Loop jij op jouw levenspad?

Steeds meer mensen vragen zich af wat het doel van hun leven nu eigenlijk is. De behoefte aan zingeving lijkt te groeien en we voelen intuïtief dat het weten van je levensdoel meer richting en voldoening geeft. Nu we steeds meer durven voelen met ons hart in plaats van te redeneren vanuit mind, groeit ook de behoefte om gerichtere keuzes te maken om zodoende zin te geven aan ons leven.

Zielsmissie of levensdoel?

In mijn werk als Akasha reader komen vragen over zielsmissie en levensdoel regelmatig terug. Tijd voor een beetje verdieping dus. De schuingedrukte tekst hieronder is de informatie die ik hierover ontving uit het Akasha veld.

Zielsmissie

Het verschil tussen zielsmissie en levensdoel is best wezenlijk. Jouw ziel doorloopt verschillende levens en levensvormen en dat werkt door alle lagen en dimensies van haar bestaan heen. Het concept van tijd is hier ook niet aan de orde want jouw ziel is altijd overal en overstijgt enige vorm van tijdsgebondenheid. Voor jouw ziel bestaat er geen tijd. Tijd is iets wat de mensheid heeft bedacht om te kaderen. Maar tijd is een illusie. Dus door alle lagen van bewustzijn heen, is jouw ziel altijd overal aanwezig. Het is maar net in welke bewustzijns-laag jij je bevindt. Vanuit deze bewustzijns-laag ervaar jij de hoedanigheid van jouw ziel.
Door alle lagen van bewustzijn heen is het de missie van jouw ziel om zoveel mogelijk ervaringen op te doen. Zoals eerder gezegd, is jouw ziel ontzettend nieuwsgierig en vanuit deze nieuwsgierigheid en leergierigheid zal zij ervaringen ‘beleven’.
Al deze belevingen, ervaringen, lessen, inzichten, etc. verzamelt jouw ziel zodat deze tot tools kunnen dienen in verschillende levens (ervaringen).  Daar lijkt een chronologisch aspect aan te zitten, want, zo zou je kunnen redeneren: “Als ik uit het ene leven nog niet de tools voor dit leven heb vergaard, dan kan ik dus nooit mijn huidige levensdoel bereiken?” Maar laat alsjeblieft de idee van volgordelijkheid los. Probeer dat concept te vergeten want wij zielen zijn overal. In alle dimensies, in verschillende bewustzijnslagen tegelijk.

Levensdoel

Nou, je levensdoel klinkt dan al heel logisch, nietwaar? Dat gaat over het doel wat jij als ziel je hebt voorgenomen te bereiken tijdens dit leven. Wanneer een ziel besluit dat het tijd is om te incarneren dan kiest het (onder andere) een tijd, plaats en doel. Er worden afspraken gemaakt over hoe en wanneer jij op jouw levenspad gezet wordt. Wat te doen wanneer je van je levenspad afwijkt, etc. Vervolgens kom je naar de aarde en leef je jouw leven, je niet meer bewust van jouw doel en de afspraken die daarbij horen. De verdichting van de dimensies waarin jullie op aarde leven, vormt als het ware een blokkade tussen wat je je herinnert uit je ‘lichte’ tijd.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Collectiviteit

Overigens is het levensdoel dat jij kiest niet een kwestie van een vastomlijnde, dichtgetimmerde reis. Je stelt je doel vast en in sommige gevallen kies je daarbij ook het hoe. In deze levensdoelen zit vaak ook een flinke dosis collectiviteit. Je moet denken aan een groot aantal zielen dat kiest voor hetzelfde doel, bijvoorbeeld het delen van universele wijsheden met de wereld. Dat kan je over vele generaties verspreid terugvinden.
Zo is er bijvoorbeeld ook een groep zielen die er op hetzelfde moment voor kiest om hetzelfde doel te dienen: bijvoorbeeld de gevestigde systemen en methodes eens flink opschudden en dwingen tot (r)evolutie (denk aan klimaat/milieu/dierenwelzijn, onderwijs, maatschappelijke issues uit de schaduw in het licht zetten).
Van tijd tot tijd zie je ‘golven’ van ontwikkeling die gedragen worden door deze groepen zielen.

innerlijk kompasLevenspad

Dus je kiest een doel en vervolgens word je op een – je – pad gezet. En dat pad leidt jou naar het bereiken van jouw levensdoel. En daar wordt het interessant voor de mens, want als mens heb je ook een flinke dosis vrije wil meegekregen.
Wanneer je je pad bewandelt en dat doet vanuit jouw puurheid, jouw authenticiteit, zal je altijd keuzes maken die je dichter bij je levensdoel brengen. Wanneer jij keuzes vanuit je hartsverlangen maakt, zal dat directer leiden naar je doel dan wanneer je hoofdelijke uitstapjes maakt.
Laten we vooropstellen dat het één niet beter is dan het ander. In de meeste gevallen zullen jouw uitstapjes namelijk ervaringen opleveren die enorm waardevol kunnen zijn voor het uitvoeren van je levensdoel in een later stadium. Je doet er alleen wat langer over. In beide gevallen doe je ervaringen en vaardigheden op die jou verder helpen op je pad, op weg naar je doel. De kunst zal altijd zijn om je op een bepaald moment te realiseren dat je op een zijspoor zit en je misschien beter je been kunt terugzetten op jouw ‘hoofd’pad om het zo maar even te noemen. Want dat je op een zijspoor zit, dat zal je, vroeg of laat, altijd voelen. Dan gaat er iets knagen. Wringen. Dan realiseer je je dat de keuzes die je eerder maakte, misschien niet zo handig waren en dat het nu tijd is om weer even je routekaart erbij te pakken. Je innerlijke kompas.

Hoe ziet zo’n levensdoel er dan uit?

Hoe jij je doel uiteindelijk vormgeeft is helemaal aan jou. Welke talenten heb je? Wat is je passie? Waar word je blij van? Waar gaat je hart van aan? Wat is jouw toverbal? Als je al deze zaken helder hebt en je kunt ze samenbrengen, dan is de kans groot dat jij je levensdoel leeft. Of in ieder geval een heel eind op weg bent!

Op je pad? Of met een uitstapje bezig?

Als jij je levensdoel zou weten, dan kun je deze over je huidige leven heen leggen. Dan kun je voor jezelf bepalen of je op de juiste weg zit of dat je met een uitstapje bezig bent. Hoe interessant is dat? Dat vraagt uiteraard wel dat je volledig eerlijk met jezelf bent.
Mijn levensdoel is: het in heldere taal uitleggen van (complexe) spirituele thema’s. Wanneer ik terugkijk op wat ik tot nu toe in mijn leven heb gedaan, ervaren en geleerd dan zie ik duidelijk een rode draad naar waar ik nu sta. Op dit moment sta ik met beide benen op mijn pad (en geloof me, het is wel eens anders geweest) en het wordt voor mij ook steeds duidelijker welke talenten en passies ik mag inzetten om mijn levensdoel ten uitvoer te brengen.
En tegelijkertijd ben ik ongelofelijk nieuwsgierig naar een deel van mijn leven, een tweede rode draad, waarvan nog niet helemaal helder is of en hoe ik deze uiteindelijk kan meenemen richting mijn doel. Ik houd mijn hart open. Het wordt vanzelf duidelijk!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

  1. Goedemorgen Ilona,
    Wat fijn dat je dit deelt weer een heldere uitleg.
    Veel punten waar ik op aanga ☺️
    Lieve groetjes,
    Patricia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in