Wat doe je als elke poging om vooruit te komen in het leven vroeg of laat strandt? Als je vanbinnen voelt dat je hier op aarde méér te brengen hebt, maar niet weet wat? Waarschijnlijk heb je ooit in je bestaan je licht verduisterd. En is nu de tijd aangebroken om je licht weer te ontsteken en je missie en gaven te ontdekken.

Weer een slagboom

Aanleiding voor dit artikel was de uitspraak van een cliënt, ik noem hem Guido, dat “niks werkte”. Hij ondernam steeds nieuwe pogingen om zijn leven fijner te maken, maar iedere poging strandde vroeg of laat. Hij wisselde regelmatig van baan, maar kon nergens zijn plek vinden. Contact met familie was lastig en het lukte maar niet om hier verbetering in te brengen. Bovendien had hij fysieke klachten.
Terwijl hij dit vertelde, vertaalde zijn situatie zich in beelden. Ik zag hem in een bos waar hij steeds een nieuw pad insloeg. Maar op elk pad werd er op enig moment een slagboom neergelaten waardoor hij niet verder kon. Ik zag steeds meer paden, maar ook meer slagbomen: de oplossing lag niet in het bewandelen van nieuwe wegen. Wel in het stilstaan bij zichzelf en daar de wijsheid vinden.

Licht

Wat is hier aan de hand? De situatie van Guido komt de laatste jaren steeds vaker voor, zeker onder hooggevoeligen. In de sessies met cliënten ontdekte ik een gemeenschappelijke deler: deze mensen staan op het punt om hun licht te laten schijnen. Ooit hebben ze hun innerlijk licht gedoofd, in dit leven of in een ander leven.
We doven ons innerlijk licht vanuit onverwerkt verdriet, het gevoel dat we er niet mogen zijn of vanuit een angst. Zoals de angst voor afwijzing of de angst voor ons eigen potentieel.
Guido ontdekte dat hij zijn innerlijk licht had gedoofd onder invloed van iemand anders. In dit artikel zal ik specifiek op deze oorzaak in gaan.

Wie is die ander?

De verschijningsvorm van mensen die ertoe bijdragen dat je je licht dooft is divers: van een ouder die jou niet ziet staan of kleineert, tot een dominante partner of een collega die het je lastig maakt. Deze mensen zijn het contact met zichzelf en hun innerlijk licht verloren. Vanwege pijn, verdriet en frustratie. In plaats van deze pijn toe te laten, te doorleven en los te laten, dragen ze deze bij zich.
Mettertijd heeft deze pijn zich verankerd in hun energetisch systeem en vormt een blokkade. Deze verhindert de toegang tot hun eigen licht. Om zichzelf van licht te voorzien zijn ze afhankelijk van anderen. Bijvoorbeeld van jou. In dit leven vervullen ze hun rol in relatie tot jou: jou bewust maken van het feit dat je het contact met je eigen licht bent verloren en dat zij zich voeden met jouw licht. De kans is groot dat dit patroon al lang geleden is ontstaan. Vóór dit leven.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Wonden in je ziel

Vaak blijkt dat dit patroon, het doven van je licht, al eeuwen speelt. Ook Guido ontdekte dat dit in een ander leven is ontstaan: hij had destijds helende gaven en werd er in zijn dorp om veroordeeld, vertrapt en genegeerd.
Velen van ons zijn in een ander leven veroordeeld vanwege onze gaven, zelfs met de dood tot gevolg. We eindigden op de brandstapel of aan de strop. In dit leven ervaren we weer deze afwijzing en pijn, zodat we kunnen helen.
Wanneer we de parallellen met het huidige leven en de personen die we ontmoeten op ons pad begrijpen, brengt dit licht in de duisternis. En door deze blokkade die is ontstaan energetisch los te laten, helen we onze ziel.

Zielsbestemming

Voor Guido had het helen van zijn ziel bijzondere gevolgen. Zijn gaven kwamen naar de oppervlakte en het bleek veel makkelijker dan voorheen om contact te maken met het universum. Het werd steeds duidelijker wat zijn zielsbestemming voor dit leven is. Zijn gevoel dat hij hier een helende taak heeft, werd bevestigd.
Nu hij zich bewust was van zijn licht, liet hij dit niet meer doven onder invloed van een ander.

Collectieve groei

Er is universeel een “grote schoonmaak” gaande. Om naar hogere frequenties te evolueren, is het belangrijk om oude pijn, onze zielenwonden, te helen. We krijgen hierbij hulp vanuit het universum; universele energieën zijn zo afgestemd dat ze ons helpen in ons transformatieproces.
Wanneer we energetisch geheeld zijn, schijnt ons innerlijk licht weer. We zijn ons bewust van onze potentie en gaven. De tijd is aangebroken om deze gaven weer toe te laten en in te zetten voor de groei van het collectief.

Van “doen” naar “zijn”

Met het helen van je ziel en het herinneren van jezelf, groeit je vertrouwen. Het vertrouwen in jezelf en in het universum. Dit vertrouwen helpt je om te groeien naar ZIJN. In plaats van uit onmacht nieuwe wegen in te slaan, sta je in contact met je intuïtie en “weet” je welke weg de juiste is. Bovendien leer je steeds beter om hulp te vragen aan het universum.
Omdat we wezens zijn met een vrije wil, is het belangrijk dat we deze hulp zelf vragen. Je merkt dat het universum datgene op je pad brengt wat past in je groeiproces. Daarmee groeit je vertrouwen en leef je vanuit een hogere vibratie. Je trekt meer en meer situaties en mensen aan die corresponderen met je zielsmissie.
Dit is het proces van de alchemie. Het maakt je een mooier en gelukkiger mens.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

6 REACTIES

 1. Heel mooi, helder verhaal. Kan ik weer mee verder.
  Vooral het mediteren weer “oppikken” Daar heb ik nu al weer zin in.

 2. Heel herkenbaar dit probleem, de oplossing heb ik ook vaak gehoord in diverse vormen:
  “Wel in het stilstaan bij zichzelf en daar de wijsheid vinden.”

  Maar hoe dat precies in z’n werk gaat is me nog niet duidelijk.
  Komt er een vervolgartikel?

  • Dag Joris, een terechte vraag. Ik kan alleen vertellen vanuit mijn ervaringen met gnostische sessies. Daarin maak je contact met je energetisch veld zodat je inzicht verkrijgt wanneer je je licht hebt verduisterd en welke rol deze gebeurtenis nu nog speelt. Ook heel je in de sessie dit stukje van je ziel. Om te helen op zielsniveau helpt het om toegang te hebben tot een andere dimensie, de energetische wereld. Er zijn meerdere manieren om hiertoe toegang te verkrijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in