Laat de liefde van de Bron door je heen stromen

In mijn vorige artikel heb je kunnen lezen wat het betekent als je de liefde van de Bron door je heen laat stromen en hoe je dat zou kunnen doen.  Brandon Bays gebruikt het in haar helende Reis. Er zijn nog wel meer methodes en technieken die je helpen om in contact te komen met de grote Bron en de Bron in jou om op een diep niveau te helen en inzichten naar boven te laten komen.

Wat brengt het je en waar kun je dat nu op toepassen? Vandaag neem ik je graag mee in mijn ervaringen, om jou te inspireren zodat jij er ook makkelijk (er) gebruik van kunt maken. Je krijgt er een volledig stappenplan bij waarmee ik mezelf  binnen  15 minuten weer volledig kon herpakken.

Ervaar ieder moment

Als je leert vrede te sluiten met ieder ongemak of aanhoudende pijn, dan kun je je leven bekijken vanuit de ogen van de Bron. Dan opent je hart. Dan open je de Bron in jou. Waar je ook door getriggered wordt.

Wanneer je hart open is, ben je in staat om alles wat je voelt, te zien als onderdeel van genezing die plaats vindt in jou.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Wanneer je hart daarentegen gesloten blijft, zullen de emoties die je voelt als blokkades aanvoelen. En dat zullen ze blijven, zolang je weigert om te voelen.

Als je WEL voelt  en je bereid bent om ieder moment te ervaren als een kans op genezing, dan worden er volgens Matt Kahn vele lagen van het cellulaire geheugen opgeschoond. Dan ontstaat er ruimte voor jouw eigen hartgecentreerd bewustzijn.

Waar kun je dat op toepassen

Ik laat de Liefde in mij op vele momenten van de dag bewust door mij heen stromen en op momenten waarop ik het moeilijk heb.  Op kleine en grote zaken. Bijvoorbeeld als ik mij geraakt voel of als een ander vastzit en ik dat voel.

Ik gebruik het in mijn opvoeding als mijn kinderen vastzitten in heftige emoties. Het brengt mij tot een aanvaarding van wat er is. Niet door alles goed te keuren maar door te ontspannen en de liefde alles in mij wat geraakt wordt, kan helen.

Ik spoel de Bron door me heen als ik moeheid voel, als ik pijn heb of als ik een heftige emotie ervaar, als ik me geraakt voel of teleurgesteld ben.

Ik spoel de LIEFDE door me heen als er strijd is tussen mijn kinderen voordat ik me er (eventueel) mee bemoei. En ik spoel de LIEFDE door me heen voordat ik grenzen stel of het ergens niet mee eens ben en dat wil uiten.

Ik spoel ook de LIEFDE door me heen als ik iets niet zo handig heb aangepakt en mezelf enigszins kwijtraak in mijn reactie. Daarmee spoel ik ook de LIEFDE door eventueel aanwezige schuldgevoelens heen.

Ik voel steeds meer en steeds vaker LIEFDE. Mijn partner en ook anderen reageren daardoor direct nog weer anders op mij. Ik kom voorbij triggers waarin ik voorheen lang in vast kon zitten en waar ik me nog steeds wel eens (onbewust) tegen verzet (lees: niet wil voelen). Daar zou ik dan nu ook direct LIEFDE door heen spoelen.

Ik ga als een speer overal doorheen en belandt van het ene thema in het andere, zonder dat ik mij wil overhaasten. Het gebeurt en overkomt mij. En achteraf zie ik dan opeens wat ik heb gedaan (lees: in de weerstand gezeten). Daar spoel ik dan ook weer LIEFDE doorheen.

Ik heel op een dieper niveau dan ik ooit nog voor mogelijk had gehouden, terwijl ik al zoveel heb gedaan. Maar het voelt niet diep omdat ik ‘gewoon’ ervaar. En de inzichten vliegen me om de oren, zijn er haast al eerder voordat ik er om heb gevraagd. En ook alles wat daarbij komt kijken, wil gevoeld worden en gevoed met LIEFDE.

Ik gebruik het bij mijn flowschrijven en uiteraard ook in mijn werk (al is dat niet echt nieuw voor mij).

