Lichtzielen

Lichtzielen zijn zielen die niet van de aarde komen. Zij komen uit hogere dimensies en deze hogere dimensies vormen de lichtwereld. Waarom dit de lichtwereld heet? Dit heeft eigenlijk te maken met een vorm van dualiteit. De hogere dimensies vormen namelijk een lichtwereld ten opzichte van de derde dimensie die een stuk zwaarder is. In de derde dimensie heeft het leven een veel vastere vorm en daardoor een zwaardere dichtheid.

Hoe hoger in dimensie we komen, hoe minder vast deze dichtheid wordt. Zo voelt de 5e dimensie aan als water, omdat deze veel minder vast is en voelt de 7e dimensie aan als lucht, want deze heeft een nog veel mindere dichtheid. Zowel de 4e als de 6e dimensie zijn eigenlijk overgangsgebieden. Hier is net zo goed leven en ook bevinden zich hier planeten, maar deze dimensies staan vooral in dienst van transformatie. Zij vormen als het ware de brug tussen respectievelijk de 3e en 5e dimensie en de 5e en 7e dimensie.

Doordat de 4e en de 6e dimensie zo gericht zijn op transformatie dragen de lichtzielen die afkomstig zijn van deze dimensies sterk transformerende kwaliteiten met zich mee. Veel van de lichtzielen die de afgelopen eeuwen op aarde waren, zijn afkomstig uit de 4e dimensie. Deze zielen hebben enorm veel voorbereidend werk gedaan waarmee zij de weg vrij hebben gemaakt voor de 5e dimensie zielen om naar de aarde te komen. Deze lichtzielen zijn veelal de lichtwerkers van deze tijd omdat de aarde de transitie moet gaan maken naar de 5e dimensie. De lichtwerkers uit de 4e dimensie zijn nog steeds hard nodig, maar omdat zij al veel langer op aarde zijn, missen zij vaak bepaalde kwaliteiten die de aarde nu heel hard nodig heeft.

Planetaire oorsprong

De lichtzielen die afkomstig zijn van de 5e dimensie hebben allemaal een planeet van oorsprong die zich in de 5e dimensie bevindt. Deze planeten, en dus ook hun bewoners, dragen kwaliteiten met zich mee die bij de 5e dimensie horen. De verzameling van deze kwaliteiten of kenmerken vormen samen een energie. Deze energie is hard nodig op aarde omdat de energie van de aarde en haar bewoners nodig moet gaan veranderen om te kunnen stijgen in frequentie zodat deze lichter kan gaan worden en uiteindelijk haar thuis kan gaan vinden in de 5e dimensie.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

5e dimensie zielen zijn over het algemeen een stuk korter op aarde dan 4e dimensie zielen en daardoor is er nog veel minder aarde energie in hun systeem aanwezig. In verhouding dragen zij veel meer energie van hun planeet van oorsprong met zich mee. Om deze reden hebben zij een belangrijke taak op aarde om deze energie van hun thuisplaneet meer op aarde te gaan brengen. Dit zorgt wel voor wat grote uitdagingen bij deze zielen, want hun energie voegt lang niet altijd zo goed met de energie hier op aarde. Voor hen ligt een grote taak om hun energie meer in balans te gaan brengen zodat het leven op aarde voor hen aangenamer zal worden. Tegelijkertijd moeten zij er wel voor zorgen dat ze hun energie voldoende blijven behouden en niet te veel mee gaan in de aardse energie omdat zij anders hun taak niet kunnen uitvoeren.

De taak van de nieuwetijdskinderen

De lichtzielen uit de 5e dimensie worden ook wel nieuwetijdskinderen genoemd omdat zij de nieuwe tijd (lees 5e dimensie) op aarde komen brengen. Deze zielen komen allemaal met een taak en die is sterk afhankelijk van hun thuisplaneet, omdat iedere planeet in de 5e dimensie zijn eigen energie en dus eigen kwaliteiten heeft. Sommige van deze zielen komen van een planeet waar heel veel liefde is en hartsbewustzijn en zij komen veel zachtheid en gevoel op aarde brengen. Andere zielen komen van een planeet waar het intellect heel hoog ligt en waar er veel creatiever gedacht wordt dan op aarde, deze zielen komen die energie op aarde brengen.

