoef je zeker niet “verlicht” te zijn. Je bent gewoon gevoelig voor wat nog niet in het licht staat.
Dit geldt ook voor jezelf! Ook in jou zijn er plekken waar meer bewustzijn mag komen. Ook in jou kan het contact met het licht verder groeien. Denk dus niet dat je niet goed bezig bent wanneer je je eigen donkere plekken ontmoet. Dit hoort erbij. Donkere plekken zijn alleen maar een uitnodiging om je bewustzijn en begrip te verruimen en verder te kunnen groeien.

Gevoelig

Als lichtwerker kan je soms heel gevoelig zijn voor energieën als angst en pijn. Logisch, want doordat jij daar zo gevoelig voor bent, weet je waar het nog donker is en waar er meer licht en bewustzijn mag komen.
Soms voel je energie uit je omgeving zo sterk, dat het lijkt of het je eigen gevoelens zijn. Ze overschaduwen dan jouw eigen licht en je raakt het contact met jouw innerlijke lichtbron kwijt. Dit kan je in de war en onzeker maken.

Dagelijkse leven

Je hebt ook simpelweg te maken met het aardse leven van alledag met alle bijbehorende bezigheden. Zorgen voor je kinderen, werk, het runnen van een huishouden, zorgen voor geld en eten, enz.
Soms ben je zo druk met al die taken dat je vooral aan het “doen” en regelen bent. In die stand is het moeilijk het contact met je lichaam en je kern te behouden.

Daarnaast kan je innerlijke proces zoveel van je aandacht en energie vragen dat het soms niet meer gaat om alle aardse bezigheden, zoals je die voorheen deed, door te laten gaan. Je hebt meer tijd voor jezelf en je eigen proces nodig. Om goed voor jezelf te zorgen, dien je soms keuzes te maken op het gebied van werk en sociale contacten. Dit wordt niet altijd begrepen door de mensen om je heen.

Snelle veranderingen

Als lichtwerker ben je, meer of minder, fijngevoelig afgestemd op de vernieuwende energieën van de afgelopen jaren. Je intense proces van ontwikkeling, reiniging en groei van bewustzijn gaat maar door en door en door. Steeds dieper. Je dient alles in jezelf onder ogen te zien. Elke keer als je denkt het ergste te hebben gehad en te kunnen uitrusten en genieten van het rustige vaarwater, komt de volgende golf, of misschien wel tsunami, er alweer aan.

Het is innerlijk regelmatig hard werken om bij alles wat zich in jou aandient, liefdevol aanwezig te kunnen blijven. Het is een mooi, maar ook zwaar en vermoeiend proces.

Lichamelijke klachten

Het lostrillen van oude energieën en het verhogen van je trillingsfrequentie kan allerlei lichamelijke klachten veroorzaken.
Gevolgen die ik zelf ervaar en/of opmerk bij mensen om me heen:

 • -(Zoals al gezegd) vermoeidheid
 • -Pijn in onderrug
 • -Problemen in spijsvertering. Volle, opgezette buik, moeilijke stoelgang.
 • -Spierpijn, stramheid in het hele lichaam.
 • -Pijnlijke nek en schouders.
 • -(Vooral op sterke energiedagen) pijn of steken rond de hartstreek.
 • -Spanning rond de zonnevlecht.
 • -Spanning rond het keelgebied.
 • -Pijn in heupen, billen en onderbuik.

Herinneren wie je bent

Als je jezelf al enigszins had gevonden door alle sluiers heen, kan alles wat hierboven is beschreven je daar soms behoorlijk van afleiden. Het maakt niet uit met welke van de bovenstaande punten je te maken hebt, of met een combinatie daarvan.

Elke keer opnieuw mag je je herinneren wie je werkelijk bent, door alle zware, versluierende en verwarrende energieën, je aardse persoonlijkheid en alle dagelijkse afleidingen heen. Jij bent een wezen van licht met als taak je eigen licht te vinden en te voeden. Jij mag ontdekken wat jouw unieke manier is van jouw licht verspreiden hier op aarde. Het maakt niet uit wat die manier is. Of je nou spiritueel werker bent, mooie kunst of muziek maakt, liefdevol omgaat met de mensen om je heen of heel lief lacht….
Het gaat om jou en jouw unieke manier….

