Heb jij wel eens een ontmoeting met iemand meegemaakt die insloeg als een bom? Dat je van het ene op het andere moment volledig gefascineerd was door de ander? Of halsoverkop hevig verliefd? Volledig van je voetjes geslagen, binnenstebuiten gekeerd en ondersteboven neergezet? Dat je voelde hoe alle deuren in jouw binnenste met een klap geopend werden? Dat je alleen nog maar kopje onder wilde gaan in die ander, hem of haar helemaal leren kennen, alles weten en voelen wat er te weten en te voelen viel?

Wat een overweldigende sensatie is dat! Dat je naar een ander kijkt en denkt: Ik wil je kennen. Ik wil jou helemaal kennen. Ik wil in ieder vergeten, stiekem hoekje van jouw Innerlijke Schatkamer rondneuzen en weten wat daar te vinden is. Ik wil je kwaliteiten kennen en ook al je onzekerheden, schaduwkanten, je kracht en je kwetsbaarheid. Omdat je me fascineert. Met alles wie je bent.

Dat zijn de meest intense verbindingen die je kunt ervaren in je leven. Maar wat nou, als je die ervaring met jezelf zou kunnen hebben… Stel je voor dat je op een dag in de spiegel kijkt en alles wat ik hiervoor beschreef op jezelf zou kunnen toepassen. Dat je besluit om met fascinatie naar jezelf te gaan kijken. Om jezelf zo mateloos interessant te vinden dat je alles van jezelf wilt zien en weten. Niet om het mooier te maken dan het is, ook niet om het te veroordelen, maar om het te leren kennen.

Maak jezelf het hof

Maak jezelf het hof. Kijk met de ogen van een verliefde puber naar jezelf. Met de ogen van een liefhebbende ouder misschien ook wel. Of met de ogen van je eigen allerbeste vriend of vriendin. En zie, zonder oordeel, wie je echt en daadwerkelijk bent. Zie je eigen kracht, je eigen kwetsbaarheden, je eigen onzekerheden, je eigen kwaliteiten. Bekijk jezelf en al jouw eigen-aardigheden met net zoveel liefde als je voor die ander zou voelen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Jij bent het mooiste cadeau dat je de wereld te bieden hebt. Precies zoals je bent. Jij bent uitstekend gelukt aangezien het altijd je doel is geweest om een zo mooi mogelijke versie van precies jezelf te zijn. Dus waarom zou je niet alle tijd nemen voor en alle energie steken in een geweldige relatie met jezelf? Waarom zou je niet jezelf het hof maken, zoals je dat met een ander zou doen? Jij bent immers de belangrijkste relatie in jouw eigen leven.

Je hoeft daarvoor niet altijd alleen te zijn. Je kunt jezelf heel goed leren kennen in de stilte van het met jezelf zijn, dat is waar. In intieme relaties met anderen kun je juist weer hele andere kanten van jezelf leren kennen, of dat nou relaties met vrienden, familie of romantische partners zijn. Het enige wat nodig is, is om met een vriendelijke, liefdevolle en vooral nieuwsgierige blik naar jezelf te kijken terwijl jij je leven leidt. Met alles erop en eraan.

Een prachtige fase

Jezelf echt leren kennen kan een hele fijne fase in je leven zijn. Je leert wat precies bij jou past, wat je echt graag wilt in je leven. Je leert hoe je graag met mensen om wilt gaan en hoe je wel of niet behandeld wilt worden door anderen. Je leert stapje voor stapje de oude denk- en gedachtepatronen die niet meer bij je passen, loslaten en daarvoor in de plaats komt een innerlijke vrijheid om oordeelloos en met plezier naar jezelf te kijken. Wanneer je valt en ook wanneer je weer opstaat.

Het mooie is, dat wanneer je minder oordeelt over jezelf, je als vanzelf ook minder oordelen voelt naar anderen. Langzamerhand leer je echt te voelen dat er geen absoluut goed of fout bestaat en ernaar te leven. Er bestaat jouw ervaring, jouw gevoel en jouw perspectief. Dat geldt voor ieder ander precies zo. En daar mag een ieder naar handelen zoals dat bij hem of haar past. Jij mag bepalen hoe jij je leven het liefste leidt en de ander mag dat ook.

Je mag helemaal bloeien

Dat betekent dat er af en toe mensen uit je leven zullen verdwijnen. Omdat het niet meer past met elkaar. Omdat je misschien merkt dat hoe jij in dit leven in elkaar zit, niet meer aansluit bij hoe die ander heeft gekozen in elkaar te steken. Dat is niet erg. Het kan verdrietig voelen of pijnlijk, maar het is nou eenmaal zo dat we niet per se aansluiting met iedereen hoeven te ervaren. Kennelijk zit jullie stuk met elkaar erop. Je kunt dan zonder oordeel afscheid nemen.

Het betekent ook dat er nieuwe mensen in je leven zullen verschijnen. Mensen die aangetrokken worden tot jou. Tot de echte pure jou. De verbindingen worden makkelijker. In plaats van dat jij voelt dat jij je aan moet passen aan de ander of de ander aan jou, worden jullie verschillen stimulerend omdat jullie in de kern bij elkaar passen. Wanneer de ondergrond gelijksoortig is, kunnen de bloemen die erop bloeien juist in hun verschillen zo prachtig zijn. 

Dat maakt jezelf het hof maken zo mooi. Wanneer jij jezelf echt in liefde leert kennen, vergroot je niet alleen je eigen plezier in het leven, je vergroot ook steeds maar het cadeau dat je voor anderen bent. Het cadeau dat je voor de wereld bent. En vergis je niet, dat is het meest prachtige, waardevolle cadeau dat iemand ooit te geven heeft. Daar hoef je niets anders voor te doen dan jezelf te zijn. 

Heb jij zin om jezelf het hof te maken en kun je daar wat inspiratie bij gebruiken? Wie weet is het card-deck Vrijheid in Liefde precies wat je zoekt. Kijk gerust even op de site.

Lieve groet,
Manon

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in