Er zijn ook zielen die een thuisplaneet hebben die enorme technische en innoverende kwaliteiten heeft, zij komen dit op aarde brengen. Voor de vastgeroeste systemen op aarde vormen deze zielen een grote uitdaging. Hun energie botst enorm met wat wij op aarde gewend zijn. Het is hier dat deze nieuwetijdskinderen labeltjes opgeplakt krijgen als ADHD, ADD, autisme of zelfs hoogsensitiviteit. In verreweg de meeste van deze diagnoses is er geen sprake van een stoornis of aandoening, maar is er sprake van een energie die nog in balans gebracht moet worden. Deze energie zal ook in balans gebracht worden, maar daarvoor is het eerst nodig dat zij de huidige systemen die zich verzetten tegen deze energie gaan omvormen, en dat is het lichtwerk wat zij komen doen.

De oude systemen

De belangrijkste oude en vastgeroeste systemen op aarde die nodig omgevormd moeten worden zijn:

 • Scholen
 • Ziekenhuizen
 • De psychiatrische zorg
 • Welzijn
 • Milieu
 • De voedselindustrie
 • De kerk
 • Overheidsinstellingen als bijvoorbeeld: het UWV, de belastingdienst en ook onze regering

Deze systemen zijn verreweg de belangrijkste reden waarom we nog zo gevangen zitten in een lage frequentie en het is hier waar heel veel werk gedaan kan worden om de aarde naar een hogere dimensie te brengen. Ieder nieuwetijdskind zal met een specifieke taak naar de aarde komen om de transitie naar de 5e dimensie te bespoedigen en in de meeste van die gevallen is die taak gericht op het doen omvormen van één van deze oude machtsstructuren. Dit is waar zij hun lichtwerk doen omdat ze de aarde zo helpen licht te schijnen op dat wat nu nog veel zware energieën bevat.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

15 REACTIES

 1. Dank je Judith voor dit mooie artikel .
  Ik weet wat mijn taak op aarde is.
  Vanaf dat ik vrij jong was .
  Voor de rest praat ik er bijna nooit over met andere mensen.
  Er is veel onbegrip en men is er nog niet klaar voor.

 2. Alle soorten lichtwerkers en lichtbakens zijn in deze tijd van hogere dimensies en frequenties meer dan ooit nodig.
  Om er achter te komen wie je in wezen bent en wat je komt doen op aarde, kan dit volgende boek je ook verder op weg helpen:

  “Engelen op Aarde” – Alle soorten engelen van onze planeet. Geschreven door Doreen Virtue

  Citaat: “Ben je een aarde-engel?
  Voel je je anders dan anderen, alsof je op deze planeet bent afgezet en je afvraagt wanneer je weer wordt opgehaald? Als dat zo is, ben je misschien een aarde-engel, wat een andere naam is voor lichtwerker, indigo kind/indigo volwassene, kristalkind/kristalvolwassene, of een van de andere woorden die gebruikt worden ter aanduiding van iemand die geincarneerd is met het uitdrukkelijke doel de wereld vooruit te helpen.

  Als je er moeite mee hebt gehad je aan het aardse leven aan te passen, zul je waarschijnlijk antwoorden, troost en houvast vinden door je je geestelijke oorsprong te herinneren.
  Je kunt bijvoorbeeld ontdekken dat je een geincarneerde engel of een geincarneerd elementwezen bent, of een sterrenmens met vorige levens op een andere plek in het heelal, of een zeemeermin,-man of variant daarvan, of een leprechaun of een paladijn, of een wijze, dat wil zeggen een gereincarneerde tovenaar of tovenares of hogepriester of hogepriesteres.

  Door meer te weten te komen over het spirituele domein waaruit je afkomstig bent, zul je meer gaan begrijpen van je karakter, gedrag en persoonlijke eigenaardigheden.

  Als je een aarde-engel bent, ben je een krachtige lichtwerker met een erfenis van genezing en wonderen achter je en voor je. Je hebt de goddelijke opdracht aanvaard die inhield dat je naar de aarde ging en je lessen en genezende energie zou verspreiden”.

  • Doreen virtue heeft haar eigen werk helemaal ontkracht en is nu een andere kant ingeslagen. Dus ik vraag me af, heeft ze alles uit haar duimgezogen.

  • Doreen Virtue schrijft over geïncarneerde engelen, zoals jij dit citeert.
   Maar engelen hebben nooit een leven op aarde gehad. Zij zijn héél andere wezens vanuit de Liefdes Bron.
   Ik heb de informatie van haar altijd een beetje door de vingers gezien.
   Als iemand vanuit de 6e dimensie (waar ik inmiddels ben achter gekomen), resoneert haar info niet met die van mij.

