Wil jij ook meer liefdesbewustzijn ervaren?

Jezelf liefhebben is helend. Net als liefde geven aan wat is. Dan dompel jezelf en anderen onder in de genezende kracht van de liefde en ontwikkel je tegelijkertijd een hoger hartsbewustzijn. Dat is goed voor jezelf én het geheel.

Maar wat nu als je iets of iemand geen liefde zou kunnen of willen geven. Wat als je niet weet hoe je iets of iemand liefde kunt geven. Wat doe je als je alleen maar weerstand ervaart en hoe zou je je eigen hartsbewustzijn verder kunnen uitbouwen zodat je op een nog dieper niveau kunt helen?

Als je liefde schenkt aan ongemak

Als je leert vrede te sluiten met ieder ongemak of aanhoudende pijn, dan kun je je leven bekijken vanuit de ogen van de Bron. Dan opent je hart. Dan open je de Bron in jou. Waar je ook door getriggered wordt.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Als je voelt en bereid bent om ieder moment te ervaren als een kans op genezing, dan worden er volgens Matt Kahn vele lagen van het cellulaire geheugen opgeschoond. Dan ontstaat er steeds meer ruimte voor jouw eigen hartgecentreerd bewustzijn.

Dan is ieder moment een kans om terug te keren naar liefde, om te ontwaken en transformeren. En als je je dan beseft dat het Universum alles voor jou regelt zodat reacties, gebeurtenissen, resultaten en omstandigheden worden aangetrokken, kun je verzachten en zal het je helpen bij iedere emotionele ontlading. Je wordt steeds meer liefde, wat je eigenlijk van oorsprong allang bent. Je komt weer thuis bij jezelf.

En als je het goed tot je door laat dringen dat alles voor jou gearrangeerd wordt, dan kun je jezelf alle ondersteuning geven, wanneer je die nodig hebt.

Hoe geef je jezelf deze ondersteuning

Dat is eigenlijk heel erg eenvoudig. Je gaat op een comfortabele plek zitten en sluit je ogen. Je laat je hand rusten op de plek van een ongemakkelijk gevoel in je lichaam die bij je emoties hoort. Dan adem je zachtjes naar het middelpunt van je gevoel toe en zeg je hardop of in jezelf ‘Ik hou van je’. En dit blijf je herhalen zolang als nodig is, als een wiegeliedje voor een baby.

Als je regelmatig op deze manier aandacht schenkt aan wat is, dan leert je systeem dat het niet voortdurend in een crises of emotioneel gevaar hoeft te zijn om ondersteuning te krijgen, die je nu aan jezelf kunt geven. Dan kom je uit de overleving.

Dat is niet altijd even makkelijk

Dit proces van steeds meer liefhebben is niet altijd even makkelijk. Misschien twijfel je eraan of je de aandacht wel waard bent. Bewust of onbewust. Of omdat je de liefde misschien niet voelt of omdat het onecht lijkt om tegen jezelf te zeggen: ‘Ik hou van je’.

Misschien voelt het ongemakkelijk, omdat je gewend bent dat je alleen maar waardering kreeg of beloond werd wanneer je iets goed had gedaan.

En misschien duw je de liefde ook liever weg, omdat mensen die dat ook tegen je zeiden, je gekwetst hebben. Misschien ben je de (zelf)liefde volledig kwijtgeraakt, omdat het een zeldzaamheid was in je jeugd.

Dan ken je de liefde niet en lijkt de echtheid ervan te ontbreken. Het resoneert totaal niet. Eigenlijk zegt je onderbewustzijn jou dan dat je dit nog niet eerder hebt gedaan of ervaren. Dan ben je als het ware nog onbekend met dit gevoel. Dan leef je in afscheiding.

Is je dat (h)erkent, dan begint je eigen liefdesrevolutie hier en mag je dit gaan veranderen. Als je dan toch iedere keer liefde naar je hart blijft sturen, dan leert je onbewuste het wel herkennen. Uiteindelijk zal het zelfs je onderbewustzijn herschrijven. Dan geef je je lichaam toestemming om wel te resoneren met liefde.

Daarmee ruim je volgens Matt Kahn niet alleen cellulair afval op, maar ook de oordelen uit je onderbewustzijn. Je herschrijft je onderbewustzijn en zult steeds meer liefde ervaren en liefde zijn. Dan kun je elk gevecht beëindigen en ieder oordeel opheffen.

Wanneer je sneller wilt

Niet iedereen heeft veel geduld. Vaak zien we veel liever dat onze processen wat sneller gaan. Het gekke is dat dat juist alleen maar meer disharmonie veroorzaakt. Het zorgt er zelfs voor dat je hart gesloten blijft, in plaats van dat het zich opent.

Zie in dat geval dat dit het volgende deel van jou is, waar je liefde naar toe mag sturen.

En als je dan denkt dat dit niet werkt – je raadt het misschien al – dan betekent dat alleen maar dat een volgend moment van genezing is aangebroken en omhul je dit stuk met jouw liefde.

Het zelfde geldt voor degene die zich misschien een mislukking voelt. Of degene die het niet goed kan doen, die nooit zijn zin krijgt of die niets onder controle heeft. Het geldt voor alles wat er naar boven komt borrelen in jouw proces.

Proces

Er zijn steeds meer mensen die heel bewust met hun proces bezig zijn. Ik kom ze dagelijks tegen in mijn praktijk en vind het een te gekke ontwikkeling hoe we zo met steeds meer een hoger bewustzijn bewerkstelligen. De kracht van 1 die het wel doet, is zoveel groter dan vele mensen die het niet doen. Zij liften wel op de fijne energie die hierbij vrijkomt mee.

Als we hierin alles naar boven laten komen wat er komt, zullen al deze processen een stuk sneller kunnen. Makkelijker ook. Het is de weerstand tegen wat dan ook, wat onze groei tegenhoudt.

Het helpt mij enorm dat als ik zelf weer een stuk heb ‘afgewerkt’ en er direct weer wat naar boven komt, weet dat dit het volgende is wat omhelst mag worden. Ook gedachten en negatieve overtuigingen die om de hoek komen kijken, verdienen het om aangekeken te worden, zodat het ook uit jouw energieveld kan verdwijnen.

Het lijkt misschien omslachtig om te doen, maar geloof mij, het bespaart je heel wat ellende, weerstand en tijd. Probeer het ook eens!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in