Lief mens, 

Ik zie hoe jij je best doet. Je best om diep in jezelf te keren. Te voelen waar jij naar verlangt. Jouw mooiste leven te creëren. Om te doen waarvoor je hier gekomen bent. Om je meest pure zelf te zijn. Ik zie het. Ik zie jou. Ik herken het. Ik herken jou in mij. Het voelt soms zo zwaar om het anders te gaan doen dan je ooit gewend was. Om het anders te gaan doen dan je ooit geleerd is. Om uit de diepe groeven te stappen die het leven in jou geëtst heeft. Om een andere manier van voelen, denken en doen aan te nemen. Wat een klus is het soms.

Je wil zo graag het leven omarmen. Genieten van ieder moment dat je hier bent. Je verlangens leven. In vrijheid met jezelf kunnen doen wat echt bij je past. Zinvol, zingevend, jouw mooiste bijdrage zijn. En dat voelt licht en fijn en vrij als je eraan denkt. En soms voelt het taai en zwaar en stroperig als je het daadwerkelijk wilt gaan leven. Je verbindt je met je verlangens en dealt steeds maar weer met de teleurstelling wanneer ze zich maar niet volledig willen manifesteren.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Er zijn genoeg dingen om dankbaar voor te zijn. Absoluut. Het voelt ook niet oké om steeds maar meer te willen. Om te wachten tot het leven nou eindelijk eens echt gaat beginnen. Om steeds maar weer te voelen dat er nog een laag diepere pijn tevoorschijn komt. Nog een laag taaie conditioneringen. Nog een dwingend denkpatroon. Wanneer houdt het werken op en kun je de flow eindelijk helemaal toelaten? 

Jouw verlangens leven reeds in jou

Weet dat jouw verlangens altijd bij je horen. Je verlangens zijn een deel van jezelf dat jij graag wilt ervaren. Wat nog niet helemaal uit de verf gekomen is. Een deur die nog open gezet mag worden. Of nog verder open gezet. Het gaat in wezen om jezelf willen ervaren en dat is toch waar het leven hier om draait. Zo mooi mogelijk jezelf zijn en jezelf delen met de wereld. Jouw verlangens zijn niet meer of minder dan de motor om datgene wat je hier komt doen ook daadwerkelijk te doen. En op dat punt kun je nog weleens in de war raken.

Dan koppel je jouw verlangen direct aan een heel concrete uitkomst. Jouw verlangen naar verbinding wordt een hunkering naar een relatie, wellicht weet je al precies met wie. Of jouw verlangen naar financiële en materiële rust moet met een bepaalde baan worden vervuld. Of ons verlangen naar een thuis moet door dat ene huis ons leven in komen. De fantasie die eerst zo fijn voelde verandert langzaam in een kooitje waarin jij je verlangen probeert te vangen. Met alle teleurstellingen van dien als het niet uitkomt zoals jij zo graag gewild had.

Door verlangen en uitkomst zo met elkaar te verbinden belemmer jij jouw creatiekracht. Je denkt al te weten waar je naartoe beweegt en houdt daarmee het leven tegen om zich te ontvouwen op de meest optimale manier. Want wie weet komt jouw verlangen naar verbinding wel meer tot zijn recht in een andere vorm dan jij nu kunt bedenken. Of met een heel andere persoon. Of komt jouw verlangen naar rust wel meer tot uiting in je onthechten van het belang van geld, dan in het bezitten ervan. 

Geef het leven de kans om voor je te werken

De kunst, lief mens, is om je te verbinden met de energie van je verlangens. Om je fantasieën en je concrete beelden te gebruiken om je zo diep mogelijk te verbinden en om ze dan weer vrij te laten. Niet het verlangen, slechts de concrete uitkomst ervan. Je hoeft niet alles los te laten, alleen dat wat te krap is om het leven de kans te geven om zich vrij te ontvouwen. Verwachtingen over het hoe en het wanneer. Laat dat maar over aan het leven. Zij heeft immers iets meer levenservaring dan jij. Geef haar maar een kans.