Als hulpstuk bij ‘flowschrijven’

Een artikel ontstaat bij mij vaak als vanzelf in mijn ‘hoofd’, vanuit de materie waar ik mee bezig ben, uit de boeken die ik lees, vanuit mijn honger naar meer en beter én mijn eigen (bewuste) ervaringen zorgen ervoor dat er ideeën te over zijn. Ik blijf er net zolang mee rondlopen, herschrijf het als het ware keer op keer in mijn hoofd, net zolang totdat ik het aan het papier toevertrouw.

Ervaring leert mij dat het schrijven een stuk eenvoudiger werkt als ik er aan toegeef op het moment dat de inspiratie zich in mij aandient.  Dat geeft niet alleen rust en voldoening, ik transformeert gelijkertijd zelf ook nog op een nog dieper niveau. Alsof ik er dan nieuwe synapsen mee creëer. Dat noem ik flowschrijven. Als vanzelf ontstaat hoe het artikel opgebouwd moet worden vanuit het verhaal dat er al is.

Als ik er op een dag in het weekend echt daadwerkelijk voor ga zitten, merk ik dat mijn omgeving niet meewerkt. Mijn kinderen zijn volop en luid aanwezig en ook mijn partner loopt fluitend door het huis heen. Een geluid waar ik niet zo goed tegen kan. Zeker niet als ik aan het schrijven ben (en soms gaat het zelfs overal dwars doorheen).

Ik volg de volgende stappen:

  • het voelt alsof er geen ruimte is voor mij (om het bewuste artikel te schrijven op een moment waarop zich dat aandient);
  • ik sta er niet meer voor open (voor het ‘tumult’ in mijn omgeving vanuit respect voor de ander)
  • ik aanvaard wat ik voel
  • ik laat de liefde er doorheen stromen
  • en ik verleg mijn focus naar het afgeschreven artikel (door het me dat voor te stellen en te voelen alsof het er al is).

Na het volgen van deze stappen kan ik mijn artikel in alle rust afschrijven en ervaar ik vanuit mijn omgeving geen enkel obstakel meer. Ik kan nu vanuit mijn pure verbinding en connectie met de Bron in mij – met de LIEFDE dus – alles aan het papier toevertrouwen en overbrengen.

Ik kon mijn artikel dus afschrijven, ook al leek daar eerst geen ruimte voor te zijn. Ik liet de LIEFDE er doorheen spoelen. Ik kom in een heerlijke flow terecht en als vanzelf ontstaan de woorden, de kopjes en de layout. Dat is flowschrijven met liefde! En tijdbesparend. Effectief en doeltreffend.

Wat heeft het mij gebracht

Ik laat de Liefde vaak bewust door me heen stromen en merk op dat ik ook op onbewuste momenten steeds meer afgestemd raak. Ik neem  steeds meer en steeds langer mijn hart waar en het gevoel wordt steeds sterker. Ook in mijn contact met dieren en kinderen. Eerder laafde ik mij aan de Bron in hen, waardoor ik ook mijn eigen Bron weer kon waarnemen. Nu laat ik mij eigen licht schijnen en sta ik rechtstreeks in contact met mijn eigen Bron als ik mij daarop afstem. Ik hoef het niet meer buiten mij te zoeken.

Ik geef het nu aan mij en hoef het niet meer aan een ander te vragen. Ik hoef er niet meer voor te vechten. En ik hoef er niet meer onder te lijden als ik het niet krijg.

Er is zelfs nog meer.

Wat er aan vooraf ging

Situatie: Het valt mij niet mee hoe het er hier thuis aan toegaat nu na de zomervakantie de school weer is begonnen. De een rolt er aardig doorheen, staat op en is letterlijk en figuurlijk behoorlijk gegroeid. Is nu ook de oudste in een dubbelklas, een rol die zij zichzelf graag toebedeeld en die vertrouwen schenkt. Maar die nu plotseling in een soort plusgroepje wordt geplaatst (op de Vrije School!). De ander lijkt volledig van God los te zijn, alles wat we ooit gedaan hebben en wat we in de vakantie hebben opgebouwd, lijkt voor niets te zijn geweest. Volledig om zeep geholpen.

