Liefde voor je transformatieproces
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

De transformatie energie is al tijden intens en soms zelfs overweldigend. Het laat niks heel van alles wat niet in afstemming met je diepste zelf is. Het proces gaat als vanzelf verder en verder. Laag na laag worden we de diepte in getrokken. Alles wat daar ligt opgeslagen wil gezien, gevoeld en begrepen worden. En het allerbelangrijkste: het wil liefde ontvangen. Liefde is de kern, de sleutel en de bestemming van ons transformatieproces.

Diepe transformatie

De transformerende energieën waren ook de afgelopen weken intens en diepgaand. Je kan dit hebben gemerkt door bijvoorbeeld moe zijn, spierpijn, grieperig, het gevoel teveel te moeten doen in te weinig tijd, spanning rond je keelgebied, niet kunnen aarden, enz.

Er is weer veel “ouds” naar boven gekomen. Dit liet zich zien door het in je bewustzijn komen van pijnlijke herinneringen, geraakt worden op zere plekken en het voelen van (onverwachte) onzekerheid.

Pijnlijke herinneringen

Ik merkte zelf dat er herinneringen uit mijn kindertijd en pubertijd naar boven kwamen. Het waren pijnlijke ervaringen van me onveilig en alleen voelen. Ook waren er verdrietige herinneringen aan mijn eerste seksuele ervaringen. De herinneringen waren niet nieuw. Ik was er ook vaker mee bezig geweest. En toch kwam het nu op een diepere laag. Voor het eerst kon ik bij bepaalde ervaringen echt verdriet voelen om hoe het was gegaan.

Misschien herken je dit en kwamen er bij jou ook herinneringen naar boven. Dingen die je al wel wist, maar die nu op een dieper niveau gezien en doorvoeld konden worden. Want dat is hoe het gaat: jouw thema’s komen steeds opnieuw naar boven en daarmee in jouw bewustzijn. Steeds een laagje dieper kan je zien, begrijpen en voelen.

Elke pijnlijke herinnering is een mogelijkheid, een ingang, om dieper in jezelf te graven naar liefde. Liefde voor jezelf, voor dat kleine meisje of die kleine jongen die dat allemaal mee moest maken. En ook liefde voor de mensen in je leven die niet in staat waren om jou echt te zien en begrijpen en zich werkelijk met jou te verbinden.

Geraakt op pijnlijke plekken

Het kan ook zijn dat je de afgelopen weken extra bent geraakt op pijnlijke plekken. Want de meesten van ons toch al gevoelige mensen, waren extra gevoelig. Misschien merkte je dat het je raakte wat iemand zei of deed of wat je bijvoorbeeld zag op tv.

Het kan zijn dat je in oude verdedigingsmechanismen schoot: je terugtrekken, in de aanval of verdediging gaan, in je hoofd gaan zitten in verhalen en analyses, het weglachen met een grapje. Ook die oude mechanismen werden de afgelopen weken weer extra “aan” gezet. Dit zodat je nog eens goed kon ervaren hoe dit allemaal in zijn werk gaat.

Wees er vooral niet streng over. Je mag je gewoon bewust gaan worden hoe dit bij jou gaat en er vooral heel mild en liefdevol naar kijken.

Onzekerheid

De afgelopen weken kwam er ook onzekerheid naar boven. Ook daar werden we in geraakt. Bijvoorbeeld onzekerheid over nieuwe stappen die je gaat ondernemen, over of je wel goed bezig bent in je proces, of over hoe je bepaalde taken in je leven vervuld.
Ik zelf voelde me opeens heel onzeker in mijn rol als moeder en over een nieuw project waar ik mee bezig ben. Terwijl ik de weken daarvoor vooral met veel enthousiasme en inspiratie bezig was geweest.

Herinneren van je taak

Soms lijkt het een oneindig proces. Er blijven maar verdrietige, bange, gekwetste emoties ofwel “innerlijke kinderen” tevoorschijn komen. Ook het gevoel van “wanneer is het nou eindelijk klaar?!” is de afgelopen weken weer getriggerd.

Het is zo’n gewoonte geworden om te denken dat je het niet goed doet in al die gevoelens van onzekerheid, angst, pijn en verdriet. Zeker als er maar geen eind aan lijkt te komen.

Je doet niets verkeerd. Het hoort er allemaal bij. Je wandelt een moeilijke weg. Er is juist veel kracht voor nodig om echt de diepte in te gaan en alles onder ogen te zien. Het vraagt moed om te blijven staan, ook bij alle schaduwkanten die je tegenkomt.

