Het is nu echt winter. Voor iedereen maar heel normaal dat we jaargetijden hebben. Het komt en het gaat en zo is er weer een jaar voorbij. En terwijl de boom nu al zijn bladeren heeft verloren, ziet hij er weer prachtig uit in de lente, vol met kleur en bladeren.

Waarom vinden we dat zo normaal? Waarom accepteren we de natuur zoals hij is? Gewoon omdat het zo is en we er niets aan willen veranderen.

Maar waarom doen we dat als mens niet automatisch bij ons zelf? Waarom moeten we eerst piekeren, malen, hoofdpijn en andere gezondheidsklachten krijgen voor we beseffen dat we mogen loslaten?

Of waarom blijven we verdriet vasthouden en blijven we boos om de situatie? We mogen door, we mogen naar een volgend hoofdstuk. En hier is helemaal niets verdrietigs aan, dat is juist heel mooi en gewoon. Dat we trots mogen zijn dat we leven en dat we leren en stappen mogen zetten in ons leven.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Hoe kan ik loslaten?

1) Begrijp de situatie – relativeer

Wat is er nou werkelijk aan de hand? Waarom gebeurt dit met jou? Waarom ben je boos? Niet op wie of wat je boos bent, maar wat maakt jou boos? Waarom maakt dit jou boos?

Bijvoorbeeld: je vriendin neemt geen contact meer met je op. Ze heeft op dit moment geen behoefte aan jullie vriendschap. Waarom weet je niet precies, je hebt het gevoel dat het je overkomt. Je voelt je machteloos en verdrietig.

Waarom dit voor jou op dit moment gebeurt, weet je vaak pas achteraf. Je weet wel dat je verdrietig bent en dat je je machteloos voelt. Je hebt geen controle over de situatie.

Geen controle hebben over de situatie is een proces van vertrouwen. In plaats van de controle weer terug te willen krijgen, kun je beter het vertrouwen hebben dat het goedkomt, in welke vorm dan ook. Deze situatie is ergens goed voor, maar dat weet je vaak pas in de toekomst. Je mag voor nu het vertrouwen hebben dat het goedkomt en dat je er beter van wordt. Verder mag je nieuwe, lieve mensen in je leven gaan manifesteren die bijdragen aan je leven. Als jij je ervoor openstelt, gaan deze mensen er komen. Als jij ervoor op slot staat, dan komt er niemand. Ga ervoor, heb het vertrouwen. Wanneer jij het vertrouwen hebt, straal je uit dat het goed komt. En wat je uitstraalt, dat krijg je. De energie die je uitstraalt, krijg je terug.

2) Leer de les die je aangereikt krijgt

In elke levenservaring die je opdoet, zit een les. We zijn hier allemaal om dingen te leren. Het leven geeft ons verschillende levenslessen. En hoe eerder jij situaties loslaat en ziet wat jouw levensles is, des te eerder mag je je volgende lessen gaan leren. Dit is ook de reden dat mensen in een vicieuze cirkel terecht komen of dat mensen steeds soortgelijke situaties krijgen voorgeschoteld. Ze voelen zich slachtoffer van een situatie, maar er is niets anders aan de hand dan dat ze er gewoonweg niet voor kiezen om de situaties los te laten en dit zorgt ervoor dat het blijft gebeuren.

De les in het genomen voorbeeld kan bijvoorbeeld zijn, dat diegene wat meer voor zichzelf mag kiezen. Of dat ze de controle meer mag gaan loslaten. Misschien mag ze meer eigenwaarde gaan voelen. Het is haar misschien overkomen, omdat ze teveel in de schaduw stond van een ander. De les is heel persoonlijk en voor iedereen anders. Er is maar één iemand die de les weet en dat ben je zelf. De les kun je voelen. Stel jezelf de vraag en luister naar het antwoord van je gevoel. Je weet het, let maar op.

3) Wees dankbaar

Je hebt weer een les mogen leren. Hoe meer jij lessen kan omzetten in positiviteit, des te minder verdriet en boosheid je gaat voelen. Of hoe minder lang je het gaat voelen. Wees dankbaar voor wat je hebt en waar je staat. Wees dankbaar voor de mensen die je om je heen hebt. Wanneer jij het gevoel van dankbaarheid hebt, kun jij verder.

Dus relativeer en accepteer, krijg inzicht in je les en wees dankbaar.

Als jij gaat trainen met bovenstaande, dan zul je merken dat je positiever raakt ingesteld, dat je meer gaat leren en dat je dankbaar wordt, voor alles. Je wordt een nog mooier mens dan je nu al bent.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

 1. Vertrouwen dat ‘het goed komt’ verbetert je gemoedsrust, en maakt de kans dat het daadwerkelijk goed komt iets groter.

  Kijken of je uit situaties een les kunt trekken, relativeert die situatie, en als je er wijzer van wordt is dat ook prima natuurlijk.

  Maar waar berust jouw idee op dat elke situatie ergens goed voor is, of dat in elke situatie een les zit, absolute waarheden zijn?

  • Jij bent je gedachte. Je maakt geen kans dat het goed komt, je bepaalt zelf of dat je leven weer goed komt. Je creeert je eigen leven met je gedachtes. Het gaat allemaal om je Mindset.

   Met alles wat je mee maakt kun je lessen halen. Je krijgt (on)bewust de spiegels te zien met wat je bezig houdt en waar je iets mee mag. Tot dat je er (on)bewust iets mee doet, kun je je het loslaten.

   We leven als persoon maar 1 keer. Onze ziel blijft echter bestaan en keert meerdere malen terug. Telkens kiezen we als ziel een leven uit waarin we iets willen meemaken, iets willen leren. Er zijn oude zielen en jonge zielen en allemaal hier om onze eigen lessen te leren. Hoe dichter jij bij je zelf staat. Hoe meer jij leeft met je gevoel. Des te meer jij weet waarom je hier bent.

   Het is een prachtige weg, je persoonlijke groei

 2. Dank je wel Kimberley, ik denk ook dat het een proces is van accepteren en relativeren.
  En ook 1 van meer bewustzijn van wat we in feite zijn,
  kinderen van God.
  Die komen in liefde en gaan in liefde, waar er niets te vrezen valt en
  lessen leren over onvoorwaardelijke liefde waarin alles samen valt.
  En we alle steun krijgen die we durven te vragen en ook weer bewust over (kunnen) zijn.
  Ik vind Kerst een heerlijke tijd,
  1 van verbinding, met het mooie mens in ons,
  die wil groeien naar het licht,
  waar vrede , rust , harmonie, liefde, vertrouwen en geen oordelen bestaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in