lichte ziel

Veel Lichtwerkers hebben inmiddels de keuze gemaakt om alleen nog maar te doen wat goed voelt. Jij hebt je door de jaren heen genoeg aangepast. Misschien zelfs wel eeuwenlang. Het is tijd om weer werkelijk vrij te zijn. Vrij om te kiezen voor Liefde en Licht. Maar toch… Ook al voelt de keuze kloppend om alleen nog maar te gaan voor datgene wat goed voelt, dan nog steeds kan het pijnlijk zijn om te zien en voelen dat je door jouw keuzes op sommige plaatsen en bij sommige mensen nu niet meer welkom bent. Welkom lieve Lichte ziel, precies zoals je bent!

Het doet pijn om niet welkom te zijn

In deze tijd wordt er veel oude pijn geactiveerd. Met name het gevoel niet-welkom te zijn wordt pijnlijk geraakt, nu de ‘anders’ denkenden ook letterlijk op veel plaatsen niet meer welkom zijn. Waarbij de druk om je opnieuw aan te passen keer op keer wordt opgevoerd. En dat doet in het diepst van je hart (heel eerlijk gezegd) gewoonweg pijn!

Want waarom mag jij er nu niet gewoon zijn? Helemaal jij, met al je eigen-aardigheden en jouw prachtige stralende Licht? Je doet geen vlieg kwaad. Maar vraagt gewoon respect voor je eigen keuzes, jouw normen en waarden – ook als die niet helemaal passen binnen het ‘normaal’ van iemand anders.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

De pijn maakt je boos en verdrietig

Als je die pijn voelt, maakt je dat boos en verdrietig. Niet eens alleen voor jezelf. Want je ziet hoe ook anderen worden gedwongen om discutabele keuzes te maken. Zelfs kinderen ontkomen er niet aan. Prachtige, vreugdevolle zielen. Moeten doen wat anderen goeddunkt.

Als ik naar deze dwang en manipulatie kijk, voel ik van alles door elkaar. Heel subtiel bekruipt me een gevoel van machteloosheid. Terwijl ik tegelijkertijd eerlijk gezegd ook een beetje moet lachen. Niet omdat ik de ernst van de situatie niet zie. Maar omdat ik hoor hoe de gezaghebbers zichzelf blijven tegenspreken. En struikelend over hun tong proberen kromme woorden recht te buigen.

Gewone mensen hebben macht gekregen

Het bizarre van de situatie helpt me om wat afstand te nemen en te zien wat er eigenlijk gebeurt: gewone mensen zoals jij en ik hebben (ergens onderweg) de macht gekregen om dingen te bepalen. Keuzes te maken voor miljoenen. Zonder daarbij noodzakelijkerwijs de wijsheid te hebben om hiertoe in staat te zijn.

Zeker, ik ga er nog vanuit dat iedere ziel met goede bedoelingen naar de aarde is gekomen. En ook weet ik dat ieder mens haar eigen rol speelt, in deze tijd van een groot spiritueel Ontwaken.
Maar ik zie tegelijkertijd dat er mensen zijn die zo ver van hun ziel verwijderd zijn, dat ze haar roep nauwelijks of niet meer horen. En een gemakkelijke prooi zijn voor de aantrekkingskracht van angst en macht.

Zolang ben ik bang geweest voor mensen met macht

Ook zie ik dat er mensen zijn die zoeken naar de macht om anderen te sturen. Mensen die alleen gedijen bij de gratie van andermans angst. Want alleen als jij en ik bang zijn voor wat iemand ons aan kan doen, zijn jij en ik vatbaar voor manipulatie en macht.

Eerlijk gezegd ben ik een groot deel van mijn leven continu bang geweest. Vooral voor mensen met macht. Altijd lag er (in een hoekje van mijn gevoel) een stiekem duiveltje op de loer. De voortdurend sluimerende angst om het niet goed te doen. Bang om te falen of afgewezen te worden, verstoten. Mijn innerlijk zwaard van Damocles hing dag en nacht boven mijn hoofd.

Bang voor bange mensen

En eigenlijk (als ik nu terugkijk) was ik niet zomaar bang voor mensen met macht. Maar vooral voor de bange mensen met macht. Misschien herinner jij je ze ook nog, uit andere tijden.

De machtige mensen die onmiskenbaar bang waren voor ons Licht. Omdat jij en ik innerlijk krachtig waren, vrij van geest. Wij zagen de waarheid achter iedere oppervlakkige leugen. En brachten hoop en moed op plaatsen waar mensen met macht deze hoop liever zagen verdwijnen.

Deze mensen met macht waren bange mensen. Verteerd door een angst om onttroond of doorzien te worden. Ze waren bang voor ons Licht, omdat het hun aanzien bedreigde.

Angst beperkt je keuzes

En weet je, bange mensen kunnen maar een paar dingen doen. Want diepe angst beperkt je keuzes in het leven. Je kunt eigenlijk alleen maar vechten, vluchten of bevriezen. En bange mensen met macht kiezen er meestal voor (als het maar een beetje kan) om te vechten. Ze willen het liefste de bedreiging elimineren, goedschiks of kwaadschiks.