Keer op keer mag jij je herinneren dat dit proces een taak is die jij lang geleden op je hebt genomen. Je hebt ervoor gekozen om al het donker aan te gaan. Om alles onder ogen te zien, hoe moeilijk ook. Om het donkerste donker te kunnen verlichten, moet je in contact komen met het lichtste licht in jezelf. Pas dan zal je ontdekken wie jij echt bent en hoeveel kracht en liefde er in jou verscholen liggen.

Groeien van liefde

Waar het in de kern over gaat is dat je door een herinnering, geraakt zijn of het voelen van onzekerheid, de mogelijkheid krijgt om dieper in jezelf te gaan. Je krijgt toegang tot diepere lagen. De transformerende energieën zorgen ervoor dat deze stukken, die eerder nog vast, bedekt en onder de oppervlakte zaten, aangeraakt en losgemaakt worden. Ze komen daarmee in het bewustzijn en kunnen doorvoeld worden.
Al is de verbinding met jezelf de afgelopen jaren gegroeid en is de liefde in en voor jezelf toegenomen, toch wordt er aan je getoond waar jouw liefde nog verder mag groeien.
Het is een uitnodiging van het leven om dieper in verbinding te komen met wie jij in wezen bent: liefde.

Liefde is de sleutel en de bestemming

Je mag met liefde naar jezelf leren kijken tijdens dit transformatieproces en naar alles wat je in jezelf tegen komt. Ga op zoek naar jouw innerlijke bron van liefde. Wacht niet tot het allemaal klaar is. Verlies je niet in het idee dat liefde de eindbestemming is. Want jouw groeimogelijkheden zijn oneindig. De sleutel is jezelf liefhebben tijdens dit transformatieproces.

Je mag liefde ontwikkelen voor de weg die je aan het afleggen bent, voor deze immense ontdekkingstocht.
Je mag liefde hebben voor jezelf terwijl je deze weg bewandelt.

Je mag liefde voelen voor alle uithoeken van wie jij bent als ziel èn als aards mens.
Liefde voor je moed èn voor je angst.
Liefde voor je kracht èn voor je onzekerheid.
Liefde voor alle antwoorden die je al hebt gevonden èn voor alle vragen die er zijn.
Liefde voor wat je hebt geleerd èn voor alles wat nog komen gaat.
Liefde voor je vreugde èn voor je pijn en verdriet.
Liefde als je je groot voelt èn als je je klein voelt.
Liefde voor als het stroomt in jou èn als alles vast lijkt te zitten.
Liefde voor alle stappen die je vooruit zet in je innerlijke groei èn de stappen die je soms terug lijkt te doen.
Liefde voor jezelf als je vol energie bent èn als je je moe voelt.
Liefde voor jouw goddelijke wezen èn voor jouw mens zijn hier op aarde, met alle beperkingen die daar bij horen.

Daar vind jij jouw bestemming.

Rust

Dit transformatieproces vraagt tijd. Ook al gaat het innerlijk gewoon verder tijdens je dagelijkse bezigheden en zelfs als je slaapt, het vraagt wel energie.

Rust en ruimte zijn belangrijke voorwaarden om je proces makkelijker en soepeler te laten verlopen. Als het meer ruimte krijgt, kan het makkelijker stromen.

Je mag het jezelf gunnen om rust te nemen. Om alleen en in stilte te zijn. Om niks te doen en niks te hoeven. Gewoon reflecteren, laten zakken en bezinken. Jezelf dat allemaal gunnen is ook liefde.
Het is namelijk liefdevol om goed te zorgen voor jezelf en wat jij echt nodig hebt om dichter bij en steeds meer jouw ware zelf te zijn.

Liefs Lea

Lea van der Eem
Lea is spiritueel psycholoog en heeft inmiddels 15 jaar haar praktijk Helder BewustZijn in Herveld (regio Arnhem - Nijmegen). Zij maakt intuïtief contact met diepere bewustzijnslagen en brengt, vanuit haar hart en levens-lange ervaring, mensen dichter bij zichzelf. Zij begeleidt mensen tijdens het transformatieproces naar de "nieuwe tijd". Dit doet zij door individuele begeleiding, groepshealings, schrijven van artikelen voor Nieuwetijdskind en energienieuws op facebook. Lea geeft verschillende afstandshealingen: 4 oktober 'Helen van familiekarma', 29 november 'De weg naar jouw innerlijke wijsheid' en van sept t/m dec 2018 twee keer per maand 'Aarding van de actuele nieuwetijdsenergie'. Zie de website voor meer informatie.
Vorig artikelGa mee op zielenreis in Spanje
Volgend artikelHeb je een dominante partner? Herstel de verbinding met jezelf!

