Lief Mens,

Heb je wel is voorgesteld hoe het zou zijn als je liefdesrelaties vanuit een heel andere hoek zou bekijken? In plaats van het focussen op de pijn en het verdriet die je wellicht voelt door een gebroken hart, de relatie te zien als een bevrijdingsproces van je Ziel?

Als een relatie ten einde is, doet dat pijn. Daar bestaat geen twijfel over. Ook al is de breuk gewild, een breuk is een breuk en de visie van het pad gezamenlijk te bewandelen valt in duigen. Ik heb ervaren dat wat het meeste pijn doet, is  als je aan de vorm en het verleden blijft vasthouden. Door aan de vorm blijven vast te houden, houd  je zelf vast. Je belast jezelf met bijvoorbeeld wensgedachten zoals “we zijn bedoeld om samen te zijn” of beperkende gedachten zoals, “Ik kan niet zonder hem of haar “Uiteindelijk zijn dit allemaal overtuigingen die niet dienend zijn en jou alleen maar als slachtoffer laten voelen en in dit gedrag houden. Niemand weet wat de bedoeling van een relatie is ook al is er sprake van veel liefde en  passie .Die bedoeling ontvouwt zich gaandeweg. Als jij jouw relatie in het hoogste belang van de liefde plaatst en de relatie ziet als een manier van spirituele groei, krijg je meer innerlijke vrede en ben je in het Nu. Teleurstelling, pijn en verdriet kun je hierdoor makkelijker loslaten.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Ruimte voor de Ziel  binnen het Hartgedragen bewustzijn

Onlangs heb ik een channel van Pamela Kribbe beluisterd waarin zij verteldt dat de bevrijding van je Ziel het doel is van een relatie. Deze boodschap heeft mij enorm aan het denken gezet over de verbinding met mijn Ziel en hoe ik in relaties sta binnen het hartgedragen bewustzijn.

Als ik naar mijzelf kijk, voel ik dat ik helemaal mijzelf kan zijn. Dit komt omdat ik nu een hele sterke verbinding met mijzelf ervaar. Om dit te bereiken ben ik door  diepgaande processen gegaan waarin ik  veel oude pijn en stukken van mijn oude zelf mocht loslaten.  Dank zij dit  proces van transformatie, ben ik nu meer trouw aan mijzelf en veel minder met de ander bezig;  dat geeft een gevoel van vrijheid en vreugde. Ik voel nu  een diepere verbinding met mijn Ziel en dat is magisch. Eigenlijk voel ik dat ik echt leef.  En dat is niet zo gek, want onze Ziel heeft een verbinding met het Leven nodig en jij als scheppend wezen kunt deze verbinding scheppen door je hart te volgen en dingen te doen die je blij maken. Vreugde en liefde zijn de voorwaarden om je Ziel te laten dansen.

Maar hoe zit dat met jou, lief mens, en jouw verbinding met je Ziel? Ben jij jouw leven aan het scheppen vanuit vreugde en een gevuld zijn van je eigen liefde of ervaar je in een leegte in jezelf? Voel eens zonder oordeek hoe je nu in het leven. Misschien merk je dat continu bezig bent met de ander: met de gedachten van je partner, je omgeving? Of dat je druk bent met alles en nog wat om de leegte in jezelf te vullen?

Bezig zijn met de ander is iets wat we allemaal doen, zij het onbewust, en dat is wat ons verdriet brengt. Doordat wij ons steeds afvragen of de ander ons goedkeurt, verliezen wij onszelf in de ander en zijn wij niet langer verbonden met onszelf. Als wij onze eigen keuzes niet zelf goedkeuren, en deze goedkeuring in de ander proberen  te vinden, blijven we in staat  van afhankelijkheid.

We zijn bang om onszelf echt te laten zien  en in onze kracht te staan. waardoor wij ons steeds afhankelijk maken en  daardoor onze kracht  weggeven. Maar deze manier van Zijn past niet meer in het hartgedragen bewustzijn. Juist nu mogen we laten zien wie wij zijn zonder franjes- naakt en kwetsbaar. We mogen meer op onze eigen wijsheid gaan vertrouwen; een wijsheid die goddelijk geleid is.

We hoeven ons niet meer groot te houden , slechts onszelf te laten zien .Dat is niet altijd makkelijk omdat wel gewend zijn maskers te dragen en ons ware ik te verbergen uit angst voor afwijzing.

En nee het is niet allemaal rozengeur en maneschijn als jezelf echt laat zien aan een ander. Uiteraard kan diegene jou nog steeds afwijzen.   De winst ligt erin dat jezelf helemaal omarmt in wie je bent ; en dat je de  goedkeuring van de ander  niet nodig hebt om te zijn wie je bent. Je zegt dan tegen jezelf: “Ik mag er zijn” en “ik ben goed zoals ik ben.”

Je mag erop gaan vertrouwen dat je door jouw verhoogde frequentie de juiste personen om je heen verzamelt die jou wel helemaal zien en dat vergt tijd en geduld.  

Tijd voor Authenticiteit

In deze tijd van transformatie worden jij en ik uit gedaagd om in onze kracht te staan en vanuit ons authentieke zelf te gaan leven die vanuit liefde geboren is., We worden gevraagd om eerlijk naar onszelf te kijken en te onderzoeken wat jij en ik als verlangende wezens nodig hebben om gelukkig te zijn. Niemand kan in jouw behoeftes voorzien behalve jijzelf  en dat is een uiting van pure Zelfliefde. Als jij nu een moment neemt om te voelen en jezelf echt af te vragen : “wat heb ik nu nodig? Wat is mijn behoefte? Wat is mijn diepste verlangen? “Kijk   wat naar boven komt en voel   wat er in je gebeurt als je jezelf de ruimte geeft om dit verlangen te erkennen. Wat staat dit verlangen in de weg?