Het gaat erom je telkens weer te herinneren wie je bent en wat je hier te doen hebt. Jij bent hier om bewustzijn, licht en liefde te brengen. Het gaat erom dat jij jouw liefdevolle, fijngevoelige energie steeds meer op aarde brengt en in jouw lichaam brengt en er vervolgens mee aardt. Je bent van harte uitgenodigd om hier meer en meer echt aanwezig te zijn met wie jij diep van binnen bent.

Zorg goed voor jezelf tijdens dit mooie maar uitdagende proces. Wees mild en lief voor alles wat je in jezelf tegenkomt. Rust uit als dat nodig is. En eer jezelf voor je moed dit pad te bewandelen.

 

Liefs Lea

29 REACTIES

 1. Dank je wel Lea, voor dit o zo herkenbare stuk met veel informatie voor mij waar ik heel veel aan heb. Het is alsof mijn leven inclusief karaktereigenschappen al voor mij opgeschreven zijn. Zelf ben in nog in transformatie naar lichtwerker toe en weet het pas sinds een week doordat iemand mij hierbij geholpen heeft. Er vallen steeds meer puzzelstukjes op hun plek en ik krijg steeds meer rust. Ook heb ik al wat mooie processen door mogen maken, die mij ook weer versterken om door te gaan. Ook het lezen van de reacties van anderen steunen mij zeer omdat ik van mijzelf een sociaal type ben en het verder niet kan delen met familie en vrienden.
  Vanuit mijn hart wens ik iedereen veel kracht toe met het verspreiden van het licht en de liefde.

 2. Dit alles is ontzettend herkenbaar.
  In de afgelopen jaren heb ook ik tot in de diepten alles los kunnen laten bij prachtig healingwerk.
  Ik ga hieriop niet verder.
  Het maakt dat ik deze tijden meer in mijn kracht kan staan, universele liefde kan toelaten, waardoor ik mijn processen die nu nog laagjes aanraken in me….vanuit die liefde kan helen.
  Zo krijg je overzicht op het geheel….de mensen die nog in hun ‘donkere’ energie vastzitten. Die hoef je niet meer op te pikken……

  Blijf inderdaad héél dicht bij jezelf en durf door je angsten, verdriet, pijnen heen te gaan.
  Het lijkt eng, maar de uitkomst……..is prachtig!!!

 3. Ik heb chron zenuwpijn, en deze week zag ik op de loopband, het nr 3.33 verschijnen, heeft dit er iets mee te maken, want ik weet niet niet of ik een lichtwerker ben. Wel veel herkenning van wat je geschreven hebt. Ik weet dat i HSP ben met een al oude ziel, maar of ik ook nog een lichtwerker ben?

 4. Lieve mensen,
  Het artikel is ondertussen heel vaak gelezen. Heel veel mensen vinden er steun en herkenning. Ik ontvang zoveel hartverwarmende reacties via Facebook, mail en de site van Nieuwetijdskind. Dat steunt mij weer om verder te gaan met schrijven over mijn ervaringen en mezelf te laten zien.
  Dankjewel hiervoor!
  Zo fijn om te weten dat we hier samen zijn, met zovelen!
  Liefs Lea

 5. Heel herkenbaar en heel erg fijn om dit te lezen. Ik kreeg vorige week gelukkig al door via een goede vriend van me dat ik ik een transformatie zit. Ik ben de laatste weken soms compleet uitgeblust. Verder heb ik de afgelopen weken nog nooit zoveel emoties geuit in tranen dan ooit tevoren. Ik voel dat die emoties allemaal oud zijn en weet ook dat ik aan het groeien ben. Heel positief allemaal, maar het gaat bij mij ook gepaard met een eenzaam gevoel.