28 REACTIES

 1. Ik had nog even een vraag, hoop dat je het leest Lea, ik vroeg me af, mensen vragen mij vaak, heb je ook hulp bij je transformatieproces? en dan zeg ik nee, ik heb dat niet nodig maar soms heb ik dan wel gedachten van, heb ik misschien het wel nodig en zo ja in welke vorm? maar er komt nog niet een antwoord in mij naar boven dat het goed zou zijn om hulp te zoeken of dingen te gaan doen die helpen met voelen zoals massage bv. ik merk dat ik daar nog niet om zit te springen dus dan onderneem ik nog geen actie.
  ik vind je artikel erg fijn om te lezen en het steunt mij echt en het stelt ook gerust. Dank je wel.

 2. “Hoe lang gaat het nog duren?!”
  Ik kom erachter dat ik moeite heb met het proces, ik zo enorm gericht ben op eindresultaat. Het is een spiegel die me afgelopen jaren meermaals is voorgehouden. Het gaat op en neer.

  Maar wat een herkenning, dank voor de mooie woorden. Ik ben er diep door geraakt, tranen die over mijn wangen rollen. Weer een stukje heling 😉

  Wat zijn we toch streng voor onszelf dat we onszelf met moeite de benodigde liefde kunnen geven. Ik voel me gesterkt door jouw woorden <3 Namaste

 3. Ik lees net je artikel Lea, en zo diep geraakt door de herkenning…hoe kan het dat jij hebt opgeschreven hoe ik mij voel, wat ik doorleef… zo mooi, zo bijzonder! En toen , las ik de reacties en las ineens dat er meer mensen zijn die dit doorleven, dit raakte mij nog dieper…zo bijzonder fijn om te ontdekken dat ik niet de enige ben, niet alleen ben. Dank jullie wel allemaal voor deze diepe warme ervaring!

 4. Wauw…….
  dank je wel. Ik wist echt niet wat me de laatste 2 weken overkwam. Toevallig op jouw site terecht gekomen en veel (h)erkenning en steun gevonden . Liefs, Martine

 5. soms voel ik ongeduld, op dit moment ga ik wel door een lastige periode, vooral financieel. ik weet dat ik nu leer buiten mijn comfortzone te handelen, maar ik hoop dat er ook periode komt dat ik kan laten zien wie ik ben.

  de eenzaamheid is wel louterend.

 6. Verhelderend geschreven voor mij. Emoties zijn bij mij nu extra intens, en vele herbelevingen. Dus dank je wel lea voor de uitleg waar het vandaan komt.❤️

 7. Wat een verheldering!!
  De voorbije volle maan deed er bij mij nog een schepje bovenop…het was zeer heftig.
  Het leek inderdaad alsof alles opnieuw daar was;ik werd wanhopig…
  Nu,een paar dagen verder,zie ik wat zich bij mij aandient en kan ik ermee aan de slag.
  Jouw woorden geven me terug moed en terug vertrouwen,bedankt daarvoor!
  Warme groet,Miranda

 8. Wauw Lea … bedankt ♡!
  Van hart ♡ tot hart ♡ … tot hart ♡… tot hart ♡ … tot hart ♡ … tot hart ♡ … tot hart ♡ … tot hart ♡ …

 9. Het is een lang verhaal. Veel klopt er maar veel ook niet.

  Het gaat om energie en wat er nodig is om je leven te bepalen. Om je Kracht te vinden en te manifesteren.

  Hier over praten geeft mensen het gevoel dat ze niet alleen zijn en dat is waar.

  Maar het is nog beter om ze te leren hoe energie werkt, mensen te helpen het te begrijpen en er mee te werken. Dat is hetgeen echt helpt. Dat echt iemand verder helpt.

  Ik doe dat, dag in, dag uit.

 10. Dankjewel ❤️,
  Heel herkenbaar. Ik was/ben me heel bewust van wat er allemaal omhoog kwam en begon me al af te vragen of ik mezelf in de maling had genomen met verwerken. Dit lezen geeft me weer even dat zetje, ik ben niet gek. (nou ja, een beetje dan )

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in