Ontspan maar, lief mens. En kijk eens wat zich wil ontvouwen wanneer jij de controle loslaat. Jouw gedachten over hoe iets moet, loslaat. Jouw gedachten over wat jij zou moeten doen loslaat. Kijk wat er zich ontvouwt in je leven en kijk waar jij jouw verlangen en de manifestatie daarvan kunt terugvinden in wat je ervaart. Je zult zien dat iedere stap er eentje in de goede richting is. Je zult zien dat iedere stap een obstakel uit de weg ruimt dat nog op je pad staat. 

Je mag echt ophouden met zo hard je best te doen. Het leven wil niets liever dan je jouw mooiste leven laten ervaren. Steeds zo hard werken is je juist verzetten tegen de stroom. Je bent moe van je verzet daartegen. Van het beteugelen van jezelf. Van het dimmen van jouw licht. Laat maar los, laat maar vrij, laat maar gebeuren. De rivier stroomt toch wel. Of jij nu probeert haar de andere kant op te laten stromen, of steeds maar probeert met je handen de stroom te laten versnellen. De rivier van jouw leven gaat haar eigen gang. Laat je maar drijven en kijk wat er gebeurt.

Je bent het allemaal waard

Het is een beklemmende omhelzing tussen verlangen en uitkomst. Tussen zijn en doen. Tussen werken en het zich laten ontvouwen. Je bent zo gewend het op een bepaalde manier te doen dat jij je niet kunt voorstellen dat alle controle loslaten kan helpen precies dat te manifesteren wat jij nog niet eens weet dat de ideale uitkomst is. Probeer het eens uit. Je kunt altijd weer hard je best gaan doen, maar de kans dat je dat nog wilt is, denk ik, klein. 

Hoe kom jij je zielsverlangens tegen in je leven? Deel je gedachten hieronder.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

9 REACTIES

 1. Je ziet het in de dingen die “niet goed” gaan in je leven, maar uiteindelijk toch iets moois meebrengen, waarvan je nooit gedacht had dat het zo waardevol zou zijn. Of als je het gevoel hebt in een richting te worden geduwd die je helemaal niet op wilt, maar waar je niet omheen kunt. En dat dat dan juist de opstap is naar iets prachtigs…. ik probeer steeds meer die dingen in mijn achterhoofd te houden en zo naar het leven te kijken. En kom tot de conclusie dat dat de momenten zijn waarop je aangespoord wordt in het nu te leven. En dat het in het nu eigenlijk altijd oke is.

 2. Afgelopen week in de auto waren dit precies de woorden die ik in mezelf tegenkwam. Een moment van realisatie, bewustwording, welke ik dan weer hier in een geschreven tekst herken. Bijzonder. De intentie neergezet om mezelf mee te laten stromen naar daar waar mijn hart naar verlangt, en daarin mezelf te laten verassen voor de uitkomst. Ik denk het soms zo goed te weten, tot je je beseft dat dit puur en alleen een angstige manier is van het leven willen controleren.

 3. Zo hard mijn best doen loslaten. Loslaten wat ik altijd heb gedaan. Ja, ik ben er ontzettend moe van. Inderdaad dat eeuwige verzet…. maar oh, wat vind ik het lastig, eng. Valkuil is dat je opnieuw direct op een uitkomst hoopt. Zonder pijn of weerstand. Haha. Dat hoofd is zo sterk. Precies mijn struggle. Dank voor deze mooie woorden aan mij/onze ziel.

 4. Dit was alsof ik een brief van mijn ziel aan mezelf las. Bedankt voor deze prachtige boodschap. Dit was perfect getimed voor wat ik nu op dit moment nodig had

 5. WAT EEN EYE OPENER !!!
  Precies omschreven zoals ik mijn leven vaak bekijk.
  Wat zal dat stoppen met vechten een rust geven. Dank je om dit bericht te delen vandaag.
  Veel liefs Violetta

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in