   Mijn herinnering…..die ik nog duidelijker voelde als kind zijnde…..is Liefde.
   Liefde, respect voor elkaar en vertrouwen.
   Oeioei, wat werd dit al gauw geschaad bij me en ik kon het niet geloven. Liefde voelen voor degene die mij benadeelden (ik ga hier verder niet op in)…dat is het enige wat in mij leefde.
   En toch ben ik geen aarde – engel hoor. Nee, dit is een term voor diegenen die benoemt worden in dit mooie artikel.
   Dit artikel is realistischer.

   Judith: Ik dank je vanuit mijn hart voor dit mooie artikel

   • Ivo,
    Citaat: “De term ‘aarde-engel’ moet niet verward worden met ‘geincarneerde engel’, wat een van de engeldomeinen is”.

    Herkenning bij de volgende kenmerken? (Er zijn nog veel meer).
    -Het gevoel hebben anders te zijn, afgescheiden te zijn of van anderen vervreemd te zijn.
    -Intens gevoelig zijn voor andere mensen, chemische stoffen of geweld in iedere vorm.
    -Sterk het gevoel hebben een opdracht te hebben.
    -Een geschiedenis van frustrerende relatiepatronen hebben.
    -Onbekenden vertellen hun hun problemen en ook zeer persoonlijke dingen.
    -Er jong uitzien voor hun leeftijd.
    -Mogelijk een geschiedenis van verslaving hebben of van verslaving in de familie.
    -Oorsuizingen in een oor.

    Ivo, het is wel duidelijk dat jij zelf dit boekje niet hebt gelezen. Hoe kan je daar dan over oordelen? Het gaat juist over mensen zoals jij, iemand uit de 6e dimensie. Lichtwerkers uit de 4e, 5e, 6e en de 7e. Dus o.a. ook over de “nieuwere/hogere lichtwerkers”. Wat is er nu realistisch?

    Het gaat om samenwerking, verbinding. Het netwerk van licht.
    Ivo, volgens mijn gevoel, ben jijzelf ook een lichtwerker, of je dat nu leuk vindt of niet.
    Of je zit nog in de ontkenning…

 3. Als je de zware energie van de machtsstructuur verlicht, is het dan de bedoeling dat je ‘dicht bij het vuur’ zit in de zin van; er werken? Ik twijfel namelijk of dit mijn plek is., misschien door de weerstand die ik inderdaad krijg..

  • Vaak wel Tessa. Die weerstand die je voelt heb je wel hard nodig omdat die je zal motiveren veranderingen aan te brengen. Het kan goed zijn dat je bijvoorbeeld ook veel pijn betreffende die machtsstructuur mee draagt, dat kan ook weer als een trigger dienen om te hervormen.

 4. Als je een lichtwerker bent, heb je dan een ‘nieuwe’ ziel? Ik ben laatst bij een reincarnatie therapeut geweest, en mijn ziel ‘stamt’ in ieder geval uit het jaar 1800. Misschien was mijn ziel er al veel eerder maar dat weet ik niet.
  Wil dat zeggen dat ik geen lichtwerker ben? Omdat ik een ‘oude’ ziel heb? Of werkt het niet zo?

  • Je vorige levens zijn soms interessant om je huidige leven beter te begrijpen. Maar vóór je ‘vorige levens’ was je energetisch al aanwezig ergens in het universum waardoor je op een gegeven moment geroepen werd of gekozen hebt om een incarnatieroute op aarde aan te gaan. Je komt dus als het ware uit een specifieke energetische context die moeilijk te begrijpen, laat staan te aanvaarden is. Er zijn nu mensen overal op aarde actief die contact kunnen maken met de bron der bronnen en je kunnen helpen om een glimp op te vangen van je specifieke incarnatiedoel hier op aarde. Ik kan je daarmee in contact brengen als je wil. Maar je kan ook in alles zoveel mogelijk je hart en intuïtie volgen dan kom je er ook wel achter, al duurt dat soms nodeloos lang:) Zoek en je zult vinden. Liefs.

   • Ik ben al heel lang onderbewust en nu ook bewust op zoek naar mijn specifiek incarnatiedoel hier op aarde. Kan je me hiervoor in contact brengen met een persoon die me daarbij kan helpen? Dank je
    Anita

  • Je hebt dan een nieuwe aarde ziel, je andere zielsdelen kunnen wel ouder zijn.
   Tijd werkt heel anders voor de ziel, je bent als het ware vrij om ook in het verleden te incarneren. Je kan dus een leven in tijden lang geleden hebben gehad maar tegelijkertijd toch een hele jonge ziel zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in