  • Dat is zo verschillend per persoon.
   Ikzelf heb altijd het Licht vsn mij voelen uitstralen, via mijn rug of mijn hart.
   Bijv. met edn wandeling. ..liet ik het Licht a.h.w. achter mij over wegen, huizen, mensen heen.
   Daarbij voelde ik mezelf zo ontzettend blij worden en liefdevol.
   Toen had ik nog moeite met de ‘hardheid’ van de ander en het gevolg was verdriet, pijn, eenzaamheid omdat ik me afschermde.
   Nu is dit meer aan de orde.
   Kies dagelijks voor het Licht. Begin ermee wanneer je ‘s morgens vroeg opstaat.
   <3

 6. Herkenbaar van begin tot eind. Daarbij soms ongeduld, want ik kan wel geduld hebben tot de schepper bepaald dat ik mijn mooie werk echt mag gaan uitvoeren, maar mijn ziel staat te popelen. En inderdaad, soms voelt ik me nutteloos. Vooral als ik zie dat andere lichtwerkers al met hun mooie werk bezig zijn, een zelfs in mijn omgeving, naast het al heel grote aanbod op het gebied van healen. Het gras-voor-mijn-voeten-wegmaaien-onzekerheid helpt, binnen de heftigheid van alles dat er toch al gebeurd en naast alles wat ik als hooggevoelig mens voel, niet echt.
  Maar de heilige Spirit zal het wel weten.
  Tnx voor het bemoedigen.

  • Hallo Robert,
   Ik lees jouw bericht en begijp en herken hierin wat je schrijft.
   Soms denk ik ook zo: er zijn al zoveel healers.
   Dat is dan het ego wat even opspeelt.
   Ik kies direct voor Liefde en voel dan liefde voir mijzelf, mijn Hogere Zelf komt dan weer tevoorschijn.
   Dat is je Spirit en die verteld je wat je mag gaan doen.
   Infeite is het dus andersom: de Liefdevolle Spirit wacht op jouw stappen.
   <3

 7. Had dit stuk ook even nodig om te lezen en ook de reacties van anderen! omdat ik ook te maken heb met stukken van misleiding omgaande het proces vanuit het verleden dat er mensen mijn transformatie die ik al in vorige levens wilde beginnen met vervloekingen of met onbewuste emoties hebben gestagneerd, door angst mij te verliezen (drama om niks..) juist al die negatieve verbindingen zorgen ervoor dat je de groeten zegt.. en diegene die dat grotendeels hebben gedaan ben ik in dit leven weer tegengekomen waarmee we het nu op een telepathische manier met elkaar oplossen of althans proberen..er is idd veel weerstand en zeker bij diegene die er net “bijkomen”. En dan nog eens je eigen trauma’s en negativiteit naar anderen toe pfff. De ene keer is het lachen met elkaar, de andere keer vliegen we elkaar in de haren met verwijten, dan is er weer de ziels liefde die even tussendoor kan piepen.. Ja en geregeld vraag ik mijzelf af als ik al die ellende weer voel; mijn god waar is het eind..

 8. Je hebt helemaal gelijk over die energieën. Ik heb het inderdaad nogal lastig als lichtwerker. Mijn verstand (rationeel denken) is mijn ergste vijand.
  al mijn klasgenoten zijn ook lichtwerkers

  Verspreid liefde en licht in het leven van de ander door jezelf te zijn

 9. er niet op aarde willen zijn heeft te maken met de eerste schok.. de wereld is namelijk anders dan je gevoel zegt.. vele dingen die zo anders kunnen.. maar je bent er wel echt omdat je er wilt zijn hoor : het is meer de vraag : uhm… hoe ga ik dit aanpakken? zoveel werk te doen hier op aarde.
  het herinneren van jezelf is niet nodig, omdat je alleen maar even hoeft te realiseren wie je bent.. wie ben je ? nou kijk in de spiegel : het perfecte evenbeeld bekeken door een spiegel 😀
  realiteit is de weg 😉 je bent er nu toch ? realiseren dat je er nu bent is voldoende. heerlijk he ? heerlijk dat je er nu bent en nu al gelijk kan beginnen met het verrichten van je werken.
  gevoel? gevoel is de manier waardoor gidsen communiceren. soms voel je iets en soms niet. take it the way it goes. tja… en verder ? gewoon zijn wie je bent lijkt me voldoende.. is allemaal niet zo moeilijk…. uhm … dit simpel stukje tekst heeft mij tientallen jaren gekost te ontdekken.. dus bespaar uzelf de moeite 😉

 10. Al die klachten o.a. spierpijn, darmproblemen enz. enz. Kunnen ook een andere oorzaak hebben, Ik weet er alles van. Ik zou iedereen willen aanraden het boek Medical Medium van Anthony William te lezen. Uitg: Succesoeken.nl. Kan veel helpen.