Dat elimineren, daar waren ze goed in. Op zoveel verschillende manieren zijn Lichte zielen (zoals jij en ik) op de meest afschuwelijke manieren vervolgd en gedood. Zoveel manieren om ons angst in te boezemen. Niet alleen jij en ik als persoon, maar collectief.

Lichtwerkers dragen een collectieve angst

Door al deze eeuwen en eeuwen van vervolging en onderdrukking van ons Licht is er bij Lichtwerkers een diepe collectieve angst ontstaan. De angst om als Lichte ziel te worden ontmaskerd. Om daarna door bange mensen te worden bedreigd of zelfs gedood.

Het is een diepe angst die jij en ik als Lichtwerkers duizenden en duizenden jaren met ons mee hebben gedragen. We gaven het aan elkaar door. In de genetische lijn van onze familie van Licht. Als een soort waarschuwingslampje, waardoor we als Lichte zielen leerden overleven.

licht

Deze angst mag in het Licht gezet

Terwijl ik je over deze angst vertel, voel je het misschien zelfs in je cellen dat er iets begint te borrelen. De angst in jou voelt zich gezien en laat je weten dat ze voor je klaarstaat. Ze wil je helpen overleven, zoals zij dat het allerbeste kan.

Maar wat de angst nog niet weet, is dat haar tijd gekomen is. Want deze collectieve angst is precies het deel van ons dat met behulp van alle macht en manipulatie in het collectieve Licht wordt gezet. Zodat ze verlicht en getransformeerd kan worden.

Angst is tijdelijk

Voel maar heel even wat er gebeurt als jij je herinnert dat het nooit de bedoeling is geweest dat deze angst voor eeuwig in ons lichaam aanwezig zou zijn. Vanaf haar allereerste begin was het immers al helder dat de taak van deze collectieve angst slechts tijdelijk was. Ze hielp ons om mens te zijn. Mens tussen de mensen, ogenschijnlijk afgescheiden van ons Licht.

En nu (na duizenden en duizenden jaren) is het tijd voor jou en je angst om afscheid te nemen. Je hebt nu lang genoeg met angst geleefd. Jouw leven mag weer Licht zijn!

Jij bent welkom op Aarde

Het klinkt vast goed: jouw leven mag weer Licht zijn!

Maar hoe pak je dit nu aan?

Een belangrijke eerste stap die je kunt nemen, is je realiseren dat (zelfs als jij in de maatschappij verbannen wordt) jij hier van nature op aarde welkom bent. Waarbij je het verschil mag voelen tussen de maatschappij waarin we bestaan en de prachtige Aarde waaróp we leven.

Jij woont namelijk niet alleen binnen de huidige maatschappij waarin we leven. Jij bent als eerste een bewoner van de Aarde. En het Lichtwezen van de aarde (Lady Gaia) heeft jou persoonlijk uitgenodigd om erbij te zijn, dit ontzagwekkende proces van spiritueel Ontwaken.

ziel

Geboren met het recht om hier te zijn

Ieder mens is geboren met hetzelfde recht: het recht om hier te zijn! Jij bent van nature welkom. Van HARTe welkom bij de aarde zelf.

Voel maar eventjes, gewoon nu. Sluit rustig je ogen en heb de intentie om verbinding met de aarde te maken. Met de aarde en haar Licht. Neem daarbij de tijd om iets dieper op haar af te stemmen. En misschien voel je dan (heel subtiel of juist intens) haar grootse welkom.

Je mag weten dat ze blij is. Blij dat jij er bent! Jij als drager van een prachtig helder Licht. Hoor je haar, heel zachtjes en krachtig tegelijk? “Welkom”, zegt de aarde. “Ik ben zó blij dat jij er bent, jij als geliefde drager van Liefde. Jij mág hier zijn. Met al je unieke eigen-aardigheden en jouw krachtig stralend Licht. Welkom!”

Hoe voelt dat, om bij de aarde welkom te zijn? Wil je het hieronder met me delen?

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

9 REACTIES

  1. Dank je wel voor deze prachtige tekst.
    Het maakt iets in mij los en voel me welkom op deze aarde. Vanmorgen nog in het bos geaard via mijn lievelingsboom en even letterlijk in de aarde gewroet om planten te verpotten. Niet toevallig, denk ik nu!

  2. Bedankt voor je stuk tekst. Vandaag voelde in mij enorm geraakt in mijn kindsdelen: onterechte en onrechtvaardige behandeling en een diepgewortelde onmacht.

    Ik ben op weg naar mijn ware zelf en zal dit pad blijven volgen om mijn licht te laten schijnen op aarde

    • Dank je voor je reactie Rick. Ja, die diepe pijn kan opeens genadeloos geraakt worden. Ook al weten we dat het nu mag verlichten – de pijn kan even intens zijn. En mooi, je bent zeker op weg naar je ware zelf. En dit pad mag steeds Lichter zijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in