Aan het eind van de week zijn hun (in)spanningen en het schoolleven en de impact daarvan hier thuis duidelijk voelbaar. Beide kinderen tanken zich leeg bij mij (onbewust). Door hun spanning en daardoor vergrootte aura die zich minimaal over de hele klas heen verspreid moet zijn geweest, hadden zij behoorlijk wat opgepikt.

Normaalgesproken kan ik daar vrij snel weer van afkomen. Door me er bewust van te zijn en te ontspannen, verlaat het zo mijn lichaam en stroomt het de aarde in om daar getransformeerd te worden. En ik dacht toen nog dat mij dat aardig goed gelukt was.

Maar de volgende ochtend word ik wakker met een nare hoofdpijn, waar ik maar niet van afkom. Wat me normaal vrij snel wel lukt. Ik voel me compleet op, alsof ik geen stap meer kan zetten en moet mezelf echt de trap op slepen. Het is niet te doen.

Ik weet al snel dat dit nog steeds met de energie van mijn kinderen (al dan niet opgepikt in de klas) te maken heeft. En tegelijkertijd ben ik mij bewust van een thema en loop ook wat met mijn ziel onder de arm. Het is zo’n tussenfase waarin je oud zeer hebt afgelegd en het nieuwe zich nog niet heeft aangediend en je niet goed weet wat je (ermee) moet.

Ik kreeg van een vriendin het volgende advies mee: ‘Doe je arm omhoog en laat je ziel weer vrij.’ Nou, dat heb ik dus gedaan. Binnen 15 minuten kon ik mezelf weer volledig herpakken en bleef energiek tot aan 23.00 uur ’s avonds. Dat lukt me normaal gesproken absoluut niet en zeker niet in deze mate. Dat klinkt erg Amerikaans besef ik mij nu ik dit opschrijf.  Lees je mee welke stappen ik volgde? Je zult de eerste stappen uit mijn vorig artikel herkennen. Als je daaropvolgend het hele Masterplan volgt, verandert er nog veel meer.

Het Masterplan

Stap 1 = aanvaarden

Aanvaard de situatie waarin je nu staat. Het klopt altijd. Als je deze even invoelt, geeft dat berusting.

Stap 2 = voelen

Ik voel wat ik voel en ik laat dat rustig aanwezig zijn. Eventueel spreek je deze woorden uit en voel je het effect ervan.

Stap 3 = ontspannen

Je ontspant jezelf volledig en verzacht je ademhaling. Dat maakt dat je in een diepere aanvaarding terecht komt.

Stap 4 = je lichaam waarnemen.

Je lokaliseert dat punt in je lichaam waar je pijn of een andere sensatie waarneemt. Als je deze niet voelt, dan neem je je hart als centraal focuspunt.

Stap 5 = je laat er LIEFDE doorheen stromen

Dat doe je door de Bron in jou door je lichaam heen te laten stromen of door te zeggen ‘ik heb mij lief’ en dit een tijdje te voelen. bij voorkeur minimaal 2 minuten.

Stap 6 = Je bent bewust dat dit voor jou door het Universum geregeld is. Dat levert een verzachting op en nog meer aanvaarding. Wees je er tevens van bewust dat dit een kans is op genezing.

Stap 7 = jezelf clearen van vreemde energieën

Deze stap heb ik toegevoegd omdat ik heel duidelijk de energie van mijn kinderen heb opgepikt, die zij mee naar huis hadden genomen en ik dit niet aan hen wil teruggeven. Ook op andere thema’s is deze stap inmiddels erg effectief gebleken.

Je gaat eerst met je aandacht naar je hart. Dan trek je je aura in tot ongeveer 1 meter om je heen. Dan voel je tegelijkertijd het punt 1 meter boven je kruin en 1 meter onder je voeten. Dan adem je diep in en laat dan alle vreemde energieën wegstromen uit jouw energieveld.

Dan laat je een Roos om jou heen cirkelen, die alle negatieve energie uit je fysieke lichaam haalt en in zich opneemt. Je ziet dat dit gebeurt en je voelt. Deze energie wordt opgenomen door het Universum en mag je laten ‘ontploffen’, het Universum zal deze energie transformeren.

Stap 8 = Licht

Je gaat opnieuw met je aandacht naar het punt dat 1 meter boven je kruin zit en laat vanaf daar alles uit je energieveld zakken naar beneden. Dan laat je via je kruin licht naar beneden zaken naar je hart toe en je vult je hart er mee. Daarna vul je je lichaam en als je lichaam is opgevuld, vul je het energieveld om je heen.