  • Natuurlijk hebben ziekten/aandoeningen een levensgeschiedenis, persoonlijk.
   En dat is ook heel goed om hiermee je proces aan te gaan.
   In deze tijd waarin we leven, krijgen we met de ascentie ongemakken te maken.
   Wanneer men niet weet of de klacht niet vertrouwd, is het natuurlijk ook verstandig om een arts (regulier of natuurkundig…..eigen keuze), te raadplegen.
   Ikzelf werk met de oorzaak én de klacht, zodat er daadwerkelijk genezing ontstaat.
   <3

 11. Dank u wel voor dit mooi geschreven stuk, allemaal heel herkenbaar en bijzonder mooi om te mogen beleven al is het soms best wel zwaar
  Ik deel het met liefde ❤

 12. Lieve Lea, bedankt voor je schrijven.
  Voor mij heel herkenbaar en zeer actueel allemaal.
  De veranderingen zijn in gang gezet en zowel voor de lichtwerker als bij andere mensen.
  De lichtwerkers zuiver hun eigen aardse processen nu uit, waarmee ze zelf ervarend en deskundigheid heb verkregen hoe het werkt en voelt, hierdoor zijn we expert op het gebied van het leven geworden.
  In dit proces ervaart een HSP lichtwerker als op een diepere gevoelens lag, welke de pure essentie tot in de kern doorvoelt kan worden. Tijdens deze ervaringen heb ik vaak gedacht haal mij hier maar weg, omdat ik het allemaal onzin vond en het alleen de bedoeling was om te beleven.
  Deze intense diepe gevoelens kun je niet met een ander delen omdat zei LSP-er zijn ( deze naam geef ik er zelf aan ) vaak wordt er dan gezegd je moet je niet aanstellen, je denkt te veel over de dingen na! stel je niet zo aan. Hierdoor voelt het dat je eenzaam bent omdat je niet wordt begrepen.
  In het dagelijks leven bevind je je tussen de LSP-ers de lage energieen overheersen het collectieve veld, en dat voel je als lichtwerker als geen ander.
  Het uitzuivering proces voor mij gaat enorm snel de ene na de andere oude imprints komen naar boven en dienen zich aan om verwerkt te kunnen worden, hierdoor ontstaan zeker lichamelijke klachten en kamp ik met allerlei kwaaltjes. Maar ik kan ze allemaal zelf verwerken door OmegaHealing toe te passen.
  Dit hoort er allemaal bij en is nodig, zodat je straks andere ermee kunt gaan helpen.
  We voelen ons nu nog nutteloos omdat er inderdaad angst en confrontatie bestaat bij de LSP-ers maar hun processen zijn ook in volle gang. Daar we naar de nieuwe 4D dementie gaan welke een hogere trilling van bestaan heeft, kan het oude niet meer voort bestaan, voor die welke in de angst en bang zijn voor de confrontaties met hun zelf zullen steeds meer last krijgen van lichamelijke klachten net zolang tot dat ze ervoor willen kiezen om ervan verlost te worden.
  Ik heb geduld en het is niet aan mij maar aan de schepper dat mijn taak en rol als lichtwerker pas daar kan zijn als de behoefte en de vraag naar een oplossing mijn pad kruist met de wijsheid en gave dit ik heb verkregen, legt daar mijn opdracht en betekenis voor elkaar weggelegd.

  Nemaste
  Met zo veel liefde
  Carlo Haan

 13. Alles wat je vertelt herken ik ,ook de klachten ,opgezette buik enzo ,en de neverending story waar ik dus tijdje inzat ,nu in rustiger vaarwater ,healen!!!.x

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in