liefdevol-en-warm-zijn-bij-jezelf
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Bij jezelf zijn

Soms dwingt het leven je om even pas op de plaats te maken. Als HSP gebeurt dat misschien wat vaker dan als je niet hooggevoelig bent, maar iedereen heeft er wel eens behoefte aan.

Het kan zijn dat je je ziek begint te voelen, migraine krijgt, of dat je gewoon sterk voelt dat je even rustig bij jezelf moet thuiskomen. Ik noem dat ook wel liefdevol en zacht bij mezelf zijn. Ik heb dan vaak ook de behoefte aan zachte kleuren, zachte, warme kleding en dekentjes, rustige muziek en veel kopjes thee.

In de herfst is de kans dat je dit nodig hebt groter dan in de zomer. De vallende blaadjes kunnen meespelen, het gebrek aan licht, de beginnende kou, de virusjes die rondzwerven… Maar de herfst is ook de uitgewezen tijd om eens rustig de tijd te nemen om eens in jezelf te kijken. Wat dient je nog? Wat wil je behouden? Waar kun je ook zonder? Het is een mooie tijd om los te laten, zoals de natuur ons ook laat zien.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Loslaten

Loslaten kan op allerlei manieren en kan op allerlei vlakken. Zo ken ik mensen die rigoureus hun huis aan het opruimen zijn en wegdoen wat ze niet meer nodig hebben. Ikzelf kijk liever in mijzelf om te kijken wat er daar opgeruimd mag worden. Wat dient nog en wat niet meer? Wordt het tijd om anders naar mezelf te gaan kijken? Wat mag ik van mezelf en wat nog niet? Mag ik misschien zachter zijn voor mezelf, of moet ik juist meer aanpakken? Welke overtuigingen heb ik allemaal over mezelf? En dienen die me allemaal?

Op welk gebied je ook los wilt laten, het is er nu een mooie tijd voor. Dus blokkeer eens een dag in je agenda en ga eens lekker met jezelf zitten. Kijk eens echt naar jezelf en kijk eens of je nog wel lief bent voor jezelf. Wat heb je nodig van jezelf? Wat heb je niet meer nodig? Misschien twijfel je wel veel te veel aan jezelf. Misschien ben je te bang. Misschien ben je te boos op jezelf, te hard voor jezelf. Wikkel jezelf eens in je eigen warme, zachte aandacht en kijk wat je allemaal vindt. Als je weer uit je coconnetje kruipt, zul je herboren zijn, let maar op!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in