Stap 9 = je aura afschermen en in je eigen energie blijven

Dan zet je rozen om je energieveld heen, als een beschermer en bewaker, tegen vreemde energieën buiten je en als bewaker van je eigen mooie lichtenergie. Je kunt ook op dit punt de LIEFDE van de bron toevoegen. Hierdoor kun je makkelijker bij jezelf blijven en neem je minder snel negatieve energie van buiten in je systeem op

Op dit punt blijf ik mij bewust dat ik volledig open sta en blijf staan voor mijn kinderen, dat ik dit altijd zal blijven waarnemen en overnemen. Vanwege onze onvoorwaardelijke verbinding met elkaar. Wel ga ik over naar stap 10

Stap 10 = Ik sta niet meer open voor ….

Ik sta niet meer open voor het overprikkelde gedrag van mijn kinderen in de hoop dat ik het niet langer zo extreem aantrek in mijn leven, zodat mijn kinderen er ook weer beter onder gedijen.

Stap 11 = jezelf verbinden met de Bron in jou

Ik verbind mij opnieuw met de Bron in mij en laat het nogmaals goed door me heen stromen. Eventueel met de woorden: Ik hou van mij

Stap 12 = jezelf opvullen met (levens)energie

Ik vervul mezelf heel graag met Full Spectrum energie, omdat deze energie waartoe ik zelf ben ingewijd, ervoor zorgt dat alle energie binnen 5 minuten weer heerlijk doorstroomt.

Je kunt ook elke andere energie in je opnemen, door deze in te ademen en tot je te nemen, net zolang als jij voelt dat nodig is. Denk bijvoorbeeld aan de energie van liefde, genezing of aanvaarding. Je kunt aan de Bron vragen welke energie jij nu nodig hebt. Of je neemt energie in je op die helpend is voor jou, zonder dat je weet welke energie het is.

Stap 13 = Je focus verleggen

Je richt je niet langer op dat wat niet zo fijn is en je gaat op zoek naar een gedachte die al iets beter aanvoelt. Je stelt jezelf deze innerlijke vraag: ‘welke gedachte helpt mij om mezelf nu iets beter voelen’ en je wacht op het antwoord. Je laat deze gewoon naar je toekomen.

Gevolg is dat je meer fijne gedachten zult gaan aantrekken en dat je je steeds beter gaat voelen.

Stap 14 = Jezelf visualiseren zoals je jezelf graag ziet en zou willen voelen

Je ziet nu gedurende minimaal 1 minuut jezelf voor je zoals je jezelf graag zou willen zien, bijvoorbeeld energiek en vitaal.

Ik zie mezelf in deze fase voor me als iemand die flexibel beweegt, die yoga beoefent en de zich vol energie zich al dansend en bruisend voortbeweegt. En dan voel je hoe dat voelt alsof je je al zo voelt.

Gevolg

WEG was alle zwaarte, WEG was alle ellende en WEG was de moeheid. En ook al hield het overprikkelde gedrag het hele weekend nog in een behoorlijke extreme mate aan en bleef het de boventoon voeren. Ik kon er prima mee dealen. Ik bleef in deze heerlijke energie hangen tot 23.00 uur ’s avonds en dat lukt mij normaal gesproken echt niet.

Je kunt deze stappen toepassen op elk denkbaar thema, patroon of trigger en bij elk gevoel wat je voelt. Of je je nu ergens voor schaamt, je eigen gedrag of juist het gedrag van een ander wat je raakt. Wat het ook maar is waar jij weerstand tegen ervaart. En waar je ook maar tegen aanloopt. Groot of klein, ook dat maakt niet uit.

Het kost je misschien even wat tijd om de stappen in je op te nemen en te leren om elke stap goed te doorvoelen. Maar het is zeker de moeite waard. Probeer het ook eens.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

  1. mooi dit, ik ga zeker in meditatie dit proberen. Maar 12 stappen (oh nee 14) kan ik niet onthouden tijdens een sessie, dat is me teveel bij de soms verpletterende vermoeidheid. Nog tips daaromtrent?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in