Dit is de weg naar Authenticiteit. De weg om jouw eigen stroom te vinden en te volgen., als je niet gewend bent jezelf op de eerste plek te zetten, voelt dit zeer onwennig.

Dit proces heeft uiteraard zijn weerslag op onze relaties. Want hoe eerlijker wij met onszelf zijn, en trouw aan ons gevoel, hoe eerlijker wij onszelf en  de ander vanuit onze Zelfliefde tegemoet kunnen treden.

Bijvoorbeeld door Nee kunnen zeggen als iets niet klopt en daarmee duidelijke grenzen aan te kunnen geven. De ander kan deze kracht niet van jou  gewend zijn, of niet willen aanvaarden en dan is het de kunst om trouw aan jouw gevoel te blijven, ondanks  de weerstand die jij wellicht ervaart. Je zult zien dat de mensen die echt bij je passen, in jouw leven blijven en diegenen die niet passen of tijdelijk van aard zijn, net zo snel verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Stap voor stap  zijn  we ons harde schild dat opgebouwd  is vanuit angst aan het ontmantelen, om zo ruimte te maken voor  de zachte kern van liefde in ons.. 

Liefde als poort tot je Ziel

Om je Ziel te kunnen bevrijden zijn Liefdesrelaties ideaal, want juist in de relatie met  een  partner komen onze ongeheelde stukken naar boven. Die stukken die onze kern van onze Ziel bedekken en bevrijd willen worden.

Waarom is dat ?  Dank zij de inbedding van liefde voelen wij ons veilig genoeg om ons hart te openen en ons volledig open te stellen voor de ander.  De Liefde kun je zien als een soort energetische poort die jou opent voor je partner maar jezelf ook opent voor het contact met je Ziel . En het is dit gevoelde contact dat je laat stromen. (Afgeleid van gechannelde boodschap door Pamela Kribbe) Maar deze liefde confronteert  met je diepste Zelf. jouw partner de spiegel van jouw bewustzijn is en heeft  de rol heeft om jouw Ziel te laten groeien.

Ego vs Liefde

Herinner je even het gevoel van verliefd zijn –  vlinders in je buik, alles is mogelijk, en je stroomt over van liefde. Het kan je een enorme high geven en daarom ook verslavend zijn.  Je wilt dit gevoel van liefde vasthouden en nooit meer loslaten, want je voelt je verbonden met alles.. Dat gevoel  was is er eigenlijk altijd al ;  het maakt deel uit van wie we zijn. Vaak wordt dit door  onze gedachten en conditionering onderdrukt. Een partner laat ons opnieuw deze verbinding met onszelf voelen en maakt ons blij omdat we opnieuw de verbinding met onze Ziel ontdekken en onze eigenliefde weerspiegeld zien.

De valkuil die op de loer ligt , is als wij dit gevoel van verbinding en bron van ons geluk op onze partner projecteren en daarvan afhankelijk maken. Het Ego wil juist controle en leeft vanuit angst. Dus het Ego gaat proberen de relatie vast te pakken vanuit een verlatingsangst of spoort jou aan om een relatie niet aan te gaan vanuit een bindingsangst., Hierdoor help je de liefde om zeep, daar  waar zij vrij mag zijn wil om te kunnen stromen..

Onze partner is er om ons te helpen groeien in bewustzijn. Iemand zei ooit eens dat relaties ‘god given assignments’ zijn en daar geloof ik in. Iemand komt niet voor niets op jouw pad.  Dit kan soms kort  zijn om bijvoorbeeld om wat licht te brengen of voor een  langere tijd. Het hangt allemaal af van wat jouw Ziel wil ervaren en wat zijn intenties zijn.

In een relatie gaat het nooit om de ander maar om jou. De ander kan een katalysator zijn om jou in beweging te brengen, of schaduwkanten van jou te leren omarmen. Relaties los van de vreugde van het gevoel van verbinding en liefde, spiegelen in feite jouw tekorten in bewustzijn, dat waar innerlijke werk gedaan mag worden; daar mag je heel liefdevol mee omgaan. want we zijn allemaal aan het leren om vanuit iiefde te leven.

Je mag relaties zien als een graadmeter voor hoe je nu in het leven staat.

Als ik naar mijzelf kijk, dan voel en zie ik hoe ik door mijn relaties gegroeid ben in een krachtige authentieke vrouw. Dat is goud waard; en dat wens ik jou ook toe.

Lief Mens,

Neem de sprong en ga jouw authentieke stroom volgen, die geleid wordt  door je hart en laat hierdoor jouw Ziel dansen! Omarm elke liefdesrelatie als een kans om dichterbij je goddelijke Zelf te komen en ik verzeker je dat je de magie van het leven gaat ervaren.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

  1. Dag Sylvia,

    Ik zit midden in zo’n situatie, daar waar ik te maken heb met een ander buiten mijn relatie. Ik merk dat ik dit erg lastig vindt. Mede omdat ik denk, ik vond mijn huidige partner ook erg leuk toen, maar heb mij tekort gedaan. De consequenties zijn geen reden maar zij ook vrij zwaar. What to do…

  2. Wat mooi omschreven. Je woorden helpen me bij mijn eigen proces van bewustwording en in liefde leren loslaten van (pijnlijke) relaties. Dank je wel Eveline
    Sylvia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in